kekec in mojca
|
Ne vem, kaj naj naredim. V Kekčevi skupini se je pojavila škrlatinka. Zdaj pa ne vem, al ga naj dam v vrtec al pa ne... Vzgojiteljica je rekla, da je zaenkrat bolan en otrok, starši so klicali danes. Včeraj je baje zbolel. Zdaj pa ne vem, al je bil moj otrok z njim v stiku al pa ne. Gre se mi predvsem, da ne bi naš dojenček zbolel, ker bi bratec kaj prinesel domov... kako sranje je to vse skupaj. Zdaj naj ga po treh dneh vrtca spet vzamem nazaj domov? Mesec dni ga ni bilo v vrtcu, vem, da pogreša družbo ostalih otrok. Njemu je sicer vseeno, al ostane doma ali pa gre v vrtec. Pa še - kako dolgo naj ga pustim doma? Inkubacijska doba je od 1 - 7 dni, največkrat tri dni. Ni pa rečeno, da bodo vsi otroci zboleli v tem času. Lahko se zgodi, da npr. Francka zboli danes, čez teden dni samo Ančka, čez tri tedne še Jožek in Janezek, pa spet čez dva dni Tončka... Lahko se pa zgodi, da nihče ne bo zbolel. Škrlatinka ni tako enostavna bolezen, lahko pusti posledice na srčku in ledvičkah, če ni pravilno zdravljena. Pa še pred enim tednom smo komaj preboleli virusno angino... Pismo... s čim vse se ubadamo, ko imamo več otrok. Se vam zdi, da preveč kompliciram?
|