|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   APTAMIL ALI NOVALAC
10.4.2008 22:30:39   
bina
Živjo punce

Spet imam vprašanje za vas. Zanima me kakšne imate izkušnje z umetnim mlekom. Pripravljam se na porod in ker prvič nisem imela sreče z dojenjem dojila sem le 8 tednov me zanima kakšno je vaš mnenje katero mleko je boljše. Prvič sem uporabljala conformil saj je imem moj Jaki zelo močne kolike.

Resnično si želim da bi mi šlo dojenje boljše od rok. Zdej skušam ugotoviti kaj bi lahko spremenila da bi imela več mleka upam da mi bo uspelo vendar če mi ne bo bi želela vedeti kaj ve mislite. vidim da Novalac full reklamirajo a katera ve kakšne so zdej kej cene teh mlekov.

Mislim da je bil vzrok da nisem imela mleka prvič ker se nisem pravilno prehranjevala in veliko pila. Saj mi je petronažna prepovedala sokraj use. Še mleko rekla je le skodelico mleka na teden. Pol pa k si mal ven iz tega da vse poslušaš pa mal razmisliš ugotoviš da si v porodnišnici dobil prav vse. Jest sem dobila še zelo velik kos čokoladne torte.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
10.4.2008 22:39:52   
ZmajTolovaj
Katero je boljše, ti ne bo nobena znala povedat, to ti bo pokazal otrok, ko oziroma če mu boš dala prilagojeno mleko. user posted image Lahko da mu nobeno od teh dveh ne bo ustrezalo, poleg tega upam, da bo tokrat dojenje šlo. 

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu bina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
10.4.2008 23:14:01   
benika
Mi smo pričeli z Aptamilom (13€ v Müllerju), nadaljevali pa z Milumilom (9€ v Müllerju), ker ga je Aptamil zapiral, kar je za to mleko značilno. V P so mu dajali Novalac, s katerim pa tudi nismo imeli nobenih problemov.

Kot je napisala Zmajtolovaj, otrok ti bo sam pokazal, katero mleko je zanj najboljše (poleg materinega, da me ne bo katera prehitro napadla).

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
11.4.2008 5:21:30   
jajula
tudi mi smo na novalacu, cena 400g škatle pa je cca 8e.


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
11.4.2008 7:43:15   
scubadiver
Naša je imela po Novalacu grozljive krče tako da smo ji začeli dajati Aptamil. Od takrat je fantastično. Je tudi ne zapira, ker kaka vsak dan, krčev nima, spi fantastično - ponoči se zbudi maksimalno enkrat al pa sploh ne. V Mullerju stane 11,49 eur 800g.
Je pa ful odvisno od tega kaj katerermu otroku paše.
Želim ti kratek porod in uspešno dojenje, če pa ne bo šlo, pa pač ne bo. Sej na AM tud zrastejo user posted image

< Sporočilo je popravil scubadiver -- 11.4.2008 7:44:20 >


_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
11.4.2008 7:44:44   
kristinaj
katero je boljše ne bi vedela, ker so bili tako moja nečakinja, kot nečak in pa naša mala pikica na aptamilu, s katerim nismo imeli težav. eni pravijo, da aptamil zapira ampak pri naši to vsekakor ne drži, ker smo v povprečju 2x dnevno pokakani, kljub že uvedeni gosti hrani. stara je pa leto dni.....

držim pesti, da ti bo dojenje šlo bolje kot v prvo..... srečno...

(odgovor članu bina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
11.4.2008 9:40:42   
emina83
no, najprej srčno upam da ti bo dojenje steklo! jaz vem da se bom tokrat še bolj potrudila in še dlje vztrajala kot prvič.


drugače sempa jaz svoji user posted image najprej dodajala novalac proti krčem in proti zaprtju (če je bila zaprta), in moram rečt da se nam je super obneslo.  no, kasneje smo začele z milumilom, vmes še z aptamilom poskusile, pa ji je skos gor dvigovalo in je bruhala po njemu, tak da sma na milumilu ostale.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
11.4.2008 10:00:30   
BAMBINA_
Sinova gastroenterologinja (specialist bolezni prebavnih organov) ful priporoča Novalac. Aptamil bi naj zapiral.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
11.4.2008 10:26:24   
Balerina
najprej uam da ti bo dojenje zlavfalo. Jas se tudi sedaj trudim s tem.

