|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dilema - popoldanske jasli, dopoldanske jasli...
25.4.2005 13:11:38   
Anonimen
Po izteku porodniške se mi obeta drugo delovno mesto, kjer bom imela delovni čas od 12 - 16. Zdaj pa ne vem, kaj naj naredim. Moj bo končal s službo najkasneje ob 14, tako da bo doma do 14.30. Jaz bom morala od doma ob pol dvanajstih. Gre se za 3 ure, ko otrok ne bi imel varstva.

Zdaj sem v dilemi, ker ne vem, kaj naredit. Naj dam otroka v dopoldanske jasli, kjer bo moral bit tam najkasneje ob 9-ih (vsaj zdi se mi, da je to zadnja ura, ob kateri morajo biti tam), tisti dve uri in pol pa bom sama doma, ali ga naj dam v popoldansko varstvo? Zdaj boste rekli, da kompliciram, ampak tako kruta se mi zdi misel, da bom z malim skupaj samo 3 ure popoldne, potem pa gre spat, medtem ko bi ga lahko imela tudi dopoldne doma.

Kdaj se sploh začnejo popoldanske jasli in do kdaj trajajo? V bistvu sploh ne vem, ali bi bile primerne za naju, saj bo problem tudi, ko bom morala dopoldne nadomeščat, pa ne bom imela varstva v tem primeru.

Razmišljala sva tudi o privat varstvu, pa nekako nisva za to. Bojiva se, kaj bi se zgodilo v primeru bolezni ali nujne odsotnosti varuške (tudi ta se kdaj zgodi), ker si noben od naju ne more privoščiti dopusta. Poleg tega vidiva, da najin otrok zelo uživa v družbi vrstnikov, tako da ga za to ne bi rada prikrajšala.

Ali ima kdo podoben primer? Kako ste ga rešili?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Dilema - popoldanske jasli, dopoldanske jasli...
26.4.2005 7:52:44   
Anonimen
Skutica, nimam istega primera in ti verjamem, da ni enostavno.
Ravno včeraj sem se s svojo frizerko pogovarjala, ki ima podobno težavo. Ima 2-letni dvojčici. Do sedaj ju je pazila tašča, ki pa je žal umrla pred kratkim :( In sedaj deklic nima kam dat.
Ti imaš srečo, da imate na voljo tudi popoldanske jasli. V našem kraju tega sploh ni in se vrtec ob 16.30 zapre. Ona ima pa 3x na teden do 19h službo, prav tako je v izmeni mož. Se ji tudi srce trga, če pomisli, da bi dala mali dve dopoldne v vrtec, ona bi ob 13h začela delat, ob 16.30 bi jih nekdo šel iskat (soseda, prijateljica, sestra....), ob 19h pa bo ona iz službe prišla. Torej jih bo videla sam zjutraj par minut in zvečer tik pred spanjem.
In verjamem, da iaš potem slabo vest :( in ti je hudo, ker ne moreš biti več časa z otročkom.
Jaz imam malega v privat varstvu (ta teden sva začela) in sem se malo z varuško pogovrajala...je tudi težko dobit privat varstvu za popoldne. Vsaj pri nas :(
Želim ti, da bi čimbolje rešili problem :rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Dilema - popoldanske jasli, dopoldanske jasli...
26.4.2005 11:58:34   
Anonimen
Jaz bom imela podoben primer. Varstvo bom potrebovala le od 11 do 13.40 ali še manj. Če bi ga v tem času dala v vrtec, bi šel ravno na kosilo in spanje, poleg tega pa bi plačala celoten "polovični čas", kajti polovični čas se šteje od 6 do 13 ali pa od 7 do 14. Da bi ga pa zjutraj v jasli peljala, sama pa bila doma, pa se mi ne zdi ravno primerno.
Tako da bom verjetno iskala privat varstvo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Dilema - popoldanske jasli, dopoldanske jasli...
26.4.2005 12:53:06   
L&F&B
Jaz letos delam pol. delavnik, od 14 do 16 ure. Potrebovala sem varstvo le za dve uri, z vrtci nisem uspela priti do pametne kombinacije. Se mi pa je zgodilo ravno to, česar se ti najbolj bojiš. Varuška je odpovedala. Tako da sem trenutno brez in sproti kombiniram z možem, babico in hvalabogu, delodajalcem. Septembra pa gre v vrtec, jaz pa štartam normalno naprej. Je zelo naporno, tudi moj je zelo družaben, a mi ni niti najmanj žal, že zaradi zdravja ne. Sva pa dop. veliko zunaj in večkrat ga peljem v bljižnji vrtec, kjer ga že vsi poznajo in se lahko igra z vrstniki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Dilema - popoldanske jasli, dopoldanske jasli...
4.5.2005 11:26:05   
Pi-kica 1
Jaz bi ti svetovala privat varstvo. V vrtcu boš morala za tistih nekaj uric skoraj polno plačevati ali pa ga odpeljati že zjutraj in pač priti po njega po 16 uri, če to vaš vrtec omogoča. Vsaj v našem vrtcu je bila razlika v ceni res majhna. Sicer pa boš morala iskati drugo varstvo tudi v primeru, ko ti bo otrok zbolel, kar se vsaj v začetku pogosto dogaja.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Dilema - popoldanske jasli, dopoldanske jasli...
4.5.2005 11:27:37   
Pi-kica 1
Aja, še to. Tudi sama sem na istem - po porodniški bom namreč delala v podaljšanem bivanju in odločili smo se za babica servis, čeprav ga bomo morali voziti 20 km daleč.

LP še enkrat

Pi-kica


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?