|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: vožnja v postojno?
25.10.2008 9:14:47   
blaža
punce, zdaj sem si predstavljala prubližno situacijo, kako bi tole zgledalo, če bi midva z v porodni sobi začela mukati muuuuu . po moje bi si osebje mislilo, da se nama je zmešalo . bova pa potihem, sama zase mukala, da m ne bojo namesto na oddelek otročnic poslali na kakšen zaprti oddelek


je blo mišljeno, da sprostiš čeljust in da ne stiskaš zob skupaj in se hkrati upiraš bolečinam. Zato muuuu, ali mjauuuuuser posted image  

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: vožnja v postojno?
25.10.2008 9:19:23   
malcekvita
ajaaaaa.... user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: vožnja v postojno?
25.10.2008 9:57:25   
Leela
http://www.promet.si/?id=2&tab=1 

tale link je bolj taprav. Je pa seveda slika med tednom drugačna kot čez vikend, ker vozijo še tovornjaki.
Bodo pa zapore do nekje 15 nov. na primorski avtocesti.

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: vožnja v postojno?
25.10.2008 13:00:45   
Pupsika
Sem iz Lj, rodila pa sem v Postojni.
V P. sem šla s popadki na 5 min, dragi je vozil cca. 30 min( naj povem še to, da je bila sobota in 28. juliij, torej sezona dopustov) in ni bilo sploh nobene panike....v Postojno sva prišla okoli1h, rodila sem pa ob 7h zvečer tko, da bi se lahko še kakšno urco vozilauser posted image .

Le pogumno, pa pozitino razmišljajuser posted image .

Aja, pa še to moj porod z EA je bil fantastičen, osebje v Postojni je pa 1A. Naslednjič grem definitivno v Postojnouser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Lacey -- 25.10.2008 13:04:59 >


_____________________________

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.


(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: vožnja v postojno?
25.10.2008 16:17:04   
Azzurra
Nisem brala odgovorov, tako da ne vem kaj so ti svetovale ostale.

Lahko ti povem mojo izkušnjo, ker sem razmišljala tako kot ti. Strah me je bilo da bi imela popadke v nedeljo popoldne in bi se iz kopra podala v postojno...na koncu sem šla 10 dni čez pdp, ostala sem v porodnišnici 9 dan po pdp, porod so mi sprožili s svečko ob 8 zjutraj, med popoldansko vizito sem dobila popadke, ob 23. uri sem bila sprejeta v porodno sobo, ko mi po 5 urah popadkov na 5, 4, 3, 2, 1 minuto (prepričana, da bom zdaj takoj rodila) babica pove, da sem odprta 3 cm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ko mi vstavili svečko, sem bila odprta tam nekje 2 cm. torej 5 ur za 1 cm! rodila sem ob 4.10 zjutraj.

na tak način bi lahko šla rodit v muenchen.



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: vožnja v postojno?
25.10.2008 22:08:39   
skuštrana
Jaz sem imela do Postojne dobro uro vožnje, s tem da je bilo to moj drugi porod in da sem prvega otroka rodila v dobri uri.

Lahko ti rečem samo to, bilo je na knapuser posted image V avtu sem se morala full koncentrirat, ker bi drugače kar v njem rodila.
Ko pa sva prišla pred porodnišnico, je mož parkiral kar na travi pred vhodom (ker drugje ni bilo prostora), letel po sestro, ker jaz nisem mogla več hodit..No, nekako sem se dokopala do spodnjih wcjev, vrgla ven eno nosečnico in šla kakatuser posted image Ma, cel šov je bil, vsi so me gledali če sem malo za luno, še vrata na wc nisem zaprla..Potem je prišla sestra  (brez vozičkauser posted image user posted image ), me nekako spravila v dvigalo in mi na koncu še rekal: Ja, ste malo predolgo čakali domauser posted image Ji je mož lepo razložil, da se je vse skupaj začelo ob 5 zjutraj, ob 7 pa sva bila že v porodnišnici...Ni bilo časa niti za klistir, niti za ctg, kopanje..Nič, direkt v porodno in ob 8 sem rodila (se je zakompliciralo, ker je bil mali narobe obrnjen in mi niso pustili pritiskati, smo čakali da se prav obrne in se hb je, drugače bi sledil carski rez).




