|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PSIHIATER ZA HIPERAKTIVNE OTROKE
1.9.2008 17:29:38   
1vrtnica
Imam 11- letnega fantka, ki že 5 let jemlje Ritalin. Jemal je tudi Concerto, Parazine,... Skratka bil je poskusni "zajček", zato bi rada menjala psihiatrinjo.
Ali katera pozna dobrega psihiatra za hiperaktivne otroke?
Najlepša hvala vsem za odgovor.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PSIHIATER ZA HIPERAKTIVNE OTROKE
1.9.2008 18:00:57   
babylove
Ali bi rada menjala zaradi zdravil ali na splošno? Ker Ritalin se zdi v redu, v Franciji je Ritalin referenčno zdravilo za hiperaktivnost.

_____________________________






(odgovor članu 1vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PSIHIATER ZA HIPERAKTIVNE OTROKE
1.9.2008 22:59:22   
Kerensa*
Mojemu 11-letnemu hiperaktivnežu sem z letošnjim šolskim letom poskusno prenehala dajati Ritalin, ki ga je jemal lansko šolsko leto... nisem namreč pristašica kemije in dokler obstaja kakršnakoli druga alternativa kakor zdravila, bom vztrajala, da se ga ne polni s kemijo... Ritalin je edino zdravilo, ki ga je kdaj dobil od svoje pedopsihiatrinje (dr. Urša Mrevlje - Lozar, ulica Tabor, Ljubljana), pa še tega sem vzela samo zato, ker sem se pustila prepričati sinovi razredničarki, da je to bolje zanj... dejansko pa je bilo to bolje zanjo, da je imela manj ali skoraj nič dela z njim... letos tudi to odpade.

(odgovor članu 1vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PSIHIATER ZA HIPERAKTIVNE OTROKE
3.9.2008 16:32:06   
1vrtnica
Moj sin je tiste dneve, ko jemlje Ritalin zelo živčen.  Ko je "pod vplivom" Ritalina je kot da bi bil drogiran.  Drugače pa je tudi začel hujšati, zaostajati v rasti,...psihiater pa mu kar naprej menjava zdravila,...zato bi ga rada zamenjala.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PSIHIATER ZA HIPERAKTIVNE OTROKE
5.9.2008 9:09:40   
Anonimen
Kerensa, ne vem za kaj gre pri tvojem otroku. Ali je hiperaktivnost tako huda, da res potrebuje ritalin, ali se jo da "kontrolirati" z alternativnimi metodami, zato tvoje odločitve ne bom komentirala. Menim pa, da je učiteljica mislila vse dobro, ko ti je rekla, da je to bolje za otroka. Hiperaktivnovst otroka ne škoduje le učiteljicam in sošolcem, ampak predvsem otroku samemu. Tak otrok se pri pouku težje skoncentrira in ima posledično slabši učni uspeh, poleg tega pa postane pri sošolcih pogosto nepriljubljen, ker jih stalno moti. Vse to vpljiva na njegov osebnostni razvoj, ki se kaže v odraslosti. Res, da hiperaktivnost ponavadi s koncem pubertete izzveni, ampak lahko zaradi nje nastane v tem obdobju veliko nepopravljive škode za otroka. Zato je bolje, da se najde ustrezna rešitev, da se pomaga otroku, pa četudi je za to potrebna kemija. Če pa gre brez tega, pa toliko bolje... user posted image Držim pesti...user posted image  

(odgovor članu 1vrtnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PSIHIATER ZA HIPERAKTIVNE OTROKE
5.9.2008 12:17:56   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Res, da hiperaktivnost ponavadi s koncem pubertete izzveni, ampak lahko zaradi nje nastane v tem obdobju veliko nepopravljive škode za otroka. Zato je bolje, da se najde ustrezna rešitev, da se pomaga otroku, pa četudi je za to potrebna kemija.


Se načeloma strinjam, toda me zanima, ali je raziskano oz. dokazano, in kje se lahko to prebere, da ritalin ali druga zadravila za umiritev hiperaktivnosti, ne pušča nobenih dolgoročnih posledic  na otrokovem zdravju. Ker vsi namreč vemo, da vsako kemično zdravilo eno bolezen zdravi in drugo povzroča ...

