|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
21.12.2009 13:38:05   
Arwenko
Jaz sem bila pred dobrim mesecem na tej preiskavi, HSG se ji reče, malo pobrskaj, je ena tema, kjer sem tudi jaz pisala, če te pa kaj konkretno zanima, pa kr vprašaj. :)

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
22.12.2009 10:57:51   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Jaz sem bila pred dobrim mesecem na tej preiskavi, HSG se ji reče, malo pobrskaj, je ena tema, kjer sem tudi jaz pisala, če te pa kaj konkretno zanima, pa kr vprašaj. :)


Tudi jaz in poseg ni noben bavbav.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
22.12.2009 11:24:24   
Arwenko
Uuuu...meni je pa bila fejst kriza, ampak to je tak različno. 

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
23.12.2009 10:36:13   
twetka
Ja sej to itak odvisno od človekove vzdžljivosti, enim je groza enim pa sploh ne. No da še povem glede tistih tablet ko sem pisala glede pritiska. danes sem zvedla da jih bom do novega leta lahko ukinila user posted image svetovala mi je zdravnica zdej še folno kislino in sem si kupla tablete, ki mi jih je svetovala in kolker sem prebrala vsebujejo poleg folne kisline tudi neke vitamine, ki so potrebni za otroka, tako da zdej pa res upamo da bomo zanosili v teh treh mesecih, če pa ne pa upajmo da kmalu.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
28.12.2009 19:51:53   
urshak
Ravno včeraj sem naletela na tole temo, pa sem se odločila, da še jaz napišem svojo zgodbo. Začela se je leta 2002, ko sem se poročila in sva z dragim seveda delati tudi na otročičku. Naj povem, da se nisem poročila ravno v rosnih letih, ampak že pri starosti 32 let. Vse življenje sem tudi imela težave s kilogrami, takrat sem jih imela 90, pri višini 160. Vsa vesela sem bila januarja 2003, ko sem zagledala user posted image , a se je veselje kaj hitro končalo s spontanim splavom in čiščenjem. Pa smo rekli, gremo naprej. Aprila 2004 se je s spontanim splavom končala druga nosečnost. Seveda je moja g za vse krivila mojo preveliko težo. Dala me je na preiskave za sladkor, ščitnico, pa ne vem, kaj še. Na moje vztrajanje pa sem le dobila napotnico za Ljubljano. Tam me je sprejel zelo prijazen dr. Voglar. Najprej sem imela slikanje maternice. To ni nič kaj prijetna zadeva. In to je bil že januar 2005. Izvidi spo pokazali, da je vse ok, jajcevodi so prehodni. Jeseni me je pregledal ultrazvočno in ugotovil preglado. Ta je bila 2006 odstranjena. Nato smo čakali. Mož je bil vmes na spermiogramu, je bilo tudi vse ok. Jaz sem v tem času pridelala 115 kil. Ker jih je tudi mož imel občutno preveč, sva se odločila za hujšanje. Kupila sem knjigo Jem, torej hujšam (to je Montignacova metoda). V osmih mesecih sem shujšala 28 kil. Ker o user posted image ne duha ne sluha, jaz pa tudi ne vsako leto mlajša mi je Vogler predlagal diagnostično laparoskopijo. Na vrsti za njo sem bila septembra 2008. Najbrž ne bom nikoli pozabila njegovih besed, ko mi je povedal izzid laparoskopije: Z vami je vse vredu, lahko že naslednji mesec zanosite. Kot bi bile te besede preroške, je bila oktobra moja zadnja menstruacija, zdejle pa ob meni dremlje moja skoraj petmesečna lepotička. In jaz verjamem, da je tudi to, da sem izgubila toliko kg pripomoglo k temu, da sem zanosila, imela krasno nosečnost in sedaj uživam kot mama.
Lep pozdrav, veliko sreče pri hujšanju in čimprejšnje pikice želim vsem skupaj. Boriti za njih se je vredno.

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
11.3.2010 20:53:47   
Shilou
Pozdrav.

osebno poznam veliko punc, ki so imele dosti preveč kg, tudi do 30kg. Vse so čisto normalno zanosile. Sem brala enkrat en link, na katerega je odgovarjal ginekolog. Napisal je, da prekomerna teža nič ne vpliva k temu, da ženska ne zanosi, ampak je velikokrat dejavnik prav psiha. Po moje to dokaj drži, saj veliko suhih punc ima tudi težave pri zanositvi.

