|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nocno dojenje
10.2.2005 21:54:16   
FAILA
Ali je mozno da dojencek (moj Omar je star komaj 20 dni) ne je tudi po pet ur? Dojile naj bi na vsake 2-4 ure, a moj misek tako rad spi in ga zelo tezko motiviram za dojenje. Zbudi se ze, a imam obcutek da res malce predolgo spi. A ga moram sama zbujati (na silo!), ali pa si bo ritem hranjenja ustvaril sam? Tudi na vsakih 5-6 ur? Kaj ni se premajhen za tako drasticno casovno razliko?

faila
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nocno dojenje
10.2.2005 21:55:49   
total
Pusti ga naj spi,bo se že zbudil ko bo lačen.Bodi srečna da spi,mogoče ne bo več tako kmalu.

Lp

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nocno dojenje
10.2.2005 22:30:38   
Jančika_
Joj, ne ga zbujat! Bodi vesela, da je tako.

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nocno dojenje
10.2.2005 22:53:34   
Maxica
Eh, pa res šteka RR danes-sem že enkrat napisala odgovor, pa ni šlo:(. No, še enkrat-v glavnem, naš Max je prespal cele noči že takoj, ko smo prišli iz porodnišnice. Meni se je to seveda zdelo nemogoče in sem si kar uro naštimala in ga zbudila sredi noči, da sva jedla:ups:. Brez veze. Mi je potem patronažna kmalu povedala, da če ga bom navadila zbujati se sredi noči, bo skoz tako. No, in sem nehala in je lepo spal od 22h do 5h. Ja, zdaj se mi pa kolca po teh časih:)-. Bodi brez skrbi, če bo lačen, se bo že zbudil.

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nocno dojenje
11.2.2005 10:09:52   
Anonimen
Ja pusti sinčka da spi, ker ko ga enkrat navadiš na dojenje ponoči, je kriza - no vsaj pri nas pri že skoraj 10.mesecih. Se mi zdi da je sedaj že prav razvajena glede dojenja. Ponudim ji bolj za tolažbo pri joku, a potem skoz hoče.
Obdobje spanja res enkrat mine.Čeprav v porodnišnici pravjo ja zbujajte ga - potem bo pri 2.letih še vedno hotel jest ponoči - saj mi tudi ponoči ne jemo in preživimo - samo en nasvet - nočno dojenje ukinjeno samo v primeru ko dete lepo napreduje na teži - pri 1.mesecu imaš pregled in boš videla - če bodo rekli da ne pridobiva pa veselo na delo z nočnim hranjenjem.Ni pa vedno dobro da se zanašaš na nasvete zdravnikov - sama presodi!

l.p. in čim manj nočnega zbujanja

(odgovor članu FAILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nocno dojenje
11.2.2005 21:26:43   
FAILA
Superca, bom upostevala vsak nasvet... Ce pa bo kriza in se tudi sama ne bom vec zbujala, bom na RR oglase oddala oglas pod rubriko "podarim odvecno materino mleko..." :)

Zanima me se, ce je mozno da tako majhen otrok ne pozna mere, ki bi zadostovalo za njegov zelodcek? Omar je namrec ze kar nekajkrat bruhal v loku, ali pa izpljune le majhno kolicinico zauzitega mleka. In me zanima, ce je to tisti odvecni zauziti del, ali pa je kaj drugega? Imam obcutek da je kot pijavka, vedno prisesan. In kar vedno nekaj sesa... Zadnjic sem ga skoraj vzela s sabo pod tus..:))

faila

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nocno dojenje
13.2.2005 0:04:39   
nejcko
Tako majhen otrok in tudi malo večji res ne pozna mere. Nekateri se sicer sami odklopijo, ko imajo dovolj, večina bi pa kar na zizi visela, haha. Če ti bruha (t.j. tako imenovano polivanje), pomeni, da ima želodček prepoln, samo največkrat niti ne mleka, ampak zraka. Zato je dobro, da skušata že med samim hranjenjem večkrat podreti kupček.

Kar pa se tiče prvega vprašanja, se pa strinjam s predhodniki: ne ga zbujat.

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nocno dojenje
13.2.2005 20:16:00   
FAILA
Ali naj bo nocno dojenje "pod lucko" ali v temi? Sem brala kar nekaj priporocil, naj bo nocno dojenje v pravem pomenu besede, torej res nocno. Brez kakrsnekoli svetlobe. Sem poskusala, a ni slo. Zgresim Omarjeva usteca... Ne gre in ne gre. Zadnjic sem ga podojila po celem obrazu...:)

f.

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nocno dojenje
13.2.2005 20:32:13   
nejcko
Jaz ti priporočam, da ponoči dojiš v temi, tudi če ga moraš previti (ampak res samo, če je premočen ali pokakan), to opravi v čim bolj zatemnjenem prostoru. Malo mi je čudno, da ga v temi ne moreš podojiti, ampak ok, vse je mogoče. Torej, ponavadi otrok sam poišče dojko, drugače pa z eno roko poišči njegova ustka, z drugo primi dojko čim bližje bradavici in poskušaj naciljati (joj, kako se to hecno sliši). Boš videla, da bo šlo.

Veliko uspeha in sporoči, kako vama gre.

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?