|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
3.10.2009 15:26:03   
Onasiss
Ej, tole je pa res en šit....
 
Ravno zaradi takih stvari imam doma stanovanje fino zavarovano.
 
Kar pa se tiče nekih dokazovanj in podobnega pa takole.... Kdorkoli je to montiral je verjetno vedel v kakšno steno se stvar montira. Namreč gibs plošče, ki se danes zelo pogosto uporabljajo v novogradnjah imajo določeno obrementitev. Torej, če je bila stena preobremenjena je seveda vse skupaj popustilo in padlo, ne glede na to a se je kdo obešal gor ali ne. Govorim le v primeru, če so stene veritasa iz gibsa in ne iz betona.

_____________________________

So what....

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
3.10.2009 15:33:00   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Koliko so ze dobili tisti, ki so se vozili skozi omet odpadajoci Sentiski predor?

Tisti, ki so se vozili skozenj (in se jim ni nič zgodilo) ali tisti Nemec, kateremu je nekaj padlo na avto? Prvi niso vložili tožb (in četudi bi jih, bi jih izgubili), drugemu pa je škodo povrnila zavarovalnica (za avto - civilna tožba pa še ni končana, kolikor jaz vem).

A ti je zdaj jasno, koliko smisla ima tozba?

Ja. Kdor čaka, dočaka (v tem primeru: če ima prav in če ni kriv). user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
3.10.2009 19:52:21   
a.jda
Ravno to se je nam zgodilo z omaro za dnevno sobo , kupljeno v Lesnini celje .

S  to razliko , da so še isti dan prileteli monterji, mi pa smo že prej poslikal,i in poslali direktorju, ki se nam je opravičil in takoj poslal mojstre , da so pogledali in naročili novo, ki pa so jo potem čisto drugače zmontirali z dolgimi šraufi v steno in se gor obešali, da bi videli če bo v redu.


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
3.10.2009 21:31:39   
veritas
Komentar Kerense o možnosti zavrnitve montaže je neumnost. Zakaj pa bi dvomil v mojstra? Zakaj bi dvomil, da je izbral pravilne in dobre vijake? Zakaj bi jih moral jaz kontrolirati? Ali potnik pri vstopu na avtobus prekontrolira gume na avtobusu? Pri montaži sem bil prisoten, ampak nisem gledal "monterju pod prste". Nenazadnje sem montažo tudi plačal in sem verjel, da bo opravljena strokovno. Ampak da se razumemo: NE OBTOŽUJEM MONTERJA! Napake so se in se bodo dogajale. OBTOŽUJEM LESNINO BRDO!. Zaradi njihovega ignorantskega odnosa do nas kupcev.

Vem, da je tožba zadnja rešitev, ampak takšen odnos pa le presega vse meje. Poslal sem tri dopise na Lesnino, vse poslikal, jih klical.... odgovor direktorja Cuglja pa je bil, da naj se obrnem na odvetniško pisarno. Nato pa sem še njim vse poslal ( skupaj z navodili za uporabo!! ). Odgovor? Tožite. In kaj preostane nato kupcu? Očitno samo tožba, pa še to je le moralna zmaga, saj vemo, koliko časa vse traja na sodiščih.

Kar se pa tiče zakonske osnove ( seveda sem po vsem tem prebral še zakone ):


Zakon o varstvu potrošnikov pravi:
A) 9. člen
Proizvajalec je odgovoren za škodo, ki jo je povzročil izdelek z napako, če je škoda nastala deset let od dneva, ko je ta izdelek dal v promet.
B) 6. člen
(1) Izdelek ima napako, kadar njegova varnost ni takšna, kot jo potrošnik lahko upravičeno pričakuje. Pri oceni, kakšno varnost je potrošnik upravičen pričakovati, je treba upoštevati zlasti:
1. predstavitev izdelka glede na njegovo namembnost,
2. predvidljivo uporabo izdelka na razumen način,
C) 11. člen
Odgovornosti za škodo po tem poglavju s pogodbo ni mogoče omejiti ali izključiti.

