|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   da ne bi bila potrebna abrazija...
29.6.2005 15:24:25   
Jenny*
Danes sem imela kontrolo in sem izvedela, da bom mogoče vseeno morala imeti abrazijo. Izvedela bom v petek, ko grem spet tja. Iz več razlogov (ker bi bila brez abrazije prej pripravljena za novo nosečnost in ker imam od petka do nedelje planiran krajši dopust) bi mi res velik pomenil, če bi se samo sčistilo. In zdaj vprašanje (tam mi ni prišlo na pamet, da bi vprašala): kako naj ravnam, ali je boljše, da čimbolj mirujem ali pa da se vseeno raje malo gibam, da bo šlo lažje ven, kar ima za it, kaj mislite, ali je bila katera tudi v taki situaciji? G. je rekel, da obstaja majhna možnost, da ne bo potrebna abrazija, ampak jaz vseeno močno upam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   da ne bi bila potrebna abrazija...
29.6.2005 15:28:31   
Mina1
Ja nevem, mene je po ss pregledal G in rekel, da je fino, da je šlo vse samo od sebe ven, da ni potrebno čiščenje. Če še kaj notri ostane, potem sledi tole čiščenje...

Nevem sicer, če je to odvisno od tega, ali migaš ali ne...

Ma jenny, mi je res žal za tole, se spomnim nase, kako mi je takrat bilo, pa še zdaj potočim kakšno solzico, čeprav imam doma dva zdrava in lepa fantka.

Drži se,

pa-pa Mina1:rozica:


(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   da ne bi bila potrebna abrazija...
30.6.2005 8:19:31   
gaya
Živjo,

tudi jaz sem bila v podobni situaciji kot ti. Pred 3 tedni sem izgubila moja dvojčka :((. Meni je moja G rekla, da se je skoraj vse sčistilo in mi dala ene kapljice kao za krče. Pa mogoče si kje na forumu prebrala da sem s svojo G imela izredne probleme. No potem, pa sem mela krče, pa ful krvavitve, pa sem šla za vsak slučaj na urgenco. So mi priporočali čiščenje, ker imam maternico obrnjeno v križ in se mi ne bi spucalo. Ne vem od česa je odvisno, da se spuca, ampak vem pa da po abraziji priporočajo strogo počivanje. Jst sem seveda že takoj naslednji dan letala naokol, pa me je potem zvečer fejst tepl ( vročina, bruhanje, brez moči), tko da ne vem, SS ni tako nedolžna stvar, jst ne bi prav pretiravala z aktivnostmi, sicer ti bo pa telo samo povedalo.
Jst osebno ti priporočam čiščenje, zihr je zihr, pa tud lahko počakaš samo 1 ciklus, vsaj meni so tko rekli.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Pa iskreno mi je žal za situacijo v kateri si se znašla :rozica:. Sem s tabo v mislih :rozica:.

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   da ne bi bila potrebna abrazija...
30.6.2005 9:34:30   
ElaM
Najprej, mi je žal zate, da tudi moraš čez vse to.:((
Ko, sem imela ss, so mi tudi naredili abrazijo. Dr-ja sem celo prosila, če bi lahko pustili, da se samo sčisti, pa je rekel, da je bolje, da se opravi abrazija, da se cikel zaključi, da se normalizirajo hormoni in, da se kaj ne zapaca.
Še moj nasvet, raje počivaj, da si ne boš kasneje kaj očitala.
Bodi močna in drži se.:rozica:

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   da ne bi bila potrebna abrazija...
2.7.2005 21:34:18   
Jenny*
Te dni smo doma brez linije zaradi strele, tako da se zdaj oglašam od drugod. Abrazija vendarle ni bila potrebna. Sem pa bila nekoliko v gibanju, toliko da nisem ravno ležala, nisem se pa tudi nič naprezala. V četrtek se mi je potem kar nekaj tega še sčistilo. Sem bila ful vesela. Pa tudi beta HCG je padel iz 1400, kolikor je bil v ponedeljek, na 175 (petek). Rekli so, da je to v redu, tako da imam sedaj zopet naslednji petek kontrolo. Sem pa imela lepe izkušnje s sestrami in primarijem na urgenci, saj so bili zelo prijazni in človeški. Hvala vam za nasvete in bodrenje. Sedaj sem si pa psihično že kar precej opomogla, tako, da sem kar presenečena sama nad sabo. Čeprav vem pa, da bo tudi še prihajalo za mano v valovih.
LP

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   da ne bi bila potrebna abrazija...
6.7.2005 8:53:06   
pupika
Jenny mi je hudio zate, da si imela ss, pa ti je malo odleglo, da se ti je samo sčistilo, tako, da abrazija ni bila potrebna.

Mi lahko prosim napišeš, kaj je bilo pri tebi vidno na UZ. Jaz sem imela ss januarja in sem bila februarja na čiščenju in vem, da ni bilo prijetno in potem sem morala še celih 7 dni preležati ampak sem strogo ležala, ker sem imela take bolečine. Nato sem junija zopet zanosila in kmalu začela rahlo krvaveti pred tednom dni. Na UZ se ni videlo čisto nič, niti gestacijske vrečke ni bilo, le sluznico imam odebeljeno in v krvi prisotne nosečniške hormone, mi pa upadajo v 4 dneh so mi upadli iz 114 na 95. Sedaj pa me malo skrbi da me bodo zopet poslali na čiščenje, ker se moram jutri oglasiti v bolnici na kontrolo in to tešča. V bistvu ne vem kaj naj bi čistili, če je maternica prazna.