Mislim, da je potrebno temeljito razmisliti in postaviti na tehtnico prioritete v zvezi s tem.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PSIHIATER ZA HIPERAKTIVNE OTROKE
5.9.2008 16:08:52   
Kerensa*
Vem, da Ritalin pomaga pri koncentraciji in mirnosti... in moj sin je bil ob jemanju Ritalina (ena tableta zjutraj, pred poukom in ena po 3. šolski uri) dejansko bolj skoncentriran in miren, kar pomeni, da se je tudi on sam lažje učil... tudi motenja sošolcev in s tem pouka je bilo manj... še vedno pa je Ritalin pomirjevalo... nisem zdravnica, vendar bi me po vsem prebranem o pomirjevalih težko kdo prepričal, da konstantno jemanje pomirjeval nima nobenih posledic... hudih ali hujših stranskih učinkov (rangiranih na navodilih za jemanje) moj sin ni imel, sem pa kljub temu opazila, da je postal neješč (že prej ni bil nikoli nek hud jedec) in da je v določenih situacijah reagiral agresivneje, kot sem bila navajena... tega pa nisem pripravljena tolerirati... naj dopustim, da je med poukom mirnejši in bolj skoncentriran ter dobi posledično oceno 4 namesto 2, vendar naknadno ne poje šolskega kosila in koga od sošolcev še mahne okrog ušes, ker nekaj ne bo v redu?... na-a, meni ne znese... ocene mi niso bistvo življenja... vem, da je zanj dobro, da ima čim boljše, ampak četudi bo imel kdaj slabše, se svet ne bo podrl... in sem odločno proti vsakemu nasilju... če ga snov zanima, je vsrka vase kakor goba... brez Ritalina... torej je alternativa to, da se mu vsako snov predstavi tako, da ga začne zanimati... dela je več, časa gre več, živcev tudi, ampak mislim, da je vredno... v šoli se pač ne zmorejo posvečati enemu otroku v razredu, ostale pa zanemariti, ampak zelo pa pomaga 5 ur tedensko učne pomoči s specialno pedagoginjo ter dopolnilni pouk, doma pa vaje... lani smo se bali, da bo ponavljal razred, a ko smo se pošteno aktivirali (bolje pozno, kot nikoli), je razred končal z dobrim uspehom... in zadovoljni smo bili vsi... tako, da se raje 1x tedensko oglasim v šoli in slišim kakšno o tem, kako naporen je moj sin, kakor pa, da ga futram s kemijo... o tem, kako nerodno mu je bilo zaradi tablet v šoli in o tem, kako so ga sošolci nekaj časa celo zafrkavali, da je živčni bolnik, pa raje ne bi. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PSIHIATER ZA HIPERAKTIVNE OTROKE
25.3.2009 23:16:22   
sklobuc1
Zanimivo,da po dolgem času najdem temo o hiperaktivnosti. Škoda,da forume ne obskujem redno,sicer bi že prej odgovorila.
Tudi moj sin (star bo 10 let) je hiperaktiven poleg drugih diagnoz (ledvična odpoved,trenutno na hemodializi in čakamo presaditev).
Obiskujemo pedopsihiatrinjo dr.Prakaš v Nm. Na začetku je tudi moj sin jemal Ritalin,vendar sam Ritalin ni bil učinkovit,zato mu je dr. predpisala še Risperdal sirup za pomiritev
in v kombinaciji je v začetku kar pomagala ta terapija. Kasneje pa to ni zadostovalo več in je moral dobivati že po 3 tbl Riatlina dnevno,da je sploh kaj naredil.
Posledica tega je ponavljanje tretjega razreda.V začetku letošnjega šolskega leta je začel namesto Ritalina prejemati Concerto 36mg,ter kombinacijo Risperdala.
Njegova hiperaktivnost je sedaj obvladljiva in tudi v šoli je začel ob pomoči lepo napredovati.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PSIHIATER ZA HIPERAKTIVNE OTROKE
26.3.2009 5:55:29   
Kerensa*
Kaj ni kombinacija Concerte in Risperdala nekam huda reč za 10-letnika? user posted image

(odgovor članu sklobuc1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PSIHIATER ZA HIPERAKTIVNE OTROKE
27.3.2009 12:05:39   
frost
Ritalin ni pomirjevalo! Glede na to, da ga vaši otroci jemljejo, bi vam zdravnik ali psihiater to lahko povedal.
Ritalin je psihostimulant, ki blago stimulira centralni živčni sistem. Večina otrok z adhd(hiperaktivnostjo) je hiposenzitivnih(o tem sem pisala že v eni drugi temi pred kratkim), en manjši odstotek pa hipersenzitivnih. Hiposenzitivni otroci so tisti živahni, plezajo po stvareh, skačejo, veliko govorijo,so zelo težko pri miru-stereotip hiperaktivnega otroka torej. Taki otroci se gibajo, skačejo, govorijo...zato, ker potrebujejo dražljaje. Zakaj hiperaktivne otroke pomiri masaža?-zaradi dražljajev. Hipo otroci potrebujejo dražljaje, zato jih v obliki gibanja neprestano iščejo. In prav zato je Ritalin-da stimulira, ne pa pomirja. S stimulacijo živčnega sistema preko Ritalina dobi otrok tiste dražljaje, ki jih potrebuje in zato je miren. Nikakor pa ni ritalin pomirjevalo!
Hipersenzitivni otroci pa se teh dražljajev izogibajo, motijo jih. Tak otrok se težko skoncentrira, ima tudi diagnozo adhd, pa vendar ni stereotipno hiperaktiven-ne potrebuje toliko gibanja,plezanja, skakanja. Kljub temu pa ima isto diagnozo, ker se težko koncentrira, težko čaka na vrsto itd. Takemu otroku ritalin ne pomaga, ampak ga naredi še bolj hiperaktivnega-ker ne rabi stimulacij, ki mu jih daje ritalin. Ker je ritalin stimulant, pa pri takem otroku, ki dražljajev ne potrebuje, povzroči večjo aktivnost.
Torej še enkrat-Ritalin ni pomirjevalo!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?