POVZETEK:
LESNINA JE DOBAVILA IZDELEK Z NAPAKO, KER NJEGOVA VARNOST NI BILA UPRAVIČENO PRIČAKOVANA ( 6. ČLEN )- upravičeno je bilo pričakovano, da bo izdelek služil svojemu namenu t.j. da bo omara ostala na steni. Saj ga nisem kupil in pričakoval, da bo padla na tla! IZDELEK Z NAPAKO JE POVZROČIL ŠKODO, PROIZVAJALEC PA JE ODGOVOREN ZA ŠKODO ŠE 10 LET OD DNEVA IZDAJE V PROMET ( 9. člen ) - škoda je razvidna iz slik. ODGOVORNOSTI PROIZVAJALCA NI MOGOČE OMEJITI ( 11. člen ).

Mič II - resno misliš, da bi sam uničil stanovanje in vrgel omaro na tla? Upam, da ne!

Pa še tole; nestrpnost, sovražnost... gor ali dol - v v primeru, da bi se mojim otrokom kaj zgodilo, bi obiskal Lesnino z kijem in našel odgovornega. Če pa koga moti ta komentar, naj si še enkrat ogleda sliko! Bom pa poskrbel, da bodo slike in članek tudi v časopisu. Če bom že moral plačevati advokata, naj še direktor Lesnine Cugelj prebira o svojem odnosu do kupcev.


(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
3.10.2009 22:18:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu veritas)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 15:24:09   
mala zirafa
Kaj pa če bi klical na preverjeno?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 15:33:34   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: veritas
Komentar Kerense o možnosti zavrnitve montaže je neumnost.

Zakaj pa neumnost, če pa imaš to možnost? user posted image Že res, da izkoristiš montažo, ki je všteta v ceni, ampak če jaz monterju ne bi zaupala, bo montažo pustila drugemu. Brez pardona.
Zakaj bi dvomil v mojstra?

Poglej svoje fotografije, pa boš videl, zakaj dvomiti user posted image . Ampak to je tista "po toči". Sam si napisal, da se ti je njegov način dela zdel napačen. Ja zakaj si bil pa tiho?
Zakaj bi dvomil, da je izbral pravilne in dobre vijake?

Zakaj pa si to napisal, če nisi dvomil?
Zakaj bi jih moral jaz kontrolirati?

Ne da bi moral, ampak je pametno, da bi. Zato, ker gre za tvoje omare, tvoje stanovanje, tvoj denar, tvoje otroke, tvoje življenje.
Ali potnik pri vstopu na avtobus prekontrolira gume na avtobusu?

Načeloma ne. Saj načeloma tudi montaže ne kontroliramo. Ampak ti si napisal, da si bil prisoten in da se ti je zdelo nestrokovno (oz. tako nekako, no - ne grem nazaj točno brat).
Pri montaži sem bil prisoten, ampak nisem gledal "monterju pod prste".

Kako pa se ti je potem lahko zdelo, da ne dela dobro?
Nenazadnje sem montažo tudi plačal in sem verjel, da bo opravljena strokovno.

Iz teha izhaja večina od nas in to je eden od razlogov za pravno podlago (tožbo).
Ampak da se razumemo: NE OBTOŽUJEM MONTERJA! Napake so se in se bodo dogajale.

Se dogajajo in se bodo, seveda. In vsak razumen človek jih tolerira. Ni pa potrebe po toleriranju malomarnosti in nestrokovnosti, sploh pa za svoj denar. Ugotoviti bi bilo treba, ali je bila malomarna montaža (torej krivda monterja) ali so bili neprimerni materiali za montažo (kar je pa krivda njegovega nadrejenega). Krivda Lesnine je tukaj samo ta, da najema nestrokovno osebje.
OBTOŽUJEM LESNINO BRDO!. Zaradi njihovega ignorantskega odnosa do nas kupcev.

To pa rade volje verjamem.
Vem, da je tožba zadnja rešitev, ampak takšen odnos pa le presega vse meje. Poslal sem tri dopise na Lesnino, vse poslikal, jih klical.... odgovor direktorja Cuglja pa je bil, da naj se obrnem na odvetniško pisarno. Nato pa sem še njim vse poslal ( skupaj z navodili za uporabo!! ). Odgovor? Tožite. In kaj preostane nato kupcu?

