|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Problem z možem
19.8.2009 10:17:03   
Naja31
Brez njega ti bo boljše.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Problem z možem
19.8.2009 10:27:48   
ogica
Pozdravljena,

pa dobiš še od mene eno brco v rit...ker mislim, da se vse strinjamo, da moraš nujno stran, na svoje, živet umirjeno, in sicer ne v prvi vrsti zase, ampak ZA SVOJEGA OTROKA! Da otrok cvili, če ga vidi, je normalno, ampak to ni za to, ker je on tako dober oče, ampak ker ima otrok vedno svoje starše rad, četudi ga ti zanemarjajo ali zlorabljajo. Ti pa moraš vedeti, da bo otrok trpel, če bo živel s takim očetom in mu boš škodila. Trpel bo zato, ker boš trpela ti in boš slabša mama (saj tako življenje ti slejkoprej udari na psiho) in nervozo boš prenašala nanj. Poleg tega pa slabi zgledi vlečejo...

Jaz sem živela z mamo sama od mojega 3. leta dalje in sem vesela, da nimam stikov z očetom (no, saj jih tudi on očitno ni želel imeti). Imam zelo lepe spomine na otroštvo! Sama sem v življenju res zadovoljna, imam 8. stopnjo izobrazbe, 9 mesečnega sina in sem poročena. Toliko o tem, kako je nujno potrebno za otroka, da je v familiji moški, pa čeprav je popolna zguba in se za družino ne zanima/ali jih celo očitno ponižuje.

Jaz ti predlagam načrt:
1. ureditev bivališča (pri babici bi bilo prav idealno),
2. čimprej doštudiraj (kar izkoristi pomoč pri varstvu, če se ti ljudje ponujajo in če so zanesljivi)
3. najdi si službo
...in vse ostalo bo steklo samo od sebe. Bodi pogumna!

Če se le da, si najdi kakšno prijateljico s podobno usodo in si lahko pomagata z varstvom!
Res moraš nekaj narediti, ker samo čakanje ne prinese nič. Če se ni "spremenil" do sedaj, se samo s čakanjem tudi ne bo. Sicer pa sem skeptična, da se sploh bo...ne kaže nobenih znakov, da bi se rad...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Problem z možem
19.8.2009 10:32:19   
urška76
Še ena brca v rit. Sam stran od njega kolikor te nesejo noge.
Zdej ti je vzel denar za čike, jutri ti ga bo za alkohol. Vejemi vsa zadeva se bo samo stopnjevala. Žal.
Poskrbi zase in za svojega otroka.

(odgovor članu ogica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Problem z možem
19.8.2009 10:34:46   
donat
ojoj, jaz res ne vem ka bi s takim človekom naredilauser posted image user posted image , eno pa je nebi mu bilo lahkouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinkatonka80)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Problem z možem
19.8.2009 11:45:48   
*anamor*
Če se imaš rada in svojega otroka, spakaj kufre in idi. Res. Roko ti polagam na srce nikoli nebo bolje. Da  pa misliš, da delaš korist otroku, da vztrajaš, pa si se zmotila. Otrok čuti, da si nemirna, nesrečna in da trpiš. Otrok trpi s tabo. Zato verjami, tudi otroku boš naredila korist če boš šla.

_____________________________

Sinek moj je najvecji zaklad v mojem zivljenju

(odgovor članu donat)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Problem z možem
19.8.2009 12:13:02   
Bojana82
Punca, pojdi čim dlje stran od njega.....čimprej!!!!! Če ostaneš bosta oba z otročkom nasrkala!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Problem z možem
19.8.2009 12:14:32   
tinkatonka
Pojdi čimprej in končaj tako vezo. Čeprav imam filing, da ti zna delat velike probleme. Ampak bolje ti bo stran od njega, kot da ti "umiraš" poleg njega na obroke.

Upam, da najdeš moč in greš! Konec koncev ali si želiš, da ti otrok v tem odrašča???

Vso srečo ti želim!

Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka80)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Problem z možem
19.8.2009 13:18:18   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka80

Water lily,spoštujem ga vedno manj.Za otroka kupujem jaz,hrano je kupoval večinoma on,ko je imel službo,zdaj bo to tudi na meni.

Blaža,točno take kritične odgovore rabim,da naredim en korak naprej.Brce v rit.Ker meni se to ne zdi normalno,po drugi strani mi je težko it,ker otrok cvili od navdušenja ko ga vidi.Samo spet je tako,da včasih otrok sedi na tleh in ga s pričakovanjem gleda,on gre pa kar mimo kot da ga ni.

On dobiva denar od svojih staršev.Jaz sem jim že velikokrat rekla,da se mi to ne zdi vredu.Da mu dajejo potuho.Se oba starša strinjata z mano,ampak njegova mami se z mojim možem noče kregat,zato vedno mene nekaj nagovarja,naj mu jaz govorim in ga prevzgajam,jaz se pa tega ne grem.Jaz imam svoje ( skrite) prihranke.Ker sem vedela,da je študentska porodniška nizka,sem varčevala in imam privarčevanih okoli 2000 evrov.Plenice imam pralne ( bombažne),sem dobila podarjene.

