|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   M. ciklus po KT
9.9.2008 14:34:16   
ziva1
Mene pa zanimajo vaše izkušnje men. ciklusa po prenehanju KT. Jaz tablete ne jem več eno leto. M sem imela sprva na 23 dni pol leta, pol se je podaljšala user posted image   na 26 dni (dva meseca), potem pa sem jo zopet dobila še kasneje in sicer na 28 dni.
Tako da zdaj ne vem več kdaj jo naj pričakujem in seveda ne morem mimo tega da je tudi jemanje tabletk krivo za to, da ne morem zanositi, saj mislim da se mora telo malo sčistiti od hormonov. Vem, kaj boste ene rekle, da se preveč obremenjujem user posted image user posted image , pa me vseeno zanima kako je bilo z vami po prenehanju KT in kdaj ste zanosile oz. kako dolgo se trudite. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: M. ciklus po KT
9.9.2008 14:38:10   
ursa30
pri meni je bilo  takole..tabletke sem jemala 7 let neprekinjeno, ko sem jih prenehala jemati, sem imela cikluse redne, 28-30 dni, zanosit mi pa v dveh letih še ni uspelo user posted image

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: M. ciklus po KT
9.9.2008 14:48:49   
sakuL
jest mam tut po prenehanju jemanja KT vedno na 28 dni... danes je še niuser posted image pa je 28 dan.....
no ja včasih kak dan gor alpa dol... user posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: M. ciklus po KT
9.9.2008 14:58:17   
tanja28
user posted image Pozdravljena ziva1!

Moja izkušnja pa je takšna. KT sem jedla 8 let neprekinjeno, letos aprila sem nehala jest. Menstruacija se mi je uredila takoj, imam ciklus dolg 26 dni, vsak mesec točno, vendar menstruacija ni močna, bolj rahla. Od maja pa delava na user posted image  pa še nič. Ovulacije čutim med 11 in 15 dnem cikllusa imam pa tudi vlečljivo sluz, tako da ovulacije po moje so. Se pa mi je spremenilo razpoloženje. Veliko boljše se počutim kot v času jemanja KT, imam več energije, prej sem bila veliko utrujena kar sem prispisovala nizkemu pritisku, tudi spanja rabim manj Je pa res da po tolikih letih jemanja KT telo rabi da se vzpostavi v prvotno stanje. Midva sma mislila da bo ratalo v prvo, pa ni in vem da je to posledica jemanja KT, ker se morajo hormoni uredit. Sem pa se odločila da v življenju ne bom več jedla tega, ker je to kemija in nikoli ne veš kako vpliva na telo. Ko se žpunca odloči za KT ne razmišljaš kaj bo ko boš hotela imeti otroka, potem pa se začnejo dvomi in pomisleki. Zdaj sva bila v 5. krogu čakam na user posted image  če bo prišla ali ne. Upamo da je ne bo!

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: M. ciklus po KT
9.9.2008 15:28:08   
ziva1
Tudi moja M je bolj rahla. Pa tudi jaz čutim ovulacijo (špikanje in sluz). Pri G sem že bila, me je že pregledala pa je rekla, da naj bi bilo vse ok. Zdaj pa sem se spet naročila, da grem naprej na preiskave, ker ne bom čakala, saj so čakalne dobe nadaljnih postopkov dolge, sicer pa bo kmalu eno leto od kar ne paziva več. Hočem vedeti, ali je res z mano vse OK in pa seveda z mojim. 

(odgovor članu tanja28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: M. ciklus po KT
19.11.2008 10:48:06   
Radenska_
Jaz je nimam že 46 dni... Takrat sem imela zadnjo s tabletami.
Pa mi tole ni všeč,ne vem kej so razlogi, lahko bi bila vzrok premalo kilogramov...
Sicer ne delam na otroku.
ME zanima če se bo v 3 mesecih sploh kaj prikazala...

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: M. ciklus po KT
19.11.2008 11:51:38   
ziva1
Radenska tudi jaz sem v teh letih jemanja KT naredila kdaj pa kdaj enomesčeni premor in se mi je že tudi zgodilo, da je nisem dolgo dobila. Šla sem h ginekologinji, ki mi ni rekla nič drugega kot da počakam in v roku približno 3 mesecev mi je dala neke tabletke za sprožitev M, vendar sem potem nadaljevala z KT, saj mi je tako svetovala ginekologinja in mi celo rekla, da mi premorov ni potrebno delati. Mi je žal da sem jih sploh kdaj jedla.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: M. ciklus po KT
19.11.2008 15:20:41   
flor
Jaz jih ne jemljem od septembra 2007, pa še vedno nimam urejenega ciklusa. Prvo ovulacijo sem dobila šele septembra letos user posted image , potem spet en mesec nič,  in naslednjo (drugo O) spet novembra. Močno upam, da bojo zdaj moji jajčniki začeli delati s polno paro, ker si moćno želiva otročka.

