Gina
|
U matr, so pa tile vaši otroci res pravi mali geniji. Meni se je zdel naš zgoden, ko pri štirih in pol piše velike tiskanke, pa sestavlja enozložne besede pri zapisu in branju samostojno, več kot enozložnih pa ni sposoben skup spravit, ampak saj je to ogromno. To je v bistvu čist sigurno zelo zgodaj, tako da če nekdo čist tekoče bere in piše ter obvlada glasovno analizo v nulo, je res hudo v to smer nadarjen. Če primerjam v prvem razredu zna recimo polovica otrok kar zna naš ta mali, pa morda ena četrtina kar zna vaša lin. To pomeni, da je dve leti bolj zgodnja, kar je pri tej starosti ena tretjina vsega življenja. Drugače se pa naš najraje igra z avtomobilčki, sestavlja karkoli že, od kock do železnice, razstavlja kar se da razstavit, posluša pesmice in pravljice, barva, riše, ter piše, pa zelo rad ima kakšne nalepke za pravilno nalepit in labirinte, pa dopolnjevanke in take zadeve. Čisto sam spanira zrezke, ker je meni to bljak, njemu pa uživancija prve sorte, pa sam olupi par krompirjev. Ni še bil na smučeh, niti na rolerjih, se pa rad vozi s kolesom, po moje bo letos brez koleščkov. Ne boji se vode, rad se tunka. Sam se stušira, umije, obriše in obleče. Sam zna zložiti posodo iz pomivalca. Pomaga pri kuhi pri pranju solate in pri oblikovanju npr. svaljkov, cmokov...kompletno sam obloži torto, nareže breskve iz konzerve, obvlada škarje res zelo dobro, zreže vse po črti. Ne mara pospravljanja, temu se izogiba, če se le da. Zelo rad se pogovarja, poje in pleše. Naredi preval. A bo dovolj?
|