|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Postojna - sprejem
31.7.2008 22:07:43   
Medeja75
Lepo prosim, ne se mi smejat. Resno me nekaj zanima, predvsem pa za porodnisnico Postojna. Recimo, da imas popadke in presodis, da je sedaj pa ze cas, da se odpravis v porodnisnico. Ce si malo oddaljen, se na pot seveda odpravis temu primerno prej.
No, predvidevam, da je v porodnisnici neka sprejemna, kjer te pregledajo preden gres gor v akcijo (na klistir in vse ostalo). No in zna se zgoditi, da si prisel kar malo prezgodaj in bi se precej cakal, ce gres kar naprej. Zdaj pa moje vprasanje. Ali po tistem, ko gres skozi to sprejemno proceduro, lahko gres se ven iz porodnisnice?? Recimo, da bi hodila vsaj po dvoriscu, ali kaj takega. Ali pa je to tako, kot pri avijonu. Ko se enkrat cekiras, nimas vec izhoda? user posted image
Jaz namrec nisem najbolj navdusena nad bolnicami in cakati nekje notri mi bo verjetno prava muka. Je pa dejstvo, da verjetno sama ne bom znala tako dobro presoditi, ali je res ze za it v porodnisnico, ali lahko se doma cakam. Se posebej zato, ker imam do tam kar nekaj km-jev.
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Postojna - sprejem
31.7.2008 22:26:44   
blaža
Jaz sem za ta prvega šla malo prezgodaj, ker nisem imela rednih popadkov, pa tudi med samim porodom niso bili redni. Ni res, da če niso redni, da niso pravi popadki. Pri meni to ne drži. Ker sem prišla malo prej, so me dali za tri ure na ginekološki pddelek. In pol sem šla na porodni oddelek, kjer so mi še enkrat naredilictg, mi naredili klistir in pol počakaš malo na vc-ju, da se sčistiš in pol ti dajo haljico in greš v porodno.
Obakrat sem rodila v Izoli, le, da sem prvič živela v Izoli, drugič pa v Senožečah. Pred šestimi meseci sem rodila fantka. Spet ni bilo rednih popadkov in sem čakala " ta prave", pa bi skoraj rodila doma. Že od sobote popoldne mi je neredno otrdeval trebuh in sem mislila, da to ni to. Ob štirih zjutraj v nedeljo me je en moćen ušvasal v križu in , ko sem rekla možu, da zdej pa gremo, sem vstala in mi je odtekla voda v potoku. Sem takoj klicala v Izolo, da če ni panike, pa je rekla, da kar lepo počasi. In pol smo šli v Kp k mami, smo peljali ta starejšega sina in pol sva šla rodit. Bolečine so ble kar znosne. Ob 5.15 sem bla na ctg-ju , pol sem šla na klistir in sem klicala, da naj me dajo v porodno, da ne morem več, pa me je debelo gledala, da sej sem odprta samo dva cm. V pol ure sem se odprla na 10cm!!!  Med tuširanjem me je tako zvilo, da sem se obesla na zvonček sos in so dve prilavfale. Je že pritiskal, jaz pa sem razmišljala kako bom tako bolečino zdržala do kosila, ko sem obljubla ta starejšemu sinu, da bo dobil bratca. In ko sem prišla na mizo so rekle: noge gor! Jaz pa : Kaj že? Moj mož je kmalu zamudil, ker so ga poslale na kavo, da ki je Še čas. In pol se je rodil naš Blaž.Ob 6.27 zjutraj. Iz Senožeč smo pa šli dvajset do pete.

Sori sem se kar malo razpisala. Ma tako mi je lepo se spomnit na moja poroda. To je nekaj najlepšega kar se mi je zgodilo! P.S jaz sem tudi mislila,kako bom hodila naokoli, pol, ko me je zgrablo, pa sem se hotla takoj vležt!

Lep pozdrav!

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Postojna - sprejem
1.8.2008 7:52:15   
ksenija12
jaz sem ta drugič rodila v postojni. sem iz lj in ko sem začutila, da bi lahko imela popadke sva se odpravila...ko sva prišla v postojno, sem čutila zelo šibke popadke, zato sva šla na kavico, pa en krog vožnje še z avtom...potem sva šla v porodnišnico, da sem šla parkrat na wc in ker še zmeraj nisem bila prepričana ali je to to, sva se sprehajala po porodnišnici, ne da bi se sploh prijavila..pač preživela sva en lep čas v okolici porodnišnice (tudi jaz nisem hotela noter ležat in čakat)...potem pa ko so bili popadki na 3 minute sem se šla pokazat..in glej ga zlomka:-) čez 45 minut sem rodila...komaj smo imeli čas za klistir:-)
Skratka, moj porod v postojni je bil nekaj najlepšega...predlagam, da tudi vidva naredita podobno...bodita v bližini...tako da ko bo šlo zares...sta tam:-)

