|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
31.7.2008 16:02:30   
Simonček
Pozdrav!

Mene pa zanima kako dolgo je potrebno čakanje na kupček po hranjenju (v mojem primeru dojenju)?
Podnevi še kakih 10 min zdržim.... Ponoči, ko sem že čisto utrujena po enournem hranjenju, pa ne čakam rada glih nevem kako dolgo - mogoče par minut. Kaj priporočate? Sicer mojega dojenčka "napada" vse živo - od vetrov, napihovanja, jamranja, polivanja...3x zbujanja ponoči.... Mogoče je to glih posledica nepodrtega kupčka.
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
31.7.2008 16:08:39   
lotty4
Mi smo kupčke na začetku  podiral full lepo, vztrajala sem tudi ponoči, pa jo je glih tko zvijal. Zdej sam še podnevi podirava kupčke, ponoč pa ne. Včasih sem ponoč čakala tud 20 minut, da je blo vsaj mal slišat. Tko da sem jaz kar ležišče dvignila pa sva se podojili pa takoj spančkat.

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
31.7.2008 16:30:24   
Anonimen
Naša je ful polivala, pa sem dvignila posteljo za 30% in je bilo bolje. Imamo pa zdaj navado, da vmes prenehamo in tamala lepo podre kupčke in takoj potem zaspi. Sicer je vmes ihtavi jok, vendar se splača.user posted image  Obvezno pa potem po kolcanju počakam vsaj 20 minut, da podre še enega ali dva. Itak pa se ponoči dojimo, previjamo in podiramo kupčke 1 uro, zaenkrat mi to ni ovira.user posted image

(odgovor članu lotty4)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
31.7.2008 19:38:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
31.7.2008 20:31:14   
Naja30
Podnevi cca 10 minut.
Ponoči ga nisva podirali, ker je zaspala in če sem jo zbudila, je težko nazaj zaspala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
31.7.2008 20:36:37   
*Naja
Meni so rekli, da je potrebno kupček podirati 30 minut, če seveda že prej ne uspe. Po 30tih min pa se zrak že prestavi iz želodčka naprej v črevo in ni panike, če user posted image ni uspel podreti kupčka. Jaz sem našo bejbo prva 2 meseca skoraj cele noči prenosila, ker ga skoraj nikoli ni podrla, potem sem pa nehala s tem in je tudi bolje spala, ker se ni po dojenju čist predramila.

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
31.7.2008 21:24:17   
Tisana
Naša podre kupček včasih tudi še po dveh urah - takrat v posteljici začne ful jokat in jo dvigneš in ga podre. Sicer je pa imela prve mesece ful krče, ki so bili, vsaj jaz tako ocenjujem, posledica tega, da je težko podirala kupčke, požrla je pa ful zraka pri pitju. Če ga ne podre, ko jo držiš preko rame, jo malo spusti v ležeči položaj, pa spet dvigni,... tako da ji s tem pomagaš, da ta zrak lažje najde pot ven. Nam so glede tega pomagale tudi Sab Simplex kapljice, ki v telesu zmanjšujejo prostornino plinov.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
31.7.2008 21:46:04   
glen
Ponoči nismo kupčkov podirali

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
31.7.2008 23:12:13   
annie
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Podnevi cca 10 minut.
Ponoči ga nisva podirali, ker je zaspala in če sem jo zbudila, je težko nazaj zaspala.


Enako...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
1.8.2008 9:15:32   
KRTR
do treh mesecev sma lepo podirala kupčke, sedaj pa ne vedno, ker lahko čakam tudi celo uro, da podre kupček!  Ponoči itak dalje takoj zaspi, podnevi pa ga večkat dvignem po obroku!!!

lp
j

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
2.8.2008 11:03:40   
SpeliG
Naša je tudi polivala, krčev sicer nismo imeli ampak je vztrajno podiranje kupčkov precej pomagalo. Nosimo jo po vsakem hranjenju pol ure (kar je vedno bolj "zabavno", ker ni isto nosit novorojenčka ali pa skoraj štirimesečnico); v prvih sekundah jih takoj podre par, ampak po cca 20 minutah jih začne spet podirat tako da se splača vztrajat.
Je pa res, da nočnega hranjenja pri nas ni že od njenega petega tedna, tako lepo spi, podnevi je pa vse lažje..

Če ima že itak težave s polivanjem in napenjanjem, bi jaz na tvojem mestu vztrajala, se izplača. Če smo jo prekmalu odložili (res si utrujen, ti verjamem, sploh ponoči), je sicer zaspala, a se je kmalu zbudila zaradi napenjanja in polivanja, tako da je bilo bolje malo dalj držat pa potem res spat.

