|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne more kakat...
5.5.2009 13:21:23   
sevenka
Pozdravljene!
Naša 19-mesečna Kaja ne more kakat. Zelo se matra, joka oz. dere, kot bi rojevala. To se je vleklo že mesece. Primerna hrana in odvajala niso pomagala ... Pa sem dobila napotnico za gastroenterologa v Lj. user posted image Upam, da je ne bodo matrali in kakšnih cevk porivali skozi ritko.
Kdo ve kako to izgleda? Kakšne izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 15:33:58   
alda
Sevenka si lahk predstavljam skozi kakšne muke gresta obe ! Ona boga ker se matra in ti ki gledaš in ne veš kako bi ji pomagal !!
Lahk mi verjameš da sem večkrat user posted image  ko sem sedela zraven sinka , ki bi "moral" po mnenju pediatrinje kakat vsaj vsak 3.dan ker sva se zelo dolgo dojila/ skoraj do 3.letauser posted image / in ni prav da ne kaka tudi po 12-13 dni  ...tudi nam ni pomagal noben rjav sladkor, pa dost sadja in zelenjave, pa slive namočene čez noč niti une glicerinske svečke in en sirup mu je predpisala ma se ne spomnim zdaj imena, je pa bil v plastični flaški ampak čist navadna kamilica fulll sladka user posted image  je kakal kot vidra , da o smradu ne govorim user posted image
Potem smo nekako uspostavili ritem kakanja, čeprav se smešno sliši, ampak od takrat nima težav user posted image user posted image  kakamo skoraj vedno ob isti uri , v isto kahlo, ki pač gre z nami kamor koli gremo mi

No mal sem zašla: mi smo takrat dobili tudi napotnico, vendar smo bili naročeni se mi zdi čez kaka 2mesca in tisti čas smo sami rešili problem, tako da sploh nisem vozila keuser posted image ....
Pa še vprašanje: a so ji blato pregledali ? Ker mogoče ima "presuho blato", ker se ji črevesje vsrka preveč tekočine in posledično le to težje potuje, se nakopiči nekje in se posledično zato moramo zelo namatrati, da une bobke spravimo ven !!

Držim pesti da se vama bo čimprej uredilo !!!

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 17:10:18   
lojska
Tudi mi imamo ta problem. Poskusili smo že svašta, tudi na klistir smo že šli pa nič ne pomaga. Matranje pa tako, da ni za govorit. 20 marca smo bili na gastro, kjer je bila ena tečna zdravnica, ki se ni niti za sekundo nasmejala. Izprašala me je kakšne so težave, ga rektalno pregledala z prstom, da je ugotovila, da ima res trdo blato ter mi dala nov jedilnik, ki naj bi pomagal. Naredila je še krvne preiskave za razne alergije in še za neke druge stvari ampak izvidov pa še do danes nismo dobili. V vrtcu še vedno je po starem jedilniku, ker bi mogla prinesti od zdravnice potrdilo, da mora bit na dieti ampak, ker še ni izvidov tega ne moremo tako, da imamo začaran krog. Star je tri leta in še vedno imamo planičko zato, ker je stalno pokakan, ampak čisto malo, ravno toliko, da je planička umazana in to vsaj 20 krat na dan. Mi smo se nehali sekirat, ko kaka ga pustimo popolnoma pri miru, ker mu je že tako hudo in pazimo na prehrano čeprav nič ne pomaga. Sem pa brala, da to otrok s časoma preraste.

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 17:15:10   
pipic
primerna hrana-to pomeni balastna dieta in veliko tekočine.In ta prehrana mora biti vedno!!!!
Itak da takoj ne pomaga,če se to prehrano redno držite pa pomaga!!!
In nobenih sladkarij,korenčkov itd

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 19:04:19   
Paštetka
Naša ima enake probleme. Problem ni hrana, ampak, da odkar čuti, da bo kakala, oz. začne kontrolirati od takrat NOČE kakati. zadržuje, boke potisne. Tiska, sicer kot, da bi kakala, vendar boke res naprej potisne, da niti slučajno se ne more tako pokakati. jaz jo nekaj časa gledam, kako se revica matra tako, potem pa jo dam na školjko. Jok, je tak, da joj. tudi po pol ure znava biti na Wc-ju. Enostavno noče potisniti ven. In ko je že čisto obupana in vidi, da ne bom popustila se pokaka. In tak se je.... vsake 3 dni user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 19:51:47   
pipic
paštetka problem je hrana!!!
Ker če ne bi bila potem otrok ne bi imel bolečine ob kakanju ;)

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 21:10:02   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: pipic

paštetka problem je hrana!!!
Ker če ne bi bila potem otrok ne bi imel bolečine ob kakanju ;)



user posted image  user posted image  itak

Saj bi rekla, da imaš prav, če ne bi dete imelo bratca, ki je enako hrano, in kaka 3x/dan, in če se ne bi tudi jaz kar precej razumela v prehrano user posted image , pa če bi bila frišna ...

