3jeMi
|
dobro jutro! evo mene, na delovnem mestu in upam, da si malo odpočijem... ... vsaj tu imam malo miru... ... tudi snedvič je že varno na toplem v mojem želodčku kaj to zdaj berem... spet bolančki... ... ... kašelj... namesto raznih sirupov, kupite slezove korenine (milijonkrat vam je HD napisala, jaz vam nisem, ker je že ona dežurala za to ) in pripravite čaj... čajno žličko slezovih korenin zalijte z 2dl hladne vode, pustite stati eno uro in potem rahlo pogrejte in dajte otroku za pit (dobiš jih v vsaki lekarni)... čaj ne blaži kašlja, ampak čisti pljučka... in otrok bo izkašljeval sluz, ki se nabira v pljučkih... pri našem Lovru je najhuje ponoči in takrat pač 2 - 3 dni ne spim, ker z njim sedim na postelji, da se izkašlja in vsaj malo naspi... raje vzpodujajte kašljanje, da se otrok izkašlja, ne ga zavirat... aja, pa brez panike, če bo dete v času terapije s čajem kakalo sluz, ker ga ne izkašljuje gre pač sluz navzdol in ven, tam kjer pač lahko gre, skozi ritko ... in ko začne kašljat, ga v različnih položajih trepljajte po pljučkih, hrbtu in prsih... najbolje po rebrih navznotri proti hrbtenici, da mu malo prebudite pljučne mešičke in gre sluz lažje ven... ... samo svetujem, kot je meni svetovala P... ne mi zamerit, če sem kaj grdo napisala... nanka... glede na to, da je Natka prebolela akutni bronhiolitis in si napisala, da spet kašlja, ti svetujem zgoraj napisano... otrok lahko kašlja še šest tednov po preboleni bolezni... ...za vse odravele, pa en velik hura... ... almera... joj, vožnja... našemu tudi nekaj ne paše... samo je pa tako, če se zunaj kaj dogaja, recimo vožnja po mestu, osvetljenem delu ceste, je ok, čim gremo pa na avtocesto, dobi pa mevle v riti in teži, sploh ponoči ... ... srečno pot in lepo se imejte... ... no, evo zdaj sem se pa izgubila... grem še enkrat prebrat...
|