|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko žepnine?
1.9.2008 13:38:39   
Kerensa*
Moj skoraj 11-letnik dobi 1€ na dan... vseeno mi je, ali ga zapravi za igrače, za revije ali pa za sladkarije... ta 1€ na dan je pač njegov... vse ostalo, kar potrebuje (od oblačil in šolskih potrebščin pa do mobi-kartic in kino-predstav) mu kupiva/plačava z možem.

Zdaj me pa zanima, koliko žepnine vi dajete svojim otrokom in koliko so stari?... da vidim, ali mu dajem preveč ali premalo (glede na € in starost).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 14:24:01   
migrena
moja dva sta stara 10 in 7 let, pa jima ne dajeva žepnine, ker dobita sproti vse kar rabita in 1 e na dan mi je kar veliko glede na to, da bi mogla dati obema skupaj 60e na mesec.  za enkrat še ne bosta imela žepnine in ne mobitela, vem da so časi napredovali in ne me imeti za staromodno, ampak ga ne rabita, jaz sem si prvega kupila ko sem že rodila ....pa sem preživelauser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 14:26:55   
Kerensa*
Nisi staromodna user posted image ... moja bivša sodelavka, ki bo kmalu stara 40 let, tudi nima GSM-a... pa ne zato, ker bi bila "stara koka" ali ker ne bi znala ravnati z njim... moderno tehnologijo kar dobro obvlada (že zaradi službe mora to znati), ampak enostavno nima ne želje, ne potrebe po tem, da bi imela GSM... v službi je 8 ur, pravi pa, da je izven službe nima kdo kaj motiti... če je kaj nujnega, pokliče z domačega telefona... in nanj je tudi dosegljiva, če je doma... če je pa ni, ji pa ni treba nikomur polagati računov, kje je in kdaj pride... ima telefonsko tajnico, ki pove "pustite sporočilo". user posted image

(odgovor članu migrena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 14:30:23   
migrena
no pametna puncauser posted image včasih so nam že res odveč tile mobiteli,pa mojadva sploh nimata želje po njih, jaz pravim čim kasneje tem bolje...zdaj sva spremenili temouser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 14:33:09   
Kerensa*
Pa sva jo res user posted image ... skratka - po tvojem mnenju je 1€ na dan veliko... bomo videli, kaj bodo napisali ostali. user posted image

(odgovor članu migrena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 14:34:22   
migrena
ja je....pa ne da jih ne bi mogla dat, samo vseeno če jih daš dvema je veliko za marsikoga nemogoče

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 14:37:29   
tinkatonka
Moj skoraj 11-letnik dobi 1€ na dan


Meni se tudi to zdi kar veliko.

Jaz sploh ne bi dajala 1€ na dan, ampak bi mu raje dala dolžnosti (npr: pospravljanje svoje sobe, sesanje, odnašanje smeti,....) in če so opravljene tekom meseca, dobi npr 20€ na koncu meseca. Če dolžnosti ne opravlja pa npr minus 1€ za vsako neopravljeno dolžnost.

Če vsak dan dobi €, potem se tega navadi in se mu zdi samoumevno. pa če naredi kaj ali pa nič. Ko smo bili mi "mladi", smo dobili denar le, če smo pomagali na njivi, oprali očetu avto, dobili petico v šoli,......No v srednji šoli je bila žepnina nekaj normalnega tudi če nisem nič naredila doma, ampak sem vseeno dobila eno vsoto na mesec in sem jo mogla sama razporedit za vse žure, pijačke, kavice, čike,....Če mi je zmanjkalo vse prvi teden, sem si bila pa sama kriva. user posted image

Konec koncev tudi mi plače ne dobivamo vsak dan, ampak samo 1× na mesec, potem se moramo pa znajti.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 1.9.2008 14:39:12 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 14:40:33   
Kerensa*
Svoje dolžnosti (doma) ima ne glede na žepnino... s tem, da jih opravi, ne dobi nobenega dodatnega denarja... je pa res, da žepnine ne zmanjšamo, če česa ne naredi user posted image ... hmmm, morda bi to lahko spremenili, ja... je pa res, da dobi kakšno dodatno ugodnost (npr. ura dalj na igrišču ob vikendih ali igranje igrice na računalniku), če naredi kaj, kar sicer ni njegova dolžnost, je pa kljub temu koristno (doma).

