|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dežurni učenci na oš
8.8.2008 23:33:43   
mufi77
Mene pa zanima tole: -
- ali lahko dežurni učenec zapusti šolo v času pouka? Pri nas namreč pošiljajo dežurnega učenca kuharice v trgovino, če jim česa zmanjka v kuhinji, tajnice jih pošiljajo na pošto ali v lekarno za zasebne namene (sicer je res majhno mesto, ampak meni se to zdi nedopustno!),
- dežurni učenec pomaga v kuhinji zlagat posodo v pomivalni stroj in očisti cel delovni prostor, kjer se nahaja pomivalni stroj. (ali se to od otroka lahko zahteva)
- dežurni učenec nosi hrano za učitelje v šolsko zbornico (kruh, sadje, pribor, krožnike in vso ostalo hrano) in potem tudi odnese vse to nazaj v kuhinjo... (meni se to ne zdi primerno delo za otroka)user posted image


Pa še tole: ravnateljica mi je dala vedeti, da lahko ostanem doma na bolniški za otroka samo v primeru, da je otrok resnično bolan, če ni, pa naj ga peljem k babici!!! Sin ima 4 leta!!!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dežurni učenci na oš
8.8.2008 23:40:22   
Anonimen
Na nasi OŠ nismo delali NIČ od tega. Tam si bil zato, da si sprejemal obiskovalce in jih odpeljal do zeljenih ljudi in nesel kako okroznico po soli.

Meni se to ne zdi dopustno, pa majhen kraj gor ali dol.

(odgovor članu mufi77)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dežurni učenci na oš
8.8.2008 23:48:25   
lex
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
nepooblaščena oseba v kuhinji nima kaj iskat
na cesti se mu lahko kaj zgodi, kdo bo pa odgovarjal???????????
jaz sem mela vedno bolniško za otroke, če so bili resno bolani. saj ti itak dohtar napiše bolniško, ne pa ravnateljica

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dežurni učenci na oš
9.8.2008 0:08:06   
mufi77
ja, sej sem ugotavljala, da bi poklicala ali anonimno obvestila kakšno inšpekcijo... Se popolnoma strinjam, pa ne morem čisto nič narediti user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dežurni učenci na oš
9.8.2008 7:53:08   
muha1
Pri nas dežurni v kuhinji pobriše mize, zloži gor stole in pobriše po tleh. Vse izven kuhinje! Drugače pa sedi v garderobi in sprejema obiskovalce, pa kako okrožnico nese okrog. To mislim, da je vse! Pa čipse jejo in kapučino pijejo user posted image

(odgovor članu mufi77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dežurni učenci na oš
9.8.2008 8:02:39   
tažana
Pri nas smo tudi v trgovino hodili user posted image . Ampak samo učenci iz predmetne stopnje user posted image  Meni se je fino zdelo če sem šla lahko malo naokrog, mislim pa da ne bi bila preveč zadovoljna če bi moj otrok moral še čistit stvari za katere ni pristojen user posted image .

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dežurni učenci na oš
9.8.2008 8:45:05   
Anonimen
da lahko ostanem doma na bolniški za otroka samo v primeru, da je otrok resnično bolan, če ni, pa naj ga peljem k babici!

O tem odloča zdravnik in ne ravnateljica!!! 

Kar zadeva  pa delo dežurnih učencev, se mi zdi sicer prav, da se naučijo kaj delati, vendar to kar delajo pri vas se mi zdi nedopustno (delo v kuhinji!!!), saj se natančno ve, kdo sploh lahko dela v kuhinji (higienski minimum in podobne zadeve), tudi pošiljanje v trgovino user posted image user posted image . Ne vem, meni se zdi recimo čisto primerno to, da pobriše mize v jedilnici in zloži gor stole. To da pelje voziček z malico za učitelje morda tudi ni nič narobe, vendar postrežejo in pospravijo za sabo si pa tudi lahko sami user posted image .

(odgovor članu tažana)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dežurni učenci na oš
9.8.2008 8:45:06   
Anonimen
Ampak samo malo - da mora dezuren brisat po tleh v kuhinji? Pri nas so bile zato cistilke user posted image

Ok, reditelj v razredu je pac nekaj drugega - ce je razred nasvinjan in se ne pozna krivca, potem mora gresni kozel bit reditelj.

(odgovor članu tažana)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dežurni učenci na oš
9.8.2008 8:50:29   
bumerang
Šola je za otroka odgovorna v času, ko je v šoli. Otroci šolskega prostora ne smejo zapuščati. Če se otroku kaj zgodi, je učitelj, pri katerem bi moral biti učenec, kazensko odgovoren.
Torej ne, učenci ne smejo iz šole brez dovoljenja staršev in učiteljev.

