|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne uboga me-pomoč
5.6.2008 12:25:23   
anny1
dravo,
velikokrat sem že prosila za mnenje, a brez uspeha.Naša 3,5let stara puna ne uboga in konc. No dobila sem nasvet ignor-poskusila pa ne pomaga se dere še huje kot prej, potem soba-mi trga kavč-ki mimograde ni naš ampak od najemodajalca- sem ji že 100000000 povedala, da ne a ona user posted image  ko da ne govorim njej- ne mi svetovat vrtca- k itak zdej ne gre- pol je pa tu še en problem: mlajša hči- danes zjutraj jo je starejša kar tako udarila- do drugih otrok je ista jih tepe, pljuva,... No če bi to od naja vidlauser posted image ok? Ampak k je to od tipa k nima z njo nič-moja mami ma novga-oče je že pred leti umrel- vidla in se sploh ne mora pospravit nazaj na "svoje noge" če lahko temu tako rečem- je bila že od nekdaj zelo svojeglava, samo sedaj pa se meni user posted image  in nevem kaj naj. Nič ne zaleže-ampak res nič- najbol pridna je ko je v avtu privezana na stoluser posted image  ( ko se vozimo) pa še tam kako zna ušpičit. Prosim pomoč.... Hvala

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 5.6.2008 13:33:34 >


_____________________________

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne zdržim več-pomoč
5.6.2008 12:37:44   
Ivi33
Berem eno knjigo (
Kompetentni otrok
Jesper Juul

sem še na začetku), ki upam, da mi bo razjasnila določene zadeve v zvezi z vzgojo.
Piše pa, da je velikokrat vzrok v starših samih!!!

http://www.didakta.si/doc/odlomek_-_Sodelovanje.pdf


Opis knjige
Danski avtor Jesper Juul v knjigi pojasnjuje razloge za nove vzgojne smernice, primerja načine vzgoje iz različnih delov sveta in vzgojne vzorce iz preteklosti z današnjimi. Nekdanje destruktivne vrednote, kot so poslušnost, psihično in telesno nasilje in konformizem, ki so vladali v tradicionalni hierarhični patriarhalni družini, so se spremenile. Odgovor nanje je bila demokratična vzgoja, ki pa tudi ni prinesla pričakovanih sprememb.
Jesper Juul zato ponuja premislek o novih vrednotah in poudarja, da je vzgoja dinamični dvosmerni proces, v katerem se razvijajo oboji, starši in otroci. Dvosmernost obstaja zato, ker so otroci kompetentni in sicer od vsega začetka, od rojstva naprej imajo svojo osebnost in so zato po človeški in socialni plati kompetentni partnerji staršev. Seveda to ne pomeni, da ne potrebujejo vodstva! Odrasli se morajo naučiti, da tudi v motečem otrokovem obnašanju najdejo njegovo sporočilo. Otroci staršem dajejo povratne informacije, ki jim omogočijo, da ponovno vzpostavijo lastno kompetentnost in zavržejo nekoristne, neljubeče in samouničujoče vedenjske vzorce. Za to, da se lahko na ta način učijo od otrok, je potrebno veliko več kot to, da z njimi spregovorijo na demokratičnen način. Pomeni, da morajo razviti tako obliko dialoga, kakršnega mnogi odrasli niso zmožni vzpostaviti niti z drugimi odraslimi - osebni dialog, ki temelji na enakovrednosti.
Enakovrednost dostojanstva, zahteva odprtost in spoštovanje različnosti, pri vzgoji pa to pomeni, da starši skupaj z otroki rišejo zemljevid osebnih in družbenih odnosov.

