|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: znanost o vzgoji
27.10.2011 12:09:06   
ronja
Imam knjigo, sem jo dobila, se mi zdi dobra, čeprav mi je bila angleška izdaja bolj všeč (ne vem, zakaj), nisem pa še cele prebrala, priznam. par stvari je pa zelo logičnih in če v bistvu poslušaš instinkt itak tako delaš (ne pustiš otroka samega jokat itd...)

primer: obstajata dve vrsti trme (besa, jeze), ena je čustvana, ko otroku nekaj manjka, druga je "boj za prevlado". in prvo kaj sem se naučila, da bo potrebno poiskusit ignorirat napade histerije, metanja po tleh, brez prepričevanja, prošenj, lupčkanja, stiskanja. s tem dobijo še večjo moč, sploh za naslednjič:) ker mi imamo očiten boj, kdo je močnejši in vstrajnejši...

S tem se kar strinjam - meni se zdi, da se to tudi čuti. Lejla je imela histerične izpade, če sem prišla prepozno ponju v vrtec - to je bilo iz frustracije in takrat je rabila, da jo pocrkljam, ne ignoriram. Ko pa ona zateži, kdo bo koga, pa ignore. Ronja je imela zadnje čase ene napade histerije, ki so pa kar nekaj (se hvalabogu umirajo) - kar naenkrat jo nekaj piči in vidim, da ji je težko, ker se ne zna sama umirit (to piše tudi v tisti knijgi, da jim možgane preplavijo stresni hormoni in sploh ne znajo ven, se mi zdi, da je zelo tipično) - ji pomaga, če ji pri tem pomagam. Valjda ji povem, da tako vedenje ni sprejemljivo, ampak recimo zadnjič sva se pogovarjali, da vem, da ji ni fajn, ampak da se mora naučit to obvladovat. Od takrat ni več mela nobenega izpada. ne vem, če je samo prerasla, ali je tisti pogovor pomagal - navsezadnje niti ni važnouser posted image .

Še posebej pri prvem otroku, ko velikorat ne veš ali delaš prav oz. ali bi lahko delal še bolje.

hehe, ali pa pri 3., ko ne dela nič, kar je delalo pri prvih dvehuser posted image . See you thereuser posted image

Se strinjam, da je fajn delat po svojem občutku ne pa za vsako stvar gledat v knjigo al pa se držat nasvetov kot pijanec plota...Ampak ne zdi se mi pa prav, da se ta občutek tako zelo poveličuje, češ vsaka mamica najbolje ve, kaj je za njenega otroka dobro...Zame je to bullshit. Če bi bilo to res, ne bi bilo toliko trpinčenih, razvajenih, zlorabljenih in ne vem še kakšnih otrok.

podpis. moja mami je tudi vedno govorila, da mama najboljše ve, kaj je dobro za njenega otroka, pa je bilo dostikrat daaaaleč od resniceuser posted image . Tako da sem sama bolj previdna okoli tega.

Če bi mi kdo rekel, koliko ne bom spala, koliko bom prala, preposlušala dretja, huh, ne bi verjela.

jaz sem pa verjela. Zato se mi je pa potem vse zdelo lažje, čeprav zdaj ko gledam nazaj, je bila Ronja en ultra naporen dojenček - ampak meni se je zdela pa zlata in sploh ne težka (ker pač ni jokala kar tako - ampak samo če ni bila v rokahuser posted image ).

Katera vrsta TRME pa je ko otrok ne vzame droge, kjub prijateljevem vstrajnemu ponujanju? Ne uniči trme, v življenju jo bo potreboval. Tudi v službi. Kam paše trma, ko vstraja pri delu dokler ne uspe? ...

Jap, to se mi zdi dober argument in se dostikrat vprašava - ker nočeva svojim otrokom uničit duha - lejla zna bit res neverjentno vztrajna in to mi je všeč pri njej. je pa nepraktično včasih, ko je treba pospravit igrače, ona jih pa ne biuser posted image .

jaz sem ugotovila, da je zelo veliko odvisno od mene - kadar se jaz počutim dobro, smo vedno ok, nikoli nimam problemov kako reagirat in tako se neke hude situacije sploh ne pojavljajo, ker jih enostavno prej rešim. kadar mi je pa slabo, da komaj stojim... takrat pa valjda - ne reagiram takoj, ker sem pač zmatrana in se mi ne da in potem žanjem posledicce - sem pa sama kriva, ker sem pač pustila, da je šlo tako daleč in otroci vejo, da si lahko več privoščijo potem... pomaga, če jim razložiš v čem je problem in jih prosiš za sodelovanje - vsaj za 10 min.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: znanost o vzgoji
3.11.2011 22:31:04   
Togo
Poznam knjigo, zanimivo branje. Mislim, da bi se vsak starš kaj koristnega naučil, če bi jo prebral.
Ko bi vedeli, kako funkcionirajo otroški možgani, bi bilo manj joka in več razumevanja.

Problem "vzgoje po občutku" je pri tistih, ki le-tega nimajo (pa običajno ravno oni tega niti ne vedo)!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: znanost o vzgoji
4.11.2011 9:11:36   
thaiss
že danes bom šibnila v knjižnico po knjigouser posted image

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu Togo)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: znanost o vzgoji
5.11.2013 8:40:34   
viku
Živjo,

Bi kdo prodal knjigo Znanost o vzgoji?

Kontaktirajte me na PM.

lp

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




SPANJE
riba5

KDAJ GRE SPAT VAŠ DOJENČEK

19.00 (24%)

20.00 (38%)

21.00 (22%)

22.00 (8%)

KASNEJE (5%)

PREJ (2%)


Število vseh glasov: 205

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!