|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varnost v vrtcu
8.10.2008 16:04:41   
wii
Dajte povejte mi nekja, mogoče sem samo jaz pač z lune padla, ker mi je to malo čudnouser posted image . Hči stara 2,5 leti hodi v vrtec, ni novinka, tako, da so stvari utečene. Seveda nam je uspelo, da smo brez plenice in potem zadnje čase ugotavljam, da v vrtecu hodi samo lulat, jo vprašam, in kar pove " kakala ne " in seveda posledično zaprtje. Pa vprašam vzgojiteljico, kako imajo kaj te stvari utečene, in seveda, kot da bi pojedla vso znanje tega sveta odgovori: " Ja, veste zdaj pa so že tako veliki, da hodijo sami na WC!" HAAALLLOO, veliki!???!!!Dve leti stari otroci?? Kako pa si naj potem ritko zbriše, hlače obleče, če slučajno rabi pomoč. In potem razišljam, kje je tu varnost, kaj če kateri pade, si kaj naredi, kje je higiena??? Ne vem, sicer sem sama  dipl. med. sestra z izkušnjami otr. oddleka, nisem glih komplikator na kvadrat, ampak sem videla stvari, ki so se zgodile v vrtcu in je tudi šlo za življenje in smrt. Zakaj? Ker si pač eni naredijo, da je njim lažje in ne otrokom. Pa da nadaljujem, pridem po njo, vsa vrata v vrtcu odprta, od vseh skupin, otroci vsi tečejo, nihče ne ve kje je kateri, kam spada, mater me ima, da bi enega enkrat skrilauser posted image in potem gledala kaj se bo zgodilo. Seveda smo dobili direktive, da naj ne nosijo hlač, ki si jih ne morejo sami sleči/obleči, da naj ne nosijo deklice špangic v laseh... No, pa mi povejte sem z lune ali pa je to že malo preveč...
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Varnost v vrtcu
8.10.2008 16:53:19   
Carovnica Mica
iz kje pa si

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Varnost v vrtcu
8.10.2008 17:09:22   
Tina26
Mislim da dveltniki in pol pa res še naj nebi teh stvari opravljali sami - saj jih je veliko še v plenicah.
naša tavelika je šla res hmalu iz plenic, pa ji danes po kakanju še vedno mi brišemo ritko - stara je pa 3,5
Mislim da to ni prav in da se malo pogovorite z ravnateljico oz. še prej z vzgojiteljico

(odgovor članu Carovnica Mica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Varnost v vrtcu
8.10.2008 20:11:05   
Rubin.
Pri nas gre vzgojiteljica skupaj z otrokom na wc, pa je v skupini od 3-4. Vrata znotraj vrtca so vsa odprta, tako da lahko otroci gredo tudi iz ene igralnice v drugo, zunanja vrata so zaprta - glavni vhod se nekje po 8 uri zaklene. Zunanje ograje so imajo takšne kljuke, da jih otroci z notranje strani ne morejo odpret.
Če boš tukaj na rr robanitila ne bo nič pomagalo. Pogovori se z vzgojiteljico in ji povej kaj te moti, verjemi mi da so tudi one ljudje in  mame in so dovzetne za naše skrbi in predloge, se trudijo za varnost predvsem pa želijo da je našim otrokom tam  lepo saj nekateri praktično tam preživijo več časa kot pa s starši.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Varnost v vrtcu
8.10.2008 20:24:35   
wii
Smo iz okolice MS.

Verjetno imate prav bo treba na pogovor k vzgojiteljici in bomo skupaj rešili  vse te " moje" probleme.user posted image  Vem, da jih je polno v skupini, včasih tudi starši pričakujemo preveč, določene stvari pa vseeno morajo biti porihtane, a ne?
lp 

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Varnost v vrtcu
9.10.2008 7:19:16   
Gordana-3
naša je maja bila stara dve leti, je v skupini 2-3 letnikov. štirje od teh so sedaj brez pleničk in ni variante, da bi sami šli na wc. vedno gre z njimi vzgojiteljica ali pomočnica, ali pa kakajo na kahlico. je rekla, da je septembra bilo zanimivo, ko jih je kar naprej tiščalo lulat. no, bilo je zanimivo spuščat vodo, pa sedet na tako majhnem wc-ju. sedaj je to nekako minilo. ta večja hči je stara 4,5 let in je v skupini 4-5 letnikov. na govorilnih urah nam je njena vzgojiteljica povedala, da jim ritke po kakanju še vedno obrišejo, da pa morajo povedat, da gredo kakat in potem čez čas gre za njimi na wc ali ona ali pomčnica. da bi pa 25 letniki sami hodili na wc ... user posted image  

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Varnost v vrtcu
9.10.2008 7:20:31   
Gordana-3
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

da bi pa 25 letniki sami hodili na wc ... user posted image   user posted image 2,5 letniki

