|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi šolski dan je tu
1.9.2008 8:42:42   
Anonimen
osnovnošolske klopi bo sedlo več otrok kot lani

Ljubljana - S prvim šolskim dnem začnejo spet zvoniti budilke v otroških sobah.




Letos bo v prve razrede vstopilo 226 več učencev kot v lanskem letu, v osnovnih šolah bo tako letos 161.914 učencev, navajajo na ministrstvu za šolstvo. 1500 prostovoljcev bo skrbelo za dodatno varnost otrok na poti v šolo. Pouk pa bo začelo tudi približno 89.500 srednješolcev.


Vsi v devetletni program

V šole bo danes vstopilo 161.914 učencev od tega 17.769 prvošolčkov. Na ministrstvu so zapisali, da bodo letos vsi učenci vključeni v program devetletne osnovne šole, saj bo še zadnjih 8183 učencev, ki so vstopili v osemletno osnovno šolo, vključenih v sedmi razred devetletke. Pouk bo letos potekal na 448 javnih in dveh zasebnih osnovnih šolah. V srednjih šolah bo po navedbah ministrstva letos približno 89.500 dijakov.

user posted image


Brezplačni vrtci za drugega in vse nadaljne otroke

Glavna novost novega šolskega leta bo uvedba brezplačnega vrtca za drugega in vse nadaljnje otroke, je na novinarski konferenci prejšnji teden poudarila generalna direktorica direktorata za vrtce in osnovno šolo Mojca Škrinjar. Ob tem je dodala, da so novosti v smislu večje fleksibilnosti in poskusne uvedbe drugega tujega jezika tudi na področju osnovnih šol.


Prosta izbira izbirnih predmetov

Po novem lahko učenci v skladu z zakonom prosto izbirajo med izbirnimi predmeti, lahko pa uvedejo tudi oprostitev od omenjenih predmetov, v kolikor obiskujejo glasbeno šolo, je povedala Škrinjarjeva. Med ostalimi novostmi je naštela podaljšano bivanje do konca petega razreda, uveljavitev fleksibilnega predmetnika ter možnost, da pri posameznih predmetih otroke s posebnimi potrebami vključijo v redne programe.

user posted image


"Sprememba vedenja učenca je na učiteljih, starših in učencih"

Škrinjarjeva je poudarila, da je bistvo vzgojnega načrta, ki je letošnja novost, "ukinitev administrativnih ukrepov", ki bi pomagali spremeniti vedenje težavnega učenca. Ta odgovornost je po njenem prepričanju na strani učiteljev, staršev in učencev.


"Država bo učbenike porabila petkrat več denarja kot pred tremi leti"

Letos bodo za učbenike in učbeniško tehnologijo porabili petkrat več sredstev kot pred tremi, štirimi leti, so sporočili z ministrstva za šolstvo. Kot so zapisali, so letos prvič v zgodovini omogočili brezplačno izposojo učbenikov iz učbeniških skladov za vse učence osnovnih šol.

user posted image


Previdno na cesti!

V prvih šolskih dneh je najpomembnejša varnost otrok v prometu, zato bodo policisti sodelovali na roditeljskih sestankih prvošolčkov, je pred kratkim na novinarski konferenci napovedal predstavnik policije Boštjan Smolej. Kot je pojasnil, jih bodo policisti spremljali na poti v šolo, razdelili jim bodo okoli 35.000 pobarvank ter opravljali nadzor hitrosti vozil v okolici šol in na poteh, po katerih otroci hodijo v šolo. Napovedal je, da bodo s številnimi preventivnimi aktivnostmi nadaljevali tudi skozi šolsko leto.


Prvič celoletno varovanje na najbolj izpostavljenih prehodih

Predsednik sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Bojan Žlender je pred začetkom šolskega leta spomnil, da bodo letos prvič začeli s celoletnim varovanjem otrok na nekaterih najbolj izpostavljenih prehodih. V akcijah pa bo septembra sodelovalo prek 1500 prostovoljcev.

user posted image


Policija: Starši, pripravite otroke na pot v šolo

S policijske uprave Celje je prišlo priporočilo, da naj starši vikend izkoristijo za pogovor s svojimi šolarji in jih podučijo o pravilih obnašanja v prometu. Z njimi naj se sprehodijo po šolski poti in jih opozorijo na morebitne nevarnosti, ki prežijo nanje.


