|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pohvala MB porodnišnici
27.1.2010 13:37:03   
ellie
Prejšni četrtek sem imela dogovorjen CR v MB porodnišnici...s spinalno anestezijo. Za sam poseg sem izbrala dr. Mujezinovića, zraven pa je bil tudi dr. Žebeljan. Drugih priimkov se na žalost ne spomnim, ampak lahko samo rečem...vse pohvale celotnemu osebju...babicam, sestram, zdravnikom. Ob sebi sem imela super anestezistko, ki me je ves čas božala in mi poročala, kaj se dogaja. Zdaj se mi zdi, kot da sem bila na dopustu...so me stregli iz vseh straniuser posted image

Tak da lahko samo rečem...bravo za tak odnosuser posted image user posted image user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pohvala MB porodnišnici
27.1.2010 13:40:21   
zvesta
Pod takšno pohvalo se lahko samo podpišem.

Sicer me sedaj porod še čaka, ampak sme prvič preležala 3 tedne v 1. nadstropju, preizkusila porodne, bila 8 dni v 2. nadstropju.

Bila na dveh posvetih za EA in so anestezistke neverjetno človeške. Kapo dol.

Sedaj sme spet preležala 15 dni v 1. nadstropju.

Iz vsega tam preživetega časa nimam niti enega slabega spomina, niti enega slabega odnosa. Vse prijazno, nasmejano. Kapo dol. Pred vsemi. Pa je zdaj v P neverjetna gužva.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pohvala MB porodnišnici
27.1.2010 20:21:47   
Sulfinija
Pod tole temo se pa podpišem jaz.Lansko leto sem prebila v MB noro težko nosečnost in prišla zelo,zelo daleč.V 31.tednu sme rodila in povila sina Vala težkega 1600gramov in velikega 39cm.

V porodnišnici sme bila kar dolge tri mesece in po zaslugi dr.Mujezinovića,ki je vodil mojo nosečnost sedaj cartam najinega sončeka Vala.Resnično sem mu iz srca hvaležna za vse kar je storil zame in za najino srečo,ki je rastla pod mojim srčkom.

Iskrena hvala še enkrat sestram v 1. in 2.nadstropju podonišnice ter osebju porodnega bloka posebna hvala tudi babici Miljani brez katere te borke ne bi vzdržala.Hvala vsem skupaj.Iskrena hvala tudi babici Ivici,ki je vodila z veliko humorja moj porod,to mi je v tistem težkem trenutku bilo zelo pomembno.

Pa še če bo katera kaj zavila tja v 2.nadstropju nekje na steni visi slika najinega junaka in zahvala celotnemu osebju porodnišnice Maribor.

LP mojcauser posted image

< Sporočilo je popravil Sulfinija -- 27.1.2010 20:22:56 >


_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pohvala MB porodnišnici
27.1.2010 20:42:17   
marta82
Tudi moj podpis!user posted image

Ležala sem kar nekaj dni v prvem nadstropju nato 10 dni v drugem in imam same pozitivne izkušnje. Zdravniki dr. Žebeljan - moj sobni zdravnik, dr. Janko, dr. Mujezinović in vsi ostali s katerimi sem se srečala so bili izredno strokovni in prijazni, celo dr. Pelkičeva, ki je vodila moj porod in naredila CR je bila zelo prijetna. Tudi sestre in babice se bile večinoma zelo ustrežljive in nasmejane.

Slabo izkušnjo imam edino s ped. na otr. intenzivni v 2. nadstropju (ne vsemi, dve zdravnici sta super prav tako sestre), ker sem naletela na precej hladen odnos in morala sem biti prava detektivka, da sem prišla do vseh podatkov o zdravljenju mojega otroka.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pohvala MB porodnišnici
12.2.2010 19:47:56   
VRTNICA84
Sedaj je že več kot leto od kar sem rodila in tudi sama lahko dam same pohvale.
Sicer sem imela zelo lepo nosečnost vendar sem tudi 4 dni preživela v prvi etaži kjer je bil moj sobni zdravnik dr.Mujezinović. Bil je zelo prijazen in zelo skrben do mene. Celo eno nedeljo, ko še niso bla vrata odprta v porodnišnico je mojega spustil not.
Pol, ko sem bila sprejeta pred porodom je bila tudi dr. Čebuljeva zelo prijazna in skrbna. Tudi v porodni sobi imam z babičarjem g. Kurnikom zelo dobre izkušnje in tudi z drugo etažo.
Se pa strinjam z predhodnicami, da so bili pediatri zelo hladni in na čase zelo nesramni. Glede nato, da sem se prvič srečevala z mojim otrokom in  nisem še imela izkušenj z tem.