Lp

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   da ne bi bila potrebna abrazija...
6.7.2005 20:33:59   
Jenny*
pupika,
na UZ, opravljenem v 6 in pol tednu se je videla gestacijska vrečka. Tisti dan po UZ pa se mi je zgodil tudi SS.

Kako to, da si bila februarja na čiščenju, če si imela SS januarja? Zdaj pa že mene začenja skrbeti, da nebi čiščenje še prišlo za mano. Pojutrišnjem imam kontrolo.

V katerem tednu nosečnosti si sedaj? Če je še čisto na začetku, se mogoče še ne vidi.? To, da moraš priti tešča rečejo za vsak slučaj. Jaz sem tudi morala iti 2x na kontrolo tešča, pa potem ni bilo potrebno čiščenje. Ne vem pa ali upadanje hormonov nujno pomeni, da se dogaja SS. Sporoči jutri, kaj se dogaja s tabo.

Naj te :angel::angel::angel: čuvajo.

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   da ne bi bila potrebna abrazija...
7.7.2005 9:24:30   
pupika
Jenny jaz sem imela prvi pregled v prvi nosečnosti v začetku februarja, ko naj bi bila že v 9 tednu. Na pregledu se je viddela samo vrečka, otem me je G naročila čet 10 dni ponovno, ker je rekla, da ali se plod ne razvija ali pa sem kasneje zanosila. Tistih 20 dni so bili zame zelo mučni. Nato je G videla, da je še vedno prisotna samo gestacijska vrečka brez ploda in me je poslala še za vsak primer na odvzem krvi v 3 treh. Izvidi so mi pokazali zelo hitro upadanje hormonov, nato me je poslala na čiščenje. Ti pa povem, da je bilo čiščenje zame nekaj najtežjega v mojem življenju. In potem sem še celih 7 dni strogo preležala imela sem tudi zelo močne bolečine.

Tako, da si ti lahko brez skrbi, saj če se dobro počutiš je to zelo dober znak.

Sedaj naj bi bila v 6 tednu,danes zjutraj sem šla na odvzem krvi, tako, da sedaj čakam, na izvide, potem pa grem na kontrolo. Sem pa imela zjutraj take krče, kot sem jih imela vedno pred čiščnjemprvi dan menstruacije, potem sem pa šla čez kakšno uro na WC in sem opazila tako velik kos, na WC papirju, da sem samo gledala, kot da bis e videla ena taka mal a vrečka .

Sem pa na MON prebrala ko je dr. Pušenjak napisal, če ti hormoni v 14 dneh upadejo do <10, potem čiščenje ni potrebno. Upam, da sem te malo potolažila.

Javi, kako se je izteklo.

Naj tudi tebe čuvajo :angel::angel::angel:

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   da ne bi bila potrebna abrazija...
7.7.2005 9:52:48   
ElaM
Pupika, :rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   da ne bi bila potrebna abrazija...
7.7.2005 22:07:15   
Jenny*
Pupika težke preizkušnje preživljaš in jih poleg tega po mojem občutku tudi zelo dobro prenašaš. Očitno si zelo močna in stabilna osebnost.
Res upam, da se ti bo najboljše možno izteklo. Za sebe pa tudi kar nekako računam, da bo jutri vse v redu.

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   da ne bi bila potrebna abrazija...
8.7.2005 9:07:15   
pupika
Jenny jaz srčno upam, da se bo tebi samo od sebe sčistilo čisto vse.

Kaj pa mene čaka pa si ne upam čisto nič rečt, vendar upam na najboljše. Namreč včeraj so mi ugotovili izvenmaternično nosečnost in imam danes pregled z izvidi krvi, ker mi bodo kri kar temeljito pregledali za jetra,.... Če bo Bhcg upadal ali enak ali malo naraščal, mi bodo dali neko zdravilo in upali, da se bo samo sčistilo iz jajcevoda. Če pa s ne bo samo sčistilo in bo z kar rastlo, pa me čaka operacija, kjer mi je G včeraj rekel, da mi bodo potem vzeli en jajcevod. No to bi bilo v najsabšem primeru, seveda, jaz upam, da se bo vse dobro izteklo. Samo na to pa res nisem pomislila. Jaz sem včeraj imela še kar malo upanja, ker sem videla da mi je Bhcg ponovno rastel in sem mislila da sta bila pač dva in je en šel naprej. Sem se pa na žalost motila. No in danes bom praktično na opazovanju pri 4 ginekologih.


(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   da ne bi bila potrebna abrazija...
8.7.2005 12:16:44   
Teya
joj pupika....full mi je hudo zate...:rozica::rozica::rozica:
zaupaj, da tudi tebe čaka sonček!
srečno!

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   da ne bi bila potrebna abrazija...
8.7.2005 19:05:08   
Jenny*
pupika,
ja, sem brala včeraj, na spodnjem forumu, da imaš izvenmaternično nosečnost. Upam, da bodo pozitivne misli vseh, ki ti želimo dobro, pomagale, da se bo vse lepo sčistilo. Če pa bo potrebna operacija, pa se tudi ne sekiraj preveč, saj pravijo punce, da ni tak problem, če imaš samo en jajcevod.

Pri meni je bil Bhcg zelo nizek, tako da je v redu. Danes sva se že mečkala z lubijem in še "pazila" nisva. Je šlo kar noter, nepremišljeno, ampak vseeno. Tako, da se počutim kot, da sem že v novih bojih.

Upam zate! :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Voda
dejzi

Kdaj ste svojim sončkom ponudile za žejo neprekuhano vodo?

prej (56%)

9m (11%)

10m (4%)

11m (2%)

12m (5%)

po 1 letu (22%)


Število vseh glasov: 395

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!