|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   5. mesečni otrok in njegov vsakdan
12.1.2010 10:52:45   
M1987
Zdravo. Imamo 5 mesečno punčko, ki tehta 7kg, porodna teža 2840g in meri 65 cm, pri porodu 50 cm. Od rojstva se ubadamo s hranjejem na vse načine ter z vsemi vrstami stekleničkami in vrstami mleka. Ker se je začela ponoči prbujati na 1 do 2 uri smo pri 4,5 mesecih začeli z GH, vendar se deklica ponoči še vedno prebuja. Enkrat hoče mleko, drgič za pit, tretjič samo dudo, četrtič da jo obrneš na bok... Čez dan poje komaj 500 ml mleka, pa še to smo sedaj začeli z Alpskim 1,6. Za GH ima mlečno žitne kašice, sadne kašice, zelenjavo, sadje, piščančka. Njen obrok naj bi bil 700 ml mleka oz. tekočine in 3x po 200 g goste hrane. No naša cel dan zbere 500 ml če uspe + 150, 200 g GH. Spati jo dajemo okoli 7.ih 8.ih, vendar se prvič prebudi že okoli 10ih, potem okoli polnoči, treh zjutraj... Kaj naj storim, da bi čez dan več jedla, se nasitila in ponoči spala? Imeli smo že krasno obdobje ko je spala od 7ih do pol štirih zjutraj v enem kosu. Čez dan spi po kakšno urco, včasih tudi dve uri in pol, vendar zdravnica pravi da spanec čez dan naj ne bi vplival na tistega ponoči. Je pa res da si neprestano rine roke v usta in se zelo slini. Bodo zobki? Kdaj se bo to vse umirilo? Kdaj ste se vi usidrali glede hranjenja in spanja? Hvala, lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 5. mesečni otrok in njegov vsakdan
12.1.2010 11:45:50   
ledenaa
Glej otrok se ne zbuja ponoči samo ker je lačen.
tako da je uvajanje hrane samo zaradi tega nesmiselno in otroku ne dobro
Ritem spanja se vedno spreminja. Pa se mi starši lahko na trepalnice postavimo user posted image
In tvoja punčka ima čisto dovolj kil
KDO JE REKEL,DA MORA TVOJA PUNČKA TOLIKO POPIT IN POJEST???
Se opravičujem caps lock user posted image

A  odrasli tudi jemo toliko koliko nam zdravniki "priporočajo"?
Roke v usta in slinjenje niso znak zobkov,ampak razvoj otroka.
Naj otrok spi pri tebi,tako ti bo lažje in boš bolj naspana
Mama se mora prilagajati tako majhnemu otroku ,ker njega vodi ritem: spanje,hranjenje,kakanje....
In je itak v obdobju ko se ritem ves spremeni.To je hočeš nočet verjeti normalno user posted image
recept za boljše spanje je: ko bo večja bo spala :)
če se zbuja na 2 uri lačna ni- po moje
če jo boš navajala na tekočine večkrat ponoči boš tako kar dolgo delala.
jest ji daj 1 -2 x na noč.ostalo dudo.
pa naj spi pri tebi
če imate doma suh zrak je lahko tudi žejna
otrok se tudi zbudi ker nekaj sanja,mu je prevroče,mrzlo,eni se zbujajo tudi ko lulaljo itd itd
Mnogo razlogov


< Sporočilo je popravil ledenaa -- 12.1.2010 11:47:11 >

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 5. mesečni otrok in njegov vsakdan
12.1.2010 11:48:32   
Petka09
Joj, o tem je že toliko napisanega. To je čist odvisno od otroka do otroka. Eni imajo že od rojstva lep ritem, drugi ga še 3 leta ne ustvarijo, eni samo do uvedbe GH, drugi do vrtca, tretji do 1. leta, itd.
Kolikor jaz berem in poslušam mamice, univerzalnega recepta ni.
Samo zakaj ste pa začeli že z alpskim mlekom?? Raje menjaj AM kot pa da že 5. mesečnemu otroku daješ alpsko.. pa še to 1,6... če že, potem 3,2!
Pa itak je komaj 5 mesecev stara, normalno da še nima nobenega ritma glede GH in mleka. Moja je skoraj 9 mesecev pa še zdaj nismo uvedle nekega pravega ritma, ker enkrat hoče mleko, drugič ga noče, enkrat hoče skutke, drugič sploh ne... pa enkrat veliko kosila poje, drugič nič...... Ne moreš od 5-mesečnega otroka pričakovati, da bo jedel po reglcih, po urniku. Poskušaj pač... to je vse kar lahko delaš. Ustvarjaj ritem, poslušaj jo, ravnaj se po njej, a po drugi strani ji vseeno počasi delaš nek ritem, ki ji bo kasneje prav prišel.
Nočno zbujanje je odvisno... lahko je faza, zobki, razvojni preskok itd...

