|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave z 19.mesečnico
28.5.2008 21:02:28   
Pikicapokica6
 
Naša težava je sledeča. Naša punca je en zelo zbirčen otrok. Težave imamo tako doma, kot menda tudi v vrtcu. Poleg tega tako malo poje, da se prav čudimo, ali je to sploh mogoče. Kuham ji vse vrste jedi, toda ona poje mogoče 3 žličke, potem se začne afnati, na koncu hrana pristane na tleh. Seveda čez eno uro postane lačna. Ponudim ji kakšno sadje, ki ga poje mogoče kakšen košček ali dva. In potem je lačna že čez pol ure, .......tako se ponavlja cel dan. Prav trapasto se mi že zdi, ker se res trudim, da ji pripravim dober, zdrav obrok, toda vse pristane na tleh. Ne vem, kaj naj naredim. Zvečer ji še vedno dam flaško mleka, ki ga dobesedno zlije vase.
Saj drugače se sploh ne bi toliko sekirala, če se potem ne bi vsako noč drla, ker je seveda lačna. To je postalo že prav neznosno. Da se vsaj malo potolaži, ji dam nekaj čaja.
Upam, da imate kakšen predlog zame.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave z 19.mesečnico
28.5.2008 21:19:12   
bskrle
Morda večkrat (2x) na dan flaško z mlekom,v katerem je kak čokolino.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave z 19.mesečnico
28.5.2008 21:26:17   
Naja30
Se strinjam, čez dan ji daj večkrat mleko, če jo to nasiti za dalj časa.
Poznam fantka, ki je do 4.leta živel praktično od mleka in je čist fejst fant, tak da ne se sekirat preveč. Sej se ji bo odprlo enkrat.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Težave z 19.mesečnico
29.5.2008 7:33:43   
Luni
Pikicapokica6, ne se sekirat! Kakor so rekle predhodnice: ponudi ji tisto, kar ji gre v slast. Če je to mleko, pa naj bo mleko. Še meni je moja mami pravila, da sem pol leta živela dobesedno od hrenovk in čaja. Najbolj nagnusno, čemur se je dolgo časa upirala, dokler ji pedioater ni rekel, da otrok pač poje tisto, kar potrebuje, se pravi, da je v nagnusnih hrenovkah nekaj, kar moje telo potrebuje. In očitno je bilo res! Tudi moji trije so imeli obdobja "brez hrane", oz. samo določeno vrsto. Pri prvem sem se močno sekirala, ko pa sem videla da to samo po sebi preide (včasih traja malo dlje), sem se prepustila otroku (železno pravilo pa je bilo in še vedno je pri nas: sladkarij pa nobenih, razen če se obrok poje normalno, po obroku dobijo sladkiš)! In če se boš držala tega edinega pravila, pa če tudi ti bo pila samo mleko: ne sekiraj se, minilo bo!!!

_____________________________



(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Težave z 19.mesečnico
29.5.2008 8:53:48   
Anonimen
se strinjam s tem kar so povedale predhodnice, daj ji tisto, kar bi jedla.

Bi pa dodala še to, da se poskušaj držati nekih obrokov zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja, ne pa kot se je iz tvojega posta videlo, pa te ne obsojam, ker sem to tudi sama počela, da če pa kosila ne poje, ji daš pa še mal tega, pa spet ne poje vsega, pa čez pol ure še kaj, saj otrok potem sploh nikoli ni prav zares lačen, ker cel dan nekaj malega je, potem pride obrok, npr. kosilo in normalno, da ga ne bo pojedla, če je po zajtrku že 5x nekaj grickala........

Sicer je pa že toliko stara, da verjemi, če bo lačna bo sama povedala!
Pa ponoči, če čez dan ne je, upam, da ji ponoči ne daješ mleka......ker potem je pa tukaj problem, ker ve, da bo vedno dobila tisto kar hoče, pa čeprav ob 1ih zjutraj!

(odgovor članu Luni)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Težave z 19.mesečnico
29.5.2008 10:13:09   
ally1
Naš je star 18mesecev in tudi opažam, da postaja zelooo izbirčen. Kosilo redkokdaj sploh ne poizkusi, če ga pa že pa tudi pristane na tleh. Je pa zanimivo da čokolina bi pa pojedel na toooone, če mu ga pokažem podnevi ali ponoči bi ga pojedel kolikor bi ga lahko user posted image . Zato če misliš, da je neglede na to, da malo je še lačna, ji ponujaj tisto kar ima rada in seveda se strinjam tudi s predhodnicami. Mleko ji daj ob njem smo vsi gor zrasli user posted image .