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: vožnja v postojno?
25.10.2008 22:39:10   
kaya2007
jaz sem se peljala rodit v avstrijo, pa mi je odtekla voda. EA je bila super, rodila sem brez bolečin. če bi šle še enkrat in bi dobila popadke, bi verjetno šla takoj, ko bi začutila da so dokaj redni-tako mislim da res ne more biti panike.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: vožnja v postojno?
26.10.2008 6:34:00   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

Pomisli na to...Kaj pa ženske iz Bovca, ki se morejo najmanj 1 uro vozit do Šempetra v porodnišnico, pa po cesti, k ni lih najbolj prijetna?

tiste iz trente dostikrat v bovškem zdravstvenem domu rodijo. ampak njihova psiha je nekako na to pripravljena. ko so opcije o njih razmišljaš. in EA je super opcija.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: vožnja v postojno?
26.10.2008 17:43:35   
Piruri
Hojla,

v PO sem rodila prvič in bom tudi drugič...obakrat z EA...edino če me drugi ne prehiti...ker imamo tudi mi do PO okoli 40 minut vožnje (glede na dela na cesti, pa razni kamioni na Rebernicah,...), sva v prvo štartala od doma pri popadkih na 20 minut...imela sva srečo, ker ni bilo nobenega kamiona...ma, tudi če greš prej od doma, ni nobene panike...ker te bodo itak tam šetkali po hodniku...
Moja cimra pa se je celo iz Trnovega (cca 1 ura in pol) pripeljala v PO in še to, da ji je doma že odtekla voda...

Glede EA je pa tako, da so izkušnje različne...naša je bila več kot odlična...



_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: vožnja v postojno?
26.10.2008 20:08:50   
cursa
IZVIRNO SPOROČILO: Leela

http://www.promet.si/?id=2&tab=1 

tale link je bolj taprav. Je pa seveda slika med tednom drugačna kot čez vikend, ker vozijo še tovornjaki.
Bodo pa zapore do nekje 15 nov. na primorski avtocesti.


kar se tiče linka, je za mene do kranjske porodnišnice, bolj pravi prejšnji link. sem se šele ob telih linkih spomnila, da me v naslednjih dneh čakajo na poti do porodnišnice kar dve zapori cest. moj bo čist živčen, ko bova stala na semaforju kakih 10 minut. dober, da ste me spomnile, da morava zaradi tega malo prej na pot.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: vožnja v postojno?
30.10.2008 6:13:49   
fitzgerald
Sem iz LJ, pa tudi rodila v PO. Moj načrt je bil tak, da se bom šla na PDP pokazat v PO, pa bomo potem videli kaj bo, ker so me kot prvorodko vsi prepričevali, da bom itak če z rokuser posted image

no, pa se je začelo ponoči 3 dni pre PDP in prvič smo šli v PO zjutraj - praktično nisem bila odprta še nič (1 cm) in so mi dali na izbiro ali ostanem pri njih ali grem še malo domov, da popadki postanejo močnejši. Pa sva šla z user posted image  malo na sprehod do Postonjske jame, pa na kosilo  in ker so popadki postali šibkejši sva se popoldne vrnila nazaj domov, kjer sem odspala še ene 2 urici user posted image  no pol se je pa začelo močneje in ko so bili popadki na cca 6 min sem se odločila, da je pa zdaj najbrž treba it. V PO prišla ob 20h zvečer, odprta spet čisto malo, so me dali na ginekološki oddelek, user posted image  poslali domov, no v roku 1 ure smo ga pa že klicali naj se vrne, ker so bili popadki na 3 min in sem bila dovolj odprta. Ob cca 23h sem dobila EA in rodila ob 4h zjutraj - tako, da pri meni je bilo časa na pretekuser posted image   moram pa povedat, da so se mi zdeli že tisti popadki zvečer tako močni, da sem mislila, da že rojevamuser posted image