Odnos je res ignorantski (to je odnos direktorja, ne celotne Lesnine in ne monterja) in načeloma lahko tožiš tudi za to. Ampak v bistvu so ti pa povedali prav. Tožite. Nihče namreč ni dolžan sklepati kompromisov. S tem si sicer umaže dobro ime, ampak če mu je za za vseeno, nimaš kaj.
POVZETEK:
LESNINA JE DOBAVILA IZDELEK Z NAPAKO, KER NJEGOVA VARNOST NI BILA UPRAVIČENO PRIČAKOVANA ( 6. ČLEN )- upravičeno je bilo pričakovano, da bo izdelek služil svojemu namenu t.j. da bo omara ostala na steni. Saj ga nisem kupil in pričakoval, da bo padla na tla! IZDELEK Z NAPAKO JE POVZROČIL ŠKODO, PROIZVAJALEC PA JE ODGOVOREN ZA ŠKODO ŠE 10 LET OD DNEVA IZDAJE V PROMET ( 9. člen ) - škoda je razvidna iz slik. ODGOVORNOSTI PROIZVAJALCA NI MOGOČE OMEJITI ( 11. člen ).

Prvotno si trdil, da je krivda v nestrokovni montaži z neprimernimi materiali. To je torej krivda monterja in njegovega nadrejenega, ne Lesnine. Zdaj je imela omara napako. Katero (takšno, da bi bila Lesnina odgvoorna)?


(odgovor članu veritas)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 15:41:35   
slutnja


Pred slabimi tremi leti smo kupili v Lesnini Brdo regal za dnevno sobo. Prišel je mojster iz Lesnine Brdo ( v ceno je bila vključena dostava in montaža ) in vse lepo postavil. V regalu sta bili dve omari, pritrjeni na steno.
Poleti t.j. julija pa smo pri prihodu domov naleteli na opustošenje! Obe omari sta se dobesedno odtrgali od stene, pod seboj razbili celotno belo tehniko ( TV, DVD.. ) in padli na tla dva metra naprej. Pri tem sem opazil, da je mojster uporabil za pritrditev v steno lesne vijake, plastične vložke in nekaj kovinskih dolgih 1,5 cm! Takoj mi je bilo jasno, da to ne bi dolgoročno nosilo takih omar!
Takoj sem poklical v Lesnino, poslal mail z slikami in poslal dopis ter predlagal povrnitev škode. Pričakoval sem vsaj opravičilo ali pa neko ponudbo z popustom! Nasprotno - dobil sem suhoparno pismo direktorja Cuglja v stilu; če vam ni kaj prav, pa nas tožite, poleg tega pa napotek, da naj se za vse naslednje zadeve obrnem kar na odvetniško pisarno. Seveda sem napisal pismo tudi odvetniški pisarni. Ker odgovora ni bilo, sem jih poklical in odgovor je bil: lahko kar tožite.

Čudovito, Lesnina Brdo, zase vem, da je to zadnja stvar, ki sem jo kupil tam. Vsem bodočim kupcem pa v podobnih situacijah svetujem, da prihranijo denar za pisma in naj ne pričakujejo opravičila, kaj šele povrnitve škode. Obrnejo naj se kar na advokata.

Pa še tole v razmislek družinam z majhnimi otroci; na mestu, kjer je padla omara, se ponavadi igrata moja dva majhna otroka. Na srečo ju zjutraj ni bilo doma. Tako je pokopala pod seboj samo njune igrače. Če bi se to zgodilo med njuno igro, bi bila mrtva! Slike razdejanja si lahko ogledate na http://moj-album.com/album/16399629






če lahko jih tozi, slike in zgodbo pa daj se kam v kake casopise, rumene strani ali na tv, da bodo v lesnini zihr imeli manj strank....


JST SM STABO, V LESNINO NIC VEC...ZE ZDAJ SM SLA BOLJ MALO...