Ljudje, ki nimajo opravljenega tečaja iz HACCP-a, in ki niso redno testirani, nimajo vstopa v kuhinjo. Pri nas učitelji v kuhinjo ne smejo niti po nože. Komunikcija je možna samo hodnik - kuhinja.
Tako da ne, učenec ne sme v kuhinjo in ne sme imeti direktnega stika s hrano, ki jo bodo jedli drugi.
Njegova naloga je, da pomaga kuharicam pripraviti jedilnico, oz. taka naloga, kot je določena v šolskem internem pravilniku, ki vsekakor ne sme biti v nasprotju z zakonom.

Najbolj v nebo vpijoče pa je tvoje zadnje vprašanje.
Sicer si učitelji bolj redko privoščimo bolniško in gremo zaradi solidarnosti s kolegi delat bolni, otroke pa puščamo pri starih starših, ampak nihče tega od tebe ne more zahtevati. Bolniško ti da pediater, napiše bolniški list, ki ga neseš v tajništvo, tajnica pa obračuna bolniško.
Kaj ima tukaj ravnateljica?

Kaj lahko narediš? Veliko.
O dogajanju v kuhinji obvestiš sanitarno inšpekcijo, glede bolniške delovno, glede vsega skupaj pa ministrstvo za šolstvo.
Ampak bo po moje veliko bolj pomagalo, da ravnateljici lepo mirno in odločno poveš, kaj si misliš, in se postaviš na lastne noge.





_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mufi77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dežurni učenci na oš
9.8.2008 9:06:48   
bskrle
Nas kuharica odslovi že na vratih kuhinje.
Kar se tiče pa bolniške. TI sporočiš v šolo le to ,da si na bolniški ali negi, kaj je tebi ali otroku - so osebni podatki in nima ravnateljica o tem kaj govoriti.
Je pa  to oblika  pritiska na  delavca, lahko ji mirno poveš, da  tega nima pravice izvajti.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dežurni učenci na oš
9.8.2008 10:39:16   
mufi77
Ja, če bi šlo za voziček, ki bi ga učenec zapeljal... Vso hrano nesejo gor PO STOPNICAH do zbornice! Včasih se sprašujem, če notri tudi plunejo...user posted image  Tako, da mora večkrat gor in dol s hrano v rokah...user posted image  Tudi jaz nimam nič proti, če šola vzgaja tako, da morajo še kaj narediti, ampak tele stvari so meni mimo!

Glede pogovora z njo... da človeku vedeti, da je ona edina in edina, ki ima vednoi prav!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dežurni učenci na oš
10.8.2008 21:46:59   
Gina
MI sploh nimamo dežurnih učencev več. V kuhinjo se itak da ne sme, ven iz šole tudi ne. Lakho pa pomagajo v šoli po principu družbeno koristnega dela, npr. pobirajo smeti ali kaj podobnega.

Zdi se mi, da si ful jezna na vašo ravnateljico. Jaz bi razmislila, kaj bi v zvezi s tem naredila. Kaj pa vem, če je inšpekcija pravi naslov. A misliš da se te bo potem dovolj bala, da ti bo dala mir? Boš potem lažje živela, če bo šola plačala kazen, če posledično ne boste imeli nič novega v šoli, če ne bo nihče mogel dobiti stimulacije....ravnateljica pa bo samo gledala, kje te lahko zaj.... Kaj pa vem. Boljše je,da se te glih samo tolk boji, da te zraven ne sovraži. Jaz bi prej probala še s kakšnimi drugimi variantami.

(odgovor članu mufi77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dežurni učenci na oš
11.8.2008 10:02:53   
sanasan
pri nas dežurni učenci 'sprejemajo' goste, jih zapišejo in usmerijo, če sami ne vejo, kam
aja, pa vrata morajo odklepat in zaklepat...šola je namreč ves čas zaklenjena in otroci, tudi višjih razredov ne smejo ven....letos sem se kar dosti pojavljala na šoli in resnično imajo red (zelo stroga in zahtevna, sposobna ravnateljicauser posted image )
po razredih nosijo okrožnice, pa kakšna obvestila staršem...
občasno dobijo kakšno pisarniško delo - ponavadi gre za kakšno sortiranje ipd.
imajo pa vedno dovolj časa, da prepišejo snov in celo naredijo domačo nalogo... jaz sem s to šolo zelo zadovoljna, ker se mi zdi, da so otroci varni in te takoj pokličejo, če se jim zdi karkoli narobe...na prejšnji šoli pa žal ni bilo tako, vse bolj domače in kaotično...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dežurni učenci na oš
11.8.2008 10:04:18   
sanasan
aja, nimam pa pojma, kaj ima sploh ravnateljica s tvojo bolniškouser posted image razen, če nisi zaposlena na tej šoli




