|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žepnina
21.5.2009 21:38:26   
aniram
Kdaj otorku dati žepnino?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žepnina
21.5.2009 21:43:02   
zband
ko si jo zasluži,,,

hec,ko vidva ugotovita da jo res potrebuje in razlog zakaj jo potrebuje

(odgovor članu aniram)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: žepnina
21.5.2009 22:00:23   
aniram
star je komaj 6 let in vse kar dobi v dar želi prihraniti, kar se mi zdi prav, zato me zanima ali bi mu dala vsak mesec npr. 5 €, da bi se še bolj naučil varčevati ali je dovolj, kar dobi kar tako.

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: žepnina
21.5.2009 22:08:39   
zband
odpri mu račun pa naj sam nosi na banko vsak evro ki ga dobi,po mojem bo užival in počasi tudi sešteval kaj si lahko z privarčevanim kupi..

ko sem bil mlajši sem si želel petard,pa mi je oče rekel,ali se za en pok splača zapraviti dena,pa jaz smrkavec,kaj naj kupim?kupi vino,ja pa res danes imam na zalogi vino(izbrana sorta) ki je vredno 1000% VEČ KOT SEM DAL ZANJ-oprosti za velike črke, pa imam vsaj 20 steklenic..pa saj so tu še delnice........samo pametno

(odgovor članu aniram)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: žepnina
21.5.2009 22:21:58   
glen
Naša 5 letnica,tudi vsak evro spravi v šparovček in ko se malo več nabere si kupi kaj.
Je pa res,da velikokrat ko kaj vidi(ponavadi igračo)in si jo želi,ji rečemo,da ima dovolj dinarčkov v šparovčku da si jo kupi,pa se premisli,reče da je nerabiuser posted image user posted image user posted image ,da je brezvezna.

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: žepnina
21.5.2009 22:22:50   
glen
Aja pa še tebi odgovor,mogoče ni slaba ideja vsak mesec 5 eu,če veš da je otrok varčen ga bo to še bolj spodbujalo,no vsaj našo bi

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: žepnina
21.5.2009 22:46:57   
ona
IZVIRNO SPOROČILO: zband

odpri mu račun pa naj sam nosi na banko vsak evro ki ga dobi,po mojem bo užival in počasi tudi sešteval kaj si lahko z privarčevanim kupi..




Tako ima moj sin,star 10 let in vse znosi na račun in špara za avtouser posted image user posted image
Je prav smešen,da že zdej gleda reklame koliko kakšen avto stane in računa koliko mu še manjkauser posted image user posted image
No,skratka,pri nas je tako,da konkretno žepnine ne dobiva,ko kaj rabi,npr. za kakšno vodo kupi,ko je v šoli ali kakšen brioš me vpraša in mu dam npr. 1€.Smo pa nekako zmenjeni,da doma,če kaj dela oz. če sam nekaj naredi brez,da ga jaz preganjam(hoče pokosit travo pred hišo,zalit rože,pomest dvorišče...)Takrat mu pa dam za nagrado tam nekje 1-2 € za opravljeno delo in to zelo ceni.Po mojem se mi zdi prav na tak način,ker zna zelo cenit vsak euro!

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: žepnina
22.5.2009 1:18:14   
sanja nk.
hmm ta tema je pa že bila, samo je ne najdem..user posted image ..
no kdaj je primerna žepnina, zdaj kako to misliš....otrok vsaj mojadva dobivata denar že od rojstva, zato ta denar že leta nalagamo na račun, vsak ima svojega, danes imata 12 in 14 let in ga že sama uporabljata, seveda imava pooblastila tudi midva...samo to ni žepnina za moje pojmeuser posted image ..
No mojadva dobivata žepnino že od prvega razreda, na začetku sta šparala, danes khm nekaj ja, večino ne ...
vsak mesec dobi vsak 50 eurov z katerim upravljata sama, samo več ne dobita. To imata čisto zase, ker ostalo midva kupiva, plačava...itd. ..Lahko vložita na banko, lahko pa zapravita, v to se ne vtikujeva.
Drugače pa dobita še od babic in dedkov...
Midva jima še vsak mesec poleg 50 dava še nekaj na njuna računa za šparanje.
No kdaj dati žepnino, mislim da z prihodom v šolo..., drugače pa denar od daril in podobnega pa se lahko že od rojstva nalaga na račun.


(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: žepnina
22.5.2009 9:15:06   
belaorhideja
MIslim,da je z žepnino dobro začeti čim prej,da znajo ceniti denar. Mi pri naših otrocih,ne glede na to,da so majhni, to počnemo. In potem svojo žepnino porabijo kot sami želijo, naučijo se ceniti denar in vse skupaj, pridobijo neko odgovornost. Če denar hranijo na banki,še toliko bolje. Banke imajo kar uredu urejeno nagrajevanje mladih varčevalcev.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: žepnina
22.5.2009 12:25:19   
nuala
Mislim, da je zepnina za 6 letnika ok, mu jo pa mi dajemo tedensko, se mi zdi, da je en mesec predolgo obdobje.
Dobi po 2 EUR. Vecinoma spara, ga pa spodbujam, da si kdaj tudi kaj kupi ( do sploh razume, kaj je denar, koliko kaj stane in  koliko casa je treba varcevati za vecje stvari ).


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu belaorhideja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: žepnina
11.6.2009 21:16:02   
Ancy
Jaz sem tudi mnenja da je bolje da dobiva preko meseca pač 1-2x na teden nekaj malega denarja (jaz sem vedno pri dediju dobivala kovance po 10, 20, 50 sit) in da skoz zbira, da ima stalno v mislih, da denar priteka in se počasi nabira, kot pa da dobi enkrat v kosu 5 ali 10€, en papirček, ki ma veliko vrednost in temu ne zna pripisati dovoljšnje teže..... se strinjam s tem, da otrok zasluži za kako mini opravilo, ne zdi se mi pa prav da začnejo izsiljevati, da bodo kaj naredili izključno za denar (npr. pospravil sobo, pometel dvorišče)...

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?