Preberite si odlomke iz knjige (v pdf formatu):
- odlomek: Sodelovanje
- odlomek: Družine z Najstniki

Avtor Jesper Juul že tri desetletja organizira delavnice za starše. Pred petimi leti je s sodelavci iz različnih evropskih držav na podlagi svojih znanj in izkušenj ustanovil Familylab, mednarodno organizacijo, ki družinam ponuja podporo, svetovanje in pomoč pri razvoju starševske kompetentosti. S tem poletjem se začenja projekt Familylab tudi v Sloveniji. Del projekta je tudi izdaja knjig Jesperja Juula v slovenskem jeziku. Po knjigi Kompetentni otrok, bosta pri založbi Didakta izšli tudi knjigi "To sem jaz. Kdo si pa ti?" (jesen 2008) in "Reči 'NE' z lahko vestjo" (pomlad 2009).

_____________________________

Življenje je lepo ...

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne zdržim več-pomoč
5.6.2008 12:45:49   
kristinaj
upam, da moja ne bo taka....user posted image

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ne zdržim več-pomoč
5.6.2008 13:03:19   
Anonimen
Anny, a bi lahko bolj podrobno napisala, kako ti odreagiraš? Ker pišeš veliko, kako se obnaša tvoj hči, malo pa, kako ti odreagiraš. Čutim, da si v veliki stiski, da se počutiš zelo izgubljeno in da bi res rada pomoč, podporo in kakšen nasvet. Ampak rabimo še opis druge strani - tvojo reakcijo.
Saj ne vem, se mi zdi, da hočeš prav ukrepat, ampak ti ne gre najbolje. Ne vem, ugibam. Tvoja mala nekaj zahteva, ti ji rečeš ne in ona se začne dret. Jo ignoriraš, ona se dere še bolj. To je razumljivo, ker ne dobi svojega, ampak kaj se zgodi potem? Kaj narediš ti? Jo še naprej ignoriraš, minuto, dve, deset, pol ure? Ker se mi zdi, da ko po nekaj minutnem njenem vpitju in ignoranci s tvoje strani ni nič boljše, ti posežeš po drugi kazni.

Bi pa rekla, da je tvoja punčka v ravno tako veliki stiski, kot si ti. Mogoče je samo zelo zmedena, preveč novih stvari in premalo mej, ki bi bile točno določene. A jo mogoče kdaj vprašaš, kako se ona počuti, da bi npr. zlezle na njeno posteljo, kjer se verjetno počuti varno, pa bi jo objela in jo potrepžljivo poslušala, kaj bi rada, kaj si želi, kaj čuti, če je jezna nate in zakaj. Pa zakaj grize druge otroke... z veliko mero občutka, nežnosti in potrpežljivosti. Mogoče se ti bo pa odprla. Naša je stara dve leti, pa zelo jasno pove, da je jezna name in tudi zakaj.
Trenutno sta verjetno na zelo bojni nogi in je težko videt tudi lepe stvari, če si neprestano pod pritiskom in stresom.

(odgovor članu anny1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ne zdržim več-pomoč
5.6.2008 13:12:40   
tajtaja
Pa probaj kakšen dan res samo z nežnostjo. Za vsako stvar jo objemi, ji govori, kako je tvoja, pa ti njena, jo cartaj in vse drugo daj na stranski tir. Mogoče pa si tako zelo želi tvoje pozornosti, da dela male lumparije samo zaradi tega???
Probaj, za zgubit nimaš nič.
Pa tudi če kaj ušpiči, jo lepo vzemi v naročje, pocartaj in BODI MIRNA, KER ČE V TEBI VSE VRE, TO OTROK TAKOJ ČUTI IN JE TUDI SAM BOLJ NEMIREN. eh, velike črke, se mi ne ljubi popravljat.user posted image


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ne zdržim več-pomoč
5.6.2008 13:29:10   
anny1
Ankica 
Ankica
poslala sem ti zs in upam da sem ti odgovorila na vprašanja, hvala vsem lp

