|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem lahko izzvala alergijo?
9.7.2008 12:54:31   
julči
Pozdravljene,

odkod alergija- nima je nihče v družini po nobeni strani, no jaz sem alergična na sonce. Mali stara je 2 m so ugotovili alergijo na KM (je zelo polivala, bruhala in imela grozne krče cel dan). Jaz sem pa jedla jagode (domače, nešpricane- ko še nisem vedela za alergijo). A je to lahko povzročitelj?

Kako je zdaj z jajci- sicer je bla testirana pa ji je pokazalo negativno, a me je vseeno strah jesti jajca, naj se jih raje izogibam?A naj se izogibam vseh alergenih snovi- tudi pšenice,...  da se ne bi še kaj razvilo. lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sem lahko izzvala alergijo?
9.7.2008 20:48:28   
trdozimc
Ja, da si jo izzvala je možno, da si jo povzročila pa zeeelooo malo verjetno.

Dobro bi bilo, če bi se izogibala vsem alergenim stvarem. Gre prav za način življenja, tako da malo pobrskaj po tem forumu, boš marsikaj našla

Se pa splača, če uspeš potrpet, ker lahko v tem času alergija izzveni, če pa živiš naprej, kot da ni nič, pa lahko postane user posted image  alergičen še na kup drugih stvari.

Drži se!

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sem lahko izzvala alergijo?
10.7.2008 14:59:16   
madela
Jaz imam doma skoraj 4 leta starega fantiča,ki je tudi od rojstva alergičen na KM,kasneje pa je bilo tega vedno več.
Na razvoj alergije ne moreš vplivat,ker če pri otroku obstaja preobčutljivost na določeno živilo se bo itak razvila alergija. Torej je nisi ti izzvala.
Domnevam,da še dojiš in te zanima kako sedaj pri prehrani. Ker imate dokazano alergijo na KM se morate držati 100% diete.Kar se pa tiče glede jajc in ostalih stvari,ki so negativne,vendar alergene stvari...najbolje je,da se čimbolj omeji ta hrana,da boš videla kako se kaže pri otroku.Če je izboljšanje ali ga ni.
Preprečit alergije pa se ne da.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sem lahko izzvala alergijo?
10.7.2008 15:58:18   
julči
Hvala za odgovore. Madela a najprej ste imeli alergijo "samo" na KML, kasneje pa še druge? Pa ni izzvenelo, ko pravijo, da če je alergija pri tako majhnem otročku razvita običajno izzveni?

Ja js se zdej 100 % pazim, ne jem nič kar vsebuje ml beljakovine, pa tud jajc se izogibam in določenemu sadju.

Me pa zanima če lahko naši user posted image dajem te kaplice proti krčem- vetrovne, ki vsebujejo janež, kumino, kamilice,...? Ker ima še vedno proti večeru krče.

Pa če ji lahko občasno ponudim kakšen čaj, npr. komarček, kamilice- sladkane, ker zelo težko kaka in to baje odpira? Sej drugače je polno dojena in dobi vse pri meni, samo zanima me tud za naprej.

Hvala vsem

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sem lahko izzvala alergijo?
10.7.2008 20:24:43   
madela
Ti kar daj te kapljice,mislim da to ne bi smel biti problem. Čaj pa dajaj po žlički,da se bosta še naprej uspešno dojili.
Ja,mi smo imeli pri starosti 1 mesec dokazano alergijo na mleko,vse ostalo negativno.Držala sem se diete,ker sem polno dojila pa so se težave kar nadaljevale. Je pa s temi testi tako,da so pri tako malem otroku še precej nezanesljivi.Lahko je alergij več,ampak otrok še nima dovolj protitelesc v krvi,ki bi jo dokazale.
Nam so kasneje odkrivali vedno nove in nove.
Najbolje boš videla sama.Po enem do dveh tednih na dieti brez mleka bi se moralo stanje izboljšat,če ne potem je verjetno v ozadju še kakšna alergija. Najbolje je,da vso hrano kuhaš sama. Vsi ti konzervansi,ki jih najdeš v kupljenih živilih,povzročajo veliko težav z alergijo. Temu se res raje izogibaj.Sicer je tega veliko in bi ti lahko napisala cel roman user posted image
Ja,pravijo da alergije izzvenijo do enega leta pri tako malih otrocih....pri nas ni.Potem so mi rekli,da bo nekje do tretjega leta minilo...pa še zmeraj ni,kvečjemu vedno več alergij se pojavlja. Mi smo bili že čist obupani in smo šli na bioresonanco,ki nam je precej pomagala,vendar pa nam še ostaja nekaj alergij,vse druge pa so bile po uradnih testih tik na meji,tako da.....
Ni pa to neko merilo.Nekateri otroci se tega res hitro rešijo,sploh če je res alergija samo na eno živilo.
Želim vam,da ste med takimi srečneži tudi vi. Sicer pa kasneje,ko se navadiš ni več tako hudo,kot je slišat na začetku,samo voljo je treba imet in seveda upanje.

< Sporočilo je popravil madela -- 10.7.2008 20:27:12 >

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?