Včeraj mi je tast rekel,da je prej živel na njun račun,zdaj bo na mojega.Da ne bo nič več dobil od njiju.In da sta naredila napako,ko sta mu 6 let nazaj ( star je bil 28) pustila,da je bil leto dni doma,onadva sta mu pa dajala denar in ga živela.Ko sem rekla,da me moji starši tako ne bi niti slučajno živeli,bi me prej naterali iz hiše,sta rekla,da ne razumeta mojih,ker se tako malo brigata zame.Ampak meni je vse skupaj vedno manj normalno in slabo okolje za otroka.


Evo, on samo nekoga rabi, da ga pedena. Pere cunje, lika, pospravlja, ureja otroke, plačuje položnice, njega pa pusti živeti svoje življenje in hoditi ven. Prej je za to ponucal starše, zdaj si ti na vrsti. Jaz bi spokala, čeprav je sigurno težko. Mislim, da je on daleč od tvoje predstave o skrbnem možu in dobrem očetu. Pojdi, še predno ti pobere prihranke s svojim životarjenjem na tvoj račun. Z otrokom bosta pa še vedno lahko na vezi, ampak res- reši se ga!


_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu tinkatonka80)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Problem z možem
19.8.2009 13:50:37   
ronja
Sem že veliko razmišljala o tem,samo mi zmanjka moči za odločitev.Čeprav vem,kaj bi bilo prav zame in za otroka.

Če veš, potem začni delat na tem. Saj ni treba, da danes spakiraš in jutri greš. Lahko danes pokličeš babico, da se pojutrišnjem oglasiš pri njej, kjer jo malo povprašaš,... greš naslednji teden do svojih in jima razložiš situacijo (pač vsakemu posebej "due to the circumstances"user posted image ), še enkrat predlagaš pogovor svojemu in mu razložiš, kaj nameravaš, vkolikor se zadeve drastično ne spremenijo, se pogovoriš s taščo in ji poveš, da pač nisi ti zadolžena za njegovo vzgojo in se tega ne greš več, sploh glede na to, da mu onadva dajeta denar za njegove traparije,... in si že na pol poti! Mogoče bo po teh ukrepih vendarle ugotovil, da vajini preprički niso samo prepirčki, ampak da je tebi dojadilo. In mogoče se bo potem celo kaj spremenil. Ampak to je že drugotnega pomena - glavno, da ti spremeniš situacijo, v kateri si se znašla.

Vsekakor vsak od nas kdaj rabi brco v rit: ti da se premakneš iz pat pozicije, on da se premakne v katerokoli stran. Ko sva midva z lubijem končala faks, sem jaz dokaj hitro dobila zelo fajn službo (sicer za določen čas, ampak vseeno fajn), ki se je sicer začela šele naslednje leto, ampaj je bila pa ziher in sem jo seveda sprejela, medtem oz. predno sem začela delat tam, pa sem delala svega i svašta prek ŠS in tudi v tej bodoči službi.
On pa ni dobil službe v poklicu, za katerega sva študirala, vendar bi lahko dobil tako, ki je sicer dobro plačana, ni pa mu bila zanimiva. In je kar nekaj časa kar bluzil in njegovadva sta ga pri tem 100% podpirala - sploh njegov oče, da naj nikar ne hodi na razgovore za te druge službe, da naj počaka na tako, ki mu bo všeč. Vse lepo in prav, če govorimo o 2-3 mesecih - narobe - za moje pojme, če govorimo o 1 letu ali več. Sva sicer oba študirala še naprej podiplomca, tako da ni, da ne bi čisto nič počel, ampak vseeno pa ni delal nič drugega kot pač tega podiplomca (predavanja imaš samo petek, soboto in nedeljo), niti prek ŠS.

POtem sem ga mal brcnila v rit, da naj nekaj začne počet - da če noče delat tega, pa naj dela nekaj drugega - ker to, da ždi doma (pri njem doma mu ni bilo treba nič delat, pri nas doma pa sva večinoma skup kuhala), mu samo samozavest jemlje, pa še težko ga bo nekdo zaposlil čez par let brez delovnih izkušenj... In je bil takrat kar malo užaljen, da ga silim it delat nekaj, česar ne mara in da ne zaupam, da bo dobil sanjsko službo (ja, sori, če sem tok realista, da vem, kok je služb v našem poklicu, pa da zelo redko trofiš sanjsko za prvo službo...) Ampak je čez čas le šel in sprejel tisto nezanimivo službo. In se tam ogromno naučil. In prav zato, ker je imel že delovne izkušnje, je dobil službo, ki si jo je res želel. Evo, kako se ti obrne! In zdaj mi je hvaležen, da sem ga brcnila v rit in ve, da mu je prejšnja služba zelo dvignila samozavest in čeprav mu je bilo grozno v tisti službi, je iz nje ogromno odnesel in mu je zdaj v tej službi ravno zato lažje. (sem ga pa 100% podpirala pri tem, da je zamenjal službo, ko je dobil priliko, čeprav je bila nova več kot pol manj plačana, recimo. Meni je važno, da je srečen - če nič ne dela, ni srečen.)