Pri prvi smo poskusili najprej Hipp pa ga ni marala. Aprimel jo je zapiral in smo potem dajali novalac. Za drugega smo že kar Novalac kupili, in če mi ga gdaj proti večeru mojega zmanjka mu dam Novalac.
Ko smo pri prvi začeli z gosto hrano in zapiranje ni bil več problem pa smo ji dali Bebo, ki pa je tud zelo vredu. Kot mi je znano je Novalac zelo kvaliteten vendar je tudi malo drežji, ne vem koliko pa stane. Beba je vsekakor cenejša.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
11.4.2008 10:43:22   
petrika
Jaz sem sicer lahko dojila, ampak sem zvečer pred spanjem tamali dala še par ml prilagojenega mleka, da se je bolj najedla, ker je zraven že spala in je sesala bolj tako tako. Ker je od začetka imela krčke, smo uporabljali Novalac AC1, zdaj pri petih mesecih sem pričela z Aptamilom. Pa tudi nimamo problemov, ga rada spije. Tudi prvega otroka sem po prenehanem dojenju hranila z Aptamilom in je bilo vse OK. Sama se odloči, malo je pa tudi od cene odvisno. Novalac v lekarni je seveda dražji od Aptamila, ki ga lahko kupiš v Mullerju ali DM prodajalnah.

(odgovor članu bina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
11.4.2008 11:32:06   
gaya24
Pomojem ti res ni dojenje steklo zaradi prehrane. Men patronažna sestra skoz govori, da naj čimveč pijem, predvsem mleko, še boljše pa belo kavo-Projo. Zdaj jo imajo v Hoferju kar tisto istant in si zmešaš dve žlički v vroče mleko. Pa čez cel dan je treba jest. Js si tud pudinge skuham in za malico to jem, važno je, da je čim več mlečnih izdelkov. Pa pivo Uni lahko piješ, tudi ful pomaga pri nastajanju mleka. Js verjamem, da boš imela zdaj večjo srečo. Sam obupat ne.

Glede umetnega mleka pa js ne vem katero je boljše.

(odgovor članu petrika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
12.4.2008 11:01:30   
mala pikica
IZVIRNO SPOROČILO: jajula

tudi mi smo na novalacu, cena 400g škatle pa je cca 8e.



V Avstriji pa 800 g okrog 10 €. Če boš pristala na Novalacu, se splača iti v Avstrijo ali pa nekoga prositi, da ti ga prinese ali pošlje. Vsekakor pa ti želim, da bi dojenje lepo steklo user posted image


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
12.4.2008 12:22:43   
Tanayya29
Mi skoz uporablajmo Novalac,vmes sem dala enkrat milumil,pa je mel krče.Kaj pa vem,res je ,otroček ti bo sam povedal kater okus mu bolj paše.
Mi prisegamo na Novalac.

Želim pa ti uspešno dojenje!


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
12.4.2008 13:16:46   
copatek
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Sinova gastroenterologinja (specialist bolezni prebavnih organov) ful priporoča Novalac. Aptamil bi naj zapiral.



Hm, našega je ravno Novalac močno zapiral, tudi tisti proti zaprtju. Z Aptamilom nimam izkušenj, smo na BEBI in je super. Je pa res, vsak otrok je unikat, enemu paše neko AM, drugemu drugo. Ni nekega AM, ki bi vsem enako odgovarjal. Poizkusi.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
12.4.2008 14:09:36   
andie
Ker je od začetka imela krčke, smo uporabljali Novalac AC1,[/quote


Mi tut, že od začetka (cca 1mes sm dojila), po petem mescu pa navadn Novalac, tko kot zdej.
Cena je 8,53 eur za 400g.

(odgovor članu copatek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
12.4.2008 21:25:42   
SuzanaKK
Naš mali je od rojstva Aptamil, ker sploh nisem imela mleka. Ko so se začeli hudi krči, sem kupila Novalac AC1. Pa glede krčev ni bilo čisto nič bolje, poleg tega ga je še zaprlo, da je kakal ful trdo. Tako smo pristali nazaj na Aptamilu in pri tem bomo ostali.

_____________________________

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
13.4.2008 9:55:19   
anny1
Pozdrav če ti slučajno ne rata z dojenje- jaz sem pri prvi imela isti problem sedaj gre bolje imam dovol mleka a vseno mi po celodnevnem hranjanju zmanka za cca 3 enote, Hodimo v Avstrijo kjer so cene mleka precej nižje, seveda je odvisno od tega kje kupuješ, če greš v schlekerja je cena milumila do 9€ v toys"u"s pa do 10€ 800g pak, Hipp je pa v sch.cca 7€ v toys. pa 8€. Z Novalakom sem imela malo slabše izkušnje sedaj zaradi krčev, pri prvi je bilo vse ok. Vsekakor se ti če imaš večje količine ali pa če greš večkrat v A splača kupiti gor.Nama se je saj sva pri prvi, pri isti količini (cenovno gledano) kupljenega mleka dobila gor eno več kot pri nas. Upam pa da ti bo tokrat ratalo dojenjeuser posted image . LP 

(odgovor članu bina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: APTAMIL ALI NOVALAC
13.4.2008 14:00:32   
buči
Tudi mi že drugič prisegamo na Novalac. Izjemno zadovoljni, kolike izginile po parih hranjenjih!

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?