|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bivanje pri starših
18.3.2010 8:37:16   
skuštrana
Madona, jaz sem tudi čisto nesposobna in neodgovorna mama, sem bila po prvem in po tretjem porodu v mama hotelu user posted image
In ji bom do konca življenja hvaležna za to user posted image user posted image da nas je prenašala....user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: bivanje pri starših
18.3.2010 8:41:50   
**Tinkara78**
Zdaj sem se spomnila, da ko sem/sva pripeljala hčerko iz bolnišnice sva šla v bistvu v novo stanovanje, katerega še nisem videla dokončanega.

Zame oz. za naju je bilo vse novo. Prvi otrok, ki je potreboval 200% časa, prvič na svojem, svoje gospodinjstvo, ...... sicer so vse preselili, samo par stvari sem si morala prilagoditi. Tak, da sem res vse spoznavala s čisto nove plati.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 18.3.2010 8:53:09 >

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: bivanje pri starših
18.3.2010 9:16:12   
kristinaj
jaz sem bila pri prvi 3m pri naših iz razloga, ker nisva imela stanovanja še poštimanega, ko je bila stara 1,5m sem šla k njemu na hr, ker je tam delal, in bila tam 14 dni, potem pa ko je bila stara 3m sem šla tja za 2m, julij in avgusti in potem z oktobrom v svoje stanovanje...

meni osebno je grozno težilo bit pri naših doma, rabila sem tudi svoj mir.. kljub temu da sem imela vse, mama je prala likala in kuhala, jaz sem pa samo pohajala z vozičkom,,, kljub vsemu sem hotela na svoje, bit sama in imet svoj mir...

vem kako zgleda bit kar naenkrat sam z dojenčkom, zato pusti ženi še kakšen mesec in potem ji povej, da je to dovolj, da ni bav bav imet enega dojenčka, da bo tudi z dojenčkom zmogla oprat in zlikat cunje, pa še kaj pokuhat zraven.. dojenček je še mali in ne zahteva veliko razen to, da je sit in previt.. ko bo sama z njim, ga bo šele začela uživati, navajati eden na drugega in ni hudič če malo pojoka, medtedm ko gre na wc, pod tuš ali da stroj cunj prat...   

pa naj ji mama pride pomagat vsake toliko,ali pa tvoja mama...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu matejlj)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: bivanje pri starših
18.3.2010 13:52:32   
ninca19
tudi sama nisem zato da greš k staršem, čim si malo negotov. vsaka mamica je pri prvem otroku negotova, pa jo je strah, ampak to še ne pomeni da moreš takoj letet k mamici. če bo ostala tam, bo se sigurno navadila in hotla še dlje tam ostajat. naenkrat pa bo treba domov, otrok bo še večji, rabil bo še več pozornosti, takrat pa ji bo še huje. raje ji naj mama domov pride pomagat, pa kaj skuhat, pospravit. jaz sem mamo mela pri meni dva dni skup, še ponoči je spala pri nama, ker se pač sama nisma znašla. po tistih dveh dnevih pa je šlo lepo skozi. in si ne morem predstavljet da bi takrat šla k mami. še zdaj bi mi prav prišla kakšna pomoč, pa raje pustim razmetano, enkrat se bo že pospravlo. glavno da je otrok zadovoljn. in mislim da bo najboj zadovoljn, če bo doma, v domačem okolju ob mami in očetu.

_____________________________

Nina

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: bivanje pri starših
19.3.2010 8:17:43   
soncica01
pri nas je bilo tako, da je prvi mesec bila moja mama pri nas in pomagala kolikor se je dalo, ker smo imeli na samem začetku kar nekaj komplikacij z otroku. Po enem mesecu sem mamo poslala domov :))) in sem od takrat naprej furala sama, s tem da smo hodili se na fizioterapijo vsak teden in delala vsak dan vaje z otroku itd. itd. Da se, je naporno, ampak se da. Moj nasvet - po enem mesecu domov (v tem casu se bi ze morala mal ulaufat, ce je to njen prvi otrok) in poizkusit sama. Glej, ce ji pa res ne bo slo, ok, potem pa spet poklicat na pomoc.