Zato vedno pravim, da če imaš nekoga res rad, mu boš povedal to, kar mu gre, oz. kar rabi, čeprav tega ne mara slišat in čeprav bo jezen nate in užaljen itd... ker ga imaš rad, pač tvegaš, da te takrat ne bo maral in bo o tebi mislil slabo, ker ti je bolj važno to, kaj je zanj (dolgoročno) dobro.

Sam od sebe se pa nihče ne spremeni, vsak rabi nek dražljaj (beri: brco v rit). Šele ko vidiš, da tvoje vedenje ne vpliva dobro na tvoje življenje, si ga pripravljen spremenit. Dokler se ti vse zdi ok, pač živiš tako kot živiš.

;ene tista izjava sicer ne zmoti toliko, ker se mi "ljubeznivo obkladamo" z vsem mogočim, ampak to ni nikoli grdo mišljeno niti grdo rečeno - saj če rečeš: o, ti moj pujek ti, je tudi pujs žival, tehnično gledano... Odvisno od tega, kako je to rekel.

Če se s taščo dobro razumeta (razen v tem, da mu rit odnaša), potem vseeno kdaj daj otroka, da ga pazi, pa ti medtem kak izpit dokončaj, ti bo lažje, ko boš šla na svoje, če boš imela izpite pošlihtane in boš samo diplomo kljucala ob večerih, ko bo dete spalo.

Vso srečo in pojdi po malih korakih, samo ves čas hodi, pa bo!

(odgovor članu tinkatonka80)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Problem z možem
19.8.2009 13:50:56   
Vijoličarka
Najprej sem tudi jaz mislila, da gre za kakšega zmedenega mladiča, s katerim bi se dalo še kaj narediti. Pri 34 letih pa najbrž ne. Praviš, da potrebuješ brce. Evo, izvoli:

Ni toliko problem, da človek ostane brez službe ali to, da si prizadeva najti službo, ki bi mu ustrezala. Problem je, da očitno ima priložnost, da bi nekaj zaslužil pri tvojemu stricu, pa noče. Pa kaj če mu to najbolj ne odgovarja? Kdo mu pa brani ta čas iskati boljšo službo?

Če nimaš službe, ni sramota, sploh v današnjih časih. Ampak človek, ki ima vsaj malo značaja, bi si prizadeval, da čimveč postori doma. On pa cele dneve lenari ali vandra okoli.

Če nimaš denarja, potem je treba biti ekstremno varčen in previden. Priviščiš si lahko samo najnujnejše za življenje. Torej poješ kosilo, ki ga skuha žena (lahko bi ga tudi sam skuhal), ne drviš v McDonaldsa.

Gospod si celo izmišljujejo, kakšno postrežbo bi radi. Če hoče pico, potem naj si jo speče sam. Ima dovolj časa, da se nauči.

Če imaš ženo rad, ji ne rečeš, da se nje nič ne tiče, kdaj si bo on našel kakšno službo in prispeval kaj denarja v skupno gospodinjstvo.

Če imaš otroka rad, boš čutil, da si odgovoren, da ima otrok kaj jesti in kaj obleči. Ne boš ga žalil, če pač zajoka, sploh ker si čas spanja poljubno podaljšuješ, ker ni treba v službo.

Če imaš otroka rad, potem ne boš ženi, ki vsa svoja skromna sredstva porabi za otroka, kradel denarja za svoje cigarete. Da sploh ne govorim o kajenju vpričo otroka, ki se sam pač ne more pritožiti, saj sploh ne ve, kako grdo oče z njim ravna.

Če imaš ženo in otroka rad, potem preživljaš čas z njima.

Če si človek, te ne bi smelo motiti, da bi delal v gradbeništvu z 'Bosanci'. Kaj je pa on več od njih? Ravno obratno. Oni trdo delajo vse dneve, živijo skromno in pošiljajo denar svojim družinam. Kvečjemu bi se lahko kaj častnega in koristnega od njih naučil. Oni so tisti, ki bi se lahko z več pravice zmrdovali, če bi morali delati z njim.

Potrebuješ še več?

Otroka imaš, doštudirati moraš in si najti službo. Ne moreš se ukvarjati še s kolobocijo, ki se jo gredo tvoj mož in njegovi starši. Predvsem je pomenljivo to, da so njegovi starši kar prepričani, kako boš morala ti zdaj skrbeti za njihovega sinčka. Kot bi si oddahnili, da bo sinko preskrbljen, tudi ko njih več ne bo.