Hočem povedati....  še 1x... ne ni vedno za vse kriva prehrana... eni otroci pač nočejo kakati in zadržujejo blato. Zakaj? E... tega pa ne znam, ker ne zna govoriti. Je pa od takrat, ko se je že zavedala, da bo pa kakala. To pa vem tako, ker se je takrat vedno umaknila nekam vstran.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 21:20:31   
Shorty_
Joj kok me razjezijo izjave kriva je samo hranauser posted image user posted image user posted image   Ja mogoče je prvič ko otrok težko kaka kriva zaprtost od kake kombinacije hrane, potem se pa boji kakat, ker se boji bolečine ob odvajanju in kot je napisala paštetka noče kakat, problem postane psihološki, žal. Lahko pa tudi pediatra povprašaš o tem al pa mal literature na to temo prebereš.

Vsem mamicam ki se ukvarjate s kronično zaprtstjo pa želim čimprejšnjo rešitev težave. Našae je ponovno 24h/dan v plenički in po 14 dneh je začela spet sprščeno kakat kadar ji paše. Prehrana je ostala enaka.
Kadar je hudo pa pomaga tudi sirup Lactecon ki mehča blato, in ne sproža krčenja črevesja tako da ga lahko dalj časa jemlje otrok. Dbi se ga brez recepta učinkuje pa po nekje 3 dneh.


Lp Shorty


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 21:27:06   
pipic
shorty ja lahto te razjezi,pa kaj zdaj naj.Se postavim na trepalniceuser posted image
Literature ne potrebujem,ker imam 2 takšna otroka,tako da imam torej tudi več izkušenj.
Če je blato mehko in trdo ne zastaja v črevesju verjemi da bo otrok lepo kakal.
Ker bo vedel da ga ne bo bolelo
Zato je tudi treba imeti balastno dieto ,da se črevesje lepo uredi in da se navadi odvajat blato vsak dan in ne na 3 dni.
ampak na žalost današnji starši si ne morejo kaj da ne bi otroku dajali sladkarij in podobne hrane,pa se vrtijo v začaranem krogu

joj,kako te bo šele to razjezilouser posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 22:03:37   
cmokec
Pri nas smo imeli velike probleme s kakanjem pri ta veliki.

Dieto smo imeli zelo strogo, pa tudi v vrtcu so imeli razumevanje za naše težave. Jemala je pa sirup Prolaktal, al nekaj takega. Dajali smo ji še laktozo, ki naj bi delovala odvajalno. Jedli nismo sirov, riža, banane, sladkarij. Čipsa, smokijev, bobi palčk in piškotov do 5 leta ni poznala, ker so "suha" hrana in vzamejo iz telesa veliko tekočine, da se razgradijo. Tako je blato še trše. Jedilnik je bil sestavljen iz zelenjave in polnozrnatih izdelkov. Predvsem smo jedli juhe in razne enolončnice, da je bil kar največji vnos tekočine.

Dieta ni pomagala, ker je Sara zavestno zadrževala blato. Še sama je rekla, da noče kakat. Na gastro oddelku smo bili dvakrat. Drugič je imela že prav razjede na zadniku, pa je nismo mogli prepričat. Imeli smo plakat, kamor smo lepili nalepke vsakič, ko je kakala. V stranišče se nismo zapirali, ampak je cela hiša kakala, kot, da bi bili na odru. Vse samo zato, da bi videla, da je to nekaj, kar vsi počnemo.

Pa veliko smo se gibali, hodili na bližnje hribe, pa s kolesom, ... Ni pomagalo.

Nato so ji zvišali odmerek sirupa s predpisane ene čajne žličke na 3 velike žlice vsak dan. Sirup namreč deluje tako, da poveča vnos tekočine v črevo, da kakec ostane mehek. Bali smo se dehidracije, pa smo po vseh koncih nastavljali različne pijače, da bi čimveč pila. Še sveže maline in ribez smo sočili, ker menda delujeta odvajalno. Blato je imela že tako mehek, da je bila skoraj driska, pa je zadrževala in ni hotela kakati.

