|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   abrazija
30.9.2008 17:29:36   
Nea_teja_
Koliko časa po abraziji greš domov?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: abrazija
30.9.2008 17:39:35   
Fargesia
mislim da okoli 6 ur...nisem ziher...zlo hitr te spustijo domov...jaz sem jo mela okol 9h zjutraj, domov sem šla ob 15h

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: abrazija
30.9.2008 17:50:32   
drobtinica29
tako, je tud jaz sem šla po 6 urah domov.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: abrazija
30.9.2008 18:39:42   
Anonimen
Jaz sem jo imela ob 2h, domov so spuščali okrog 5h(UKC Maribor), po viziti.
Jaz sem ostala še en dan noter, ker sem po abraziji preveč krvavela.

(odgovor članu drobtinica29)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: abrazija
30.9.2008 19:53:01   
Jančika_
Prvič sem imela urgentno abrazijo opolnoči, domov sem šla po jutranji viziti, torej okoli desetih. Drugič je bila dopoldan, domov so nas spustili po popoldanski viziti, okoli šestih zvečer (oboje v Celju).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: abrazija
1.10.2008 7:55:18   
Leela
Ponavadi čakaš na vizito. Okoli 16h se mi zdi.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: abrazija
3.10.2008 13:11:59   
tassika
punce jaz moram it jutri na čiščenje, odmrtje ploda v 10 tednu, pa me je ztako strahuser posted image

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: abrazija
3.10.2008 14:48:08   
Nea_teja_
Tassika že včeraj ko sem brala tvoj post mi je bilo sumljiva .Joj vem kaj preživljaš.Od moje abrazije mineva drugi dan in še vedno se nisem pobrala.Kam pa greš na abrazijo.Jest sem bila v Postojni in sems e zaklela da če mi uspe ponovno zanositi v to porodnišnico ne stopim več.Ko so mi naredili abrazijo so me prepeljali v sobo z 4 postelji v njej sem bila sama sestra je prišla samo toliko da mi je vzela tampon  in še enkrat pogledat .Ko naj bi po 6 urah šla domov in me je moj prišel iskat mu je rekla da naj počaka zunaj da mora bit vizita.Jest sem pa komaj čakala da ga vidim .Ko je vizita prišla je dohtar reku a ste ok no pol grete pa domov.Na poti iz sobe pa niti odzdravili niso.To je prijazna porodnišnica Postojna.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: abrazija
3.10.2008 14:55:43   
Anonimen
Z mano so bili pa kar prijazni v postojni.
Domov sem šla po viziti. Je blo ene 5 ur mimo mislim da.

(odgovor članu Nea_teja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: abrazija
3.10.2008 15:02:22   
tassika
Nea teja vidim da si mi že večino tukaj napisala, jaz pa tebi ZS, no pa vseeno. Jaz grem v Lj, poslali so me na urgenco na ginekološki oddelek, moram pa priti juri okoli 8 zjutraj. Ker je to zame prvič ne vem nič, bom pa poročala, ko pridem domov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: abrazija
27.10.2008 20:41:07   
Anonimen
Tudi jaz sem zgleda na poti do abrazije, sem bila danes na urgenci, ker sem od včeraj krvavela in je UZ pokazal, da ni utripa. V bistvu se g ni mogla odločit ali je še prezgodaj, da sem kasneje zanosila, ali je za abrazijo, ker ni utripa. To me je samo še bolj zmedlo. Zdaj grem pa jutri k svoji g in vidim kaj bo. Ni mi pa jasno, kako se potem odločijo, kdaj naredijo abrazijo, kdaj čakajo...V bistvu je danes prvič, da sem odprla to temo, ker si prej nisem mislila, da se mi to lahko naredi. Prvi porod brez problema, zdaj pa sama ne vem pri čem sem. Vidim pa, da je dosti dosti več SS, kot sem si mislila. Me je pa strah abrazije.