meni je bila EA super, ker ne vem kako bi prenesla še 6 ur tega kar sem čutila preden sem jo prejela. v vsakem primeru pa ti je ni treba "vzeti", počakaj pa boš videla, kako dobro prenašaš popadkeuser posted image

odločitev je pa povsem tvoja, ljudje smo definitivno različni, porodi pa tudi niso vsi enaki, nekatere moje kolegice/prijateljice so rodile kot po maslu, nekatere pa so se precej oziroma hudo matrale in pravijo da bo naslednjič pa EA - skratka, fajn je da si pustiš vse možnosti odprte.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: vožnja v postojno?
11.11.2008 11:04:12   
diora
Ne vem kje ste ve rojevale v Postojni in pri kom. Jest sem bila 2x v postojni in ne grem nikoli več. Prvič na uvodnem seminarju za EA in drugič, ko se mi je odluščil maternični čep in so mi rekli, da moram prit na pregled. Tam me je psihopat DR. Tjaše ali nekaj podobnega tako razmesaru z neko čudno sredjeveško napravo za pregled, da se mi je zameglilo od bolečin ( porod me ni bolel toliko, kot pregled). Rekel mi je naj neham dramatizirat, da ne boli toliko in kako mislim rodit, če me ta pregled boli. Imela sem že 20 pregledov, pa so bili vsi brez bolečine. Jokajoča sem odšla s pregleda in jokala do Ljubljane. In celo pot zatrjevala možu da mene Postojna in ta psihopat ( eden od treh zdravnikov, ki opravljajo EA ) ne vidijo več. Nato sem doma dobilo popadke. Ne vem ali po naravni poti ali pa mi jih je sprožil pregled. Tjaše mi je rekel naj čez 2 dni pridem na pregled ( raje umrem kot da grem k njem še enkrat na pregled ). Nato sem naslednji dan rodila v Ljubljani po naravni poti in tudi sedaj grem raje v Ljubljano rodit po naravni poti, čeprav je prvi porod trajal 7 ur. Lažje prenašam bolečino, kot pa da bi morala še enkrat na srečanje s tistim psihopatom pri katerem imam 33% možnosti, da ga bom imela tudi pri porodu.

(odgovor članu fitzgerald)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: vožnja v postojno?
6.12.2008 7:05:13   
anju
 
IZVIRNO SPOROČILO: diora

Ne vem kje ste ve rojevale v Postojni in pri kom. Jest sem bila 2x v postojni in ne grem nikoli več. Prvič na uvodnem seminarju za EA in drugič, ko se mi je odluščil maternični čep in so mi rekli, da moram prit na pregled. Tam me je psihopat DR. Tjaše ali nekaj podobnega tako razmesaru z neko čudno sredjeveško napravo za pregled, da se mi je zameglilo od bolečin ( porod me ni bolel toliko, kot pregled). Rekel mi je naj neham dramatizirat, da ne boli toliko in kako mislim rodit, če me ta pregled boli. Imela sem že 20 pregledov, pa so bili vsi brez bolečine. Jokajoča sem odšla s pregleda in jokala do Ljubljane. In celo pot zatrjevala možu da mene Postojna in ta psihopat ( eden od treh zdravnikov, ki opravljajo EA ) ne vidijo več. Nato sem doma dobilo popadke. Ne vem ali po naravni poti ali pa mi jih je sprožil pregled. Tjaše mi je rekel naj čez 2 dni pridem na pregled ( raje umrem kot da grem k njem še enkrat na pregled ). Nato sem naslednji dan rodila v Ljubljani po naravni poti in tudi sedaj grem raje v Ljubljano rodit po naravni poti, čeprav je prvi porod trajal 7 ur. Lažje prenašam bolečino, kot pa da bi morala še enkrat na srečanje s tistim psihopatom pri katerem imam 33% možnosti, da ga bom imela tudi pri porodu.


user posted image

Dr. Tašev je ginekolog porodničar. EA opravjajo anestezisti. Res velja za bolj grobega, hkrati pa strokovnega. Tud meni ni bil prijeten predporodni pregled pri njem. Ne pri katerem drugem, tud ko me je babca potipala je bolelo... Nekaj moramo pač nase in na nosečniško stanje vzet.