Napravi načrt. Najprej se pogovori s svojimi, če lahko od njih pričakuješ pomoč in kdo bi te vzel k sebi. Ampak o tem ne razpravljal z možem ali njegovimi starši. Idealno bi bilo, da bi lahko s strani staršev dobila in bivališče in finančno pomoč, dokler se ne postaviš na lastne noge.

Problem vidim, ker si delno finančno odvisna od moževih staršev. Oni prispevajo tisto, kar bi moral za otroka prispevati tvoj mož. Možno je, da se bodo razjezili, če boš zapustila njihovega zlatega sinka in mu ne boš ritke brisala do smrti in se bodo do tebe popolnoma spremenili. Tvoj mož pa nič ne dela, še tebi krade, torej tudi z njegove strani ne bo denarja, ki ga otrok potrebuje. Ti sama pa imaš zelo malo.

Zato načrtuj in bodi malo zvita. Mož in starši mislijo samo nase, ti pa misli samo nase in na otroka. Če je bolj pametno, da stisneš zobe in daš otroka tašči za paziti, da lahko narediš preostale izpite in diplomo, potem to naredi. Zdaj ni več prioriteta prevzgoja moža, ampak to, da čimprej dobiš službo. Še bolje bi bilo, če bi mogoče otroka za ta čas odpeljala k babici, če je to možno.

Napni vse sile, doštudiraj in dobi službo. Potem pa se odseli (če to ne bo že prej mogoče). Vsekakor vloži zahtevek za preživnino, ampak vprašanje, če jo boš dobila. Torej moraš računati s tem, da boš morala za otroka večinoma sama poskrbeti.

Skratka, pogovori se najprej s svojimi in potem oceni možnosti. Srečno!

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Problem z možem
19.8.2009 14:19:01   
uwaga
Če dovolite, bi se kar podpisala pod ronjo in Vijoličarko!

Pa pod vse ostale tudi!

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Problem z možem
19.8.2009 14:35:05   
polho3006
Punca čimprej zaključi to ˝vezo˝!!! Dlje kot boš znjim, manj energije boš imela, ker ti jo žre vsak dan po malem in na koncu boš živčna razvalina, od katere ne bo imel otzrok nobene koristi. Od svojega ˝očeta˝pa tako ne more pričakovati nič, ker...tale tvoj tipček je LUZER na kubik.
Sem bila v vezi s podobnim ˝frajerjem˝... pribiližno toliko star kot tvoj...Ko je prišel iz službe je bilo prvo kar je naredil, da se vlegel pred televizor in pokadil cigaret, kar sem skuhala ni bilo vredu, če pa je že bilo ˝užitno˝pa ni bilo pravilno servirano, ali sem pri kuhi preveč popackala kuhinjo...ker sem bila po njegovem mnenju predebela mi je iz mize odnesel krožnik in hrano vrgel v smeti, ko je presodil da sem pojedla dovolj. Nikoli dovolj lepa zanj, nikoli dovolj naličena...gospod pa v trenirki in nezavezanih športnih copatih klatil okrog...ves denar ki ga je zaslužil je zagonil za cigarete, pivo in igre na srečo...sem bila tako pametna da sem mu posodila denar (cca200EUR), ki ga je zagonil v enem tednu....največji cilj v življenju mu je bil, imeti BMW- ja, ki bi mu kupila jaz, ker njegova familija, ki je ves čas njegovega življenja podpirala njegovo lenobo in ustregla vsem njegovim muham, je prišla na kant, mu te želje ni mogla izpolniti. Ko je videl da iz te moke ne bo kruha je upal da bom dobila službo ki mi bo nudila službeni avto in potem svojega avta niti ne bi rabil, ker bi lahko imel mojega. Po hitrem postopku je postal ex, sicer je bilo zame res lažje ker ni bilo vmes otroka, vendar...pomisli...otroka ˝vzgaja˝ tudi on. Se ti to zdi primerna ˝vzgoja˝???

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Problem z možem
19.8.2009 14:44:03   
Gina
Če ni v globoki depri in se zato nikamor ne premakne (to veš ti, ker ga poznaš od prej), potem je edino razlog da to dela ta, da je prisklednik, pijavka.
Če je v depri potrebuje strokovno pomoč, če pa je neodgovoren, pa rabi brco v rit. Torej ga postavi pred dejstvo: odgovornost in familija (z dejanji mu to pokaži, odseli se ali začni štrajkat na vseh področjih - recimo pusti mu otroka in pojdi, nehaj kuhat, likat, pucat, kupovat čisto vse, ne plačaj računov, sedi pred tv-jem ali pojdi v knjižnico se učit ure dolgo, da boš diplomirala čimprej- nikar ga ne prepričuj v karkoli, ker besed tak dec ne razume) ali pa naj se praska še naprej - ampak sam.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Problem z možem
19.8.2009 15:50:00   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Če dovolite, bi se kar podpisala pod ronjo in Vijoličarko!

Pa pod vse ostale tudi!



Jaz pa bi se podpisala samo pod Ronjo......