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Varnost v vrtcu
9.10.2008 10:00:21   
zmajči25
Meni se tudi zdi malo čudno, da jih tako majhne same pustijo iti na WC.
Moja je stara 2,5 let in je v skupini od 2-3 let. Vzgojiteljica gre vedno z vsakim na WC (ki je btw takoj zraven njihove igralnice) in počaka da "opravijo" in jim obriše ritko, če so so kakali. Potem jih tudi obleče (jim npr. zatlači sp.majčko v hlače) da se ne bi prehladili in imeli golega hrbta in počaka, da si umijejo roke. Enako je bilo tudi lani, ko je hodila v drugi vrtec in v manjšo skupino (1-2 leti). Tam so imeli v igralnici kahle in so vsakega posedli na kahlo, ga obrisali in oblekli, umili roke, kahlo pa nesli v WC umit.
Da nisi mogoče narobe razumela vzgojiteljice? Mogoče je mislila povedat, da gredo sami na WC v smislu, da so že dovolj veliki za uporabo WC-ja (nimajo več kahlic), da pa bi sami hodili na WC, se mi zdi malo mimo....user posted image  Ne vem no, probaj še enkrat vprašat.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Varnost v vrtcu
9.10.2008 10:15:46   
Mišni
Meni se to ne zdi nič takega. Naši so si fajn krepili glasilke, ko so se, sedeči na WC školjki, po opravljenem kakanju drli na ves glas: Sem žeeeeeeeeeeeeeeeee, da jim je prišla rito obrisat.user posted image  Je pa veliko otrok "tako narejenih", da v vrtcu in šoli ne kakajo. Psihična zapora pač.
S špangicam je pa tako, da jih ponavadi ne želijo zato, ker sizgubijo, potem je pa jok. Če ji boš špangce ravno tako dala in povedala, da ni panike, če se izgubi, po moje ne bodo imelenič proti. Tako je bilo pri nas.

To da imajo odprta vrata igralnic in se lahko sprehajajo iz sobe v sobo, je meni tudi všeč. Tak sistem je meni fajn. Veliko bolj sproščen, kar je za otroke dobro.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Varnost v vrtcu
9.10.2008 11:01:12   
wii
Hvala za vse odgovore, mogoče sem res narobe razumela, ampak potem pa pride mož domov včeraj, ker je on hodil po njo, pa spet ista zgodba, on še nekaj sprašuje pomočnico vzgojiteljice, če je spla in to, pa se ta obrača, kot da nekoga išče, pa pravi : " Ja, kje je pa Alen? ( fantek iz iste skupine ) Že ga lep čas nisem videla, aja verjetno je na Wc - ju, grem pogledat kaj tako dolgo dela."user posted image Naš jo je čudno pogledal, rekel ni nič in odšel. 
Eh, ma ne vem. Očitno pa ima mala res neko psihično zaporo za kakanje v vrtcu. No ja, bomo uredili na nek način z vzgojiteljico.
lp vsem

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Varnost v vrtcu
9.10.2008 20:21:29   
borovnička
Ne, ne pričakuje se preveč od vzgojiteljic. Gre za tvojega otroka in tu razumem čisto vsakega starša (pustimo kake nemogoče ideje). Vse se da, če se hoče. Sama sem vzgojiteljica in tudi mama, zato razumem obe strani.

Kar se tiče kakanja v vrtcu. Moj Nik (2 leti) je skoraj mesec dni brez pleničke in ima tako zavoro že za lulat v vrtcu, da mora par minut sedet na stranišču, da lula. Kakal v vrtcu še ni.

Kar se pa nadzora tiče, ti dam pa prav. Otrok star 2,5 let, ne more sam na stranišče (saj komaj na školjko spleza), se ne more sam odpet itd. Tu bi na tvojem mestu vztrajala in govorila z vzgojiteljico.

Oblačila... na kraj pameti nam ne pride, da bi staršem rekli kako naj otroka oblečejo, da se bo lahko sam porihtal. Edino kar svetujemo je, da se kupijo copatki na ježka.  To pa samo zato, ker otroke navajamo na samostojnost, torej da se tudi sami sezujejo, zato je copatek na ježka najlažje sezut.

Odprte sobe... pri nam imamo prehod iz sobe v sobo preko dneva, ponavadi če je slabo vreme in ne moremo ven. Je fino za otroke, ker se igrajo z drugimi igračami in pa tudi z drugimi otroci. Je pa hecno, da nimajo nadzora ali pa slabo organizirano in je preveč otrok in premalo kadra popoldan.

Pomeni se in vsekakor vztrajaj pri svojem. Gre za tvojega otroka. Kdo se bo pa potegnil za njo, če ne ti. Vzgojiteljica pa je strokovno usposobljena in bo morala reagirat, saj zato je pa tam.