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Postojna - sprejem
1.8.2008 8:31:23   
anju
ko prideš v postojno s popadki, počakaš pred porodnim oddelkom na ctg. vedno ga naredijo, ko ženska pravi, da nekaj čuti ali če si čez rok. na podlagi tega ocenijo babice ali si za v porodno, če nisi, te ponavadi napotijo še na ginekološki pregled spodaj, kjer počakaš, da pride ginekolog in pogleda, če si kaj odprta. potem pa ti rečejo po izkušnjah: ali da pojdi domov, če se jim zdi, da nekaj dogaja, te pa pošljejo malo k jami sprehajat... klistir delajo, ko gre "zares", pa stuširaš se... ne vem, če je katera šla potem ven hodit, jaz sem jih na hodniku vidla. samo, vsaj zame, bi bil cel podvig priti s popadki ven iz po porodnišnice. pa srečno!

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
1.8.2008 9:26:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Postojna - sprejem
5.8.2008 11:45:19   
fitzgerald
Bom kar tule vprašala, ker gre za sorodno temo - kaj pa če na PDP še nimaš znakov bližajočega poroda - na njihovi (Postojna) internet strani piše, da se prideš pokazat in potem ocenijo ali te pošljejo domov ali pa kar ostaneš...na predavanju anesteziologa pa so rekli, da prideš, ko so popadki oz. je začela odtekati vodauser posted image Sem namreč iz LJ, pa ne bi rada predolgo odlašala in čakala čez rok...

Kakšne izkušnje?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Postojna - sprejem
5.8.2008 12:32:07   
redhouse
Fitzgerald, koliko časa pa traja to predavanje anesteziologa? Jest grem v petek...
Sem tudi iz LJ, PDP imam 10.9. in se nameravam takrat odpravit v Postojno, zato me
zanimajo podobne stvari kot tebe.

(odgovor članu fitzgerald)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Postojna - sprejem
5.8.2008 13:23:57   
anju
predavanje traja kako urco, odvisno tudi koliko je vprašanj prisotnih.
jaz sem po roku hodila na ctg v po porodnišnico na dva dni, prvič sem šla en dan po roku. se pa spomnim ene ljubljančanke, ki je rekla, da je "nervozna, bruhala zjutraj, ker ima danes rok"...

(odgovor članu redhouse)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Postojna - sprejem
5.8.2008 16:05:28   
fitzgerald
redhouse - sem bila junija in je bilo cca uro in pol - ampak je zelo fokusirano na samo EA, se mi zdi da anestezist tisti dan ni bil ravno razpoložen za dajanje kakih drugih podatkov...čeprav sem jaz vprašala glede sprejema (je rekel, da naj se odpravim ko bodo popadki na 5 min)

sem tudi omenila, če nam lahko mogoče malo razkažejo porodničnico po predavanju, ker so punce na forumu omenjale, da to brez roblema naredijo, če ni  res kak zelo busy dan, ampak je rekel, da je itak tako kot vidiš v kakih filmih pa nadaljevankah, skratka, da nima smisla hodit gledatuser posted image

je pa bil res en zoprn deževen dan, pa mu oprostimuser posted image

upam, da boš imela ta petek več sreče, pa če kaj pametnega izveš, pls. sporočiuser posted image i

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Postojna - sprejem
5.8.2008 16:05:35   
Anonimen
Ko prideš pred vrata porodnišnice kar pozvoniš in te pride iskat sestra, ki te vse lepo vodi. Brez skrbi.user posted image Za očkote je pa tudi poskrbljeno.user posted image

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Postojna - sprejem
5.8.2008 16:45:25   
P*****
Bom pa tudi jaz tukaj vprašala... PDP imam v četrtek 7.8 in zaenkrat nič ne kaže na porod. Tudi nam so na predavanju rekli, da se na dan PDP pridemo dopoldne pokazat v PO tudi, če nimamo popadkov. Ali katera ve, kdaj začne delati  CTG dopoldan, ker bi rada čimprej odpravila...malo me je že strahuser posted image
Hvala in držite pesti zameuser posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Postojna - sprejem
5.8.2008 18:11:12   
Vali 81
jaz sem bila ob 7,15 in so že delali user posted image je bila ena nosečnica notr. delajo pa ti ga ene 20 min

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Postojna - sprejem
5.8.2008 23:48:06   
Leiah
ob 7h zjutraj začnejo s ctg-ji, v zgornjem nadstropju. Pa srečno!

_____________________________

Lp

(odgovor članu Vali 81)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Postojna - sprejem
6.8.2008 16:10:36   
Anonimen
Čez noč jih tudi delajo, če si slučajno tam na obisku in imaš seveda alarm v trebuhu.user posted image

(odgovor članu Leiah)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Postojna - sprejem
6.8.2008 18:42:31   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: fitzgerald

Bom kar tule vprašala, ker gre za sorodno temo - kaj pa če na PDP še nimaš znakov bližajočega poroda - na njihovi (Postojna) internet strani piše, da se prideš pokazat in potem ocenijo ali te pošljejo domov ali pa kar ostaneš...na predavanju anesteziologa pa so rekli, da prideš, ko so popadki oz. je začela odtekati vodauser posted image Sem namreč iz LJ, pa ne bi rada predolgo odlašala in čakala čez rok...

