|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zbujanje ponoči
7.10.2009 10:54:13   
vilpol
Moja punčka je stara 9mesecev,ponoči jo še vedno dojim. Zbujala se je na 2-3ure,včasih se je samo malo pocrkljala,včasih pa je lepo jedla. Zdaj pa traja že kakšen mesec,ko se zbuja zelo pogosto (na pol ure oz.na eno uro) in si bolj kot hrane želi crkljanja. Če jo ne dam k prsim,sploh noče zaspat. Poskusila sem že,da bi ji dala flaško mleka ali čaja,vendar flaške sploh vidit noče,kaj šele da bi pila. Kaj lahko naredimuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zbujanje ponoči
7.10.2009 11:25:56   
zmajaz
Glede na to, da sama vidiš, da ni lačna, ampak se hoče samo crkljati imaš 2 možnosti - jo pač dojiš zaradi crkljanja, dokler ne bo sama prerasla potrebe po tem (kar bo lahko kmalu ali pa še zelo dolgo ne), ali pa jo enostavno odvadiš. Navajat jo na flaško mleka ali čaja ponoči je spet brezveze (sploh če vidiš, da ni lačna ali žejna), ker potem jo boš morala 1x spet tega odvajat. Kako odvadit je spet vse odvisno od otroka. Jaz ti lahko povem svojo izkušnjo, ki pa ni nujno, da bo pravi način za tvojega otroka. Jaz sem našo odvadila nočnega dojenja pri 7. mesecih in sicer tako, da sem ji enostavno ukinila dojenje ob 1h zjutraj, kajti pri tem obroku ni kaj prida pojedla, ampak se je bolj crkljala. Ko se je zbudila, nisem prižigala luči, niti je jemala iz posteljice, ampak sem jo samo božala po trebuščku in jo tolažila. Jokala je enih 10 minut, potem pa odnehala in zaspala. Potem se je dojila ob 5h zjutraj. Naslednjo noč je jokala morda kako minutko, nič več, ker je že takoj, ko sem jo začela božati po trebuščku, vedela, da z dojenjem ne bo nič. Potem se je še par noči zbudila in malo pojamrala, če je že zajokala, pa je ta jok trajal največ kake pol minute. V roku 1 tedna pa se ob 1h ni niti zbujala več in je lepo spala do 5h/6h. Pri 10 mesecih, ko se je sama odstavila zaradi moje nosečnosti in sem ji ob 6h zjutraj začela dajati flaško, pa je v roku 1 tedna kar sama podaljšala spanje do 8h ali celo 9h - torej je tudi ta obrok ob 5h/6h bil bolj zaradi potrebe po crkljanju kot zaradi lakote. Je pa vse odvisno od karakterja otročka - eni so se sposobni več ur histerično dreti, če ne dosežejo svojega, tako da pri takem otročku ta način ne pride v poštev, ker preveč trpita otrok in mamica. Pri nas se je pa odlično obneslo.

(odgovor članu vilpol)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




REAKCIJA NA CEPLJENJE
nataly33

Ali je imel vaš otrok (dojenček) reakcijo po cepljenju?

DA (38%)

NE (62%)


Število vseh glasov: 169

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!