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 15:16:38   
Anonimen
Meni se zdi žepnina kot druge stvari pri vzgoji v prvi meri stvar, ki omogoča, da se otrok nekaj nauči. V tem primeru odgovornosti in ravnanja z denarjem. Zato se mi ne zdi smiselno, da otrok vsak dan dobi nekaj malega denarja, ker s tistim niti ne more drugega, kot da si kupi žvečilni ali kakšno čokolado, verjetno pa je tudi malo desetletnikov, ki zmore razmišljati tako, da bi ta denar cel mesec šparali in si potem kupili kaj konkretnega ali celo šparali za kakšno posebno stvar (npr. mobitel).

Bolj smiselno se mi zdi, da bi otrok enkrat na mesec dobil nekoliko večjo vsoto denarja (npr. 15 ali 20€) in potem ima nekaj, s čimer lahko operira. Ampak ta denar dobi samo enkrat na mesec, potem en mesec nič več in se mora naučiti z njim preudarno ravnati tako, da bo zdržal skozi cel mesec. Če vse zapravi naenkrat, potem bo pač en mesec brez sladkarij. Ampak to gre na njegovo lastno odgovornost. In če bo 4, 5 mesecev pridno šparal, si bo lahko kupil kaj večjega. Sem pa tudi mnenja, da kar se tiče večjih nakupov, pride v poštev posvet s starši. To ne pomeni, da zdaj starši prepovejo nakup nečesa, kar se jim ne zdi smotrno, otroku je pa ekstra super special fajn in pomembno (razen v primeru, ko je ogrožujoče za njegovo zdravje/ življenje ali druge v njegovi okolici, npr. kakšne petarde). Tak pogovor naj bi imel bolj namen usmerjati otroka k racionalnemu razmišljanju, kaj se dejansko rabi, kaj je nujno in kaj nekaj za dušo ter v kakšnem razmerju naj bi si ti nakupi sledili.

Žepnina je lahko tudi stvar kazni, npr. otroku v vsakdanjem življenju naložiš večjo odgovornost, vendar pričakuješ, da jo bo izpolnjeval, če ne bo ob žepnino. Kerensa, nekje si napisala, da malemu ne zaupaš ključev, ker je še neodgovoren, jaz bi mu npr. ključe dala, ampak z dogovorom, da če jih izgubi, bo nakup novih plačal iz svoje žepnine.

Konkretnih izkušenj pa še nimam, tako da .... user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil Ankica -- 1.9.2008 15:20:13 >

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 15:21:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Kerensa, nekje si napisala, da malemu ne zaupaš ključev, ker je še neodgovoren, jaz bi mu npr. ključe dala, ampak z dogovorom, da če jih izgubi, bo nakup novih plačal iz svoje žepnine.

Lažje je, če izgubi 1€ (več naenkrat nima nikoli pri sebi, tako, da se ga na igrišču tudi oropati ne splača user posted image ), kakor pa, da bi izgubil ključe... ne zato, ker nov ključ stane več kakor 1€, ampak predvsem zato, ker bo ključe dobil šele takrat, ko bom prepričana, da je lahko že delno samostojen na relaciji dom - šola in dom - igrišče... kar pomeni, da ne bo problema, če bo po šoli prišel domov in ne bo še kakšno uro nikogar doma... saj bo imel ključ... če ga bo pa izgubil, je pa cela štala - nekdo bo moral prej iz službe in nekdo bo tačas sedel na hodniku. user posted image

Da bi mu pa dala 1x mesečno 30€ (namesto vsak dan 1€), je pa skorajda neizvedljivo... predvsem zato, ker je on preveč prepričljiv in jaz preveč popustljiva... 30€ bi zapravil v enem dnevu, jaz pa bi mu naslednji dan dala 1€ user posted image ... ja, vem, moja napaka, ampak... tako je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 15:22:09   
mateyka
moj stric ni imel mobitela in ga ni maral, dokler si ni enega mrzlega spolzkega večera v eni dokaj neobljudeni ulici zlomil nogo na spolzkem cestišču. ko mu nihče ni hotel pomagat kar nekaj časa (kao lej ga pijanca), je končno dobil pomoč od usmiljenega mimoidočega, z mobitelom(!), da je lahko poklical rešilca. no, ta stric zdaj ima mobitel - za nujne primere user posted image user posted image

aja, hočem rečt - mogoče je pa fino, da majo 10 letniki mobitel za kako nujno zadevo..