Pozdravček user posted image

_____________________________

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Varnost v vrtcu
10.10.2008 8:44:33   
wii
hvala, hvala, zdaj imam vsaj primerjavo in sem že dogovorjeno za govorilno uro.
lp

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Varnost v vrtcu
10.10.2008 23:13:32   
mayci
Naš 3-letnik pa se v vrtcu odlično počuti, pa vseeno nikdar ne kaka tam. Tudi jaz v službi samo v izjemnih primerihuser posted image . Zakaj pa bi otrok moral kakat v vrtcu, če mu ne pašeuser posted image  Se mi zdi, da je ogromno takih otrok, ki jih pač prime šele doma, pa se mi zdi, da zato v vrtcu ni nič narobe...user posted image
Tudi 2,5 letniki, ki sem jih imela jaz lansko leto, so hodili sami na stranišče, lulat, za kakat so pa poklicali, pa sem jih prišla obrisat. Pa se mi to ne zdi čisto nič čudnega, ker če bi šla z vsakim otrokom na stranišče, potem lahko kar eno zaposlijo, da bo cel dan notri sedela in jih opazovala pri opravljanju potreb..user posted image


_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Varnost v vrtcu
10.10.2008 23:50:29   
frutka_
Mislim, da je najbolje da v vrtcu poveš kaj te muči. Ne vem, če je forum pravi naslov za odpravo tvojih videnj.

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Varnost v vrtcu
11.10.2008 16:05:41   
wii
IZVIRNO SPOROČILO: mayci

Naš 3-letnik pa se v vrtcu odlično počuti, pa vseeno nikdar ne kaka tam. Tudi jaz v službi samo v izjemnih primerihuser posted image . Zakaj pa bi otrok moral kakat v vrtcu, če mu ne pašeuser posted image  Se mi zdi, da je ogromno takih otrok, ki jih pač prime šele doma, pa se mi zdi, da zato v vrtcu ni nič narobe...user posted image
Tudi 2,5 letniki, ki sem jih imela jaz lansko leto, so hodili sami na stranišče, lulat, za kakat so pa poklicali, pa sem jih prišla obrisat. Pa se mi to ne zdi čisto nič čudnega, ker če bi šla z vsakim otrokom na stranišče, potem lahko kar eno zaposlijo, da bo cel dan notri sedela in jih opazovala pri opravljanju potreb..user posted image




Saj tudi naša se v vrtcu odlično počuti, si očitno čisto zgrešila poanto kaj sem želela vprašati. Ne ne bi bilo potrebno zaposliti še ene, samo tiste, ki tam delajo jim ne bi bilo potrebno toliko sedeti...

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Varnost v vrtcu
11.10.2008 16:06:54   
wii
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Mislim, da je najbolje da v vrtcu poveš kaj te muči. Ne vem, če je forum pravi naslov za odpravo tvojih videnj.


Lahko pa vsak vpraša kaj želi, glede na to, da je to forum, po tvojem očitno ne!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Varnost v vrtcu
12.10.2008 5:58:46   
TiaSara
IZVIRNO SPOROČILO: wii

Ne ne bi bilo potrebno zaposliti še ene, samo tiste, ki tam delajo jim ne bi bilo potrebno toliko sedeti...


Kako gre ljudem v nos, če se vzgojiteljica za trenutek vsede. Ne vem, no, pri nas sta vzgojiteljici ves čas v pogonu in pri toliko malčkih jima drugega tudi ne preostane. Sicer pa gre naš tudi sam na WC, star je malo več kot 2 leti in zato ima tudi včasih kakšne težave - se polula, pa ga potem preoblečejo in je. Jaz se zaradi tega ne sekiram, če drugo štima... Sicer pa tista vzgojiteljica, ki z malčki ostane sama popoldan, res ne more pri vsakem zraven stat, saj že tako previja kar po tekočem traku, potem mora malico pripravit, pa prištimat vse za odhajajoče...
V glavnem, če se kasneje, ko se malo pomiri pa celo drzne usesti in kavo spiti - jaz ji privoščim, čeprav, dvomim, da to stori prav v miru.

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Varnost v vrtcu
12.10.2008 21:19:02   
mayci
Draga wii, očitno si žal ena tistih, ki mislijo, da pridemo zaposlene v vrtcu tja samo počivat...user posted image  Žal ti moram povedati, da temu ni tako, kar bi spoznala tudi sama, če bi en teden (ali mogoče samo en dan) delala v vrtcu... Če je tvoje mnenje o vzgojiteljicah tako, se zelo čudim, da jim potem za toliko ur na dan zaupaš svojega otroka.user posted image
Zdaj pa se umikam s tele teme, ker nimam več kaj dodati....

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Varnost v vrtcu
13.10.2008 7:20:31   
Gordana-3
ne vem, zakaj je tako, da skoraj vsaka tema zaide nekam v .... wiv je hotela vedeti, kako je to drugje. in seveda, da bo vprašala in povedala v vrtcu, kaj jo muči. ampak ali ni forum zato, da vprašaš za izkušnje drugih??? in očitno je, da v nekaterih vrtcih vzgojiteljica ali pomočnica uspeta iti z otrokom na wc, drugje pa ne...

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...
Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...




Dve imeni za deklico
sirenetta

Ali se vam zdi ok kombinacija dveh imen za deklico, in sicer Evelin Erin

da, mi je všeč (12%)

ne, ni mi všeč (44%)

samo Evelin (28%)

samo Erin (14%)

ne vem (3%)


Število vseh glasov: 386

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!