3jeMi
|
aja, pa dobro jutro! punce, vam pa moram povedat, da se je meni danes zjutraj moj sin zelo zasmilil in imam kar precej slabo vest... mali začne malo čez 6h cmihat pa očija klicat, češ dajmo vstat... pa se midva še malo obračava, pa se mu potiho smejiva in jaz za foro kar iz spalnice naglas rečem: Lovro, nočka je, dajmo še malo ni-na-nana!... mali moj zlati, pa utihne in ne bu ne mu... 10 minut čista tišina... naposled midva le dvigneva svoje riti in greva oba k njemu (ponavadi gre samo očka), mali lepo leži, čisto buden in tiho, šele ko sem ga pobožala po glavi, je bil takoj veselo na nogah in čebljal in čebljal... ma, mi je šlo kar na jok... moj je takoj rekel: A, Lovro, kakšnega tirana imaš ti za mamo?... ... saj sem bila potem full pridna, sem ga božala, lupčkala, crkljala... potem pa takole razmišljam, a je mali toliko brihten, da me raje uboga, ker si misli: Stari, raje ubogaj, če ne ti bo skoz težila. ... al' ne vem... tepež, trma... včasih začne sam sebe tepst, ali pa tudi mene, samo jaz mu lepo rečem, da se ne sme tepst nikogar, ne sebe, ne drugih, da ga jaz ne tepem in da to ni lepo, in ga ob tem božam... trmo zignoriram, in ga pustim točno tam kjer ga je prijela in se umaknem, ponavadi ga kar hitro mine, ker vidi, da ni haska... neboglasnica... dobro si tole prepucala... ojej, familiji pusti sliko na vidnem mestu... ... grem še jaz kaj naredit...
|