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 15:35:40   
tinkatonka
Da bi mu pa dala 1x mesečno 30€ (namesto vsak dan 1€), je pa skorajda neizvedljivo... predvsem zato, ker je on preveč prepričljiv in jaz preveč popustljiva... 30€ bi zapravil v enem dnevu, jaz pa bi mu naslednji dan dala 1€ ... ja, vem, moja napaka, ampak... tako je.


to definitivno ni dober signal. tu moraš vztrajati, če se odločiš za ta način. Sicer pa saj ni potrebno da 30€ nosi s sabo venomer v žepu. Vzame euro ali dva s sabo, če ve da jih bo rabil za sok, sladkarije,..., več pa ne. Ves znesek žepnine mu jaz ne bi dovolila nositi s sabo na igrišče.

Sicer pa z otrokom se je treba glede tega vsest in pogovoriti. Poveš mu koliko bo dobil 1× na mesec in kaj pričakuješ od tega. Jasno mu tudi poveš, da mora s tem denarjem ravnati skrbno. Če ga bo porabil prej kot v enem mesecu, pač ne bo imel več za sladkarije, sladoled,.....In ti mu NE SMEŠ popuščati, in dati denar, če je porabil svojo "kvoto", če ga želiš naučiti kako se z denarjem dela.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 1.9.2008 15:36:11 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 15:37:57   
Kerensa*
Saj delam na tem (ne samo pri njegovi žepnini, ampak na splošno), ampak vsaka stvar potrebuje svoj čas... jaz sem si zadala "nalogo", da bom od 30-ega leta dalje pridna pri denarju... če že 30 let prej nisem bila user posted image ... no, slaba dva meseca imam še časa, da se naučim.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 16:03:55   
Freycha
Res je, da so drugi časi, ampak pri skoraj 11. letih smo bili mi prav lepo odgovorni, da smo imeli ključe. Pa ne, ker smo bili, ampak ker smo morali biti. Nismo imeli nikogar, ki bi nas spustil v stanovanje in z nami počakal do takrat, ko sta starša prišla domov (ne govorim le za svojega brata in mene, ampak jih kar nekaj poznam s to zgodbo). Zato so nam dali ključe, nam zabičali, da nam sprašijo riti, če izgubimo ključe in konec debate. Valda smo ključe izugbljali, pa tudi nikoli nihče od nas ni dobil po riti, smo bili pa prisiljeni imeti to odgovornost, kar pa v končni fazi ni nič hudega.

Ne narobe razumeti. Ni, da bi se v celoti strinjala s tehniko, ampak hočem reči, da ni problem v otroku, da ni dovolj odgovoren, ampak problem je v starših, da ga te odgovornosti ne naučijo. Valda je najlažje za vse narediti sam in poskrbeti sam, pa da nimaš potem problemov z izgubljenimi ključi in delom novih itd.... ampak poglej iz druge plati: čez 7. let bo ta otrok polnoleten in bo čisto za vse odgovornost nosil na sebi user posted image

Kar se pa žepnine tiče pa bom rekla tak: trenutno se mi zdi, da je 1€ na dan kar veliko. Predvsem mi ni všeč tehnika, da vsak dan dobi 1€. Tu se popolnoma strinjam z Ankico, boljše je dobiti enkrat na mesec.

Me je pa še nekaj zmotilo: mobite kartice plačujeta starša? Koliko pa zapravi na mesec €? Ima kaj omejeno?

Brez zamere, samo iz napisanega se bojim, da ta otrok dobi praktično vse, kar hoče. Kar pa ni vedno najboljše...... predvsem zato, ker potem ničesar ne bo znal ceniti.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 16:05:55   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
Me je pa še nekaj zmotilo: mobite kartice plačujeta starša? Koliko pa zapravi na mesec €? Ima kaj omejeno?

