|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   allernova fuj?!
4.4.2008 18:44:13   
pergerca
Lep pozdravuser posted image

Pri moji 6 mesečni pupi(korigirano 4) je sum na alergijo na km. Kožni testi so negativni,vendar nam je zdravnica preventivno do krvnih izvidov predpisala allernovo.In tu je sedaj problem.Ker je mleko "fuj",ga ne bo pilauser posted image user posted image !Sedaj se obračam na vas predrage mame alergikov,kakšne finte ste uporabile,da so malčki to mleko začeli pitiuser posted image Jaz sem ji dala zraven malo sladkorja,pa tudi malo rižolinota,pa vseeno ni hotela pitiuser posted image . pomislila sem tudi,da bi poizkusila malo mešati z aptamilom(tega je do sedaj pila),da se navadi okusa,samo ne vem če je pametnouser posted image .Prosim,pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: allernova fuj?!
4.4.2008 18:47:07   
thumbelina
Naš je tulil kot zmaj, ko sem mu prvič ponudila. Potem sem pa ful sladkala in je kr nekak spil. In potem sem po enem dnevu količino sladkorja počasi začela manjšat, tako da sva v roku enega tedna prišla na allernovo brez sladkorja. Zdaj ima to svojo flašo mleka zjutraj in zvečer tako rad, da se strma, če ni takojuser posted image user posted image user posted image
Upam da vama uspe.

(odgovor članu pergerca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: allernova fuj?!
4.4.2008 19:01:52   
pergerca
HVALA THUMBELINA!

Bom tud jaz kar fajn sladkala,pa bomo vidl če jo bom pretentalauser posted image .

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: allernova fuj?!
4.4.2008 19:16:28   
lemavrica
Jaz sem jo kak teden mešala z Novalacom, npr 2 žlički Novalaca 4 Allernove, pa je šlo. Zdej jo pije.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu pergerca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: allernova fuj?!
4.4.2008 19:53:22   
Ani77
Naš sploh ni hotel piti Allernove in smo prešaltali na Pregomin, ki ga obožuje. Probaj zamenjati, Pregomin je res boljšega okusauser posted image .

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: allernova fuj?!
4.4.2008 19:59:22   
pavlyna
naša je tud ena 2 dni mal trmala, sploh prvi dan se mislila,da nebo nč pojedla, pa še refluks ma,tko da je še tist nič kar je pojedla takoj zbruhala.
pol po dveh treh dneh je blo pa kul.

pol po  dveh mescih so pa alergijo ovrgli in zdaj lepo loh pijemo novalac AR in je ureduuser posted image user posted image

lp

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: allernova fuj?!
4.4.2008 21:04:18   
biga
Ja, pa menda ne boš mešala z Aptamilom, če pa je možnost alergije. Se bo stanje le še poslabšalo. Mi smo v bolnici, ko so ugotovili alergijo pri 6. tednih, dobili Allernovo, ki jo je takoj zavrnil, potem je pa lepo sprejel Pregomin in ga pije že skoraj 9 mesecev.

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: allernova fuj?!
4.4.2008 23:19:55   
spacika
Jaz sem ji dodala fruktozo. VELIKOOO fruktozeuser posted image Ampak še vedno je najbolj teklo ponoči, v spanju. Drugače pa kot si rekla FUJ!user posted image Jaz ko sem jo poizkusila mi je bila pa tako grozna, pa ni bilo važno ali je sladkana ali ne...user posted image Potem pa smo jedli skupaj z rižolinotem in s koruznimi kosmiči. Pa je nekak šlo...

(odgovor članu pergerca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: allernova fuj?!
4.4.2008 23:58:02   
jakaracman
Pregomin je boljšega okus,naša allernove še povohala ni.Saj lahko zamenjaš.

(odgovor članu spacika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: allernova fuj?!
5.4.2008 8:56:57   
pergerca
ŽIVJO!
Sem poizkusila bolj sladkati,pa je uspelouser posted image user posted image .Sicer ne poje še tolk kot aptamila,ampak bo.Bomo vidl,kako bo,ko bo sladkor šel bay bayuser posted image user posted image !
Še enkrat hvalauser posted image .

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: allernova fuj?!
6.4.2008 15:38:44   
Tanayya29
vse mogoče finte,ni zaleglo...mogoče je edin cukr pomagal.Sprobali allernovo,pregomin,pa ni šlo....
Ko smo ga končno nekako nevadl,pa so prišli testi...negativni.Da ne opišem,da je pol kr flašo grabu,ko smo mu dali zopet novalac.




_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu pergerca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: allernova fuj?!
6.4.2008 22:54:15   
janja
Naš ima tudi sum na alergijo na KM, vendar so bili kožni in krvni testi v 3. mesecu negativni. Faktor za alergijo ima še vedno povišan, zato sem mu pred meseci poskusila dati Allernovo, ker zvečer nisem imela dovolj mleka. Revček je z muko popil 20 ml, potem pa vse zbruhal. Smrdi pa res nagabno.
Aptamila nikakor ne dajaj, ker boš (kot je že napisala ena) zadevo samo poslabšala. Pregomina nismo probali, ker včasih obstaja vzročna povezava KM in soja.  Se mi pa vedno bolj zdi, da je naš alergičen na laktozo (tega pa niso testirali!).