Otroci so na cesti nepredvidljivi

Vozniki naj bodo na prvi šolski dan še posebej pozorni na otroke in na njihovo nepredvidljivost, opozarjajo na PU Novo mesto. Svojo vožnjo naj prilagodijo razmeram. Posebej pa naj bodo pri vožnji pozorni v bližini vrtcev in šol ter krajev, kjer se morda otroci igrajo, dodajajo novomeški policisti.

user posted image


Posebna pozornost namenjajo prevozom v šolo

Na Koroškem bodo v prvih šolskih dneh dodatno preverjali brezhibnost avtobusov za prevoz otrok ter kontrolirali njihove voznike. Posebno pozornost pa bodo namenili nadziranju organiziranih šolskih prevozov otrok in prevozov otrok, ki jih opravljajo njihovi starši, napovedujejo s PU Slovenj Gradec.


Slovenske železnice: Dijaški krsti terjajo manj žrtev

Na Slovenskih železnicah ugotavljajo, da se je število neprijetnih dogodkov, povezanih z dijaškimi krsti na vlakih, v zadnjih letih zmanjšalo. Kljub temu bodo septembra namenili posebno pozornost varnosti in redu na vlakih. Zato bodo v prvem mesecu pouka povečali število železničarjev na najbolj obremenjenih dijaških vlakih, pa tudi na železniških postajah mest, kamor dijaki in dijakinje potujejo.

user posted image


Matura se bo začela 27. maja

Letošnje šolsko leto bodo prvo ocenjevalno obdobje osnovnošolci in srednješolci zaključili 30. januarja, pouk pa 24. junija (učenci devetega razreda že 15. junija, zaključni letniki pa 20. maja). Splošna in poklicna matura se bosta v šolskem letu 2008/09 začeli 27. maja.


Kdaj bodo počitnice:

Jesenske počitnice bodo potekale med 25. in 30. oktobrom, novoletne počitnice med 25. decembrom in 2. januarjem. Ljubljančani in Mariborčani bodo odšli na zimske počitnice med 23. in 27. februarjem, ostali pa teden dni prej. Prvomajske počitnice bodo potekale med 28. aprilom in 3. majem.
STA
Foto: BOBO

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 1.9.2008 9:38:08 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi šolski dan je tu
1.9.2008 10:49:14   
BrankaO.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zame ker se je začela šolauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa srečno vsem našim učenjakomuser posted image

_____________________________

18.12.1998se nam je rodila prva sončica-Ksenja
17.09.2001 se nam je rodila druga sončica-Sanja
20.1. 2008se nam je rodila zadnja a vseeno zelo ljubljena sončica-Milenca----
ati blažen med ženami :))


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvi šolski dan je tu
1.9.2008 12:24:10   
Volga
Mi smo že nazaj. Dobili lušne učiteljice, lušne sošolce, tako da upam, da bo vse tako kot si želimo.

Vse lepo pa tudi vsem ostalim prvošolčkom in seveda staršem.

(odgovor članu BrankaO.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvi šolski dan je tu
1.9.2008 13:38:11   
mily
Mi tudi že nazaj. Naša je šla zjutraj kr malo težko v šolo, ampak domov je pa prišla čisto navdušena. Dobili so rutke, šolske torbe (imajo vsi enake in šola častiuser posted image ) in seveda malo so se posladkali. Luštno v glavnem.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvi šolski dan je tu
1.9.2008 15:46:57   
Anonimen
Vsem tukaj vse dobro v novem šolskem letu...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mily)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...





mami007

če ste mlajše od 25 let, kaj imate?

punčko (57%)

fantka (43%)


Število vseh glasov: 203

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!