Kakšne izkušnje?


sem iz KP in sem nameravala rodit v PO. PDP je bil 1.7., to je bil tudi dan, ko sva se odpeljala v PO porodnišnico. moja prijateljica mi je rekla, da se v postojno lahko prideš pokazat ko je pdp, pa ni nujno, da se karkoli dogaja. tako sem šla, brez popadkov. naredili so mi ctg v porodnem bloku in me potem poslali dol na ginekološki pregled. ker ni bilo popadkov, ker sem bila popolnoma zaprta, so me poslali domov z naročilom naj pridem čez 2 dni. in tako sem potem hodila na 2 dni v PO, potem pa so me 9 dni čez pdp zadržali v bolnici, naslednje jutro so mi vstavili svečko za sprožitev poroda, ponoči sem rodila.
ne boj se, nič ne komplicirajo, niti vprašajo te ne nič. pojdi direktno gor v porodni blok, usedi se pred CTG sobo in počakaj, da pride babica poklicat naslednjo pacientko. po ctg pa te itak pošlje dol k zdravniku, ki je tisti dan v službi.srečno.

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu fitzgerald)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Postojna - sprejem
7.8.2008 15:51:51   
P*****
No danes sem bila tudi jaz na CTG-ju v Postojni. Ker se tudi pri meni nič ni dogajalo in sem zaprta, mi je doktor rekel, da se vidimo v ponedeljek in naj bom tešča. Rekel je tudi, da ponavadi sprožijo porod 4 dni čez PDP. A je nujno, da ti kar sprožijo porod čeprav ni nobenih indikacij (recimo zastarana posteljica, obarvana plodovnica..)?


(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Postojna - sprejem
7.8.2008 18:52:00   
Leiah
IZVIRNO SPOROČILO: P*****

A je nujno, da ti kar sprožijo porod čeprav ni nobenih indikacij (recimo zastarana posteljica, obarvana plodovnica..)?


Ja meni so sprožili porod 5 dni čez rok (bila pa sem samo 1cm odprta). Res pa da me je doktor vprašal, da če še želim čakati, ali naj sprožimo in sem rekla da se mi ne da več čakati in da naj mi sprožijo porod.

Srečno!

_____________________________

Lp

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Postojna - sprejem
8.8.2008 16:36:59   
P*****
Leiah, kako pa je zgledalo vse skupaj? Mene je strah, da mi bodo sprožili, da se ne bom odpirala in se bom tam matrala celo večnostuser posted image . Punce pomirite me prosim. Kako je pa z EA, dokler nisi odprt 3cm je ne moreš dobiti?
Hvala!


(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Postojna - sprejem
9.8.2008 7:58:14   
polona5
Sama sem v Postojni dve uri in pol predihavala že kar orng popadke, ki sem jih imela na 5 minut. Nato me je pregledala dr. Jordanova in ugotovila, da sem odprta komaj 2,5 cm, a je vseeno dala zeleno luč za EA. Potem pa so mi po ustavitvi epiduralnega kanala dali še umetne popadke in po 3 urah smo se že crtali z našo štručko. Lp

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Postojna - sprejem
9.8.2008 16:13:37   
Leiah
Ja meni ni blo nič kaj preveč mučnega. Najprej so mi predrli mehur, dodajali so mi umetne popadke, dokler se nisem odprla približno 3cm (me je babica vsake toliko časa širila) nisem dobila EA. Po vstavitvi EA (sploh nisem čutila kdaj mi je dal noter user posted image ) sem se tako hitro odprla in popadki sploh niso nič boleli (razen iztis malo boli). Celoten porod pa je trajal 4 ure. Po EA sem se v dobre pol ure odrpla in je bilo ze vse pripravljeno za iztis user posted image  In potem smo dobili našo štručko...

_____________________________

Lp

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Postojna - sprejem
9.8.2008 23:26:09   
P*****
O superuser posted image Je kar lepo slišat tako pozitivno izkušnjo. Upam, da bo tudi pri meni šlo tako gladko in da bova čimprej dočakala najinega user posted image . Sem malo preveč brala porodne zgodbe in me je kar panika grabla.... Zdej pa ne bom več. V ponedeljek grem lepo s tvojo zgodbo v glavi v PO in kar bo pa bouser posted image
Hvalauser posted image

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Postojna - sprejem
9.8.2008 23:33:19   
Leiah
Srečno pa čim manj črnih misli! Pa upam, da ti bo porod res hitro minil!

_____________________________

Lp

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?