|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj v ležalničk
17.6.2008 22:03:27   
*lenc@*
zarad men mate lah otročke 24ur na dan v ležalniku, zdrava pamet pa govori, da zmerno je najboljše za vsako stvar!

sama sem jo mela po nasvetu P čim manj in res čimveč na tleh, da ma svobodo gibanja in s tem tud svobodo razvoja...


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: kdaj v ležalničk
17.6.2008 23:06:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BUBICA17

..., ker sem se pozanimala, da sem bila sama skos v ležalniku in sem shodila zgodaj in ravno tako partner. Če je bilo za nas dobro...zakaj sedaj ne bi bilo? A je tok narobe, če otrok malo kasneje shodi?


me kr strese ob takem in vse dlake mi pokonc stopjouser posted image a si kje zasledila kako povezavo z hojo? ležalnik nima veze kej dost s tem, a bo otrok prej shodil al kasnej. in če so te za roke vlačili okoli, verjamem da si kmalu shodila. pa vprašaj starše še o padcih. gre se za to da se v ležalniku otrok ne bo pravilno razvijal, ne bo pravilno osvajal razvojnih mejnikov, shodil pa valjda bo, slej ko prej. in tudi ni nevemkak dosežek, da otrok kmalu shodi, zgleda še vedno velja tista logika - prvi na vasi.
tko da ja, dajte jih v ležalnik, ko bo ta premejhen pa v hojco, kaj pa je to kaj takega, če ima otrok poškodovano medenico, kolke, hrbtenico, je nepravilno razvit, ni razvil prestreznih in ostalih refleksov ( ja, v ležalniku iz ljubga mira jih bo), ima slabo razvit center za ravnotežje itd. itd. kaj pa so padci vznak, naprej, izbiti zobje, buške, mogoče celo hujše poškodbe, sploh kasneje pri kakšni telovadbi....kaj je vse to proti temu, da lohk ma mamica mir, da lahko ma oplet vrt, vse tipi topi pospravljeno, da lahko čveka ob kavici, lika itd...tko da go for it, super mamiceuser posted image


< Sporočilo je popravil ulla80 -- 17.6.2008 23:07:46 >

(odgovor članu BUBICA17)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: kdaj v ležalničk
17.6.2008 23:08:44   
Anonimen
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4800133

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: kdaj v ležalničk
18.6.2008 8:54:37   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR


Med porodom pogosto nastanejo mikropoškodbe v možganih, ki se navzven ne vidijo. Vendar z nepravilnim nošenjem, nepravilnim odlaganjem otrok v ležalnike ipd., se ta nagnjenost in patološki gibi lahko potencirajo. Torej iz navidez zdravega otroka lahko rata zategnjen hipertonik, naslednja stopnja je obvezna fizioterapija, da se zadeve korigirajo, ker otrok ne napreduje dovolj hitro.

Noben ne more oceniti kateri otrok je "rizičen" v smislu, da lahko razvije motorično patologijo, zato je nujno, če le lahko, da vsakega obravnavamo kot rizićnega, če le lahko.

Za sabo imamo eno leto nevrofizioterapij pri drugem otroku, pri prvem sem pa bila tudi sama zelo neumna in uporabljala ležalnik. user posted image



Seven to si dobro napisal. Samo ležanje v ležalniku je zelo malo v primerjavi s pravilnim handlingom. Lahko otrok nikoli ne leži v ležalniku in če ima nagnjenost k nepravilnim gibom je potrebno izvajati pravilni handling. In za ta handling mame prvič slišijo, ko imajo otroci že izrazite težave. tako, da bi s stališča rizičnosti moral vsak izvajati handling pa ga ne.

Nisem pa nikjer zasledila kako je s slingi s stališča NFT.

Drugače sem do zdaj imela v spominu, da je Paštetka uporabljala ležalnik in ga celo zagovarjala v smislu, da njen sin ni ležal pasivno ampak, da jev ležalničku "telovadil". Gre pa očitno za eno drugo uporabnico user posted image .

Jaz sem ležalnik uporabljala od 3 meseca naprej do enega petega, samo takrat ko sem kuhala. Sem ga pa že dala naprej tako, da je zamortiziran.
Na tleh pa ni bil, ker je bilo zaradi slabih oken tam zelo prepišno.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: kdaj v ležalničk
18.6.2008 9:24:37   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami


Seven to si dobro napisal.


seveda napisala

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: kdaj v ležalničk
18.6.2008 9:53:28   
misar
sama nimam ležalnika. moja štirimesečna hčerkica je večinoma na igralni podlogi (obračanje s hrbta na trebušček je nova moda, iz trebuščka na hrbet pa obvladamo že en mesec user posted image ), ko ji seveda to paše. še več časa preživi v mojem naročju, ker očitno je tam najlepše user posted image user posted image . za nujne opravke (beri: urgentna priprava kosila, pospravljanje posode v /iz pomivalca) jo položim tudi v lupinco. likanje in podobna opravila so žal zdaj bolj sprotne narave, stanovanje pač ni več kot iz škatlice (se navadiš user posted image )

drug primer sem jaz. moja mama je rekla, da nikoli nisem kravic pasla, nikoli nisem puzala po tleh, nič takega nisem počela kar naj bi počeli otroci. bila sem neznosno jokav dojenček, ki sem bila 24 ur na rokah. nekega dne pri devetih mesecih, sem brez pomoči kogarkoli sama shodila, nisem se prevračala ne naprej ne nazaj. glede na to, da sem bila v osnovni šoli celo vrhunska športnica govori o tem, da se pač otrok od otroka zelo razlikuje kajne?!
zato punce ne se kregat, pa pač malce zdrave kmečke logike uporabit, pa bo vse prav.


