|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   10. mesecev
19.2.2010 20:47:51   
jutranja rosa
Vem, da se takšne teme ponavljajo, kaj vse naj bi znali naši dojenčki, pa me vseeno zanima, kaj znajo vaši 10. mesečniki. Naju so napotili v RA, ker malo zaostaja v gibalnem razvoju. Se samo kotali iz trebuščka na hrbet in obratno. Kobaca ne, se ne dviguje ob opori, se ne plazi, ne opira se z nogicami ob tla, ne sedi samostojno....nič takega kar naj bi že znal. Nisem zaskrbljena, ker vem, da je z njim vse v redu, sprašujem le iz radovednosti. Ga imam pa ves čas na tleh.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 10. mesecev
19.2.2010 22:02:54   
smej
Naš je star 9 mesecev in pol, pa tudi ne plazi, ne kobaca,se ne opira na nogici, se ne dviguje ob opori edino sedi sam. Me pa zanima jutranja rosa, če zna pomahat, dati pa-pa, kazati s prstom,...ker tudi tega naš ne zna.

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 10. mesecev
19.2.2010 22:37:52   
jutranja rosa
Ne, smej, tudi tega kar sprašuješ še ne zna, ne pomahati, ne kazati s prstom....obvlada pa v nulo pincetni prijem in to že zelo dolgo, zna zlagati obročke na stožec, kocke v magični lonček,...očitno razvija druge spretnosti :).

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 10. mesecev
19.2.2010 22:47:08   
vanilla
Hehe, Jutranja rosa, naša bo stara 10 mesecev in se ji niti ne sanja kako bi lahko zložila krogce na stožec ali kocke v lonček user posted image . Samo tolče z igračami v rokah, ali pa po tleh z njimi... pa v usta jih tlači. Torej očitno tvoj res razvija druge sposobnosti user posted image .


Naša stoji ob opori, sama vstane, dela korake, če jo držiš. Kobaca.
V bistvu je čist divja kar se gibanja tiče. Zna pomahat pa-pa, ampak ne vedno, mora met dober dan oz. dat se ji mora. S prstom je pa zadnje dni začela nekaj "opletat" oz. skos steguje kazalec in kaže na vse okoli, pa ne vem, če slučajno al res kaj kaže user posted image .

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 10. mesecev
20.2.2010 11:27:37   
marjetica8
Naš bo 29. star 10m in isto še ne zna kej dost od naštetega. Hodiva v RA na fth zaradi povišanega mišičnega tonusa in blagega ekstenzijskega vzorca z asimetrijo. Plazi po trebuhu - v nulo - šiba po stanovanju ko raketauser posted image , na kolena ga postavljam jst, ker je te vaje pokazala na fth, poseda se ne, ne stoji ob opori in se ne postavlja na noge. Mahat je začel neki glih včeraj, včasih pokaže kako je velik, zaploskat je enkrat probu, pa ne vem če mu ni bl ratalo...zna pa dat "five", pa "buc", pa luč zna ugasnt v sobi, pa pokaže kako ma mamo raduser posted image , pa reče mama/tata, pa zlaga lončke enga v druzga. Ne vem...nam so dal tako diagnozo da je kr grdo slišat, ma mislim da ni z njim nč kej tolk hudga narobe, kokr se sliši. Fth je super, delava vaje, ki jih je pokazala doma in moram rečt, da se je začel že po treh dneh kazat napredek - že zdrži par sekund na kolenih...Kar se pa tiče mahanja in ploskanja - bojo že! Kokr je ena rekla - razvijajo druge spretnostiuser posted image ! Nam je v RA rekla, da ma zaostanek v gibalnem razvoju, na socialnem področju pa je razvit za eno leto!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 10. mesecev
23.2.2010 12:05:06   
Greenie
Naša je stara 9,5 mesecev in sama vstane, stoji ob opori, se plazi, dela korake, če jo držiš in že dolgo časa tudi lepo sedi. Se je pa plazit začela šele z 9 meseci, pred tem je celo vstala sama.

Ploska in odkimava tudi, pomahat pa-pa še ne zna, prav tako z igračami bolj razbija, kakor karkoli drugega.

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 10. mesecev
23.2.2010 13:34:22   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: jutranja rosa

Vem, da se takšne teme ponavljajo, kaj vse naj bi znali naši dojenčki, pa me vseeno zanima, kaj znajo vaši 10. mesečniki. Naju so napotili v RA, ker malo zaostaja v gibalnem razvoju. Se samo kotali iz trebuščka na hrbet in obratno. Kobaca ne, se ne dviguje ob opori, se ne plazi, ne opira se z nogicami ob tla, ne sedi samostojno....nič takega kar naj bi že znal. Nisem zaskrbljena, ker vem, da je z njim vse v redu, sprašujem le iz radovednosti. Ga imam pa ves čas na tleh.





Nisi zaskrbljena? Jaz pa bi bila.
Sama se nikoli nisem obremenjevala z nekimi razpredelnicami, ampak da otrok pri 10.mesecih ne zna sedet samostojno, oz ne zna nič...

Kaj je naš znal? Pri 6.mesecih se je kotalil iz trebuha na hrbet in obratno, jedel keks, ki ga je sam držal. S prstkom kazal na predmete pri 8.mesecih, ob opori sedel pri 6.mesecih, brez pri 8-h. Pri 9.mes. stal ob opori, pri 9.5 se začel plazit.Ob opori začel hodit pri 10.mes., shodil pri 13-h.
V ritmu glasbe se premikal pri 9.mesecih, z rokami ploskal pri 9.5 v istem času je znal pokazati kako je velik, pri 10. pomahal v slovo. Pri 9.mes. obračal strani v knjigi, dele telesa poznal pri 11.mes (prepisala sem iz njegove knjigice spominov)...


(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 10. mesecev
23.2.2010 15:44:16   
Urska09
Eh, podobno je pri nas. Stara je sicer 1 leto ampak je pri 10. obvladala to, kar tvoj. Razen, da se je znala sama vsesti (na čisto svoj način). Sva bili v RA in parkrat na fiziot. Zdej je malo bolje. Kobaca ne (in verjetno tudi ne bo), drsa po riti, vsede se sama (celo pravilno), dviguje se na kolena, pred dnevi se je celo parkrat dvignila na noge ampak je še zelo nestabilna. Pa je tudi ves čas na tleh.
Fizioterapevtka pravi, da je med njenimi "lažjimi primeri" in da je pač malo bolj počasna v grobi motoriki. Nič takega.

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 10. mesecev
23.2.2010 20:38:24   
PC Baby
Res je, da se vsak otrok razvija po svoje, v RA pa kar pojdite, ker to je za malega sploh dobro. Tudi če bi že vse znal, kar naj bi pri tej starosti, ti tam vedno kaj novega povejo, pokažejo, naučijo...
Poleg tega pa moraš vedet, da ko mu bo zalaufalo, bojo to napredki ma ne iz dneva v dan, ampak iz ure v uro. Vsaj pri nas je blo tko.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?