No glavno je, da se ženska v svoji koži dobro počuti in po moje je to prvi korak v smeri zanositve.


veliko sreče pa bo vse v reduuser posted image

(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
12.3.2010 10:10:34   
twetka
Shilou sej sama teža nima takega pomena pri zanositvi. Pri meni ga ima ker so mi odkrili PCOS in tu ima teža zelo zelo velik pomen, ker zaradi prevelike teže posledično ni ovulacije in ko shujšaš se v večini primerov uravna samo od sebe.

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
13.3.2010 13:10:59   
sisi 20
Dan

Da še jaz povem svojo zgodbo
Ko sem prvič zanosila sem imela 60 kg bilo je brez problema
v user posted image sem se pa zredila za celih 30 kg tako da sem prišla na 90 in čez
Poskusila drugič user posted image a potem splavila
Poskusila tretjič user posted image in isto.
Moram pa povedati da se to dogaj 16 let
Vmes  sem bila pri ginek. pa mi je skoz govorila da je ok
Potem sem  menjala gin.in mi je ona rekla bi bi bilo pametni shušjšati. Probavam pa nič
Menjam gin. ona pa mi ni reklka da sem debela apmak sva začela z trepijam in žal nič


Moje osebno mneje je pa to da res kg in psiha nas naredi neplodne
če se motim me pa popravte

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
13.3.2010 13:32:14   
twetka
Veliko je res na psihi, samo pa pomaga tut najbrž če daš kak kilogramček dol. Js sploh nisem imela menstruacije brez da bi jo sprožila s tabletami in ko sem malo shujšala, sem jo dobila spet samo od sebe po ful ful dolgem času, se pravi da ima teža zelo veliko pri tem.

(odgovor članu sisi 20)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
20.3.2010 23:08:46   
urša28
TWETKAse strinjam s tabo,ko imam malo čez 80kg,sem oplela,ko pa spet padem na 75-78 kg jo imam pa spet normalno in ima pco...tko,da verjamem,da je od teže vsaj pri mojem primeru sigurno...

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
21.3.2010 11:31:16   
twetka
Ja js lahko ponosno povem da sem iz 115kg prišla na 101kg pa sem jo dobila samo od sebe, se pravi neki je na tem, pa tut prej že večkrat ko sem shujšala pred leti sem jo potem takoj dobila. 

