|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ultiva
8.10.2008 13:49:57   
DUMI
25.10.2008 imam rok, čeprav, mi bodo porod sprožili prej, sem iz Celja roditi grem v Ljubljano, ker so pri otročku našli nekakšen kamen v jetrih. Pravijo, da verjetno ni nič strašnega, ampak za vsak slučaj naj grem v Lj. Zato me zanima, če ima katera kakšno izkušnjo z lajšanjem bolečin z ultivo in kakšno je osebje v Lj. Rodila bi naj pri dr. Blejčevi. user posted image

< Sporočilo je popravil DUMI -- 8.10.2008 13:52:22 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ultiva
9.10.2008 8:42:21   
Bonnie_RR
Vse je zbrano TUKAJ.

Lp

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu DUMI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ultiva
9.10.2008 9:04:09   
patricijap
Pozdravljena,

sama sem se med porodom odločila za ultivo, ker nisem mogla roditi v vodi kot sem želela. Moja izkušnja je taka, da če bi se še enkrat odločala se ne bi odločila zanjo.
Opisala ti bom mojo osebno izkušnjo. Sama sem sicer bolj pristaš naravnih porodov -nemedikamentaziranih, na porodni postelji ob popadkih pa  sem se vseeno odločala da ali ne.....A ker sem mislila da ne bo šlo brez sem se odločila za ultivo. Res je da ti ublaži bolečino v fazi ko popadke predihuješ. Na koncu ko je v bistvu vsaj meni bilo najtežje ko te vse tišči dol, pa meni ni ravno pomagalo. Pri iztisu pa je itak ne smeš več uporabljati. Tako da mislim da bi komot "preživela" brez nje.  
Bom pa rekla da  tako zdravniki kot babice v primeru če gre med porodom kaj narobe ali je novorojenček po porodu zaspan, ali noče dudat ali kaj podobnega - najprej vprašajo ali si imel epiduralno ali ultivo,  tako da...

Želim ti prijetno porodno izkušnjo,
p

(odgovor članu DUMI)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ultiva
11.10.2008 19:59:02   
poli*
Ravno ta teden sem pri g vprašala, kako imajo kaj izkušnje z ultivo in je rekla, da so imeli v enem dnevu 2 poporodna pregleda (obe sta imeli ultivo)- ena je rekla, da jo priporoča vsem, ker je bilo super. Druga pa je rekla, da bohvari ultivo vzeti, ker je imela še 10 dni po porodu takoo močne glavobole, da je komaj prestajala vse skupaj (in bi raje imela samo nekaj uric boleče popadke kot pa cel teden težave).
Tko da... js ne bom mela verjetno nič, čeprav sem bila zelo zagreta za ultivo user posted image

(odgovor članu patricijap)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ultiva
21.7.2009 10:42:34   
majavida
Pozdravljene,

naj vam nekaj napišem o moji izkušnji z Ultivo. So me v porodnišnici naprosili, da kaj povem, ker sem iz istega "foha" (sem družinska zdravnica).
Tehničnih podatkov je itak na netu že dovolj, tako da vam bom jaz opisala mojo izkušnjo.
Rodila sem na Ptuju, prvič. Dobila umetne popade. Ko so bili dovolj močni, smo poklicali anesteziste, ki so mi nastavili infuzijo z Ultivo. Pomembno je, da ne paničariš in si lepo stisneš odmerek, ko popadek prihaja. Malo te odnese, kot da bi hotel zaspat, ampak ta učinek mine v nekaj sekundah. Res pa je , da je vse odvisno od odmerka, ki ga dobiš in se izračuna glede na telesno težo. Pa tudi vsak organizem malo drugaše reagira na zdravila. Meni je olajšalo bolečino za nekje 30%, kar lahko ocenim glede na popadke pri iztisu, ko so mi Ultivo odstranili. Tistih je bilo pa še potem itak le za kakšnih 10-20 min. Se da zdržat, čeprav se pri meni moja dojenčica ni obračala v pravo smer in je šlo težje.
Po porodu nisem imela nobenih stranskih učinkov Ultive, bila sem tudi manj utrujena. Po eni uri sem vstala in šla na WC.
Definitivno bi se za Ultivo odločila še enkrat.
Upam, da sem z mojim mnenjem pripomogla k vaši lažji odločitvi. Želim, da bi vam porod ostal v lepem spominu, kot je meni.

(odgovor članu DUMI)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ultiva
23.7.2009 11:51:40   
TjasaJ
Izkušnje z ultivo nimam, so nam pa na MŠ povedali, da je zdaj v SLO prepovedana - kak mesec. Jaz sem se odločila za EA, pa bomo videli...

(odgovor članu majavida)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ultiva
23.7.2009 13:13:20   
slovenka
majavida, jaz sem se tudi na Ptuju odločila za ultivo, pa mi je niso dali... tako da sama odločitev porodnice ni pomembna. Sem prepričana, da so me babice zignorirale prav zato, ker sem ob prihodu prosila za ultivo. Potem nobene več ni bilo blizu, do 10 minut pred samim porodom...

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ultiva
23.7.2009 13:21:30   
vanilla
slovenka, zasledujem teee user posted image .

No, tudi jaz rodila na Ptuju, ultive nisem dobila, pa sem prosila zanjo... Je rekla: gospa, a se hecate?... in prinesla članek iz cajtng, da naj si ga z možem prebereva o škodljivosti!!! Jaz naj med popadki berem časopis????? Mislim, noro no.... whatever.

No, in ravno tisti dan so potem vsi govorili, da je ultiva ukinjena.... Čez 14 dni pa je ena rodila in jo dobila, pa nima nobenih vez. Je pa kao rekla, da jo sprejema na svojo odgovornost in naj ji jo dajo. Pa so ji, tak da ne vem....

Sicer pa, če zdaj razmislim, ne bi mela ultive, ampak kar raje epiduralno, ker ultivo itak ukinejo proti koncu... Ponekod baje tudi epiduralno, ampak kolegica je rodila v Postojni in cel porod ni čutila ničesar, razen blagega pritiska spodaj.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?