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Problem z možem
19.8.2009 15:54:16   
amii
Ne poznamo ga od prej, tako da je možno da je bil prej čist OK user posted image

Tako da jaz bom navedla primer iz moje družine. Oče je, takoj po osamosvojitvi Slovenije zgubil službo in je v svoji branži ni mogel več najti. Zato je odprl firmo, ki pa ni šla in je bankrotiral. Ostal je dolžan državi in zdravstveni blagajni, ter nekaj najemnin. Ker je pošten človek, ga je to totalno zlomilo.
Jaz sem bila sicer še zelo mala in se ne spominjam tega obdobja, razen to, da nama s sestro naenkrat ni bilo več lepo in da je bilo doma dosti kreganja.

Danes mama dosti govori o tistem času.  Pravi, da je bil ata v "starih" časih čisto sposoben mož in oče. Izguba dela in dolgovi pa so ga spremenili. Celo tako daleč je prišlo, da ni več vstal iz postelje. Edino zadovoljstvo so mu bili cigareti (hvala bogu se ni predal pijači). Nikdar ni bil nesramen, takrat je postal prav nesramen do mame. Sama se še dobro spomnim prepira med starši, ko je ata vzel nož na kuhinjskem pultu in ga vrgel stran. Ni gledal, ampak je v ihti samo vrgel. Nož je letel mimo moje glave samo par centimetrov. Ko mama nekega dne ni več zmogla, naju je spokala in naju odpeljala k stari mami (jaz sem mislila da sva bili na daljših počitnicah user posted image ). Sama je ostala doma in ga postavila na realna tla. In to na grob način. Pokazala mu je, kako bo, ko otrok ne bo več doma, ko nihče ne bo več skrbel za gospodinjstvo, ko bo ostal sam z vsemi svojimi problemi. Povedala mu je, da mu bo stala ob strani, da bosta skupaj vse prenesla, samo predpogoj je, da si poišče delo.
Od zaprtja firme do nove zaposlitve je trajalo leto dni (!), ampak nekako ga je spravila k pameti. Danes je zadovoljna, da je bila takrat tako močna. Marsikatera bi ga brcnila v rit in nagnala. Verjetno bi bil danes na cesti. Se je pač izkazalo, da ni ravno "močan moški".

Tako da, vsaka zgodba ima dve plati. Ti boš najbolje vedela kako in kaj.




< Sporočilo je popravil amii -- 19.8.2009 15:56:56 >


_____________________________

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Problem z možem
19.8.2009 17:51:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka80

Z nekom sem morala to deliti.


Aha.
Javi, ko bos zelela se kaj storiti.

(odgovor članu tinkatonka80)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Problem z možem
19.8.2009 20:45:29   
kalbo
Jest pa mislim, da je treba človeka spoštovati, pa kakeršenkoli že je. Bohnedaj ga obmetavat  s pezdetom. Je že ona kriva, kaj si je pa našla takega, zdaj ko ga ima, mu je treba pač oprostit, če mu je sploh kaj. Revež je zgubil službo, zdaj ga pa že žena doma sekira in še celo kadit ne sme v stanovanju. Svašta, kaj si ta ženska predstavlja. Pa otrok da si upa čebljat, ko bi on spal. Kaj si neki predstavlja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Problem z možem
19.8.2009 20:46:37   
kajajaka
A sem lahko kruto realna?

Živiš z nezrelim kretenom, ki je ostal nekje na stopnji razvajenega uporniškega, ne preveč inteligentnega najstnika.

Sedaj pa je od tebe odvisno koliko imaš rada sebe in predvsem otroka, da vztrajaš z njim. To, da ima pa on tebe pa otroka rad... si pa kar nehaj utvare delat.

Sorry za neposrednost, ampak mi dvignejo pritisk ženske, ki može postavljajo pred otroke... user posted image
Moj otrok je MOJ, moja odgovornost, može je "le" moj partner, ki me osrečuje, podpira, ljubi in pomaga poskrbeti za najino družino (finančno in z delom v gospodinjstvu)...  A je tvoj tak?
Punca pamet v roke pa spokaj ga ven. Pa ne razmišljaj, kako boš brez njega finančno in čustveno. V obeh primerih boš na boljšem! 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Problem z možem
19.8.2009 20:47:33   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Jest pa mislim, da je treba človeka spoštovati, pa kakeršenkoli že je. Bohnedaj ga obmetavat  s pezdetom. Je že ona kriva, kaj si je pa našla takega, zdaj ko ga ima, mu je treba pač oprostit, če mu je sploh kaj. Revež je zgubil službo, zdaj ga pa že žena doma sekira in še celo kadit ne sme v stanovanju. Svašta, kaj si ta ženska predstavlja. Pa otrok da si upa čebljat, ko bi on spal. Kaj si neki predstavlja.


user posted image user posted image user posted image  bravo kalbo

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Problem z možem
19.8.2009 22:38:09   
water lily

IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

A sem lahko kruto realna?