Drugače pa same pohvale in v drugo se bom tudi odločla za Mariborsko porodnišnico.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ko se otrok rodi, si ne moremo kaj, da ga ne bi ljubili in skrbeli zanj.
Epictetus

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pohvala MB porodnišnici
14.3.2010 11:51:28   
meta22
podpis še od mene!

ležala mesec dni prvo v 1. nadstropju, potem sledil CR, tri dni intenzivne in sedem dni 2. nadstropje. same 10-ke! osebje prijazno, nasmejano, ustrežljivo(no tudi jaz imam kdaj slab dan), dr. pa tako same phvale. Moj sobni zdravnik Dr.Žebeljan se je zelo potrudil okrog mene in mojih user posted image user posted image . Čeprav nama na koncu ni uspelo izpeljati poroda po mojih in njegovih željah, sem mu neizmerno hvaležna za njegov odnos. Vse pohvale tudi drugim zdravnikom ion osebju, kateri trenutno delajo s polno paro. porodnišnica je polna in poka po šivih. Mamice z dojenčki so ležale celo v 1. nadstropju.

Najlepša hvala MB porodnišnici. Če bi šla še enkrat, bi šla definitivno tja, pa mislim da se je naša reprodukcija končala!


meta

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pohvala MB porodnišnici
18.3.2010 12:45:26   
koala
Še jaz!!!

Moj sonček je star že dve leti pa vseeno. Vsa pohvala osebju v porodnih sobah, ko sem prišla sredi noči z popadki je bil sprejem prijazen in strokoven, ker se kljub popadkom nisem odpirala sem bila potem premeščena v 1. nadstropje kjer sem preživela tri dni, poatem pa je prišel tako pričakovani dan D in kljub temu da je bila sobota popoldan je bila po komplikaciji poroda ekipa za CR prej skupaj kot sem jaz bila pripravljena. in tako se je vse končalo kot se mora.
Sestre v intenzivni 10-tka, tudi na oddelku so bile super. Edino pediatri (z izjemo dr. Burje) bi si lahko malenkost več časa vzeli.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pohvala MB porodnišnici
4.4.2010 10:04:38   
inch
Me veseli, da imaš pozitivne izkušnje. Sama sem le par dni do dogovorjenega CR, medenična vstava, in me zanima še par podrobnosti, ki bi mi jih ti znala odgovoriti, glede na to, da si imela spinalen CR.

Zanima me, ali je lahko partner bil zraven, ali so ti takoj dali otročka na prsa oziroma k tebi, kdaj si ga lahko prvič podojila, kako dolgo si bila na intenzivni in kdaj si potem šla domov (kateri dan).

Upam, da te nisem preveč zasipala z vprašanji.

lp!user posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pohvala MB porodnišnici
5.4.2010 10:27:35   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: koala
. Edino pediatri (z izjemo dr. Burje) bi si lahko malenkost več časa vzeli.

Podpis.
Je že več kot pet let od tega,ampak vseeno:po porodu je moj sinek dobil pljučnico in bil zaradi tega na intenzivni negi.Dr.Burja je bila izmed vseh pediatrov edina,ki si je vzela čas  in mi razložila situacijo.Celo sestro je poslala po vse izvide od tamalega,ker je omenila ovito popkovino in sem bila totalno v šoku,saj mi do takrat nihče ni nič povedal...Drugače pa je v Mariboru kup zdravnikov,ki si res zaslužijo vse pohvale(dr.Mujezinović,dr.Žebeljan,dr.Janko pa še kdo,se žal ne spomnim vseh imen).Na žalost je še enih par "starih mačkov",ki zelo kvarijo povprečjeuser posted image (izjema dr.Japeljuser posted image user posted image user posted image ).

