|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mami prijazna porodnišnica???
28.5.2005 21:57:47   
SU
Jaz bi rekla, da tudi če so sestre, babice, zdravniki, ... neizmerno prijazni, bi mi pasalo prve 3 dni, da mi malega vzamejo vsaj npr. popoldan za ene 2 urici, da se malce spočijem. Glede na to, da sva imela nekaj težav z dojenjem (3 dni ni hotel ravno vleči) sva bila oba zelo, zelo utrujena in izmučena od vsega napora. Res bi bilo fino, da bi vsaj en dan "šel" za ene 2 urci malce s sestro. Jaz mislim, da ni tako "mamicam prijazna"! Sicer pa so bile sestre in zdravniki "ena A"-brez pripomb!! LP, Saša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Mami prijazna porodnišnica???
28.5.2005 22:58:06   
snorlax
Celjska porodnišnica - same dobre izkušnje.
Po prihodu v sobo gre prvič sestra s tabo na WC, tudi kasneje, če ne moreš sam, prav tako pomaga pri tuširanju, če se katera ne more sama. Otroček je pri mamici skoz, vendar ti ga pomagajo pristavljati, dokler ne steče dojenje. Če se kakšen ful joka, ga odpeljejo in nahranijo (dodatek), če še kar joka, ga odpeljejo, da se mamica malo naspi.

Jaz nimam pripomb! Vse naj naj!:):):)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Mami prijazna porodnišnica???
30.5.2005 8:43:47   
Bina01
Rodila sem 3x in vsakič v LJ in vsakič je bilo drugače.
Pred 11 leti je bila KATASTROFA!!Še danes mi ni jasno kako so lahko takrat zahtevali višje plače :grrr::grrr::grrr:
Pred 8 leti je bilo že veliko bolje. Če je kateri od otrok ponoči jokal, so ga sestre vzele, da smo se lahko naspali. Tudi flaško so jim dali, če je mamica želela
Tretjič pa sem rodila 2 mesca nazaj. In jih lahko samo še pohvalim. Tako v porodni sobi kot na oddelku so bili zelo prijazni :bravo: Ker sem imela CR so mi pomagali kolikor sem želela. Čim sem pritisnila na zvonec so takoj prileteli in pomagali. Nimam ene same pripombe - razen grozlivo zanič hrana. Ko sem prišla iz intenzivne, sem bila tudi sama v sobi, ker ni bilo gužve. En dan sem imela grozno krizo, da sem osamljena in pozabljena od celega sveta. SEstra mi je hitro ponudila, da lahko dobim družbo, če želim - pa sem po premisliku odklonila. pomagali so tako pri dojenju kot previjanju in tudi po 3x so mi razložili če česar nisem razumela.
Sva se pa tudi z mojo deklico hitro ujeli in nisva imeli nobenih večjih težav.
Skratka, lahko samo še pohvalim in kljub težavam pri porodu lahko rečem, da sem zelo lepo rodila in predvsem varno.
Še 1x se lahko zahvalim tako zdravnikom, anestezistki, babicam in sestram.:bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Mami prijazna porodnišnica???
30.5.2005 8:47:34   
Seven*
Jaz sem imela eno samo izkusnjo in to z MB porodnisnico. Pa je bila slaba izkusnja, nazalost.

Po porodu (vakuumski) sem bila izredno utrujena, celo tako da otroka niti slisala nisem, ko se je jokal poleg mene. Niti na misel jim ni prislo, da bi mi ga prevzele za 1 uro. Pa so videle situacijo. Celo cinicno so rekle: Gospa, otrok vam joce, kaj ne slisite?!?!

Po porodu so mi otroka odpeljali na opazovanje. Sem razumela, ceprav z otrokom ni bilo nic narobe (apgar 9). Medtem je bila izmena in so malo pozabili na to, da obstaja se ena mamica, ki ze 6 ur po porodo sploh se ni videla svojega otroka. Ker se nazalost noben ni spomnil na mene, sem sama vstala in odsla na intezivno gledat svojega dojencka.

V materinski soli so nam zabicali, da dud ne smemo imeti. Prvic ko sem zagledala svojega otroka, je imel dudo v ustih. :((

Zaradi utrujenosti nisem imela niti kapljice mleka. Otrok mi je jokal 3 dni. Na koncu so se me usmilile in mi prinesle 15 ml dodatka. Glih toliko, da je 3x potegnil, pa ni bilo vec. Pa se to je rekla sestra, da ne smem nobenemu povedat, ker sploh ne smejo dati.


Pa kaj je to mucenistvo za mlade mame al kako?!?! Sem veliki pristas dojenja, ampak to gre cez vse meje. A so normalni!?!? Naj zaposlijo kaksno svetovalko za dojenje, ki bo dejansko znala pomagati, ne pa da samo pametujejo.

V treh dneh sem se uspela 2x stusirati, ker ni bilo od nikoder nobenega. Sivana pa tako, da se mi je ginekologinja opravicevala, ker je morala tako zelo rezati.