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 5. mesečni otrok in njegov vsakdan
12.1.2010 11:58:26   
M1987
ledenaa ja tako nam je zdravnica rekla - zaradi nje smo tudi največ zmedeni. Jaz sem bila prej skos mnenja, da pač ima vsak otrok svoj urnik, samo ona nas skos prepričuje drugače.

Petka09 - ja prej sem ji ponoči dala samo dudo in obrnila na bok ali 2x hranila in je zaspala zdaj pa skos za pit išče in se bojim da se ne bi navadila, ker pravijo da potem skos samo to iščejo. Imamo pa bolj suh zrak ja. Lačna ni, ker včasih samo 40, 50 poje. Si mi pa dala idejo da ponoči ukinem vodo ali čaj in ji ponudim mleko, če noče ji dam samo dudo in na tem vztrajam.

Bomo videli kako bo. Hvala vama za odgovor :) lp

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 5. mesečni otrok in njegov vsakdan
12.1.2010 12:00:52   
Bety11
Pozdravljena!

Žal mi je, ker imaš tak problem.....Težko je svetovati, ko pa so vsi otroci različni, vsak po svoje poseben in vsaka mamica ima nekaj, kar mora razvozlati.....

Lahko ti samo napišem, kaj bi jaz naredila v tvojem primeru:

Čez dan bi ji ponujala večkrat za jesti....nič ne bi gledala na uro in ritem...čimveč bi ji dala...pa različne vsebine, od kašic, AM, čaja....spat bi šla, ko hoče....v 5.mesecu mislim, da je 2-3 krat na dan dovolj.....in potem bi ob 17h šle ven, na sprehod....vedno in ob vsakršen vremenu.....sprehod 1-2 uri tako, da domov pride lačna....dala bi ji za jest, podrla bi kupčka, skopala bi jo in se nekaj časa igrala z njo v vodi....potem še enkrat hranjenje in bi po mojem pričakovanju tudi zaspala cela utrujena...

Ko bi se pa pnoči zbujala, bi ji pa ponudila samo enkrat hrano, vse drugo pa bi dobila samo vodo, navadno vodo.......in sčasoma bi tudi ta nočni obrok odpadel, ker bi (vsaj tako bi pričakovala) se čez dan utrudila in najedla tako, da bi billo dovolj....

Jaz bi imela cilj in bi čakala, da punčka pride do tega cilja....do takrat pa opisano zgoraj......

Moj otrok se doji in se hranimo vsake 2-3 urice ponoči....ker joške imam vedno pripravljene, mi to ne predstavlja prav noben problem....pri umetni hrani pa je to čisto drugače....in te razumem....
So pa tudi otroci, ki se dojijo in celo noč prespijo....Jaz to nisem želela, če verjameš ali ne....Ene mamice pa želijo imeti red in mir, pa njihovi otročički to spoštujejo in ubogajo.....

Verjetno je res, da se nam otroci prilagodijo...Kaj pa vem.....user posted image .....Jaz pa mislim, da se je treba prilagoditi njim in se uskladiti z njimi....

Srečno!

_____________________________

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 5. mesečni otrok in njegov vsakdan
12.1.2010 12:29:35   
Marja81
ledenaa in Bety, super vaju je brati. In se z vama stirnjam, M1987, upam, da kmalu "najdeš" svojega dojenčka in se čimbolje ujameta.
Betyina "metoda" se mi zdi super in se jo bom malo lotila. Doma imam 9-mesečno deklico, ki mi tudi povzroča skrbi, predvsem je zdaj začela manj spati čez dan. Prej je spala na 3ure, zdaj je pa zjutraj še prezgodaj, če jo dam po 3urah bedenja spat in tako poskušam nekako po kosilu. A se včasih zgodi, da je pa to že preveč in mi zato noče pojesti kosilauser posted image , kar je pa prej nama vedno šlo. Pa tudi malo, premalo spi, po kosilu nekako 1 uro in potem komaj komaj preživi do 7. ure, ko je naš čas za spat. To uro imamo skoraj od začetka, tako sem se odločila, da jo zmeraj dajem spat ob isti uri in z uspavanjem skoraj nimamo problemov. Bi jo potem vmes še enkrat dala spat, a noče in noče. Kar ne vem, kako naj to rešimo. ČE gremo ven z vozičkom, še zaspi, a tudi to včasih ne uspe.