_____________________________

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ne zdržim več-pomoč
5.6.2008 14:31:00   
nuala
Mogoče je tak tip, kot moj starejši sin.
Pomaga izključno in samo veliko ljubezni in pozitivna motivacija. Če namreč moj kakšno ušpiči ali ne uboga ga lahko kregam, izoliram, grozim, ignoriram, tudi klofuta je že padla ( sicer nisem ravno pristaš tepeža ampak včasih pomaga ). Nič. vse se samo še stopnjuje in me samo pripelje do roba, on pa vztraja pri nagajanju mrtvo hladen.
Ampak nekako pri starosti 3,5 do 4 let sem ugotovila, da zelo pomaga crklanje, božanje, pohvala, nagrada, pozornost. On je sicer taka nežna duša in za svoja leta odgovoren, samostojen in kar preveč razumen otrok ( vendar ne nadpovprečno inteligenten, indigo ali kaj podobnega ). Mislim, da se mu zdi nekako trapasto, da mu grozim in prepovedujem. Ker takrat, ko to počne, išče samo pozornosti in potrditve, da ga imam rada takega, kot je.
Tako imava midva občasne pogovore o tem, kako sem si želela točno takega fanta kot je on, pa kako lepo je, da ima dolge in močne noge, pa kako ga imajo vsi ljudje radi, ker je tako prijazen in rad pomaga, pa kako ga ima mlajši bratec rad. Pa povem mu, kako mi je bilo dolgčas, ko je bil npr. v vrtcu. In da ga sedaj moram pocrklati, pa zmeniva se, kaj bova zvečer prebrala ali kartala. Ali kateri film bi si izposodila za vikend in ga skupaj pogledala, ko bo tamlajši brat spal. To mu dvigne samozavest in nekako se mu ne zdi, da bi nagajal mamici, s katero se tako dobro razume in ga ima rada. Tudi do mlajšega brata se potem lepo obnaša. Sedaj, pri njegovih 5,5 letih imava samo še občasne težave, ki se navadno pojavijo, kadar sem jaz utrujena in sitna.
No, da bom jasna, za nekatere stvari ne diskutirava ( npr. plavanje predaleč od obale, prečkanje ceste brez držanja za roko,... ). Trudim pa se, da bi bilo prepovedi, ki niso utemeljene in so nepomembne ( npr. ne vozi se z novimi hlačami po zarustanem toboganu ) čim redkejše.
Veliko uspeha ti želim, če poskusiš z mojo metodo, ali pa da najdeš kako primernejšo za vaju.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ne zdržim več-pomoč
5.6.2008 14:33:01   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Tako imava midva občasne pogovore o tem, kako sem si želela točno takega fanta kot je on, pa kako lepo je, da ima dolge in močne noge, pa kako ga imajo vsi ljudje radi, ker je tako prijazen in rad pomaga, pa kako ga ima mlajši bratec rad. Pa povem mu, kako mi je bilo dolgčas, ko je bil npr. v vrtcu. In da ga sedaj moram pocrklati, pa zmeniva se, kaj bova zvečer prebrala ali kartala. Ali kateri film bi si izposodila za vikend in ga skupaj pogledala, ko bo tamlajši brat spal. To mu dvigne samozavest in nekako se mu ne zdi, da bi nagajal mamici, s katero se tako dobro razume in ga ima rada. Tudi do mlajšega brata se potem lepo obnaša. Sedaj, pri njegovih 5,5 letih imava samo še občasne težave, ki se navadno pojavijo, kadar sem jaz utrujena in sitna.
No, da bom jasna, za nekatere stvari ne diskutirava ( npr. plavanje predaleč od obale, prečkanje ceste brez držanja za roko,... ). Trudim pa se, da bi bilo prepovedi, ki niso utemeljene in so nepomembne ( npr. ne vozi se z novimi hlačami po zarustanem toboganu ) čim redkejše.
Veliko uspeha ti želim, če poskusiš z mojo metodo, ali pa da najdeš kako primernejšo za vaju.


Točno to in točno na tak način kot ti, to počnem tudi jaz. Kot bi sebe brala.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?