Se na kmetih so dobro vedeli, da mora porodnica 3!! tedne po porodu lezati in pocivati. Za njo pa skrbi sorodstvo. Saj mogoce je do poroda ful delala, ampak ko je rodila, so ji pa kuhali kurjo zupco in ji prakticno vse naredili..

Strasno smo civilizirani.. :hudicek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Mami prijazna porodnišnica???
30.5.2005 13:19:26   
tejč
Kar se tiče ljubljanske porodnišnice, menim takole: osebje v porodni sobi je super-vsaj take izkušnje imam. Kar pa se tiče c oddelka in med. osebja tam, je groza.Nočem pogrevat vseh negativnih izkušenj glede dojenja, glede njihovih nasvetov in pripomb...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Mami prijazna porodnišnica???
30.5.2005 15:59:59   
Flip
Nikakor ne! Sama sem rodila prvic v LJ, leta 1996 in takrat se mi je zdelo, da so prevec strogi do mamic...posledice pa seveda obcutijo mali otrocicki...nic krivi...Naravnost forsirajo dojenje...kot da bi to morala vsaka takoj perfektno obvladat...potrpljenja ya pomagat pa nimajo nic!
Drugi moj porod pa je bil pred dvema mesecema, 14.3.2006, v NM. To je bilo sele porayno!!!!!!!!!:grrr:
Po mojem niso upraviceni do takega nayiva, ker jim nikakor ni jasno, da morajo najprej biti prijayni do nas mamic, da bi me potem lahko yadovoljne lepo skrbele ya nase:duda:.
Vse od ydravnikov naprej pa do sester je bilo yanic...Edino dr. Mijajlovic je iyjema in babica Metka. Ce ne bi blo teh dveh bi bil moj porod prava polomija!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Mami prijazna porodnišnica???
31.5.2005 12:23:41   
Anonimen
Porordnišnica MURSAK SOBOTA JE; AMPAK RES JE PRIJAZNA DO MAMIC IN DO OTROK pa celo do očetov. O opremljenosti in situaciji, v kakšni delajo zdravniki in drugo osebje ne bom komentirala, drugače pa - tako človeški in razumevajoči, da jim ni para. Med popadki, ki so trajali že kar celo večnost, so moža celo nahranili (da ne bo ubošček skup padel). Po carskem rezu so mi otročka takoj prinesli v šok sobo, takoj smo poskusili z dojenjem, mož je ob 20.00 lahko bil poleg v šok sobi (sicer ne za dolgo, ampak je lahko bil), celo noč so pazili name in mi dajali za piti, drugi dan so me takoj zjutraj odpeljali na oddelek (moja želja), vizite je opravljala predstojnica (dr. Koltaj) sama, moja zdravnica (pri kateri sem rojevala in je na koncu opraivla carski rez) je prišla takoj, ko sem se zbudila, v šok sobo, obiskovala pa me je tudi na oddelku, tako da ne morem reči, da mi je karkoli manjkalo.
Prijazne pa so tudi babice in medicinske sestre pa vse drugo osebje. Malčka so mi prvi in drugi dan dvigovale iz posteljce, saj sem zaradi carskega reza imela določene omejitve...
V GLAVENM - MURSKOSOBOŠKI PORODNIŠNICI IN VSEMU OSEBJU VSE POHVALE.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   Mami prijazna porodnišnica???
31.5.2005 19:15:54   
epahor
Jaz sem oba otročička rodila v Postojnski porodnišnici in oba so mi ponoči odpeljali(od 23:00 do 05:00)in to se mi zdi super,saj se mora ženska po porodu spočiti!
Čeprav nima naziva "novorojenčku prijazna porodnišnica" je prijazna do novorojenčkov,kot tudi do mamic,saj so ti takoj na voljo,ko kaj potrebuješ!Sestre na porodnem oddelku so super!!!9nebesa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Mami prijazna porodnišnica???
31.5.2005 21:35:30   
benita
"Porodnišnica MURSKA SOBOTA JE; AMPAK RES JE PRIJAZNA DO MAMIC IN DO OTROK pa celo do očetov. O opremljenosti in situaciji, v kakšni delajo zdravniki in drugo osebje ne bom komentirala, drugače pa -
tako :bravo:človeški in razumevajoči:bravo:, da jim ni para."
"V GLAVNEM - MURSKOSOBOŠKI PORODNIŠNICI IN VSEMU OSEBJU VSE POHVALE."

Strinjam se z vsem, kar je napisala raho, dodala bi še pohvale ginekološkemu oddelku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Mami prijazna porodnišnica???
7.6.2005 15:02:37   
malika
Jaz sem imela "srečo v nesreči", da je bil moj mali prvo noč v topli posteljici in tako sem se lahko spočila in sem se drugi dan odlično počutila, ko so mi ga končno prinesli.:bravo:9nebesa
Moja cimra pa se je precej namučila :(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?