(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dežurni učenci na oš
11.8.2008 12:21:02   
mufi77
Gina, ti si me takoj pogruntala... res je, da se ne strinjam z določenimi postopki ravnateljice, ne želim, da se me boji (ker se me itak ne), se slabo počutim zraven nje... je pa to prva šola na kateri vidim tak režim dela in sem presenečena in me skrbi za otroke... Če bi poklicala inšpekcijo, bi jo anonimno... Samo z njo se ne da nič pogovorit, pa me je zanimalo mnenje drugih. Brala sem tvoje dopise in moram rečt, da si sigurno fantastična učiteljica!  lp

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dežurni učenci na oš
11.8.2008 17:02:11   
Gina
Mufi, nič ni narobe, če se te ravnateljica boji. To je čist zdravo, potem pazi, da ti glih ne dela reči, ki niso zakonsko dopustne. Tako da če mene vprašaš, je pri zelo zateženih šefih boljše, če se te mal bojijo. Lahko jim zagroziš s kakšnim odvetnikom ali ga celo pokličeš in povprašaš po tvojih zakonskih obveznostih in pravicah in jih serviraš šefici na pladnju s pripombo, da je to od odvetnika.

Meni sicer ni jasno, kaj konkretno te moti, ker to, da otroci delajo v kuhinji, ne vem če je glavni razlog, zihr ne. A veš na podeželskih šolah je dostikrat malo drugačen sistem, ki staršem in šoli čist ustreza, se nihče ne sekira. V mestih bodo starši znoreli, če otrok zlaga posodo v stroj, čeprav mu iz človeškega vidika pravzaprav ni nič hudega, hvala bogu, da sproba, kaj je to delo, prav je tako (če ne bi bila posredi hrana, ki je malo oporečna, pa ne dosti v bistvu, ker gre za umazano posodo, s katero ne more okužit nobenega, ker je nihče več ne je), v mestu pa so otroci prefini, da ib kaj delali, saj veš, da niti smeti ne bi pobirali, ker so prehudi grofje, da bi se to za njih spodobilo. Če popuca pult, ga tudi ne bo pobralo. Seveda pa to ni sprejmljivo iz čisto drugega razloga, zaradi sanitarne inšpekcije, ko nihče sploh ne sme stopiti v kuhinjo. Lahko pa pospravlja posodo v jedilnici, to pa menda ni sporno. Aja, obetajo se veliko milejši standardi kar se kuhinj tiče, če se ne motim, samo zaenkrat je res vstop v kuhinjo prepovedan. Zaradi hrane, ki se nahaja v njej.
Če bi v naših časih otroka poslali na pošto v sosednjo ulico ali kaj kupit, bi bilo to normalno, danes pa se lahko otroku kaj zgodi, in otroke je treba 1000% obvarovat vseh reči. Če zelo natančno pomisliš, otroku ni nič hudega. Vesel je, ker mu ni treba sedeti pri miru v šoli, ker lahko pretegne noge, najbrž niti starši nimajo nič proti.  Jaz ne bi imela, kot starš, mojemu otroku bi pa pasalo. A veš, v šoli mojih otrok je bila en cajt ena ful fajn učiteljica, ki je spustila otroka domov, če mi je telefoniral iz šole in vprašal, če gre lahko s sošolcem tisti dan prej iz opb-ja. To je tudi "ne-varno", ampak meni kot staršu je ful ustrezalo, pa mojemu otroku tudi. KO je piršla potem ena standardna učiteljica, ki je zaščitila svojo kožo in vse hotela napismeno en dan prej, se mi je milo storilo po prejšnji, človeški vaški učiteljici in upam, da jo dobimo nazaj. Starši včasih podpiramo bolj človeški, manj prestrašen sistem.
Če otroci nesejo malico učiteljem, se mi tudi iz čisto človeškega stališča ne zdi čisto nič narobe. A veš, prav je, da otroci tudi kaj naredijo za odrasle, nismo si niti enaki niti otroke ne učimo več, da se starejše spoštuje in zanje kaj naredi. Lepo je, če učenci prinesejo malico v zbornico,(kot je lepo, če otrok pospravi doma po kosilu posodo v stroj, pa tega tudi skoraj nihče več ne dela, ker ima slugo mamo doma). Kdo odgovarja potem za čistočo? Čisto sami učitelji, ker otrokom zaupajo. Nekaj zelo človeškega se mi zdi zaupati otroku, da ne bo pljunil v hrano. MOderni otroci sicer menijo, da je to za njih preveč ponižujoče, če nesejo malico v zbornico (a se bo kdo zato pretegnil, bo res ponižan???), meni pa se zdi, da gre za osnovno reč, ki ni vprašljiva, ravno tako se kulturno vzgojen otrok ne bo obnašal grofovsko, pa pljunil notri -dokler še lahko otroku zaupaš, je največja vrednota, ki jo ponekod, vsaj na vasi še imajo, za kar v mestih ne morem trdit, vsaj po izkušnjah vedenja mestnih otrok ne. POleg tega, ali ne nosijo otroci, dežurni v razredih itak svoje razredne malice v svoj razred vsak dan, a bodo tja tudi pljunili? Ne vem no, tukaj gre za osnovni bonton, človeškost, zaupanje med ljudmi - saj tolko mimo pa vendarle večina otrok ni. Aja, da pa otrok odnese ostanke hrane, se mi zdi pa še manj sporno. Nekaj družbeno koristnega pa ja mora naredit. To je popolnoma zanemarjeno področje v naših šolah, ki ga bo dolgoročno potrebno malo boljše urediti. NI več občutka, da moraš v skupnosti nekaj delat, se potrudit za skupno dobro, da je to lepo, če to znaš in zmoreš, če  pomagaš ali ustržeš komurkoli že, da mu je lepše, boljše.