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: M. ciklus po KT
19.11.2008 18:15:18   
ziva1
flor, kako pa veš da si imela prvo ovulacijo šele septembra letos. Jaz jih tudi ne jem več od takrat kot ti in še tudi nisem zanosila. M se mi je uredila šele po 8 mesecih, ampak sem imela znake ovulacije, vsaj mislim takouser posted image . Pa tudi ko sem bila dvakrat pri G na UZ mi je rekla, da se vidi da bo nastopila verjetno (nisem pa vprašala, če bo ali naj bi nastopila) ovulacija.

(odgovor članu flor)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: M. ciklus po KT
19.11.2008 18:23:35   
charlyka
zdravo,

tudi jaz sem jemala KT neprekinjeno 7 let, prenehala z jemanjem, se čistila 2 meseca in nato zanosila v prvo, vendar je na žalost sledil ss...

menstruacija se je takoj uredila, ciklusi redni na 28 dni, ovulacije se čutijo

zdaj se pač trudimo iz meseca v mesec in upamo na user posted image

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: M. ciklus po KT
20.11.2008 10:25:56   
flor
IZVIRNO SPOROČILO: ziva1

flor, kako pa veš da si imela prvo ovulacijo šele septembra letos. Jaz jih tudi ne jem več od takrat kot ti in še tudi nisem zanosila. M se mi je uredila šele po 8 mesecih, ampak sem imela znake ovulacije, vsaj mislim takouser posted image . Pa tudi ko sem bila dvakrat pri G na UZ mi je rekla, da se vidi da bo nastopila verjetno (nisem pa vprašala, če bo ali naj bi nastopila) ovulacija.


Po KT  sm imela izredno neurejene cikluse, krvavela sem enkrat na 14 dni drugič na 18... (pred KT sem imela urejen ciklus na 28 dni). Največji problem je bil, ker sploh nisem vedela, če gre za menstruacijo, krvavitve so bile namreč tako male, da včasih sploh nisem potrebovala vložka.
Potem sem si pa avgusta začela merit BT, in se mi temperatura ni dvignila (ni bilo O) in ta mesec sem zopet imela eno bogo krvavitev. Nato pa se mi je septrembra BT dvignila user posted image in sledila je končno normalna krvavitev (menstruacija). Potem oktobra spet nisem imela O - normalne krvavitve spet ni bilo. Novembra pa sem spet imela O in normalno menstruacijo. Zgleda, da bodo jajčniki končno začeli upravljati svojo funkcijo, tako da upam, da bo decembra vse OK.


(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: M. ciklus po KT
20.11.2008 13:56:39   
majcci
Jaz jem/sem jemala tabletke 8 let. Še par tabletk, pa jih ne bom več jemala user posted image .
Ne pričakujem pa rednega ciklusa po prenehanju jemanja iz tega razloga, ker ciklusov niti prej (pred jemanjem) nisem imela rednih - običajno okoli 33 dni, pa tudi na 45 dni.
Sem se pa med jemanjem počutila odlično, tako da imam jaz kontra strah, da bo zdaj slabše user posted image . Bomo videli.

Drugače pa sta dve moji prijateljici zanosili in donosili po prenehanju jemanja tabletk (obe sta jih jemali okoli 7-8 let) brez problema. V prvem poizkusu (skoraj), pa seveda po 3 mesečnem čiščenju (od tabletk).

(odgovor članu flor)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: M. ciklus po KT
20.11.2008 15:06:05   
Annchy
Čau. Js mam nažalost slabo izkušnjo z M po prenehanju jemanja tabletk Diane 35. Najprej je dva meseca sploh nisem imela, nato sem jo imela v enem mesecu štirikrat (vsak teden po 3 dni), nato se je z jemanjem Dabroston tabletk umirila, zdaj pa spet pride kadar je, na 30, 35, 40 dni. Po prenehanju jemanja tabletk so se mi namreč pojavili policistični jajčniki. Problem je ker si želim zanositi in je težko najti dneve ovulacije, ki je baje redka pri tem obolenju. Tko da, jaz sem proti tabletkam..
Ps: tabletke sem jemala 5 let, ker mi ginekologinja ni povedala da so premočne in bi jih morala po 2 letih jemanja zamenjati za druge.


< Sporočilo je popravil Annchy -- 20.11.2008 15:07:12 >

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?