(odgovor članu diora)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: vožnja v postojno?
6.12.2008 8:41:10   
*Mojca*
dr. Tašev ni višek simpatičnosti (čeprav je pri meni pokal šale) in nežnosti, je pa strokoven. Bolj kot kdo drugi. Pri meni je udaril po mizi in rekel da moramo nujno na CR, medtem ko so drugi popuščali mojim jamranjem da še malo počakamo. Na  koncu se je ta odločitev izkazala za pravilno, ker je mali dihal že na škrge...še danes sem hvaležna da je bil on tisti dan dežuren!!!

_____________________________

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: vožnja v postojno?
7.12.2008 10:50:30   
clara23
IZVIRNO SPOROČILO: Claudi


In...sem se premislila, pa rekla,nč bom šla v Lj, čeprov brez EA, tok žensk je že rodilo, bom pa tud jst



Tudi jaz sem si tako govorila, zdaj, po porodu pa mislim drugače. Sicer sem rodila v Kr z EA, vendar mi ni prijela pa tudi osebje v porodnišnici ni bilo ravno prijazno, zato sem se odločila da grem naslednjič po EA v postojno!! Brez EA nikakor ne mislim več rodit..sem se preveč namatralauser posted image

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: vožnja v postojno?
7.12.2008 19:39:56   
kamilija
Sem tudi jaz prebrala tole knjigo in me je čisto navdušila. Moj porod je bil pa stoprocentno drugačenuser posted image . Je zelo zanimiva knjiga.
Clara23 jaz ti svetujem, da poslušaš predvsem sebe in samo sebe. Ker če boš poslušala druge, boš na koncu jezna nase. Jaz sem skoz govorila, da bom šla na Jesenice, pa sem se pol odločila za Kranj. Vsi govorijo, da je še vsaka rodila, pa ni važno kje, pa kakor ti je namenjeno pa tko. Pa to ni res. Pojdi tja, kjer boš najbolj sproščena.
Pojdi na EA, če maš nizki prag bolečine, jaz bom naslednjič šla.
Vso srečo

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: vožnja v postojno?
14.12.2008 16:24:08   
Nea_teja_
Punce cca 2,5 meseca nazaj sem imela ss.Ko sem doma opazila da se nekaj čudno dogaja sem na vrat na nos letela v Po sem iz Cerknice.Ko sem prišla tja sem krvavela se čisto malo skoraj nič.Predno sem našla kkoga je minilo pol ure pol me je sestra nazjala čš kje imam napotnico ,ki pa jo seveda nisem mela ker na njioo niti pomislila nism.Je rekla no sej če je nujno vs morm vseeno vzet user posted image .Pol se je pa prmaju dr.Kristan ,ki mi je opravil nekakšen pregled če mu lahko sploh tako rečem prvo ni znal nastavt uz pol mi je porinil tisto železo da me je tako zabolelo da sem misnla da bom padla dol iz stola.Ko pa sem mu rekla kaj kaže je reku da neve in da naj grem domov in jutri do moje g.Seveda sem clo noč krvavela zjutraj komaj prišla do moje g ,ki pa me je z rešilcem in sireno poslala v Postojno .Zmenila se je da bo abrazijo naredil dr.Likar,ki pa ga niti videla nism.Po abraziji sem bila v sobi 6 ur v teh urah sem dobila komaj kej za pit da o hrani vsaj juhi niti ne govorim.Ko pa je bila ura 4 da grem domov po viziti je prišel Tašov do vrat in reku a ste ok in šu.Aja še to no lahko grete domov.

Moj me je čakal v Čakalnici ,ker ga not niso pustl.
Skratka sedaj se zopet trudiva in vem da me Postojna ne vidi nikoli več.Upam da bote vse ,ki imate tam namem rodit rodile srečno in brz komplikacij

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?