Če zdaj pomisliš, da še kakšen starš razmišlja tako kot jaz, potem je najbrž ne glih najbolj modro se spuščat z inšpekcijo ne le proti ravnateljici, ampak tudi proti staršem, prišparaj si inšpekcijo za res krizna obdobja, ko jo boš res rabila morda). Vedno moraš imeti vsaj starše na svoji strani, verjemi mi, da je življenje potem veliko lažje v borbi proti krivicam, ki ti jo ravnatelji zagodejo. Pa vedeti moraš, da se skoraj povsod v končni fazi izve, kdo je inšpekcijo poslal, vsaj kar jaz poznam šol, ki so jih prijavili, vse kljub anonimnosti vedo, za koga gre. Če te to res toliko moti, pa vseeno prijavi, če ti bo potem lažje.
Samo po moje itak ni problem v tem, kaj otroci fizično naredijo v vaši šoli, problem je zihr drugje. Ti moraš razmislit raje o tistem konkretnem problemu, ki ti ga šefica povzroča, pa kakršenkoli že je, kako bi ga rešila. A mate preveč doprinosov, a hoče razne projekte, ki jih ti nočeš, a hoče da pofočkate vsakič, ko pridete, a podpira samo ene ljudi, druge pa zatira, a zahteva nadure kar tako, a te šikanira, a ti govori, da si zanič ali da premalo delaš, ...pojma nimam kaj, nekaj mora biti in tistega se moraš lotiti. NO, vsaj zdi se mi, da bi to bilo boljše. V teh primerih pa imaš različne načine pristopa k reševanju, vendar so različni glede na problem. Če ti lahko kako pomagam, povej.

p.,s.: če ti kaj reče glede bolnišk, se ne sekiraj, enostavno pojdi na bolniško in to je to. Amen. Brez razlag in debatre, z dobro voljo in nasmeškom. Zapomni si, besede ne poganjajo sveta, so zgolj vibriranje zraka, dejanja poganjajo svet.

(odgovor članu mufi77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dežurni učenci na oš
12.8.2008 14:47:36   
bini
gina ti je že super napisala...user posted image
jaz lahko samo dodam - jaoooo kakšna ravnateljica!!! groza...
in še to - ne se sekirat zarad njenih besed, NIKOLI se ne odpovej bolniški, če te tvoj otrok potrebuje in JA - dosezi, da se te bo malo bala - potem ti bo počasi dala mir...user posted image
pa srečno!

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dežurni učenci na oš
13.8.2008 0:22:01   
mufi77
ona se nobenga ne boji!!! če ji ni všeč tvoje obnašanje, te bo ****la v glavo in znižala plačo! Vrže te iz plačilnega razreda v nižjega, tudi za tri plačne razrede...   Se dogaja svašta! Živemu človeku se vse pripeti!user posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dežurni učenci na oš
13.8.2008 23:20:52   
Gina
Mufi, to je zakonsko nemogoče in kaznivo, če bi to bilo res -premakniti koga plačilni razred nižje -ko ga enkratdosežeš,ga imaš za vedno. Tudi plače kot take ti ne določa ona,ampak ministrstvo. PO moje ima strah velike oči.

(odgovor članu mufi77)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?