Seveda imamo problem tudi z nočnim spanjem, o čemer tudi tukaj berem. Razen ene parkrat, ko je res pri 3 mesecih prespala skoraj celo noč, še od takrat nismo spali v kosuuser posted image . Se doji in tako ji nekako po občutku dam jesti 2krat - če se samo dvakrat zbudi, sicer poskušam z dudo, a mi je z dudo ne uspe vedno zamotit. Včasih potem prebedimo dolgo uro in več, ker se razburi. Še čakamo, da bomo spali. Zdaj sem čisto zasenčila M1987user posted image , a se malo navezuje naš problem na njenega, pa sem se razpisala, o ritmu torej.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 5. mesečni otrok in njegov vsakdan
12.1.2010 18:17:51   
blazka
Prvič: otroci, sploh pa dojenčki niso po knjigah. Ne moreš ji vsak gram hrane in mleka merit in gledat, če je dovolj pojedla. Če ima pri petih mesecih 7 kil je to kar veliko. Od mojih treh otrok ni imel noben toliko, pa so vsi glih tapravi.
Drugič: 5 mesečni otrok naj še ne bi pil kravjega mleka, sploh pa ne 1,6 mm. Če že daješ kravje mleko, dajaj polnomastnega.
Tretjič: ne otroka dat spat k sebi, če je že navajen spati sam!!!
Četrtič: včasih je treba pediatre mal z rezervo jemat, pa lastno pamet poslušat.

< Sporočilo je popravil blazka -- 12.1.2010 18:19:07 >

(odgovor članu Marja81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 5. mesečni otrok in njegov vsakdan
12.1.2010 20:35:47   
manna
Se strinjam z blazko, poleg tega pa - sprašuješ kdaj smo se glede spanjenja in hranjenja usidrali? Ha, usidrali se še nismo pa se tudi ne bomo. saj pri otroku je vedno nekaj, lahko ne spi zaradi zobkov, lahko zaradi tisoč drugih razlogov. Ko rešiš en problem, pride drugi, tako da ti svetujem da ne glej toliko knjig, ne poslušaj toliko pediatrov in ne pričakuj da bo otrok vedno ustrezal nekim pravilom.


(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 5. mesečni otrok in njegov vsakdan
15.2.2014 12:09:19   
urska_kerle
zdravo M1987 jaz ti priporočam da hčerke ne davi prehitro spat jaz imam 5 mesečnega sina in se mi je dogajalo isto zdaj ga držim do 10 ure gor potem ga še na hranim potem pa spi okrog 10 ali 12 ur če pa tvoja hči ne more spat po mojem potrebuje bližino in se hoče cartat moj sin je dud tako hoče bližino da se počuti varnega tak je tudi vaša hči. probite in boste sami videli lep pozdrav Urška Kerle

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 5. mesečni otrok in njegov vsakdan
16.2.2014 19:36:01   
Lianna

IZVIRNO SPOROČILO: M1987

Zdravo. Imamo 5 mesečno punčko, ki tehta 7kg, porodna teža 2840g in meri 65 cm, pri porodu 50 cm. Od rojstva se ubadamo s hranjejem na vse načine ter z vsemi vrstami stekleničkami in vrstami mleka. Ker se je začela ponoči prbujati na 1 do 2 uri smo pri 4,5 mesecih začeli z GH, vendar se deklica ponoči še vedno prebuja. Enkrat hoče mleko, drgič za pit, tretjič samo dudo, četrtič da jo obrneš na bok... Čez dan poje komaj 500 ml mleka, pa še to smo sedaj začeli z Alpskim 1,6. Za GH ima mlečno žitne kašice, sadne kašice, zelenjavo, sadje, piščančka. Njen obrok naj bi bil 700 ml mleka oz. tekočine in 3x po 200 g goste hrane. No naša cel dan zbere 500 ml če uspe + 150, 200 g GH. Spati jo dajemo okoli 7.ih 8.ih, vendar se prvič prebudi že okoli 10ih, potem okoli polnoči, treh zjutraj... Kaj naj storim, da bi čez dan več jedla, se nasitila in ponoči spala? Imeli smo že krasno obdobje ko je spala od 7ih do pol štirih zjutraj v enem kosu. Čez dan spi po kakšno urco, včasih tudi dve uri in pol, vendar zdravnica pravi da spanec čez dan naj ne bi vplival na tistega ponoči. Je pa res da si neprestano rine roke v usta in se zelo slini. Bodo zobki? Kdaj se bo to vse umirilo? Kdaj ste se vi usidrali glede hranjenja in spanja? Hvala, lp



Pri 5 mesecih alpsko mleko? In to 1.6? Nič čudnega, da se zbuja in je lačna. Ne vem kdo vam je rekel, da lahko dojenček pije alpsko mleko, ampak ti pa priporočam, da preberi kakšne članke, forume itd. o prehrani dojenčka, ker glede na to, da jo hranite z alpskim mlekom očitno ne veš veliko o zdravi prehrani dojenčka. Drugače pa je moje mnenje, da je 7kg pri 5 mesecih čisto dovolj. Saj ni treba, da je že dojenček debel.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 5. mesečni otrok in njegov vsakdan
16.2.2014 20:27:30   
Izabelina
user posted image user posted image user posted image user posted image glede na to, da je bla dojenčica avtorice teme stara 5 mescev januarja 2010 je zdej že kar je... verjetn je tut od alpskega mleka zrasla, pa čeprou je blo to 1,6 user posted image

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?