Živiš z nezrelim kretenom, ki je ostal nekje na stopnji razvajenega uporniškega, ne preveč inteligentnega najstnika.

Sedaj pa je od tebe odvisno koliko imaš rada sebe in predvsem otroka, da vztrajaš z njim. To, da ima pa on tebe pa otroka rad... si pa kar nehaj utvare delat.

Sorry za neposrednost, ampak mi dvignejo pritisk ženske, ki može postavljajo pred otroke... user posted image
Moj otrok je MOJ, moja odgovornost, može je "le" moj partner, ki me osrečuje, podpira, ljubi in pomaga poskrbeti za najino družino (finančno in z delom v gospodinjstvu)...  A je tvoj tak?
Punca pamet v roke pa spokaj ga ven. Pa ne razmišljaj, kako boš brez njega finančno in čustveno. V obeh primerih boš na boljšem! 


Hecno gledanje.
Otrok je od obeh! Ni tvoj! Al si brezmadežno spočela?
In partner ni le partner. Je tudi oče. Pomaga skrbet za družino? Kristususer posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Problem z možem
19.8.2009 23:47:01   
tinkatonka80
*Anamor*ne mislim da je za otroka dobro,da vztrajam.Imam slabe izkušnje s tem da nekdo hoče biti na silo skupaj,v "dobro" otrok ker otrok vedno nasrka.

Tinkatonka nisem vedela,da je to aktiven nick tu na forumu.Oprosti,ker sem ti ga prevzela.

Ronja kar si predlagala,sem že vse naredila.Sem se pogovorila s tastom in on potem s taščo ( ker on se bolj strinja z mano kot ona).Z možem sem že 100x hotela načeti pogovor,danes mi je rekel,naj pač spokava,če nama kaj ni prav,ko sem mu spet rekla da tako kot je ni vredu.Tvoj je vsaj študiral,to je drugo.Jaz sem mojemu že leto nazaj rekla,da mu sama plačam prekvalifikacijo,če mu poklic ni všeč pa ni hotel.Se mu ne bi dalo v šolo hodit.Pa ko sem ga vprašala kaj bi sploh delal in imel od življenja je rekel,da ne ve.Edino kar mi je povedal je to,da bi imel toliko denarja,da mu ne bi bilo treba delati.Izjava je bila vse prej samo ljubezniva ne.

Vijoličarka jaz nisem nič odvisna od njegovih staršev.Kar so oni njemu dali je običajno zase porabil ( cigarete)in kdaj za trgovino.Edino stroške oni plačujejo samo sem že ko sem se vselila rekla,da bi midva morala dati zraven.Pa je bila tašča proti.Sem veliko o tem govorila s tastom,ki se ne strinja vedno z vzgojo tašče.

Polho3006 podobnega si imela.To z avtom mi je zelo znano.

Gina sem začela štrajkat čas nazaj,pa zdaj me samo žali kako da je in da imamo svinjak.Za depresijo ne vem,ker njega ne moti nič razen včasih to da ima slabo vest zaradi otroka.Drugače bi z veseljem tako živel.

Amii zmer bolj ko razmišljam,se mi zdi da je očitno tak že vedno ( tudi njegova starša zdaj tako pravita).In sem danes razmišljala da so se začele spremembe z nosečnostjo ( otrok je bil načrtovan).Prej sva tudi kam šla,ko sem zanosila,nič več.Niti na dopust ( pa je imel službo).Včasih je tudi kadil travo,potem je nehal oziroma zelo malokrat.Med nosečnostjo je spet začel,po porodu spet manj,zdaj pa ne vem če ni vedno zakajen.Tašča to ve,tast pa ne-oba skrivata pred njim.Ko sem hotela da opremiva stanovanje ni nikoli bilo denarja zato.Za travo je pa ko je hodilv službo zapravil tudi po 150E na mesec.In tašča je zato dajala denar v bistvu,potem sem ji pa povedala,kaj on kupuje s tem,pa je nehala.Je mislila,da rabimo za preživetje-trgovino,ji je tako rekel ( mi je ona zadnjič povedala).

Kalbo sarkazem a ne?

Kajajaka ne postavljam ga pred otroka samo sem vedno upala da bo bolje,da bo dojel,da ni sam na svetu.Samo očitno ne bo tako.

Vedno bolj ko razmišljam se mi zdi,da če greva,bom imela manj in ne več dela kot zdaj.Finance me ne skrbijo,imam prihranke,porodniško,otroški dodatek če bo treba,mi bo mami 100 % pomagala,ker sem ji par let nazaj posodila precej denarja za centralno in mi je zadnjič rekla,da nima več kreditov in da mi lahko vrača,ali pa vzame kredit zame če kaj rabim.Edini problem je v meni in mojem potrplenju.Samo zdaj vidim,da ultimati nimajo učinka,ker je od doma navajen,da posledic ni.Zdaj vidim kup stvari,ki bi jih morala prej.Še posebno odnos tašče do obeh-moža in tasta.Obema je skoraj predpražnik.Tast naprimer je bonbone in daje papirčke na mizo zunaj,ali pa meče na tla in ona to pobira kasneje.Mož tako dela z pokajenimi cigareti.Pa tudi ko tast hoče kaj sam narediti mu ona ne pusti,hoče namesto njega in včasih on prav znori da bo sam.In zato ona pravi da naj ga prevzgojim,ker ve da nisem podobna njej ( se pa bojim da če ne bom šla stran,bom z leti postala podobna).Sumim pa tasta,da se mu zdi da bom spokala in da bom imela vsega kmalu dovol.

