|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   aluminij ročaji
20.7.2009 21:58:39   
mebesa
zanima me, s čim čistite aluminijaste ročaje. imamo Lipino kuhinjo in dnevno, vsi ročaji za odpiranje predalov in omaric so aluminijasti. v začetku sem lepo očistila vse površine s steleksem in mikrofibro, kot nam je prodajalec svetoval. nato pa so začeli ostajati madeži na ročajih in jih ne morem očistiti z ničemer. ročaji niso odrsani ali drugače poškodovani, le madeži različnih oblik (ne odtisi prstov, tudi ne pokapano, čisto naključni in ne vem, kako je sploh do njih prišlo).
zelo bi bila vesela, če se je kdaj kateri tako zgodilo, da mi pove možno rešitev. klicala sem tudi v Lipo, ki pa so povedali, da jim je to nenavadno (takih reklamacij še niso imeli) in da če bi bili še v garanciji, bi jih zagotovo zamenjali. svetovali so mi edino naj se o čiščenju pozanimam v trgovini. menim, da je ta forum zelo dobrodošel za iskanje nasvetov. hvala vam za predloge in srečno
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: aluminij ročaji
21.7.2009 22:41:19   
Eca
Upam, da se bo kdo javil, ker tudi mene zanima. Poleg ročajev v kuhinji imam tudi vse kuhinjske aparate AL...... pa se še nisem lotila čiščenja, ker ne vem katero čistilo lahko sploh uporabim, da ne poškodujem izgleda.

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: aluminij ročaji
21.7.2009 23:20:36   
Anonimen
Lahko da imaš ročaje narejene iz inoxa, prebarvanega na aluminij barvo (izgled aluminija). S časom se barva odlušči zaradi drgnjenja (npr. zaradi kontakta prstana pri odpiranju). Žal se tega ne da popravit - če so flekci zaradi tega.

Za čiščenje pa se priporoča nevtralna, neabrazivna sredstva (pril, mehke krpe).

Eca, ti v navodilih nič ne piše, kako se vzdržuje aparate? Bi skoraj moralo.

(odgovor članu mebesa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: aluminij ročaji
22.7.2009 23:12:15   
Eca
Hej!

Jah navodila....

Ankica - pri pečici in napi piše neabrazivna sredstva oz. čistila za aluminij....nič konkretnega.

Danes sem prebrisala novo še neuporabljeno napo  z vlažno krpo in je videti ok. Stranski del pa je verjetno inox in tisti del je čisto flekast. Ali lahko to obrišem - očistim z belim kisom?

Hvala za nasvet.

Lp, Eca



_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: aluminij ročaji
23.7.2009 21:26:18   
mebesa
jaz sem tudi prvih nekaj mesecev lepo sčistila aluminijaste ročaje s krpico in steleksom, ali pa kar vlažno krpo in je šlo vse lepo proč (BREZ PRASK, MADEŽEV,....) potem pa so madeži nastali, ne vem kako. so pa iz čistega aluminija, nič inoxa, temu primerno draga je bila tud kuhinja in dnevna z alu ročaji. če ima še kdo kakšen predlog, naj prosim napiše.
hvala in lp

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: aluminij ročaji
24.7.2009 10:05:22   
anajan
ker imaš pohištvo slovenskega proizvajalca ti svetujem, da jih kar pokličeš in jih povprašaš. Ne kliči v salon, tam so pogostokrat prodajalci, ki znajo prodati o vzdrževanju pa na žalost ne vedo kaj dosti. 

_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?