Miška2006
|
Krfjolca, nobene zamere...seveda ne. Saj tu izmenjujemo samo naša mnenja in izkušnje. Vendar žal duda res povzroča tudi psihične motnje, čeprav si to bolj z začudenjem napisala. Nemalo kakšen otrok ima te težave, ker pač žal starši potem, ko dajo dudo, je ne znajo pravilno odstraniti oz. odvaditi otroka od tega, da dude ne potrebuje več. Res je najlepše dudo vtaknit v usta otroka, da bo potem tiho, ko jo je pa treba odstraniti, so pa spet križi in težave po drugi strani. Tudi moja ima močan sesalni reflekt. Jst sem to uredila tako, da se z njo čimveč ukvarjam (pojem, se z njo igram, greva na sprehode,...), da ji pozornost preusmerim v druge zadeve. Zelo dosti se z njo pogovarjam in ona me gleda in posluša. Takrat sploh nima interesa, da bi kaj sesala. Z otrokom se je pač treba ukvarjati. Meni ni težko vse to počet cel dan. Takrat me sploh ne zanima kakšno imam po bajti. Seveda pol, ko gre ona spat, postorim vse. Mi je pa v največje zadovoljstvo igranje z . Saj smo zato tudi celo leto doma z njimi. To, da tvoj Anže in ti nista imela nobenih težav z zobmi, še ne pomeni, da jih drugi ne bodo imeli. Ljudje smo si pač različni. So otroci, ki parkrat povlečejo dudo in se s tem zadovoljijo, so pa otroci, ki bi jo imeli non stop v ustih. In take otroke odvaditi je zelo zelo težko in hudo. In to prinaša veliko težav tako pisihičnih, fizičnih (zobki),... Vsak starš ravna po svoji presoji in naj bi vedel, kaj je najboljše za otroka....