(odgovor članu Nea_teja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: abrazija
28.10.2008 8:24:38   
lara33
OJ anonimna. ja tudi meni se je zdelo, da se meni to ne more zgodit. pa se mi kr je. Ze 2x-aprila in oktobra odmrtje ploda- 12 in 10 teden. Pred tem pa ena nosečnost POPOLNOMA brez problemovuser posted image .
Sem bila pa obakrat v Lj in jih moram zelo pohvaliti. Prvic sredi noči, ker sem res močnop krvavela in se me takoj vzeli in naredili še abrazijo. Domov sem šla zjutraj po viziti. Drugič sem prišla pa zjutraj in šla domov okrog 6 popolda. Mene ni nič bolelo-fizično. Ne takoj po abraziji niti kasneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: abrazija
28.10.2008 9:44:15   
timika
Živjo, punce,
no, jaz pa nimam tako lepe izkušnje, čeprav grem s pogumom in pozitivno naravnanostjo naprej...
Nočem nobene strašit, pri meni je bil splet okoliščin pač takšen, da sem se pri spontanem splavu namučila blj kot pri porodu prvega otroka.
Abrazija je pravzaprav še najboljše, kar se ti lahko zgodi, ker po njej ni več nobenih bolečin. Če se ugotovi seveda, da nosečnost pač nima drugega konca.

no, kako je bilo - v 7. tednu rahla krvavitev, nato počivanje in cel teden preverjanja beta HCG hormona in UZ-jev pri moji ginek., ker sva še upali, da se pa morda le kaj pokaže. Po enem tednu in zadnjem UZ dobim napotnico za abrazijo, vmes fašem od sina trebušno virozo in dva dni bruham, da so me bolela rebra. Zadnjo noč pred abrazijo mi končno uspe v sebi obdržat malo vode in naslednji dan ob 12. mi abr. na ljubljanski ginek. urgenci niso hoteli naredit, češ da sem pila (?!).
OK, ne glede na to, da tiste vode ni bilo več nikjer v želodcu, ker sem bila po vsem bruhanju itak dehidriorana na amena, grem domov, dobro, počakam do pon. zjutraj...

Petek potem OK, v soboto popoldne pa se začnejo grozni krči in krvavitev - tako še v življenju nisem krvavela. Začne se izločati tudi sluznica, precej veliki kosi, tako da sem klicala na urg. in so rekli, presodite, koliko krvavite. Najprej sem upala, da bom noč lahko preživela doma, sine še tudi ni bil čisto zdrav, pa ni šlo. Bolečine in krvavitev je bila prehuda. Tudi moža sem videla, je začenjala počasi grabiti panika, ker je bilo res videti grozno, jaz pa bleda kot zid.
OK, gremo na urg., medtem nama sinko pobruha še cel avto, ker ga nisva imela kam dat in je šel z nama, no, nekako prifuramo do KC.

Tam najprej malo čakam, nato sledi pregled, že tam je bila cela soba krvava - pardon eksplicitnemu izrazoslovju, ampak tako je bilo - mi dajo en buscopanček in na oddelek - abrazija sledi zjutraj.
Mene je od krčev že vleklo skupaj, ampak sem - napaka!!! - še pokazala doro voljo in rekla - OK, zjutraj.

Grem na oddelek, tam se je pa začelo. Krvavitev itak, vsakih 10 min. sem hodila na WC, da so padali tisti kosi od mene, sicer bi itak ležala v krvi, ker vložki niso zdržali nič. Krči grozni, huje se mi je zdelo kot popadki. Sililo me je na bruhanje, hotelo mi je iztrgati drobovje. Nekako sem pregurala do 5. zjutraj, potem nisem mogla več. Šla sem prosit sestro, naj mi dajo nekaj proti bolečinam oz. naredijo nekaj, ker je nevzdržno...nisem zelo občutljiva, kar zdržim bolečino, ampak tole je bilo too much. Sestra je bila zelo prijazna, ampak prav videlo se je, da se boji it zbudit zdravnika...Mi uštimajo nekaj direktno v žilo - pomagalo nič, očitno je bilo protibolečinsko sredstvo dano prepozno. Nekako sem preživela še do devete zjutraj, ko sem od vsega skupaj malo zadremala in so krči popustili. Očitno se je povečini ščistilo samo, tako je rekla tudi potem na večerni viziti zdravnica, ki mi je delala abrazijo.
No, drage moje, na poseg sem potem čakala še do dveh popoldne....