Zdaj sem naredila načrt.Šla bom do babi in se z njo pomenila,itak bo rekla ja.Potem pa bom začela urejati eno sobo za prvo silo.Medtem bom nehala štrajkat in vse delala pa mu nič rekla naj sam sodeluje in da vidim kaj bo sam od sebe naredil.Upam,da se bom toliko spravila skupaj,da bom lahko res spakirala,če ne bo drastičnih sprememb z moževe strani.Ker na otroku vidim,da postaja tečen,ko je doma,ali otrok,ali mož.Ko je bil mož ( en dan sicer) v službi je bil otrok popolnoma miren,drugače pa samo negativno energijo od obeh dobiva.

Hvala vsem za odgovore.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Problem z možem
20.8.2009 0:22:03   
mojca345
lubica, ti si se pa spravila v veliko godljo...pa brez izobrazbe,,, brez šihta....oh, my god....pa kam si ti gledala ??? očitno si imela tista super očala gor, skozi katere se vidijo, samo lepe stvari...

Prvo si najdi šiht...brez denarja ne boš mogla nič.....ko boš najdla šiht in boš imela denar...se ODSELI...v garsonjero...ali pa še v kaj manjšega...ko boš imela dom, svoj denar, boš še ob prostem času doštudirala in naredila 4 izpite in diplomo...ko boš dobila diplomo, se boš zaposlila na boljši poziciiji, kar pomeni več denarja...

hkrati pa boš dala svojemu možu ( če sta res poročena ), dopust 3 mesece...če se v tem času ne bo zbrihtal ( najdu službo, ne bo več prevzemal denarja od staršev, vaju z otrokom iskreno pogrešal in vabil nazaj in če ne bo kaj za otroka naredil in ga začel vzgajat in se ukvarjat ), potem se boš ločila....  dobila nekaj malega denarja za otroka...večino boš mogla najbrž požret, ker ne bo fer, ker bo prikazoval, da je brezposeln in da nima nič, da je vse kar ima na starše napisano....tralalla....boš še živcev izgubila...

važno kar je, da najdeš pravi dom za otroka..topel dom, ki ga sama lahko ustvariš... potem pa boš videla kak te bo življenje zasukalo naprej...

_____________________________

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Problem z možem
20.8.2009 0:39:03   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka80

Vedno bolj ko razmišljam se mi zdi,da če greva,bom imela manj in ne več dela kot zdaj.Finance me ne skrbijo,imam prihranke,porodniško,otroški dodatek če bo treba,mi bo mami 100 % pomagala,ker sem ji par let nazaj posodila precej denarja za centralno in mi je zadnjič rekla,da nima več kreditov in da mi lahko vrača,ali pa vzame kredit zame če kaj rabim.Edini problem je v meni in mojem potrplenju.Samo zdaj vidim,da ultimati nimajo učinka,ker je od doma navajen,da posledic ni.Zdaj vidim kup stvari,ki bi jih morala prej.Še posebno odnos tašče do obeh-moža in tasta.Obema je skoraj predpražnik.Tast naprimer je bonbone in daje papirčke na mizo zunaj,ali pa meče na tla in ona to pobira kasneje.Mož tako dela z pokajenimi cigareti.Pa tudi ko tast hoče kaj sam narediti mu ona ne pusti,hoče namesto njega in včasih on prav znori da bo sam.In zato ona pravi da naj ga prevzgojim,ker ve da nisem podobna njej ( se pa bojim da če ne bom šla stran,bom z leti postala podobna).Sumim pa tasta,da se mu zdi da bom spokala in da bom imela vsega kmalu dovol.

Zdaj sem naredila načrt.Šla bom do babi in se z njo pomenila,itak bo rekla ja.Potem pa bom začela urejati eno sobo za prvo silo.Medtem bom nehala štrajkat in vse delala pa mu nič rekla naj sam sodeluje in da vidim kaj bo sam od sebe naredil.Upam,da se bom toliko spravila skupaj,da bom lahko res spakirala,če ne bo drastičnih sprememb z moževe strani.Ker na otroku vidim,da postaja tečen,ko je doma,ali otrok,ali mož.Ko je bil mož ( en dan sicer) v službi je bil otrok popolnoma miren,drugače pa samo negativno energijo od obeh dobiva.

