simona11
|
Žal bom morala nekaterim še enkrat razložiti nekaj o segregaciji Tukaj mislim predvsem na ga. "ronja" ronja, naj še vam odgovorim IZVIRNO SPOROČILO: ronja Najhujši zločin je spolna zloraba otroka in se dogaja v vseh kulturah in tudi v moderni demokratični družbi! Seveda je najhujši zložin spolna zloraba otrok, umori itd....samo v tem primeru gre za "zlorabo" s strani državnih inštitucij (o tem sem govorila), verjetno ne boste povedali, da je običajno, da se v modernih družbah dogajajo organizirana posilstva otrok s strani državnih inštitucij ali njihovih uslužbencev. To se tudi v diktaturah retko dogaja, v vojnah pa se lahko zgodi. IZVIRNO SPOROČILO: ronja Samo ločevanje se mi zdi narobe, vendar se tudi sicer strinjam z Gino: če bi bila v nemčiji, bi bila verjetno vesela, da je lahko mala v vrtcu s slovenci... Seveda bi bili vsi veseli, da bi našega otroka dali v skupino, kjer je še kakšen Slovenec......samo tukaj ne gre za to, ne gre za enega, dva ali tri otroke....tukaj je popolna delitev na nacionalni osnovi, ki je nesprejemljiva in prepovedana z USTAVO, ne pa z zakoni kot je bilo omenjeno v prispevku. IZVIRNO SPOROČILO: ronja Mislim tudi, da je prav, da se naučimo jezika dežele, kjer živimo. Seveda je prav, da se naučimo jezika dežele kjer živimo...kdaj pa se bodo te otroci lažje naučili SLO jezik? Če bodo pomešani vsi med seboj ali če bodo razdeljeni v posebne skupine, razdeljene glede na nacionalnost. Kaj vi mislite ga. ronja, verjetno ne boste povedali, da se bodo lažje naučili, če bodo v skupini sami neslovenci. IZVIRNO SPOROČILO: ronja Meni se zdi, da bi to lahko naredila ravnateljica tudi dobronamerno: morda je mislila, da se bodo otroci boljše počutili v skupini, kjer vsi govorijo njihov materini jezik. Tudi dobronamerno (če je kaj takega sploh možno) to ne sme delati, ker USTAVA jasno to prepoveduje, Segregacija na nacionalni osnovi NI sprejemljiva!!!!!!!!! Morda je res mislila, da se bodo bolje počutili v skupini z neslovenskimi otroki... veliko pa je verjetneje, kar se da razbrati iz drugih tem tega foruma, da je mislila da se bodo slovenski otroci bolje počutili, če ne bo "neslovencev" v njihovi skupini, da jih ne bojo okužili npr. z "primitivnimi" Ex-Yu jeziki ali kaj podobnega. Ja tudi to sem zasledila na tem forumu, da so mamice iskale vrtce v Ljubljani, kjer ni "neslovencev".... Mogoče pa je ravnateljica takim mamicam samo ustregla in zaradi tega ustvarila takšen odelek v njihovem vrtcu. pa še to ga. ronja Mogoče se bodo res bolje počutili, samo pa je SLO jezika se sigurno ne bodo lažje naučili, če bodo v skupi sami neslovenci. IZVIRNO SPOROČILO: ronja Mogoče pa resnično ni ločevala po priimkih, ampak po recimo letnici rojstva,... smešno :)))), kako po letnicah rojsva, če vemo da so vsi otroci rojeni isto leto, gre za isto generacijo otrok. Vsi otroci v prvi skupini so stari od 1 do 2 leti, v drugi skupini prav tako od 1 do 2 leti. Po kakšnem čudi se lahko zgodil da so vsi neslovenci Starejši, vsi Slovenci pa mlaši ali pa obratno. Ali me morda želite prepričati, da so leta 2008 v porodnišnicah rojevale samo slovenske mame, 2009 pa samo neslovenske mame. Morda pa so se dogovorile obratno in so rekle me neslovenske mame bomo rojevali leta 2008, ve slovenske pa počakjte do leta 2009, potem pa rojevajte, nevem kaj naj vam rečem ga. ronja Naprej ne bom komentirala, čeprav je tudi veliko nelogičnosti, ker ste opisovali primere iz risank, to tukaj pa je realni svet Všeč pa mi je ta vaš zadnji citat: "ko se je potem črni "chef" njihove šole zamislil, da je sam rasist". Ne vem kaj ste želeli s tem povedati, da smo mi rasiti, ki o tem govorimo, ne pa tisti ki je otroke razdelil na nacionalni osnovi. Lahko bi si kakšen uslužbenec v tem vrtcu postavil podobno vprašanje. Toliko za sedaj, moram nazaj na delo. lepo se imejte in se ne obremenjujte s tem, verjamem da bojo pristojni organi to stvar uredili kot je treba, ker je to v njihovem interesu, v nasprotnem bi postali soudeleženci, to pa si verjetno ne želijo,
|