Eno najcenejšo kartico na teden... kar je pri Debitelu 4€... ampak avgusta je bil priden in jo je imel 14 dni... več kot ena na teden pa ne, četudi bi jo porabil v enem dnevu... kar se pa še ni zgodilo.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 16:11:02   
Freycha
to je nekje 16€ mesečno (s predpostavko, da res porabi eno na teden), kar pa je meni za tako malega otroka čisto preveč.

Pa ni problem v tem, da mu ne bi mogla tega nuditi...... se mi zdi, da zapravita preveč denarja na otroku za nepomembne stvari, ki jih tudi nikoli ne bo znal ceniti. Za 4€ se ti lahko v enem tednu kar nekaj pogovoriš.... Kaj ima pa otrok za razpravljati toliko časa po telefonu tedensko? Da ne govorimo o tem, koliko so mobilniki nevarni zaradi sevanja......


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 16:14:02   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
Kaj ima pa otrok za razpravljati toliko časa po telefonu tedensko?

Zjutraj "mora" sošolcu poslati SMS, da prihaja v šolo... med šolskim kosilom "mora" poklicati mene, da mi pove, da je vse OK... zvečer "mora" poklicati prijatelja, da mu pove, da je dober film na TV-ju user posted image ... vse to se mu zdi življenjsko nujno... saj zato sem mu pa danes odprla e-mail, inštalirala MSN in vklopila brezplačne SMS-e z najdi.si... da bomo videli razliko v porabi.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 16:16:53   
Freycha
uf ja.... internet je dobra alternativa mobilnim telefonom, ja user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 16:19:25   
Kerensa*
Pri nas smo vsi zasvojeni z mobiteli user posted image , ampak zdaj smo se začeli vsaj truditi, da si račune zmanjšamo... danes imam zaradi tega že cel dan štalo user posted image ... na fiksni telefon sem klicala s fiksnega telefona (ker je ceneje)... živa umetnost je bila vstati in iti do aparata, ne pa klicati z mobitela, ki je ležal pred mano... SMS-e že celo dopoldne pošiljam z najdi.si... s kolegico klepetava po MSN-ju... na Moneto si nisem kupila še nič, kar je tudi svojevrsten čudež, saj gremo 1. v mesecu kolektivno na "kosilo" v McDonald's user posted image ... skratka - delamo na tem, da zmanjšamo porabo... rezultat bo viden oktobra.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 16:47:19   
Felicita
torej, suma sumarum tvoj otrok dobi 46€ (žepnina + kartice) na mesec. to je 4 evre manj, kot dobim jaz od svojih staršev kot študentka. in ok, res da jaz zaslužim še kaj sama, ampak kaj več zame doma kot hrana in postelja ni; torej name odpade vse: študijski material, obleke, obutev, boni, mesečna, mobitel,...
meni se zdi 46€ za 11-letnika odločno, odločno preveč. jaz sem skozi celo oš dobivala 3000 sit/mesec (to bi blo danes kolk, 15€/mesec), pa nisem bila nikoli za nič prikrajšana, pa še z denarjem sem se naučila ravnat.
no naša mala zver pri devetih letih dobi 10€/mesec, lahko pa zasluži še kakšen evro z dodatnimi deli - pranjem avta, delom na vrtu, sprehajanjem psa... ampak očitno ma dost polno rit, da tega ne dela, ker se ji ne da. aja, pa kartice za mobitel si kupuje sama. ji pa to nakazujemo na račun (prvi račun), da gotovina ni preveč mikavna.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 17:14:51   
tinica
Pri nas pa tako delamo, da mu dam vsak mesec 60 eurov žepnine (star je 3 leta) na njegov račun, kar se pa drugih stvari tiče (sladkarije, nalepkice, kakšen majhen avtomobilček,...) pa mu jih jaz kupim po želji. Sedaj je itak še premajhen, da bi si sam kupoval, amapk sem prepričana, da bom tako tudi delala še naprej ko bo večji.