Hvala vsem za odgovore.


super, super, super....denar imaš...kljukica...mami ti bo pomagala..kljukica....prostor pri noni...kljukica...superca!!!

samo še ena stvar je : če je tak že skoz se ne bo spremenil....on ni otrok...nisi odgovorna za njega...je odrasla oseba...ne rabiš bit več "mama"...ker nisi mama...pred seboj imaš malega otročička, ki najbrž še ne zna hodit...ta mali človeček rabi, da si njegova mama....tisti ta veliki pa ne...

vse kar bi naredila zdaj je še,da bi : spustila.....spustila ta odnos...si priznala, da je kakšrne je, da ne ustreza tvojim potrebam in željam, da ni pozitiven za otroka...da je KONEC.... da je konec že nekaj časa, samo nisi opazila, da je...si še kar vztrajala v nečem, kar ni imelo možnosti, da bi uspelo...si tratila svoj čas....

ne bodi več naivna....daj očala dol..... poskrbi za sebe....

moških je milijon...lahko izbiraš....otrok je samo en...

< Sporočilo je popravil mojca345 -- 20.8.2009 0:42:07 >


_____________________________

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu tinkatonka80)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Problem z možem
20.8.2009 1:36:05   
Vijoličarka

IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka80


Vijoličarka jaz nisem nič odvisna od njegovih staršev.Kar so oni njemu dali je običajno zase porabil ( cigarete)in kdaj za trgovino.Edino stroške oni plačujejo samo sem že ko sem se vselila rekla,da bi midva morala dati zraven.Pa je bila tašča proti.Sem veliko o tem govorila s tastom,ki se ne strinja vedno z vzgojo tašče.

.................

Vedno bolj ko razmišljam se mi zdi,da če greva,bom imela manj in ne več dela kot zdaj.Finance me ne skrbijo,imam prihranke,porodniško,otroški dodatek če bo treba,mi bo mami 100 % pomagala,ker sem ji par let nazaj posodila precej denarja za centralno in mi je zadnjič rekla,da nima več kreditov in da mi lahko vrača,ali pa vzame kredit zame če kaj rabim.

.................

Zdaj sem naredila načrt.Šla bom do babi in se z njo pomenila,itak bo rekla ja.Potem pa bom začela urejati eno sobo za prvo silo.Medtem bom nehala štrajkat in vse delala pa mu nič rekla naj sam sodeluje in da vidim kaj bo sam od sebe naredil.



Toliko bolje, da nisi odvisna od denarja, ki ga dasta moževa starša. In če prav razumem, ti babica ne bo zaračunavala stroškov, če boš v taki situaciji, da jih ne bi mogla plačati. In super, da imaš tudi podporo v mami ter si optimistično razpoložena glede financ.

Ne glede na nekaj optimističnih zgodb, ki so bile tu navedene in za katere vsa čast, mislim da si se odločila pravilno. On je navajen, prepričan in vzgojen, da je delo ali kakršnakoli obveznost muka in da je naloga drugih ljudi na svetu, da mu omogočijo udobno življenje. Mogoče bi imela kaj možnosti, če ne bi bilo tašče, ki mu je, po moje, sposobna tudi na skrivaj dajati denar za njegove razvade. Mogoče bi tudi uspela, če ne bi imela otroka, ker se mi zdiš precej močna. Ampak hkrati z malim otrokom pa težko. Zdaj je najbolj pomembno, da odpelješ otroka v stabilno, normalno okolje.

Saj s tem ne boš zaprla vrat. Mogoče bo to prav tista brca, ki jo pa on potrebuje, da se zgane. Če mu seveda ne bo tašča pekla pic, ko je tako ubogi.

Želim ti veliko sreče.


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu tinkatonka80)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Problem z možem
20.8.2009 6:35:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka80

Tinkatonka nisem vedela,da je to aktiven nick tu na forumu.Oprosti,ker sem ti ga prevzela.


Pojdi naprej kot si naredila nacrt, to bo dobro user posted image .

In nikomur se ne rabis opravicevati za svoja dejanja, tako kot se ne rabis opravicevati za to, da imas podoben nick kot ze ena druga punca. Verjetno si navajena ponizevanj s strani moza, ampak k sreci, zivljenje ni vedno taksno in lahko je veliko bolj veselo in radostno. Nikomur nisi pes, da bos prinasala casopis k jutranji kavi in tudi ce se ti ga ne da, tudi ce bi ti spala do opoldne, ali pa celo nekomu popila jutranjo diseco kavo, se za to ne rabis opravicevat. Tako kot je vsak nik unikaten, pa ceprav podoben na prvi pogled in tako kot jih je na ta nacin dovolj za vse, tako je tudi prostora in zraka za vsakega dovolj in nikomur ni treba biti bleda senca in hoditi za telesom njegova velicanstva. Malo izven teme, ampak zavedaj se, da imas vso pravico dihati svez zrak in se za to nikomur ne oparvicevati. Srecno! 

(odgovor članu tinkatonka80)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?