_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 15:42:28   
uškinamama
mene bo pobralo od skrbi user posted image  , že dva tedna se nategujem z lesnino koper ....zdaj pa vidim tole user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 15:46:17   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: slutnja
če lahko jih tozi, slike in zgodbo pa daj se kam v kake casopise, rumene strani ali na tv, da bodo v lesnini zihr imeli manj strank.

Kaj pa je sedaj tukaj bistvo? Uničiti Lesnino ali urediti, da se človeku povrne škoda (in doda opravičilo za odnos)? user posted image

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 15:49:12   
slutnja
ja saj on je dal njim moznost da bi nek normalen odnos in opravicilo dobil pa jim ocitno ni do tega.... a zdaj pa naj on kar pozre vse skupaj al kako,... sam da bo lesnila lepa in fina vsa..oz. njen direktor?

_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 15:50:44   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: slutnja
ja saj on je dal njim moznost da bi nek normalen odnos in opravicilo dobil pa jim ocitno ni do tega.... a zdaj pa naj on kar pozre vse skupaj al kako,... sam da bo lesnila lepa in fina vsa..oz. njen direktor?

Bože ne daj, da bi požrl vse to. user posted image Jasno je navedeno, da jim je dal možnost - žal pa Lesnina te možnosti ni sprejela. Zato sem vprašala, v čem je zdaj bistvo.

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 15:58:08   
Kliki
No pa še jest svojo skledico pristavim. Nisem imela probleme z monterji ker mi enostavno kljub doplačilu ni pripadal.
V trgovini mi je rekla naj se znajdem kot vem in znam. Mislim za po******.user posted image
Kupila sem Garantovo kuhinjo in ko smo te škatle začeli odpirati smo ugotovili da pol stvari sploh ne paše skupaj.user posted image Grem nazaj v trgovino mi z eno težavo zamenjajo tako da smo nekako sestavili kuhinjo.user posted image
Da o garderobnih omarah ne govorim ko mi je po pol leta padal na razen pa ne zaradi slabe montaže ampak spet ni pol stvari pasalo skupaj.user posted image

In sedaj imam vse nekaj poštukano. Ko se bom selila bom definitivno vse v Ikeji nabavla.
Majo dobre stvari pa še simpl je za sestavt.user posted image

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 16:16:41   
Oceania
]IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: veritas
POVZETEK:
LESNINA JE DOBAVILA IZDELEK Z NAPAKO, KER NJEGOVA VARNOST NI BILA UPRAVIČENO PRIČAKOVANA ( 6. ČLEN )- upravičeno je bilo pričakovano, da bo izdelek služil svojemu namenu t.j. da bo omara ostala na steni. Saj ga nisem kupil in pričakoval, da bo padla na tla! IZDELEK Z NAPAKO JE POVZROČIL ŠKODO, PROIZVAJALEC PA JE ODGOVOREN ZA ŠKODO ŠE 10 LET OD DNEVA IZDAJE V PROMET ( 9. člen ) - škoda je razvidna iz slik. ODGOVORNOSTI PROIZVAJALCA NI MOGOČE OMEJITI ( 11. člen ).

Prvotno si trdil, da je krivda v nestrokovni montaži z neprimernimi materiali. To je torej krivda monterja in njegovega nadrejenega, ne Lesnine. Zdaj je imela omara napako. Katero (takšno, da bi bila Lesnina odgvoorna)?





Kerensa, Veritas si monterja ni izbral sam in od njega nima kaj terjat. Lesnina je na podlagi kupoprodajne pogodbe odgovorna za nastalo škodo, oni lahko vložijo regresni zahtevek monterju, s katerim imajo svojo pogodbo. Napaka pa je nastala več kot očitno nastala pri montaži.

Veritas, cenilec stane okoli 600 eur, dokazno breme pa je v potrošniškem pravu na strani prodajalca.


< Sporočilo je popravil Lady Birdkiller -- 7.10.2009 16:18:40 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 16:21:11   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Lady Birdkiller
Kerensa, Veritas si monterja ni izbral sam in od njega nima kaj terjat. Lesnina je na podlagi kupoprodajne pogodbe odgovorna za nastalo škodo, oni lahko vložijo regresni zahtevek monterju, s katerim imajo svojo pogodbo. Napaka pa je nastala več kot očitno nastala pri montaži.