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: kdaj v ležalničk
18.6.2008 10:21:22   
misar


pa še to moram pokomentiratuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde

Mislim, nekaj mi povejte. Otroka ste si želeli a ne?



Ah, Gelca, no, pejt ti svojim najstniškim sošolkam težit s takimi forami. Grem stavit, da si edina na tej temi, ki je svojega otroka dobesedno uturila partnerju (in potem se čudiš, da ni tak super očka kot si ti super truper mamica), za povrh pa temu tako zaželjenemu, nič krivemu otročku še s čiki smradiš pod nos. Fuj te bodi user posted image




CatJa...sicer uporabnice angel_rebelde ne poznam se mi zdi pa skrajno nefer, da jo napadate osebno. ona ni nobene osebno napadla in ni prav, da jo vi. povedala je pač svoje mnenje in ker očitno jo poznate vas je njeno mnenje motilo in ste jo potem osebno napadli. sem prepričana, da vsi o vsakem, ki ga poznamo vemo veliko stvari, ki bi jih lahko uporabili za blatenje pa jih večina pač ne. vprašajte se kako bi se vam zdelo, da bi vas nekdo tako grdo blatil??



_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: kdaj v ležalničk
18.6.2008 11:15:01   
BUBICA17
Volga: Če si otrok z indigo...halo ljuba moja...potem si od spočetja dalje. Da ti povem še neki, da sem celo sama otrok z indigo..torej vem o čem govorim. Sam očitno nekateri veste vse. Preberi si knjigo INDIGO OTROCI Lee Carroll, Jan Tobber. Preberite si še ostale, ker nikumur ne bo škodovala. Podatek je, da je takih otrok 90% v razvitih državah. Napake pa delamo zelo pogosto.
Tista, ki me je obtožila, da so me neki vlekli za roke, da sem shodila...zelo napačna ugotovitev, ker me niso in tudi sama sem bila in sem zelo dobra športnica. In fant tudi. Moja sestra, ki je bila veliko v ležalniku...je pa vrhunska v športu. Obe sva bili tudi v menekensih vodah. Starša imata dobro motoriko in sama zase bi rekla, da jo imam tudi...kaj če bi vključili malo genetike in ne samo teorijo o uporabi ležalnika.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: kdaj v ležalničk
18.6.2008 18:31:39   
Anonimen
Moj sin,ki je sedaj star že 8 let je bil kr dostikrat v ležalniku pa mu sedaj nč ne manjka,je normalno razvit fant,ki obožuje šport.Doma iamo pa tudi 9 dni staro punčko,in ko sem patronažno vprašala glede ležalnika mi ga je priporočala.Pa je starejša ženska,ki ima veliko prakse z dojenčki.

(odgovor članu BUBICA17)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: kdaj v ležalničk
18.6.2008 19:22:02   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: žanka

Moj sin,ki je sedaj star že 8 let je bil kr dostikrat v ležalniku pa mu sedaj nč ne manjka,je normalno razvit fant,ki obožuje šport.Doma iamo pa tudi 9 dni staro punčko,in ko sem patronažno vprašala glede ležalnika mi ga je priporočala.Pa je starejša ženska,ki ima veliko prakse z dojenčki.

Če ti bolj kot zdravnikom zaupaš medicinskim sestram, četudi so le-te starejše in izkušene, tudi prav. Pa tole si še 1x prečitaj: Glede na to, da se znanost običajno ne ravna po enemu otroku (enemu paše tako, drugemu pa ne), pač pa so zadeve preverjeno ugotovljene na tolišknem številu otrok, da to lahko posplošimo... Torej, morda tvojemu sinu ležalnik ni škodil, škodi pa večini otrok. In, če ena stvar potencialno škodi otroku, se bo večina mamic z zdravo pametjo odločila tega raje ne uporabljati. Bolje preventiva, kot kurativa oz. bolje preprečiti pretirano iztegovanje, ki ga lahko povzroči ležalnik, kot pa to potem zdraviti. Seveda, lahko pa se odločiš za uporabo ležalnika oz. se zavedno odločiš za tveganje. Če pri otrokovem zdravju rada tvegaš, potem kar izvoli.

_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: kdaj v ležalničk
19.6.2008 0:00:14   
Bubacka
Jaz povem samo eno! Mislim da ga lahko uporabljas takoj! tako sem imela tudi mojo! po vec casa cez dan, noter! pa ji pol ni nic falilo pri razvijanjo naprej!!! vse znala pravocasno narediti in se nauciti! lezalik je zelo udobna stvaruser posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 86
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?