Dopovedovali smo ji, da bo bolelo vsak dan bolj, če bo zadrževala, ker bo blato vsak dan trše. Rekord je bil 14 dni brez kakanja, ko smo bili na hitro sprejeti na gastro oddelku.

Pri 4 letih nas je začela šele razumsko poslušati, kaj ji sploh govorimo. In je probala. Vsakič, ko je kakala takoj, ko jo je kakat, je kakanje bolelo manj. In smo se počasi rešili problema.

Pa ni pomagala nobena dieta, niti veliko gibanja. Samo toliko je mogla odrast, da se ji je dalo dopovedat. Problem je rešila sama, ker proti njeni volji, da ne bo kakala, nismo mogli čisto nič. Z dieto in sirupom smo samo lajšali stanje in nič drugega.

Da ne omenim, da smo odšli na daljši izlet samo dan po kakanju, ker smo se bali njene bolečine in stiske daleč od doma. Tudi pleničke smo imeli zaradi tega do 4,5 leta. Pa kako se je jokala. Vsak las je imel svojo kapljico od potenja, bela v obraz, tiste grimase od bolečine. Obup, pa nič nismo mogli.

Aja, pa nagrada je bila let z letalom, ki ga je seveda dobila. Kakšno veselje in ponos. Na letališče smo se pripeljali s 3 avtomobili, toliko nas je bilo. Babice, dedki, vsi smo ji ploskali, da ji je uspelo.

Dieta pri nas ni pomagala, je le gasila požar.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 22:05:06   
Paštetka
1. blato moje hčere ni trdo - še 1x: NOČE kakati. boli jo ne, ker med samim kakanjem-potiskanjem ne joka.  Lahko ji slive močim 3 dni, pa ne bo efekta. Ker enostavno NOČE kakati.
2. pri nas so sladkarije fatamorgana. Mogoče tu in tam kakšen bonbon, piškot ...  Pa ne zato, ker jima ne bi privoščila sladkarij, ampak zato, ker enostavno bratec ne sme, in mi potem ni za skrivat pred enim otrokom. (raje razložim, da se spet nihče ne vtakne še v to.)user posted image  Jemo pa vsak dan sladoled.

3. Verjami, da bolj zdrave hrane kot jo uživamo mi, jih redko, redko kdo, in tudi uravnoteženo. Zakaj sem tako prepričana? Ker sem že skoraj doktorirala iz jedilnikov in živil zaradi 1. otroka.

Shorty, poznam sirup, svečke, vendar ji nočem dajati (še), ker nam zaenkrat zlaufa in nočem poleniti črevesja z laksativi.

Sem pa zdaj malo razmišljala, da je pred temi problemi imela drisko, in je iz vrtca prišla s čisto rdečo rito. Jaz sem se jokala zraven, ko sem jo morala očistiti. In mislim, da je tudi to veliko pripomoglo k temu, da se enostavno boji spet pekoče riti, ki je pa nikoli razen tistega tedna, ki se je vlekel skoraj v mesec dni celjenja,  ni imela.




_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 22:08:09   
Paštetka
cmokec, točno to kar ti opisuješ je pri nas.
Mi tudi gremo kam na izlet takoj, ko se pokaka user posted image .

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 22:11:39   
cmokec
Ja, to je vzrok. Otrok se boji bolečine ob kakanju, ki jo je doživel. In ker so mala bijeca inteligentna, povežejo bolečo izkušnjo z vsakim naslednjim kakanjem

kakanje - bolečine
nekakanje - ni bolečine

To je začaran krog, ki se konča samo takrat, ko se otrok sam odloči, da bo kakal, ali ko pozabi, da kakanje lahko tudi boli. Samo pri nas jo je zaradi nekakanja tolikokrat bolelo, da se nam je vleko 3 leta, da smo uspeli.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 22:19:19   
Anonimen
cmokec,tako lepo si napisala....na koncu sem se skoraj zjokala od srece,da vam je uspelouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ne more kakat...
5.5.2009 23:14:05   
valči
Kako zelo vas razumem,tistim sotrpinkam,ki ste na istem.Tudi naša Lara-4 leta ima že dve leti te težave,smo bili dvakrat v bolnici,nazadnje lani,ki ni kakala 8 dni.In muke,muke.
S hrano pazim,kolikor morem,veliko pije,kruh polnozrnat sama pečem,...Giba,miga,ampak,ona tako težko kaka,jo morem vsakič spomit,naj gre.Redko sama od sebe.In kilikokrat sem prečepala z njo na wc-ju,pritiskala z njo,se veselila vsakega kakija...