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: allernova fuj?!
7.4.2008 8:24:42   
sonja_ez
lahko sladkam, zmešam s kompotom, ne pomaga nič Čim dobi pod nos, že odriva.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: allernova fuj?!
7.4.2008 9:51:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ani77

Naš sploh ni hotel piti Allernove in smo prešaltali na Pregomin, ki ga obožuje. Probaj zamenjati, Pregomin je res boljšega okusauser posted image .


no, oboje je gravž, samo vprašanje kater je večjiuser posted image in allernova je vsaj mleko, medtem ko pregomin pa je sojin pripravek...tko da jaz bi kr probala z allernovouser posted image

(odgovor članu Ani77)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: allernova fuj?!
7.4.2008 10:36:10   
pikceva
Ejla,

Naša se je navadila kar kmalu. Najprej jok in stok, zdaj pa sploh ne protestira. Mislim, da je trajalo sam par dni. Nisem pa nič dodajala sladkorja. Sem vztrajala in se je splačalo. Zdaj še meni ne smrdi več tako hudo, ker sem se jo navadila.user posted image

LP


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: allernova fuj?!
8.4.2008 15:18:44   
draja
Mi smo naši začeli uvajat allernovo pri 9,5 mesecih, pred tem pa ni poskusila drugega mleka kot moje (torej dojenje + črpanje mleka za kašice). Lahko si predstavljate njeno navdušenje nad allernovouser posted image .

No, sladkanje pri nas ni pomagalo, ji je pa nekako šlo, če sem ji v allernovo zmiksala malo banane + vanili sladkor + kašico. Skratka ogromno packanja za par žličk. Potem sem pa poskusila narediti allernovo na njenem čaju in juhuhu, brez problmov je pojedla kašico!

< Sporočilo je popravil draja -- 8.4.2008 15:20:52 >

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: allernova fuj?!
8.4.2008 20:29:55   
Anonimen
Malo v vednost, a veste, da Pregpmin delajo samo še do konca leta, ostala bo samo še Allernova na tržišču!
Pergerca, kako pa da so napisali recept za Allernovo, če pa ni ugotovljena alergija. Mi smo bili na kožnih testih, ki so +- na KM in jajce, za kri izvid še čakamo. V kolikor bo negativno, je rekla, da je problematična koža, čeprav vse kaže na alergijo? Ampak da naj preventivno dajemo Allernovo, seveda, da kupimo sami.
Ulla80, mi lahko poveš, kakšna razlika je med Pregomin in Allernovo? LP

< Sporočilo je popravil decembrka -- 8.4.2008 20:31:25 >

(odgovor članu draja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: allernova fuj?!
9.4.2008 9:15:43   
pergerca
Decembrka živjo!
Verjetno je odvisno od zdravnika,ali ti napiše ali ne,da tvoj otrok rabi allernovo.Meni je to potrdilo ki ga potem neseš na ZZZS potrditi zdravnica brez problema napisala,je pa za 10 škatel.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: allernova fuj?!
10.4.2008 8:13:52   
beruška
no,da se jaz dodam nekaj zraven :)
ja, mi smo tud odkrili senzibilizacijo na KML, ni huda alergija,a smo se za pol leta na strogi dieti. Zacela sva s Pregominom,takoj muje bil vsec,potem sem se allernovo kupila, da se obojega navadi,nisem vedela,kaj nam bodo predpisali. No,zacela sem mu jo dajat v milupine bio kasice zvecer, ker sva se se dojila. Najprej pol vode pol mleka, da je vec pri meni spil, je blo ok, potem zacela samo mleko,mal se je kremzil, pa  je pocasi slo naprej. kasico ma tako rad, da ga tud allernova ni ustavila. Ko sem mu probala po zlicki samo allernovo dat,ga je fajn streslo. pa se naslednji dan dve zlicki, pa kasico zmer z allernovo ... po parih dneh mu dam spet samo mleko pit, nic vec ga ni treslo, zdaj se kvecjemu trese od pricakovanja,da jo dobi hahahahahauser posted image , jo ima zelo rad, nic nisva sladkala, se je navadil tako zelo, da ma grenke stvari zdaj prav rad, mojga sploh ne pije vec in se bova odstavila. Pa tud prevec se naje zvecer, da bi se se dojil user posted image

(odgovor članu pergerca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: allernova fuj?!
10.4.2008 8:17:09   
beruška
aja, pa se od pedatrinje na medovru zvedela,da je allernova kao boljsa od pregomina, ker je le zivalskega izvora, pregomin pa izvleceksoje in zato sploh ni pravo mleko. No ja, kaj pa vem, vcasih pa pravijo,da KML splohni tako zdravo,sam najbrz misljeno bolj za odrasle kot za otroke. Res pa je tud ona rekla,da bodo Pregomin odstranili s trzisca. Ni pa o tem nic vedela alergologinja in moja pediatrinja. Vidim pa , da se ena punca pise zgoraj  o tem. Smo pa mi na ped najprej dobili recept za pregomin, sele na mojo prosnjo za allernovo, so nam zamenjali ppotrdilo. Zdaj ali hocejo do konca leta cim vec pregomina se prodat al pa trditev, da ga ne bo vec moč dobiti ne drziuser posted image user posted image

(odgovor članu beruška)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?