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pohvala MB porodnišnici
5.4.2010 11:18:13   
meta22
inch, jaz sem imela spinalen CR v MB en mesec nazaj. nočem te strašiti ampak nikoli več. verjetno je bila premajhna doza al kaj, ampak jaz sem vse hudičevo čutila. nič negativnega glede osebja_ vsi so se ful trudili in me tolažili, še posebej anesteziska ko je ugotovila da me boli. mi je pomagala in me držala za roko in božala. CR na tak način-nikoli več. sem si vse predstavljala tako lepo, da bom lahko svoje user posted image takoj vidla, pa da bo okrevanje lažje. user posted image nič ni blo tako!!!! vendar je to odvisno od človeka, kako vse prenaša, ne pa od porodnišnice in osebja. premisli kakšen človek si in se odloči.
partner ne more biti zraven pri nobeni obliki CR. lahko počaka zunaj in lahko vidi user posted image takoj po CR, če je vse ok. pa ko čakaš na CR sta lahko skupaj-vsaj naju so dali v tisto čakalnico al dnevni prostor.
hja, otročka ti takoj pokažejo, če si ga sposoben videti. jaz ga nisem videla ker sem bila pod vplivom dodatnih narkotikov. se spomnim samo neke sence katero so mi prislonili na obraz. otročka ti ne dajo na prsa ampakodnesejo pediatri in ga pogledajo.
meni so otroka prinesli pokazat komaj drugi dan, na intenzivni tretji dan lahko greš gor v 2. štuk, otročka pa dobiš samo podnevi. ponoči ga odpeljejo. domov greš šesti dan po CR, če je vse ok s tabo in user posted image
aja, dojiti sem začela drugi dan, ko so mi ga prinesli, pa je dojenje brez problema steklo.
če te še kaj zanima , vprašaj.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pohvala MB porodnišnici
10.4.2010 17:48:21   
aknela123
meta, če se ne motim, si rodila dvojčke. natanko to, kar opisuješ, se je pri meni dogajalo februarja lani - spinalen CR. vsi so bili zelo prijazni in sploh super, sploh anestezistka (inicialke N.Z. - mogoče pri tebi ista?). ampak sem mislila, da zdaj ne delajo več takih neumnosti. pri meni se je začelo dobro, ko so mi prvega dojenčka ven vzeli, sem pa začela vse na živo čutiti, na koncu so me mogli kar uspavati.  tudi okrevanje po CR je bilo kar hudo. 
važno, da smo zdaj vsi lepo in zdravi, enako želim tudi vam!

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pohvala MB porodnišnici
13.4.2010 15:14:57   
ellie
Sicer odgovarjam ful pozno...sem komaj zdaj videla, da ta tema še živiuser posted image  inch verjetno si zdaj že rodilauser posted image  bom pa vseeno še jaz opisala svojo izkušnjo.


No, jaz imam na srečo res lepo izkušnjo...se še zdaj po skoraj 3eh mesecih večkrat spomnim na takrat. Meni je spinalna prijela ful dobro. Vse kar sem čutila, je bilo kot neko božanje po trebuhu in nič več. Lahko rečem, da je bilo celo prijetno. Okrevala sem takoj...zadnje dni v P niti več nisem rabila protibolečinskih (res pa da nisem občutljiva na bolečino...sem že marsikaj huješga prestala) Meni so malega pokazali takoj...ko se ga je držala še popkovina. Ko pa so ga nesli ven na umivanje in to, so mi ga prislonili še k obrazu. Na prsi ti ga tako ne morejo dat, ker si cel prekrit s tistim, ko te pokrijejo pri operacijah. Pa v bistvu od prsi navzdol tudi nič nisem čutila. Edino kar mi je bilo neprijetno med operacijo, je bilo to, da me je v prsih stiskalo...težko sem dihala. Mislim, da je to bilo od tiste zadeve za krčenje maternice. Ker so mi potem zmanjšali odmerek...in je bilo boljše. Sem pa malega dobila že čez par uric in sem ga lahko dojila. In potem je doli na intenzivni bil z mano samo čez dan, zgoraj na oddelku pa skos. Sem pa šla 1 dan prej domov, ker je bila na oddelku gužva...počutila pa sem se ok.

So pa nekaj druga zasračkali pri nas...sestre niso šle po mojega. Ker ko sem šla jaz iz oddelka dol na intenzivno, so njega poslali v dnevni prostor. In potem nihče ni šel pod njega...jaz pa tud nisem vedela, da bi lahko prišel še k meni...pa itak sem bila čisto nervozna zaradi operacije. Tako da ga pred samo operacijo nisem videlauser posted image  in tud malega on ni videl takoj...ampak ko je bil že zavit v štruco. Tako da niti nobene fotke od čistega začetka nimamo. Zaradi tega sem pa še zdaj žalostnauser posted image  ker to pa so zaj****

Ampak zdaj je kar je...vem za drugičuser posted image

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pohvala MB porodnišnici
12.5.2010 12:47:58   
Hana76
Nisem brala vseh postov, bom zelo na kratko povedala svojo izkušnjo:

Rodila dvojčka s CR, ker sta bila oba medenično. Operirala me je dr. Pelkičeva, asistiral je dr. Žebeljan. Vse osebje v operacijski lahko samo pohvalim, vsi so bili dobre volje, so se šalili, (tudi zdravnica, sestra, ki mi je dala infuzijo, me je ves čas božala po roki, anestezistka je bila super,) pa tudi upoštevali moje želje. Sem namreč skoraj omedlela, ker sem imela tisti sindrom, ko ti posteljica pritiska na aorto, če ležiš na hrbtu in če me ne bi upoštevali, bi zamudila celotni postopek in prvi poljubček mojih dveh fantov.