(odgovor članu urša28)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
22.3.2010 13:09:48   
Monstera
Konec leta 2008 sem prenehala s KT. V letu 2009 sem imela samo 5 user posted image . Imela sem pa 93kg, ki sem jih pridobila v 3eh letih, sem se malo zapustila. Poleti 2009 sem se odločno odločila, da bom shujšala in to mi je postala glavna stvar v mojem življenju. Dokler ta želja ni prišla tako visoko, mi ni nikoli uspelo shujšat. Resnično si je treba to želet in bit zelo zelo močno motiviran za tak podvig. Tako sem v 6ih mesecih izgubila 30kg. Od takrat, december 2009, imam redne user posted image , niti enkrat mi ni izostala, točno vem kdaj jo bom dobila in res sem presrečna zaradi tega. Pravtako pa je tukaj PCO, za kar sem ravno ta mesec dobila klomifen. Imam tudi težave s ščitnico, kar je tudi nekako bil moj izgovor, da sem dobila toliko na teži. Dejansko sem nagnjena k debelosti - PCO + šlitnica + obožujem hrano. Vendar vse kar pojem gre gor. Zdaj držim težo 63, 64kg že 3 mesece.
Nekaj nasvetov. Najbolj pomembna je zdrava prehrana oz. izbira hrane. Na žalost je poceni hrana danes škodljiva, ki se v telesu z vsakim kosom samo nabira. V mislih imam maščabo (siri, jogurti, mleko...), če si vzamete čas in preverite embalažo, izberite tiste z manj maščobe, res minimalno. Bel kruh zamenjat s črnim/rženim, pravt tako ržene testenine, polnozrnati kosmiči, belo meso, ne rdečega in tako dalje. Nekako hrano, ki jo že uživate, zamenjate lahko z bolj zdravo. Še sladkane sokove zamenjajte za naravne. Tudi piškote lahko same spečete brez putra in podobno. Res se vam bo poznalo in telo vam bo hvaležno.
Shujšala sem tako, da sem jedla 5x na dan, obrok je tudi jabolko. Pazila sem da sem npr. hidrate jedla zjutraj, ne pa zvečer ipd. Kruh sem med hujšanjem čisto opustilam namesto tega je bila na jedilniku vedno zelenjava, se kar navadiš. Odpovedala sem se vsem sladkarijam, porcije kosila in večerje sem zmanjšala za polovico. Tudi kakršnokoli grickanje med gledanjem televizije ali pred računalnikomm ni prišlo v poštev, sem pa v krizi vzela nesladkani čigumi :D Poleg tega sem kupila sobno kolo, kar je pa res najboljša investicija, kar sem jo kdaj naredila. Ven nisem marala it tečt, ker se mi je zdelo, kot da me vsi gledajo, pravtako kašen fitnes, telovadnica, telovadba v skupini, ni bilo pogojev. Pa sem se lepo zaprla doma, začela sem z 10 min na dan, kar se je sproti samo od sebe povečevalo. Na koncu sem prišla na 1h kolesa na dan, v tv sem dala dvd oz. kakšno nanizanko in je minilo zelo hitro. Pred tem sem tudi naredila nekaj ogrevalnih in raztegajočih se vaj, pravtako je to z 10 min prešlo na 30-45 min. Enostavno sem bila zmožna več, imela sem vedno več energije in volje, še posebaj, ko opaziš rezultat. Ni dovolj, da se samo tehtate. Dajte se tudi merit. Tehtnica lahko stoji na enaki številiki tudi 2-3 tedne, pa ne pomeni, da se takrat nič ne dogaja. Še najboljše pa je, da se slikate. Jaz sem se slikala vsak mesec in potem primerjala slike, to mi je dalo neverjetno motivacijo.
Kot sem že omenila, za to je potrebno veliko volje in časa, ampak meni osebno je bilo vredno. Kot se mi je izboljšalo zdravstveno stanje, se mi je tudi duhovno, veliko raje grem med ljudi kot prej.
Ve kar še kaj vprašajte, z veseljem vam pomagam, jaz bi rada to izkušnjo delila z vsakim, ki si želi izgubit težo, ker se res splača. Ko se spustite v to in se resnično držite diete in telovadbe (jaz sem imela kar uro od kdaj do kdaj vsak dan pa me nisi takrat spravil nikamor), je potreben samo še čas. Tako sem si jaz govorila, sedaj delam kot moram, kot sem se odločila, potreben je samo še čas in dnevi so minevali.
Pa srečno vsem!

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
22.3.2010 13:18:34   
Shilou
Monstera. Zelo pozitivna in lepa zgodba. Držimo pesti, da vama čimprej uspe user posted image .

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
22.3.2010 13:30:03   
twetka
Monstera, ko sem brala tvojo zgodbo sem imela kurjo polt. Naredila si zelo veliko stvar v življenju, kar je vredno samo velike pohvale. Tudi sama delam na hujšanju že neki mesecev, ampak uspelo mi je zgubiti samo 15 kg, tudi s tem sistemom 5x na dan, ki mi ga je priporočala zdravnica in če vpelješ v življenje malo gibanja, mislim da gre z lahkoto, čeprav je hujšanje ena izmed težjih stvari in zanj rabiš res karakter, zato vsaka ti čast da si v tem uspela. S tem ko si napisala tvojo zgodbo, verjamem da si marsikateri vlila veliko upanja, tudi meni. Sama poskušam gledat malo na kalorije, privoščim si tudi kaj sladkega ampak samo tisto in nič drugega, pa zelo v majhni količini, tako da je bolje jesti neki kar te nasiti in v večji količini. Kdaj pa kdaj pa paše kaj za posladkat. Sem mnjenja da se nebi smeli ničemer odpovedovat in tut zdravnica mi je tako svetovala, ker menda telo čez čas ko tistega ne dobi začne na nek način imeti željo po tistem in ko začneš mogoče spet jest začne tisto ful kopičiti in mislim da je v zmerinih količinah tudi sladkor dovoljen. Js sama si kdaj kupim Milkyway minute, nekako tako se imenuje. Je po svoje kalorično je pa žitno in mislim da telesu to ne škkodi za malo energije, je pa ta tablica za en obrok. Upam da mi rata še več shujšat, včasih me je prav strah da bom spet padla na stare tire in se začela nažirat. Grozen občutek je ko imaš samega sebe na preizkušnji.

