|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje dojenčka na dopustu
5.6.2009 13:43:04   
vanilla
Ma sej ne vem točno, kam uvrstit tole temo, ampak imam eno (mogoče butasto) vprašanje:

Namreč, moja mala zaenkrat lepo spi: dam jo v njeno posteljico med osmo in deveto uro zvečer, ona kot da ve, da mora tam spati in se takoj lepo umiri in zaspi ter lepo spi z 1 ali 2 - kratnim zbujanjem ponoči. Čeprav je stara komaj 5 tednov, se mi zdi, da prav ve, da je tisto spalnica in da je tam prostor za spanje.
No, in ko bomo mi zdaj poleti šli na dopust in bomo spali seveda v apartmaju ali hotelski sobi: A se lahko zgodi, da bi se ji podrl tak ritem spanja ,ker to več ne bi bila njena zibelka in spalnica?

Pa še to, kako potem prakticirate večerne sprehode, če recimo doma navajate dojenčka, da gre spat ob osmih, devetih.... Vsi pa vemo, da na dopustu, na morju, je tako čudovito se sprehajat zvečer. Ker če dam tamalo spat tako kot doma, potem sigurno ne morem nikamor ven. A bi se ji podrl ritem, če bi jo po osmi uri zvečer vozila v vozičku? Bi zato potem, ko bi se vrnili domov, imela težave z njenim spanjem?

Saj vem, da je vprašanje mogoče res neumno, ampak nekako se mi je to porodilo in bi prosila za vaše izkušnje ter, da me "pomirite" user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje dojenčka na dopustu
5.6.2009 13:51:14   
tintin
Ja, na dopustu se pogosto malo podre ritem. Mi smo našega 7-mesečnika lani dajali spat tako kot doma, ob cca. pol devetih. Dopust gor ali dol, lepo se je zvečer sprehajat, ampak če je otrok zaspan, naj gre spat:)

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje dojenčka na dopustu
5.6.2009 15:19:32   
Najaa
Lahko pa ga doma oz. kjer si nastanjena nahraniš in skopaš... pač rutina in pol ga daš v voziček in greš ven, pa naj zaspi v vozičku. Je pa odvisno od starosti otroka. Če je starejši, ga bo vse zanimalo in seveda ne bo spal.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje dojenčka na dopustu
5.6.2009 15:45:00   
Lunca1
Mi smo se načeloma kar držali običajne ur. Bili mso sicer v kampu in smo starši potem sedeli pred prikolico. Ponavadi je prvi dan štala, potem se pa hitro navadijo novega ležišča.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje dojenčka na dopustu
5.6.2009 16:16:08   
n.nati
Mi lani na dopustu nismo imeli problemov z spanjem, zvečer pa smo tudi bili zunaj do 21.30, ker mi je skozi hodil tak pozno spat. Od enega znanca hčerka pa je bila prava katastrofa, na dopustu ni hotela spati v prenosni postelji, ampak je spala samo na postelji med njima, čeprav doma prej ni bilo problemov, je skozi spala v svoji postelji, ko so prišli iz dopusta pa so rabili 2 meseca, da se je zopet privadila spanja v svoji postelji

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje dojenčka na dopustu
5.6.2009 16:23:01   
Katjusa
naš hodi spat okol 21-21:30 zvečer... že prvi je tak hodu in sem ga zvečer skopala zrihtala dala v košaro od vozička in smo šli na sprehod on je lepo zaspal in potem sam košaro prensela (torba za prenašanje dojenčka) v prikolico takrat smo bli v prikolici. leto kasneje je bi star dobro leto pa je spal v šotoru in smo pač sli na sprehod če je zaspal v vozički sme ga pač nesla v šotor drugače sem ga pa dala not in je zaspal... nam se ritem zaradi dopusta nbi bistveno spreminjal in ko smo prišli domov smo takoj začel po starem in je blo vse OK

(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje dojenčka na dopustu
6.6.2009 0:28:46   
lelaval
Moji so isto spali tudi na dopustu. Edino pri najmlajši sem po dopustu (pri 1 letu) imela problem, ker smo bili celo poletje na morju in je spala zraven mene, doma pa sem potem potrebovala nekaj časa, da sem jo navadila na njeno posteljico - je parkrat ponoči prišla k meni.
Glede večernih sprehodov pa - tak mali dojenček lahko spi v vozičku, če bi vidva šla na sprehod, pol pa ga kar iz vozička daš v posteljico - tako sem jaz naredila - sem pač prej opravila obred umivanja oz. kopanja. Sem pa jaz tako prakticirala pri svojih puncah pri 3 mesecih ter 1,5 mesecu - mi je bilo BP, ker sem samo dojila.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...
Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?