Eni pač ne vedo,kaj so muke nekakanja.
Njen brat in sestrica pa tovrstnih težav nimata k sreči.

Srečno z vašim otrokomuser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ne more kakat...
6.5.2009 8:45:13   
Anonimen
Že tri leta so ta vprašanja na tapeti.
Vsaj enkrat na teden pade eno. Zakaj se ne poslužite iskalnika?
Toliko več gradiva boste dobile o tem problemu.


http://www.ringaraja.net/googlesearch.asp?cx=003895394721023096174%3Af9uj_wyowam&cof=FORID%3A11&q=ne+more+kakat&x=9&y=6#960


< Sporočilo je popravil neva6 -- 6.5.2009 8:47:07 >

(odgovor članu sevenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ne more kakat...
6.5.2009 17:25:34   
Blink1
Joj... upam, da čimprej začnete normalno kakat...

In tudi jaz mislim, da ni hrana... To je čisto psihična zapora in veliko otrok jo ima. Je pa tudi faza, ki pri enih mine prej, pri drugih pa kasneje. Otroci se bojijo občutka pr kakanju.

Naša Neja ni mogla kakat od 3-4 leta. Torej eno leto. Poskušali smo vse, menjava hrane, probiotični jogurti... vse nasvete, ki sem jih dobila tukaj, od zdravnikov, babic itd... Še najbolj se mi zdi da ji je pomagal naravni slivov sok (tisti kupljeni, mislim, da od Fruktala) in sirup Lactecon. Pa še to na koncu. Ampak je bil pa najboljši in sem ji ga tudi kasneje kdaj dala, če se mi je zdelo, da ima težave.

Uvedla sem nagrajevanje... za vsako kakanje je lahko nalepila nalepko na omaro.
Na koncu pa je bilo tako hudo zanjo in zame... se spomnim, da sem jo potem parkrat pritiskala, da je sedela na kahli, ker tako ni mogla več zadrževati blata. Ona bi seveda vstala, ker bi tako lažje stisnila ritko. Jaz pa sem jo na silo držala na kahli, da je spravila vse iz sebe. in potem je bila srečna... in tudi tako je videla, da ne boli.

Pri Neji so težave s kakanjem minile skoraz iz danes na jutri... Ampak ko se spomnim nazaj... vsi smo bili živčni... katastrofa...

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ne more kakat...
6.5.2009 18:15:34   
Paštetka
"Na koncu pa je bilo tako hudo zanjo in zame... se spomnim, da sem jo potem parkrat pritiskala, da je sedela na kahli, ker tako ni mogla več zadrževati blata. Ona bi seveda vstala, ker bi tako lažje stisnila ritko. Jaz pa sem jo na silo držala na kahli, da je spravila vse iz sebe. in potem je bila srečna... in tudi tako je videla, da ne boli. "

N&N - enakouser posted image


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ne more kakat...
6.5.2009 19:01:24   
tins
No, še jaz moram komentirat: popolnoma se strinjam s Shorty in Paštetko- vse to pametovanje okrog hrane je milo rečeno bull shit. Vzrok je popolnoma psihološki in nič drugega- čist isto situacijo smo imeli tud pri nas. 2 leti sem se lovila okrog te hrane in skoraj diplomirala iz tega, kaj vse jo zapira....in tud jaz sem jo na silo držala na wc-ju, mala je pa tok jokala, da je skor dihat nehala na momente- res, groozno, groozno.
In potem, kot bi odrezal, vse je OK zadnje 4 mesece približno: kaka vsak dan, še celo ob isti uri!! Čudež za nas!!
In kaj je pomagala? Slab mesec sem ji dajala Lactecon, čisto vsak dan, ter zjutraj pol deci Donata, zmešanega s sokom, tudi tega vsak dan. Postopoma se je začelo izboljševat. Ko je že kakšen teden kakala čisto mehko in vsak dan sem oboje ukinila, ampak ritem kakanja se je obdržal!
Saj pravim, čudež.
Resnično priporočam, da poskusiš!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?