Veritas, cenilec stane okoli 600 eur, dokazno breme pa je v potrošniškem pravu na strani prodajalca.

Vem, da si ga ni izbral sam - vključen je bil v ceno. Izbrala ga je Lesnina. Vendar se morata potem montažerska firma in Lesnina med sabo dogovoriti, kdo bo kril škodo. Če je kriva nestrokovna montaža, je krivda na strani monterja oz. montažerske firme. Lesnina načeloma ne odgovarja za nestrokovno montažo zunanjega sodelavca, razen, če imajo v medsebojni pogodbi o sodelovanju določeno, da vso odgovornost prevzema Lesnina. Če je pa monter zaposlen pri Lesnini, potem pa načeloma sam odgovarja za svoja dejanja (Lesnina, kot šef, odgovarja posredno - kar pomeni, da kazen lahko dobita oba). Če je bil monter Lesninin, potem je takšna zadeva lahko tudi razlog za krivdno odpoved delovnega razmerja.

Ker ni možnosti sporazuma v obeh primerih, je bila tožba res najboljši nasvet.

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 16:30:42   
Oceania
Načeloma,načeloma.... bistvo sem povedala.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 16:34:19   
Kerensa*
Saj smo ga vsi. user posted image

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 17:59:45   
ledenaa
Sem pogledala steno od blizu
In lesnina ni nič kriva.
kakor jaz vidim nimaš dobre stene.
Čisto vsi vijaki tam in vse ostalo je čisto uredu in po pravilih ,tako da ne verjemam da boste kaj iztržili

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 18:02:13   
Felicita
A) 9. člen
Proizvajalec je odgovoren za škodo, ki jo je povzročil izdelek z napako, če je škoda nastala deset let od dneva, ko je ta izdelek dal v promet.
B) 6. člen
(1) Izdelek ima napako, kadar njegova varnost ni takšna, kot jo potrošnik lahko upravičeno pričakuje. Pri oceni, kakšno varnost je potrošnik upravičen pričakovati, je treba upoštevati zlasti:
1. predstavitev izdelka glede na njegovo namembnost,
2. predvidljivo uporabo izdelka na razumen način,
C) 11. člen
Odgovornosti za škodo po tem poglavju s pogodbo ni mogoče omejiti ali izključiti.


jest zadevo vidm čist drugač in sicer - omara sama po sebi ni bla nevarna (kar se njih tiče bi jo lahko otrok tudi sam nase podru in bi ga ubilo, pa to pač ne pomeni da ja omara nevarna, ampak da je bila neprimerno uporabljena), kar pomeni, da oni tuki odgovorni niso. odgovorni bi bli, če bi se npr prazna polica zlomila sama od sebe in koga/kaj poškodovala (ker je razumna uporaba spet stvar osebne interpretacije in bi lahko zgubil tožbo če si dal npr biblijo gor, ker je to pač težka knjiga in ni v okviru razumne uporabe). tožiš po mojem mnenju lahko kvečjemu monterja (osebno oz. firmo pri kateri je zaposlen), pa še to vprašanje, ker storitve pa nimajo tako dolgega 'garancijskega roka', vsekakor pa ne tri leta. poleg tega ti zna kak cenilc (ki ga bodo sigurno klical, če boš šu v tožbo) tudi povedat, da so ble tiste omare itak pretežke za stene kot jih maš (kar ti pa u bistvu ne lesnina, ne monter nista dolžna oz. niti usposobljena povedat) ali pa da v navodilih za uporabo (ki so ponavadi zraven) piše da je nosilnost 5kg in si ti 'očitno' več naložu notr. po mojih izkušnjah se pohištveniki ponavadi zaščitijo skorej tok kot farmacevti z navodili za uporabo zdravil.
vsekakor je zadeva grda in shit happens, ampak mislm da maš zvezane roke in ti tut odvetniki ne bojo pomagal, če ti pa bojo boš pa škodo preplačov za ene 5x (odvetniška tarifa je... svinjska)