_____________________________

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 17:58:35   
Anonimen
Res, da je velik del čuta za red in odgovornost prirojen, velik del pa je tudi privzgojen. In če starši ne vejo/znajo postaviti mej, če starši od otroka nekaj pričakujejo, a tega ne zahtevajo oz. ne ukrepajo, če pričakovano ni izpolnjeno ali če starši ne znajo postaviti omejitev sami sebi in se jih potem tudi držati, potem se odgovornosti od otroka ne more pričakovati. Ne ker tega ne bi bil sposoben, temveč ker starši to mislijo. Torej odgovornosti se ne moreš naučiti, če ni odgovornost od tebe zahtevana.
Nasploh, za desetletnika se mi zdi taka poraba telefona veliko prevelika. Jaz bi se usedla in sklenila nek pakkt: otrok bo na mesec porabil toliko manj telefona, npr. ne bo več pošiljal "nujne" sms-e pred šolo, bi pa tudi sama sprejela nek dogovor, pri čem se bom jaz potrudila. Internet za desetletnika se mi zdi primeren samo, kar rabi za šolo oz. omejen čas dnevno (pol ure) in računalnik obvezno v dnevnem prostoru, da vidim, kaj dela. Danes so vsi ti instant virtualni svetovi že fajn zasvojiteljski in se mi zdi veliko bolj smiselno, da otrok leta po igrišču.
Žepnino nima kaj za nosit s sabo, razen če ima namen kaj kupovati, lahko jo ima v eni škatlici v dnevni in iz nje redno jemlje, lahko si zraven da tudi seznam, na katerega zapisuje, za kaj in koliko denarja je porabil. Za tako starost se mi zdi 20€ maksimalna vrednost za mesečno žepnino. in četudi ves denar izgubi ali mu ga ukradejo - res škoda denarja, ampak zihr je pa toliko pameten, da bo naslednjič bolj pazil nanj user posted image .
In ključi.... glej, otrok ne bo zrel za odgovorno uporabo ključev, dokler se tega ne bo navadil. Saj jih lahko npr. priveže na eno dolgo vrvico in to priveže na torbo, da jih ne more ravno povsod izgubiti. Jaz sem bila pri starosti 10. let že cel popoldan doma, olupila sem krompir za kosilo, pripravila mizo, si kosilo pogrela,... in vse to zato, ker preprosto ni bilo možnosti za zasebno varstvo ali da bi kdo od staršev predhodno prišel domov.

In še nekaj: vzgoja je delo, delo, delo. Ne samo na pol, kadar se ti ravno zljubi. Treba je ukrepat vedno in povsod ter treba je imeti toliko razuma, da ne popustiš otrokovemu prosjačenju, ker so starši tisti, ki morajo postaviti mejo in se je tudi držati. Otroci tega ne počnejo, njihova naloga je, da meje preizkušajo, natezajo in prekoračujejo.

Pismo, sem stroga user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil Ankica -- 1.9.2008 18:03:24 >

(odgovor članu tinica)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 18:19:05   
maruškaŠ
Žepnina naj bi bila znesek, ki ga otrok dobi mesečno in ga lahko porabi kot želi. Smisel žepnine je, da se otrok nauči ravnati z denarjem in postane odgovoren do denarja in zapravljanja.

Mislim, da je tam nekje od 10-20€ zvrhano dovolj (odvisno od tega ali so vključene tudi mobi kartice ali ne).

Lahko pa recimo otroka spodbudite tudi k varčevanje - recimo toliko kot mu od žepnine ostane vsak mesec - toliko mu potem dodate še zravne. Torej če od 10€ žepnine - prihrani 3€ - mu dodate še 3€ in na stran mora dati 6€ - tega denarja seveda potem ne sme zapraviti v naslednjem mesecu, ampak ga mora položiti na račun.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 18:44:02   
čaki
mi tudi ne dajemo žepnine user posted image user posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Koliko žepnine?
1.9.2008 19:24:26   
anajmad
Naši 14 letnici dajemo 5 eu za petko.Prej smo dali jurja,no zdej ko pa je inflacija pa je 5 eu. Pa se zelo trudi za petice.Na koncu šolskega leta pa sva ji dala,ker je bila odlična 100 eu.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
To storite, ko se otrok grdo obnaša
Kaj storiti, ko se otrok grdo obnaša? Ga kaznovati? Kričati nanj? Ne, strokovnjaki pravijo, da je v takšnih primerih naj...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?