Z vsemi sestrami in zdravniki imam zelo dobre izkušnje tudi po porodu, tako v intenzivni, kot tudi na oddelku. Res pa je, da so na oddelku sestre ponoči zelo obremenjene, saj sta ponoči delali samo dve ali tri, tako da so mi pač pomagale po najboljših močeh.

Že od prej bi pohvalila odnos, občutek za nosečnico in strokovnost dr. Mujezinovića, ki mi je delal vse ultrazvoke.

V bistvu mi ni jasno, kako lahko imam tako različno izkušnjo od mnogih drugih, lahko da sem imela bistveno drugačnejša pričakovanja. Tako da ne poslušat vseh zgodb, pa še en nasvet - ne poskusite biti tako pametne kot ginekologi, pediatri ipd. Oni so študirali medicino in poznajo raziskave narejene na reprezentativnih vzorcih ljudi, ljudje, ki se nenehno pritožujejo, pa velikokrat sklepajo na podlagi nekega primera, ki so ga slišali. Seveda pa je res, da so tudi zdravniki le ljudje, ki so zmotljivi.  

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pohvala MB porodnišnici
12.5.2010 12:54:35   
Hana76
Aja, pa nič nič me ni bolelo, sem pa vse čutila. Tako da sem se na začetku ustrašila, da mi spinalni ni prijela in sem to tudi povedala, potem pa me mislim da anesteziologinja vprašala, kaj čutim, ko so mi mazali trebuh z jodom - mrzlo ali toplo, pa nisem znala povedati in potem je rekla, da potem je spinalna prijela.

Jaz sem dobila protibolečinsko injekcijo samo na dan operacije, od naslednjega jutra sem jemala Zaldiar po potrebi. Očitno sem zaradi strašno bolečih menstruacij že navajena na bolečino.

Operirana sem bila v torek, domov sem šla v nedeljo.

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pohvala MB porodnišnici
17.5.2010 12:04:06   
Zoja Lara
V Mb porodnišnici sem preživela 35 dni in imela možnost do dobra spoznat osebje in način dela ter odnos do porodnic.

1. Kapo dol sestram na 2. nadstropju- kljub temu, da so včasih totalno preobremenjene, so zmeraj prijazne in strpne. Včasih stroge, a le v dobro otrok. Res vse pohvale sestram :)

2. Tudi sestre na intenzivni so super, vendar žal ne vse. Tam pa so kot dan in noč. Ene bi te najrajši napodile- češ kaj hodiš sem in motiš naše delo? Druge pa neverjetno prijazne in s posluhom za starše. Tisti, ki ste imeli svoje otroke na intenzivni boste razumeli kako ranljivi smo starši v taki situaciji.

V glavnem, zmeraj , ko sem šla obiskat moja pubeca na intenzivno, sem upala da bojo "ta fajne" sestre takrat delale.

3. Zdravniki- največ pohval gre srčni dr. Golobovi, ki ima neverjeten občutek za sočloveka (kljub temu, da ta ni enak njej- torej dr. medicine, kar je ostalim zdravnikom neverjetno pomembno).

Se nadaljuje...


_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pohvala MB porodnišnici
17.5.2010 12:34:42   
Zoja Lara
3. Zdravniki- najslabše izkušnje pa imam z dr. Žolgarjem, in po pričevanju drugih mamic nisem edina. V glavnem je ta človek šolski primer arogantnega zdravnika- grozno, nimam besed. Pa tudi o njegovi strokovnosti in medicinskem zdravju sem včasih kr malo dvomila- noja, vsak pač ima svoje mnenje.

4. Babice- neverjetno topla in sočutna babica je zagotovo babica Fajs. Zaradi nje je moja porodna izkušnja tako lepa.

V GLAVNEM VSE POHVALE MB PORODNIŠNICI.

LE RAZŠIRIT BI JO BILO TREBA IN BOLJE POSKRBET ZA POTREBŠČINE MAMIC IN NOVOROJENČKOV (BRISAČE, TETRA PLENICE, HIGIENSKI VLOŽKI, ITD.)

IN NENAZADNJE DOLOČENIM AROGANTNIM ZDRAVNIKOM IN SESTRAM VCEPIT V GLAVO, DA NISO VSEMOGOČNI IN VSEVEDNI.


_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?