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
7.10.2009 18:11:58   
babyloverka
user posted image jaz imam katastrofalne izkušnje z lesnino hoče. če v zadnjih dveh mesec nisem fasala 10 glavobolov, 100 sivih las in skorajšnjega živčnega zloma, da o stroških telefona in bencina sploh ne govorim user posted image  
totalna nestrokovnost in nategovanje da je joj. jaz v življenju več ne stopim v lesnino pa če bodo prodajali omare za 1 euro. ker tako kot pa se oni norca delajo to pa je katastrofa.
sama delam v trgovini in vem kakšne so dolžnosti prodajalca in vem kakšne so pravice kupca in njih bi pa res bilo potrebno it tožit user posted image

naročim omaro, dobavni rok 5 tednov, kličem 4 teden in mi je rekla da kaj klicarim da je 5 tednov dobavni rok, pokličem po 5 tednu in ugotovim da imajo v skladišču in me nihče ni obvestil in za smetano na vrhu torte: zakonite zamudne obresti (njihov izraz) 1 cent na dan user posted image  ne en evro ampak en preklemani cent user posted image

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
8.10.2009 10:45:32   
kalbo
Moje skromno mnenje:

Sam še nikoli za nobeno visečo stvar nisem uporabil priloženega pritrdilnega materiala, ker je zanič. Pa ne zato, ker je zanič sam po sebi, ampak zato, ker je namenjen montaži v idealno steno, kar pa stena na sliki ni. Za to steno se uporabi podaljšane vložke za votle stene, le te se pa utrdi z montažnim lepilom (strošek za tistile regal...pod 10 EUR). Princip gor, ali dol, jest monterju v nobenem primeru nebi zaupal, ker imam preveč izkušenj s kvazi stručkoti, zato stvari počnem sam, če pa ne, mu gledam pa preklemano pod prste. Ziher je ziher. Če bi ti pokopalo pod ruševinami otroka, ti noben odvetnik, ne odškodnina nebi pomagala.

V bodoče pazi, komu zaupaš montažo visečega pohištva al pa bilokerega pohištva, pa če je montaža v ceni, al pa če je ni. Bolš se zdilat za popust in potem dobit preverjenega mojstra za montažo.

Zdaj imaš, kar imaš. V bistvu si moralno odgovoren za nastalo situacijo sam, ker zaupaš montažo tako pomembne stvari človeku, ki ga ne poznaš in nima referenc. Poizkusi iz tega iztržit čim več, v bodoče pa ne zaupaj montaži v ceni, ker to ponavadi delajo najcenejši ponudniki, kar pa v nobenem primeru ni OK. Pol ti pa montira 4000 EUR vredno omaro bedak, ki ne pozna na vaservago in drugič v življenju vidi šravfciger.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 8.10.2009 10:47:06 >

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
8.10.2009 11:17:47   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Sem pogledala steno od blizu
In lesnina ni nič kriva.
kakor jaz vidim nimaš dobre stene.
Čisto vsi vijaki tam in vse ostalo je čisto uredu in po pravilih ,tako da ne verjemam da boste kaj iztržili



Ni res, čisto vsi vijaki in vložki tam so absolutno neprimerni za tako steno, kar pa ne pomeni, da je s steno kaj narobe. Odgovoren je še vedno monter. On je tisti, kateremu je "padel sveder notri" in on je tisti, ki bi moral uporabiti primeren pritrdilni material, pa čeprav to pomeni dodatne stroške. Verjamem, da bi šel veritas kupit primerne vložke in vijake, če bi ga na to monter opozoril, saj strošek ni omembe vreden.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
8.10.2009 12:15:21   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Lady Birdkiller

]IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: veritas
POVZETEK:
LESNINA JE DOBAVILA IZDELEK Z NAPAKO, KER NJEGOVA VARNOST NI BILA UPRAVIČENO PRIČAKOVANA ( 6. ČLEN )- upravičeno je bilo pričakovano, da bo izdelek služil svojemu namenu t.j. da bo omara ostala na steni. Saj ga nisem kupil in pričakoval, da bo padla na tla! IZDELEK Z NAPAKO JE POVZROČIL ŠKODO, PROIZVAJALEC PA JE ODGOVOREN ZA ŠKODO ŠE 10 LET OD DNEVA IZDAJE V PROMET ( 9. člen ) - škoda je razvidna iz slik. ODGOVORNOSTI PROIZVAJALCA NI MOGOČE OMEJITI ( 11. člen ).