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
22.3.2010 13:37:56   
ALWAYS LARA
jaz imam preveliko težo že celo življenje, vendar z zanositvijo nisem imela problemov. sem pa jih imelča zdej sama s sabo in svojo težo. ker mi nikakor ni uspelo shujšat ne po dietah, ne v programu cindy, sem rekla, da zdej je pa dost. zvedla sem za hujšanje pod zravniškim nadzorom, na napotnico v centru medico. res sem navdužena. hujšam zdej tam od decemra lani, shujšala sem 16 kg, še 10 kg imam do cilja. res so strokovni, od začetka te pregledajo vse živo, potem pa naredijo program prehranjevanja in gibanja. namen je da spremeniš življenje za vedno! ješ 5x na dan, vsak dan 1 uro gibanja. super je! toplo ti priporočam!

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
22.3.2010 14:00:09   
Monstera
twetka 15kg ni malo! To je zelo pohvalno, to je ogromno! Štetje kalorij ej tudi odlična zadeva, še posebaj za tiste, ki vedo, da pojejo preveč oz. se nažirajo. Kalorije so res logična zadeva. Na internetu je veliko kalkulatorjev, ki ti znajo povedat, koliko kalorij dnevno glede na svoje telo lahko zaužiješ. Vse kar boš manj zaužila, boš hujšala, kar pa boš več zaužila, se boš zredila. Samo je treba pazit, da se ne zaide v stradanje, ker bi recimo dnevno količno zaužila in zato ne bi želela več jest. Pa tudi sama prisegam na zdravo hrano, tako da je treba sve skupaj malo skombinirat.
Sama se sedaj ničemur ne odpovedujem, vendar med hujšanjem, sem se pa odpovedala vsemu. In še enkrat ponavljam, da se je splačalo. 6 mesecev brez sladkarij zato da se danes počutim odlično, takoj bi šla še enkrat, ker to res ni nič. Danes pojem kar si zaželim, tudi tortico in tako, vendar se tehtam čisto vsak dan, da se slučajno ne bi zopet ponovilo. Kaj je danes drugače. Ja, zamenjala sem zgoraj našteto hrano, ki jo še zdaj uživam. Kar se tiče sladkarij pa takole, si jih priviščim, tudi pri hiši jih imamo, vendar jih jem ko si res želim. To pomeni, da ne grem k omari z mislijo #hmm kaj bi, nekaj bi, hmm a bi to, ne ne to bom, hmm ja to bom# in si potem uzamem nekaj, ampak grem do omare, ko si resnično zaželim točno določeno stvar v njej. Tako mi sploh ne paše vsak dan kaj sladkega. Tudi manj pojem, verjetno skrčen želodec, telo se je navadilo na manjše porcije. Še ideja kako zmanjšat vnos hrane. Kar dobite na krožnik, ne pojest do konca. Vedno nekaj pustite. Dostikrat ljudje tudi pojemo do konca, ali pa kar otroci pustijo, ker ne želimo metati stran, pa sploh ne pomislimo, da s tem naredimo več škode kot dobrega. Ni treba pojest do konca, enostavno ni treba, lahko se pospravi pa se poje kasneje ali pa se pač ne.
Za motivacijo nekateri potrebujejo tudi pomoč, kot si jo je posikala ALWAYS LARA, kar je zelo super. Sama sem si neprestano zraven sebe predstavljala nekoga, ki me goni. Ko nisem mogla npr. ponovit vaje, sem si predstavljala, da stoji nekdo zraven mene in me ne bo spustil dokler ne končam, kot trener. Vendar si osebnega trenerja ne bi mogla privoščit, zato sem se sama spravila v red.
Dekleta, vse se da če se hoče. Če si res želite izgubit kile, jih boste!

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: nedelovanje jajčnikov zaradi prevelike teže
22.3.2010 14:36:04   
twetka
To kar si napisala, se kar podpišem pod tvoj post, vse si prav napisala. In res je če človek neki ne naredi sam zase, nobeden nebo namesto nas naredu.

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?