|  MARTINŠČICA   
   | Jaz po nasvetu Jamiea Oliverja vse bluše prelomim in olesenele dele (spodnji del) porabim za jušno osnovo, mehke dele pa: 
 kuhane al'dente povezane s kuhanim porom kot prilogo k mesu, 
sveže dodam v frataljo ali v narastek s testeninami, pršutom, sirom in bešamelom (a'la lasagna), 
čisto na koncu jih dodam zelenjavnim ali mešanim juham (čorbam) 
za kremno juho porabim jušno osnovo, dodam čebulo, krompir, začimbe in nekaj zelenih vršičkov belušev, kislo smetano in popečene kruhove kocke. 
ajdove/graham palačinke polnjene z beluši in sirom, zavite v kanelone, panirane in spečene v pečici (ali ocvrte) 
zeliščni namaz s skuto (drobno sesekljani sveži beluši, skuta, sveže začimbe (origano, drobnjak, peteršilj, timijan, bazilika, čemaž), šalotka, poper, sol, limonin sok, kisla smetana po potrebi) 
njoki s pršutom in svežimi belušnimi vršički, preliti s kislo smetano in gratinirani v pečici
 Drugega se pa trenutno ne spomnim.
 
 _____________________________
 
 200% MAMI
 |