|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   'bralna značka' v vrtcu
20.1.2009 23:37:21   
sanasan
mene pa zanima, če imajo tudi vaši otroci v vrtcu bralno značko ... se imenuje nekaj kot 'palček bralček ali znalček', saj ne vem natančno.... vedno pozabim vprašat, ko sem v vrtcu, sedaj sem pa na bolniškiuser posted image

naša štiriletnica je v heterogeni skupini 3-6 in je smrtno resno vzela tole stvar... sicer je to namenjeno starejšim, ampak so zagrabili tudi mlajši.... in sedaj skoraj vsak teden nese v vrtec kakšno knjigico in pove zgodbico... je že čist obsedena s temuser posted image

kakšne izkušnje imate s tem? mene občasno kar malo 'srh' spreleti, ko zvečer reče 'joj, mami, danes morava pa prebrat to in to knjigico, jo moram jutri v vrtcu povedat'....zjutraj pa v avtu 'mami, a misliš, da znam dovolj dobro?'

po eni strani mi je zelo lepo, ker ima neizmerno rada knjige, malo tudi že bere in piše (samoiniciativno), ampak mi tale samokritika in 'sekiranje' že v vrtcu ni najbolj všeč.... aja, pa sem prepričana, da vzgojiteljici to lepo izpeljujeta, je bolj naša tak (samo)kritik (po očijuuser posted image )
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
21.1.2009 5:24:01   
kepa*
Naš tudi bere, čeprav je to za večje. Se je pa sam odločil. Prebrati morajo 5 knjig. Z veseljem nese knjigo v vrtec. A da bi se posebej sekiral zaradi tega, se mi ne zdi. Tvoja punčka je pač očitno zelo odgovorna.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
21.1.2009 8:20:09   
viv_
Pri nas imajo "Beremo z Mačkom Murijem"

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
21.1.2009 8:35:50   
silhueta
Pri nas beremo za bralno priznanje Tončka knjigoljuba. Obnovili naj bi 4 knjige in se na pamet naučili eno pesmico.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
21.1.2009 8:38:29   
Volga
pri nas je bil Malček bralček. Se mi zdi, ad je bilo treba pet knjigic obnoviti, sem že pozabila malo.

(odgovor članu silhueta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
21.1.2009 9:53:20   
sanasan
ja, volga, morda je pa pri nas tudi malček bralčekuser posted image , naša včasih malo po svoje 'prevede'user posted image

ali mi zna katera kaj povedati, kaj se kaj dela na stopnji pred šolo? ali imajo sedaj samo v prvih razredih priprave na opismenjevanje ali tudi že zadnje leto v vrtcu?

a je katera bolj mojih let, že čez kristusovauser posted image , jaz se spomnim, da smo imeli v mali šoli eno tako črno mapico, na naslovnici je bilo, če me emšo ne vara, polno barvnih gumbkov? jaz sem tiste vaje namreč oboževala in se jih nekaj še kar spomnim, a se jih še katera? iščem kaj podobnega...smo nakupili že celo tono tega, pa se mala ne naveliča...in bi kar reševala in reševala... ali mi katera še kaj priporoča? (da je kaj več kot 10-20 strani)


(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
21.1.2009 17:19:53   
Gina
V vrtcu delajo po kurikulumu, držijo se tistih ciljev, zato sicer razvijajo grafomotoriko, ampak to ne izgleda enako kot je igledala bivša mala šola, to pa zato, ker je v 1. razredu do sedaj bila zelo izrazita priprava na branje in pisanje z res ogromno časa posvečenega temu. Naslednje leto bodo novi učni načrti in posledično bodo morali popraviti tudi kurikulume za vrtce. Ali so to storili ali ne ne vem. To bo morala kakšna vzgojiteljica povedat. V vsakem primeru bo potrebnih več vaj za glasovno analizo in seveda tudi za razvoj grafomotorike, ker enostavno v 1. razredu ne bo več časa.

Meni je pa najbolj zabavno ko otrok pride k meni povedat obnovo neke knjige in mi reče: Danes imam pa knjigico, ti jo bom "prebral".user posted image  In mi jo "prebere". A niso face, no, mene vsakič znova spravijo v dobro voljo. user posted image

Aja, naš v vrtcu tudi dela bralnega palčka ali kako se že temu reče. Fajn stvar.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
21.1.2009 19:06:40   
sanasan
Meni je pa najbolj zabavno ko otrok pride k meni povedat obnovo neke knjige in mi reče: Danes imam pa knjigico, ti jo bom "prebral".  In mi jo "prebere". A niso face, no, mene vsakič znova spravijo v dobro voljo. Aja, naš v vrtcu tudi dela bralnega palčka ali kako se že temu reče. Fajn stvar.


ja, meni je to tudi superuser posted image so res lušni....pa meni je tamala zabavna, ko pravi zdaj se pa moram še malo matematiko učit (ker mož kar dosti dela s tastarejšim), da bom atiju malo pomagala (da bo bratca učil)user posted image

gina, hvala za te informacije glede kurikuluma...imamo sicer super pedagoško vodjo, pa je še nisem uspela povprašat...me to precej zanima, saj tudi sama poučujem, ampak večinoma odrasle...pa še včasih me je malo strah, ker so pri starejšem spregledali do 4.razreda vse težave in motnje, ki jih ima in sem se blazno namučila, da je spet vzljubil knjige in branje...evo, po dobrih 6 letih trdega dela mu moram ponoči hodit ugašat luči, ker bere v nočuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
22.1.2009 13:21:52   
Lenny
Starejši sin je bil tudi v starostno mešani skupini in so imeli prvo leto Knjigobube. Mali 3 letnik je tudi stvar zelo resno vzel in dobro izvedel. Potem so iz Knjigobub prešli na user posted image ....... hmmmm, v glavnem, brali so vsa tri leta in zdaj v šoli s tem nima težav.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
24.1.2009 21:29:32   
Todala
Mi imamo v Mariboru "palček bralček". Do konca leta naj otrok 3-krat pripoveduje pravljico, knjigo, ki jo smo doma prebrali. Lahko več, lahko manj, ne silijo, ampak otroci radi sodelujejo, vrtec pa lepo dobi kakšne "točke".

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
26.1.2009 12:38:54   
bori2
Pri nas je to Ježkova bralna značka.

(odgovor članu Todala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 'bralna značka' v vrtcu
15.2.2009 20:15:17   
urska25
Pri nas imamo tudi to. Moji mali je ful všeč in bi vsak dan nesla eno knjigo v vrtec. Do zdaj je obnovila že 6 knjig(smo dobili seznam).

MEni pa to ni všeč,sem tudi rekal vzgojiteljici da se mi zdi to totalno preveč. Da 4letniku dajejo naloge,mislim kam gre ta svet. Naj pustijo otrokom otroštvo,že  tako gredo v šolo s 6leti. 

Sem ji tudi povedala, da meni osebno ni težko brat otroku,pa se z njim pogovarjat o zgodbi, ampak da mi ni všeč da imajo to skrb da morejo. Še celo življenje se bodo učili. Pa  mi je rekla da je pač to da starše vspodbudijo da bi več brali z otroci. Pa sem ji rekla da tisti ki z otroki ne berejo, tudi zdaj ne bodo,ker jim je dala to nalogo. No prejšni teden pa sem bila na sestanku pa mi je rekla da sem imela prav, da knjige nosijo samo eni otroci in da se točno vidi kdo pa nič ne bere.

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?