Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pecivo brez pecilnega praška 21.8.2008 21:47:19
|
|
|
|
mama_milchy
|
ČOKOLADNA SALAMA 100 gr sladkorja 140 gr mletih orehov 1 pest narezanih mandljev 1 jajce (če želiš) 3 rebra raztopljene čokolade + kokos. Čokolado stopiš, dodaš sladkor, orehe in mandlje. Z roko vmešaš in oblikuješ salamo, povaljša v kokusu in daš v hladilnik. hladno narežeš.
|
|
|
|
RE: Pecivo brez pecilnega praška 21.8.2008 21:56:32
|
|
|
|
mama_milchy
|
KOKOSOVE KOCKE Testo: 12 beljakov 12 žlic sladkorja 20 dkg kokosa 20 dkg moke Sestavine za testo vmešaš in daš peči na 150-160 stopinj, 20 minut. Krema: 9 dcl mleka 18 rumenjakov 30 dkg sldkorja 12 žlic moke 30 dkg masla 5 vanilinih sladkorjev + kokos Zavreš 9 dcl mleka. pripravimo zmes iz rumenjakov, sladkorja in moke (zmešaš z mikserjem, da ne bo kroglic od moke). Ko mleko zavre, mu dodaš zmes in zakuhaš. V ohlajeno maso dodaš maslo in vanilin sladkor. S kremo premažeš biskvit in potrosiš s kokosom.
|
|
|
|
RE: Pecivo brez pecilnega praška 21.8.2008 22:17:21
|
|
|
|
Eca
|
Moje sicer ni s čokolado je pa nebeško dobro z vanilijevim sladoledom . Evo recept: Borovnicev cobbler Priprava 10 minut, pecenje 40 minut Za cca 6 oseb (odvisno kako velike kose režeš) potrebujemo: Za testo: 140 ml kisle smetane 95 g hladnega masla in se malo za premaz 250 g navadne moke(mogoce tudi alternativa) 3 zvrhane zlice sladkorja (lahko tudi rjavi trsni sladkor) 75 ml sladke smetane Za nadev: 750 g svezih ali zamrznjenih borovnic(ali drugo jagodicje), jaz se ravnam po pekaču - sadje mora prekriti pekač 2 zvrhani zlici navadne moke 3 zvrhane zlice sladkorja malo mleka ali sladke smetane, sladkor za posipanje Za prilogo:vanilijev sladoled + stepena sladka smetana Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj. Maslo narezemo z nozem na kose. V posodo stresemo moko in dodamo koscke masla. Hitro z mrzlimi prsti zgnetemo in dodamo sladkor, kislo in sladko smetano.Vse skupaj zagnetemo v testo in damo na hladno, ta cas ko pripravljamo nadev. Z maslom namazemo pekac (testa je za pekač velikosti 31cm x 22cm ravno dovolj). Operemo borovnice in jih damo v posodo (lahko pa daš kar zamrznjene, brez odtajanja) in potresemo malo z moko. Pretresemo v namascen pekac in posujemo s sladkorjem. Delcke testa oblikujemo v majhne kvadratke ali rombe. Naj ne bodo večji od 5 cm in debelejši od 0,5 cm (hitro z rokami in nic valjanja). Koscke polozimo na borovnice tako,da se tu in tam se vidijo, nato jih s copicem premazemo z mlekom ali smetano in posujemo s sladkorjem. (Jaz dam se malo kardamoma in cimeta, mogoce tudi ingverja v prahu). Pecemo priblizno 35 do 40 minut, da se pecivo nezno obarva in da borovnicevi mehurcki prodrejo skozi testo. Pustimo, da se pecivo malo ohladi in ponudimo z vanilijevim sladoledom. Sadno in hrustljavo! Okrasi s sladko smetano! Dober tek! Lahko uporabiš tudi kakšno drugo jagodičevje, ni nujno da so ravno borovnice! Lp, Eca
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiMoška plodnost: 8 živil za več spermijevZdrava hrana in zdrav način življenja sta ključna za povečanje plodnosti, tako pri ženskah kot pri moških. Da bi spodbud...
Zadnje s foruma
Crkljanje dojenčkov.
пеперутка16
Se vaši dojenčki (6–12 mesecev) radi crkljajo? Moj sploh ne posluša, samo odriva me, pleza name, vleče, ... niti nošenje noče, samo gleda stran. To se mi zdi res čudno ... Kakšni so vaši?