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
3.8.2008 12:53:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Podnevi cca 10 minut.
Ponoči ga nisva podirali, ker je zaspala in če sem jo zbudila, je težko nazaj zaspala.


Enako.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
3.8.2008 18:40:46   
nia5
ŠpeliG; od petega tedna ti spi celo noč??? Ti pa si srečnica, moja 2,5 meseca stara pupa je pred par dnevi edinkrat spala od 22.00 do 06.00 in me je skoraj kap, sem ob štirih preverjala če še dihauser posted image , brez zajebancije, ampak sem na žalost vedela da je to izjema in da me naslednjo noč spet čaka budnica na tri ure.
Eni pač imajo srečouser posted image , je pa moja drugače tudi ful pridna, ponoči se podojiva in lepo spančka naprejuser posted image .

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
4.8.2008 13:53:28   
žanai
Živjo!
Tudi mi imamo prebleme s kupčki. Naš lumpek jih ne zna podirati, pa še to smolo imamo, da pogoltne res veliko zraka in mora ponavadi podreti po tri ali več kupčkov zapored. Pri tem se zbudi in potem se matram z uspavanjem. user posted image   Če pa kupčkov ne podreva, pa se vedno zbudi čez nekaj minut in joka ter bruha... 

Ugotovila sem nov način, kako mu pomagati, da hitreje podre kupček. Med podiranjem kupčka mu dam dudo v usta. Med cuzanjem dude požira slino in ob tem lažje rigne. Ne uspe vedno, včasih sploh noče imeti dude v ustih, ampak se splača poizkusiti.  No, tako je pač pri nas. Čakam in upam, da bo boljše. user posted image

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
6.8.2008 21:54:06   
inesc
Meni so ravno zaradi polivanja rekli, da moram vztrajat, da podre kupček. In vztrajam. Je včasih trajalo precej dolgo, sedaj pa je hitreje. Včasih ga ne uspem dobro dvignit in že močno rigne. Mojemu pomaga, če ga malo božam po hrbtu in mu vmes rečem, da mora podret kupčka. Ko se je še ponoči zbujal, sva kupček tudi podirala in ni bilo problema zaspat nazaj, ker sem ga potem še morala nosit zaradi refluksa. Sedaj pa itak spi do 6.00.

Svetujem podiranje kupčka po vsakem obroku.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
8.8.2008 11:15:21   
sayuri
JAz imam dva lenuuha za podiranje kupčkov. user posted image  No, da bi ju nosila 30 minut, mi ne pride na pamet. Vztrajam približno 10 minut pri vsakem. Včasih ga podreta takoj, včasih pa sploh ne. Včasih ju dam za kako minuto v ležeči položaj na hrbet in potem ju zopet dvignem ter nadaljujem s trepljanjem ali gladenjem po hrbtu. Problem je, kadar med hranjenjem zaspita. TAkrat kupčka zagotovo ne bosta podrla. user posted image  Ju pa potem zbudi - tudi čez eno uro ali dve.
Če je le mogoče, vztrajam 10 minut - podnevi in ponoči

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
12.8.2008 13:42:03   
TinkiBinki
Ja, kupčki so pravi projekt. Naša ga je vedno podrla zelo hitro, a potem čez nekaj časa še enega, pa še enega. In še sedaj tako. Včasih dve uri po hranjenju podre kupček. To je posledica hlastanja in hitrega hranjenja. Je pa res, da je potem trebušček napihnjen in da je hud jok - ampak to niso krči in potem tudi vetrovi, ko zrak končno pririne ven. Meni je zdravnica svetovala, naj bo dojenček 20 min v pokončnem položaju, če zajoka, ko jo dam že spat, ko dvignem in podre kuplek in zaspi nazaj. Kar se naprenjanja in vetrov tiče, pa pomasiramo s krožnimi gibi v smeri urinega kazalca s celo dlanjo, nogice pokrčimo s koleni proti trebuščku in gre. Tudi v spanju, če je treba, če stoka. Pomagajo pa tudi kake zeliščne kapljice, npr. koroških lekarn ali kumina...

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako dolgo čakati, da se kupček podre?
16.8.2008 15:31:55   
Kaja08
Naš kar hitro podre kupček, ampak se velikokrat zgodi, da ga potem podira še čez eno uro, pa dve uri... Ponoč ga sicer dam na ramo, da bi podrl kupčka, ampak vedno zaspi na rami in ga potem samo položim v posteljico. Sva pa posteljico za vsak slučaj malenkost dvignila, ampak res samo malo, ker že tako drsne dol in ko se zbudi glava ni več na vzglavju user posted image

_____________________________

Žiga je car!


(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?