Prvotno si trdil, da je krivda v nestrokovni montaži z neprimernimi materiali. To je torej krivda monterja in njegovega nadrejenega, ne Lesnine. Zdaj je imela omara napako. Katero (takšno, da bi bila Lesnina odgvoorna)?





Kerensa, Veritas si monterja ni izbral sam in od njega nima kaj terjat. Lesnina je na podlagi kupoprodajne pogodbe odgovorna za nastalo škodo, oni lahko vložijo regresni zahtevek monterju, s katerim imajo svojo pogodbo.



Samo tole, kar je napisala Lady Birdkiller, je relevantno. Veritas ima pogodbo z Lesnino in samo Lesnina je naslovnik za vse morebitne tožbe, pritožbe, odškodnine, spore. Monter je zgolj Lesnin podizvajalec, lahko sicer toži dodatno še njega, ampak prvenstveno je Lesnina odgovorna pravna oseba. Če pa so mu v Lesnini svetovali monterja in je Veritas potem z njim podpisal pogodbo, je pa druga stvar. Ampak to slednje ponavadi ni običajno. Prodajalci pohištva imajo ponavadi svoje podizvajalce, a vsi papirji so prodajalčevi, torej je on (v tem primeru Lesnina) odgovoren.

Jaz bi vsekakor stopila do odvetnika, tudi v javnost bi tole dala.

HB pa, da se nikomur nič ni zgodilo.

P.s. Po mojem skromnem mnenju, bi pa moral monter - v primeru, da je stena res neprimerna - na to dejstvo opozoriti kupca. Skoraj bi morala biti neka izjava podpisana - da ta in ta opozorja tega in tega, da je stena neprimerna... bla bla in da je monter na to izrecno opozoril kupca, slednji je vztrajal pri montaži, zato monter izključuje vsako morebitno odgovornost za nastalo škodo....

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
8.10.2009 12:39:53   
kalbo
Finta je v tem, da stena ni neprimerna. Steni neprimeren je bil pritrdilni material. Z ostalim se pa strinjam.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Nikoli vec Lesnina Brdo
8.10.2009 14:58:20   
5ra_28

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Sem pogledala steno od blizu
In lesnina ni nič kriva.
kakor jaz vidim nimaš dobre stene.
Čisto vsi vijaki tam in vse ostalo je čisto uredu in po pravilih ,tako da ne verjemam da boste kaj iztržili




tako kot je napisal Kalbo... Midva imava polno visečih zadev, in večino tudi v knauf steni (še celo v kopalnici). Zato pa je toliko pritrdilnih zadev za različne materiale in težo omar. Nama so monterji delo opravili odlično, sva pa se tudi sama pozanimala, kaj potrebujeva za montažo recimo kopalniške omarice, ki je fuuuč težka, skozi ploščice v knauf.


IZVIRNO SPOROČILO: Kliki


In sedaj imam vse nekaj poštukano. Ko se bom selila bom definitivno vse v Ikeji nabavla.
Majo dobre stvari pa še simpl je za sestavt.user posted image



Ampak boš montirala sama, zato pazi, da izbereš prave materiale,odvisno od vrste stene, razen če gre za mizo, ki pač neodvisno od stene stoji na nogah.user posted image

Kar se pa tiče sten in dogodka..pa res grozno. Enako se je zgodilo mojemu sorodniku, pohištvo pa je kupil v XXL Lutz v Grazu. Ampak kakšen je odnos potem direktorja, pa je druga zgodba!! Katastrofa. Verjamem pa, da če bi bil otrok le blizu, ne direkt spodaj, bi šel s kijem tja ali pa celo s pištolo. Saj to se človeku zmeša!!!

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?