tako da....ne vem, kakšno srečo z anesteziologom ste imele tiste, ki so vam abr. naredili takoj, verjetno niste bile prej ravno 10 ur tešče. No, morda tudi, skratka, jaz vseeno mislim, da bi me lahko rešili vse tiste agonije na oddelku prej. Ker ko sem se zbudila iz narkoze - nič bolelo, samo čimprej sem želela domov.
Aja, pa še to - na abr. pred mano je čakala ena, ki je konkretno zajtrkovala, pa je rekla anestez., da lahko dajo nekaj proti slabosti in vseeno opravijo. Torej se da pohiteti s posegom, če se le hoče.

Tka je moja zgodba, morda pomaga kateri, da je malo bolj odločna in je ne bodo tako dolgo pustili - ker res ni bilo prijetno, ma, kaj, bila je nočna mora!

Pa srečno vsem-  pa še malo statistike - od tega je dobrih 14 dni,  bila je druga nosečnost, imam dveletnega sinka, v prvi nosečnosti vse bp.

Verjamem, da bo za vse nae enkrat še vse dobro.

(odgovor članu lara33)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: abrazija
28.10.2008 11:44:08   
Nea_teja_
Zgodba je zelo podobna moji.Jest sem jo imela v 12t.Ko sem začela krvaveti me je G. v Postojni poslal domov čš da neve a je šlo naprej al ne in da naj grem zjutraj do moje G.Noč sem preživela podobno kot ti  zjutraj sem se nekako privlekla do moje G ker moj ni mogu nikakor donit dop.Ko sem prišla do nje sem mela pritisk tako nizek da se je zelo ustrašila saj bi lahko izkrvavela in me je z rešilcem urgentno poslala v Postojno ,kjer so mi takoj naredili abrazijo.O odnosu sester in zd.pa raje nebi izgubljala besed ,ker ni vredno.Skratka v Postojni me ne vidijo nikoli več.Sedaj pa čakam na nove boje oz na prvouser posted image

(odgovor članu timika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: abrazija
28.10.2008 14:38:08   
lara33
O groza Timika ti maš res grozno izkušnjo. Tudi jaz sem v prvo grozno krvavela doma kaksno dobor uro- sva cakala varstvo za tamalga. Kot ti rečes- do kr kosi leteli. Na urgenco sm prsla okol 10 zvecer. Me je zdravnica takoj pregledala in mi kr precej vn potegnila. Potem so me pa odpeljali takoj gor, kjer me je ze cakala zdravnica in anastezistka pa kaj vem kdo se. In kmalu sem se zbudila v sobi. Res pa je, da nisem od 3 pop nc jedla in pila, ker mi je ginek na pregledu rekla pop, da naj raje nic ne jem in pijem, ker se boji, da bom mogla se isti dan na urgenco-da ne bo vzrdžalo do zjutraj. V drugo pa sem se spravla takoj, ko sem zacela krvavet kot pri menstruaciji. Nisem nc vec cakala. Ampak na poti se je že ornk začelo. Če bi še čakala doma, bi se mi ponovila zgodba kot prvič. V drugo je bilo vseeno manj kravvitev.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: abrazija
28.10.2008 15:23:59   
Anonimen
Lara33, jaz pa v bistvu imam menstruacijo že od nedelje, ampak imam danes ob 18 še vseeno pregled pri moji, kot sem prej napisala, da sem bila včeraj na urgenci. Saj pravim, mislim da ni več upanja, a je bolje da že zdaj ne jem več, če me slučajno danes pošlje na abrazijo? Ker sem nekak mislila, da grem jutri zjutraj, krvavim pa sko s isto, ne več  ne manj, nič kosov.

(odgovor članu lara33)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?