< Sporočilo je popravil ally1 -- 29.5.2008 10:14:19 >


_____________________________

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Težave z 19.mesečnico
29.5.2008 10:56:47   
oka
Kaj pa če bi jo med hranjenjem poskusila malo animirati? Jaz sem imela z malo madam podobne težave (na koncu smo zaradi njene neješčnosti pristali celo na gastro preiskavah), dokler nisem pogruntala, da je malemu škratu dolgčas med hranjenjem. Raje bi počela sto in eno drugo, po njenem mnenju bolj zanimivo stvar, kot pa da bi jedla. Zato sem med kosilom uvedla Telebajske. Jih je gledala in zraven avtomatično odpirala usta in tako je pojedla celo kosilo. Ali pa sem na mizo naložila njene pliškote in so potem še oni "jedli" z nama. Vem, da ni vzgojno in sama sem bila vedno mnenja, da do se je, se je in ne počne nič drugega, ampak mi je madam dala vetra in sem popustila. Je pa tako, kot ti je ena mislim, da že napisala. Če otrok je večkrat po malem, se nikoli dobro ne naje. To je tudi meni povedala dieteičarka na pediatrični, ki mi je svetovala, da se držim obrokov in ji vmes ne dajem nič. In če noče pojesti obroka do konca, pa tudi prav. Bo dobila, ko bo čas za naslednjega.

< Sporočilo je popravil oka -- 29.5.2008 11:00:51 >

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Težave z 19.mesečnico
29.5.2008 12:23:44   
Pikicapokica6
Hvala za vaša mnenja. Saj veste, kako je - pediatri govorijo, da morajo jesti raznovrstno hrano, potem se pa sekiram, da mala ne bo dobila dovolj vitaminov. Ponoči ji ne dajem mleka, zjutraj, ko vstane ga dobi. Čeprav se mi včasih že meša od dretja, ji dam le čaj.
lp.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Težave z 19.mesečnico
31.5.2008 13:04:38   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

Ponoči ji ne dajem mleka, zjutraj, ko vstane ga dobi. Čeprav se mi včasih že meša od dretja, ji dam le čaj.


Žiga (15m) je ravno kontra od tvoje punčke in je praktično vse (TRKAM). Pa kljub temu, če se ponoči zbudi (recimo, da je to enkrat tedensko) in tuli, ker hoče mleko, mi na kraj pameti ne pade, da mu ga ne bi dala. Sem mnenja, da če čez dan ve kdaj je lačen in kdaj žejen, potem tudi ponoči loči lakoto od žeje. Pa čeprav je to v kontra vsem nasvetom o tem, da se ponoči ne je.

Smo pa imeli "obdobje", ko je bilo veselje samo, če je dobil skutko ali jogurt (je bilo povezano tudi z rastjo zobkov). In kot so rekle že predhodnice, tudi nam je rekla pediatrinja, da je to normalno in da če želi jesti samo skute pa naj jih je - in da ga bo minilo. Pa ga je res user posted image .

ps. Poslušaj svojega otroka pa bo najbolj prav user posted image .


< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 31.5.2008 13:07:45 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Težave z 19.mesečnico
19.6.2008 21:58:12   
lenika

[
[/quote]
Pa kljub temu, če se ponoči zbudi (recimo, da je to enkrat tedensko) in tuli, ker hoče mleko, mi na kraj pameti ne pade, da mu ga ne bi dala.





[/quote]

Jaz mu pa že od 6.meseca ne dajem mleka ponoči, ker je noč za spanje. Jaz tudi ne jem in ne pijem ponoči. Sicer pa se je hitro navadil in spi celo noč.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Težave z 19.mesečnico
21.6.2008 12:40:18   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: lenika


Jaz mu pa že od 6.meseca ne dajem mleka ponoči, ker je noč za spanje. Jaz tudi ne jem in ne pijem ponoči. Sicer pa se je hitro navadil in spi celo noč.

Jaz pa recimo vsako noč pijem - večkrat. Se pa Žiga zdaj že vsaj 14 dni ni zbudil. In tudi mleko pred spanjem je samodejno zavrnil. Lahko, da je imel obdobje rasti in je dodaten obrok potreboval. Vsak otrok in vsaka mamica sta edinstvena in prav je, da vsak počne tako kot se mu zdi najbolje.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?