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: bivanje pri starših
19.3.2010 8:27:32   
Petraa
Kdo je pa rekel, da se je odselila??
Kasso kako pa ti veš da njej mama lika,pere,nosi otroka k prsim user posted image
jaz sem bila tudi pri mami,pa ni bilo nič od tega
najboljše je zgodbo prirediti tako kot nam paše a v bistvu sploh ne veste kako je pri njih


(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: bivanje pri starših
19.3.2010 8:33:25   
koala
mi2 živiva v hiši njegovih strašev v svojem gospodinjstvu in prav dobro sem se počutila ko sem vedela da je pomoč le nekaj korakov vstran. Imela sem CR (ekspresno okrevala) pa mi je bilo vseeno lepo daje tašča prvih 14 dni kuhala. Ko nekatere pravite da novorojenček ni zahteven, moj je bil jedel je na uro in pol do maksimalno dveh, vems zelo malo spal recimo 20 minutk, tudi ponoči ni spal več kot dve uri v kosu, jaz pa si enostavno nisem upala zaspati ker sem se bala da ga ne bom slišala (pred porodom sem namreč spala tako trdno da bi me lahko kdo ukradel pa nebi vedela) posledica je bila da sem bila totalno utrujena. Sama si sicer ne znam predstavljati da bi živela pri mami, si pa tudi ne znam predstavljati kako bi bilo če bi bila popolnoma sam za vse.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: bivanje pri starših
22.3.2010 9:05:04   
linči 312
meni se je svet po porodu zasukal za 1000%. nič ni bilo tako, kot sem pričakovala. in bilo je težko. ko sedaj gledam nazaj, mislim, da je bil problem v moji negotovosti. mož je bil sicer en mesec na dopustu, ampak je kar naprej hodil naokoli. je moral v trgovino, pa kaj pri hiši narest, pa k staršem po hrano, pa... no meni to takrat ni bilo všeč, pa čeprav je le skrbel, da nismo duhovi postal ki bi živeli od zrakauser posted image  pomagale (pri hišnih opravilih) sta mi tudi obe mame (mama in tašča), ampak vse kar sem si v tistem trenutku želela, je bila zgolj družba odraslih ljudi.

hočem rečt, da smo si ženske različne. in ene pač daje tudi poporodna otožnost, ene še kaj hujšega, ene pa nič in jim zadeva prec zalaufa. no, če je v igri poporodna otožnost ali še kaj hujšega, se meni zdi najboljše zdravilo družba ljudi. če si ti cele dneve odsoten, je tvoji ženi verjetno kar težko. morda je bila prej polno vpeta v delo, venomer v družbi ljudi, sedaj pa je kar naenkrat le z otrokom. predvidevam, da gre za vajinega prvega. vse je novo. ni več ritma. pa vendarle cel čas skrbi le za otročka (doji, previja, pripravlja flaške, pomiva dude,....) veš, ni ji lahko. morda te je kot žena razočarala, ker ni taka, ko si si predstavljal, da bo. vendar verjemi, tudi ona je morda sedaj malce razočarana, ker ni tako, kot je pričakovala, da bo. vendar pa s časom mine. in če ji bo družba njenih staršev pomagala, da se bo prej postavila na noge, ne vidim nič slabega v vsem skupaj. pa še to. potrudi se tudi ti. pelji se zvečer do nje in njenih staršev. ko bo kasneje gledala nazaj, ti bo zelo hvaležna, da si jo razumel in tudi ti potrpel (se vozil gor in dol). seveda pa jo hkrati skušaj spodbujati, da se posatvi na svoje noge. razumeti mora, da skrb za otroka ni noben bav bav. da je pravzaprav zelo luštno opravilo. in ko bo to dojela bo itak po hitrem postopku spokala od staršev. jim bo sicer zelo hvaležna za vso pomoč, ampak ni lepšega, kot biti sam svoj gospodaruser posted image

upam, da se vama življennje kmalu vrne na stare tirniceuser posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: bivanje pri starših
22.3.2010 13:04:18   
pomlad08
Meni se je zdel prvi mesec precej težek - dojenje 24/7, pa šivi, po zaceljenih šivih so me matrali še hemeroidi itd. Sem bila res čist lesena. Tako da si ne predstavljam, da bi furala sama (ja, sej bi, ampak res ni blo izi ...). Skratka, meni se zdi čudno, da se vse spravljate na to mamico, ki se je zatekla po pomoč, ker v mojih očeh je v tej zgodbi "bad guy" očka (avtor te teme), ki ji ne nudi te potrebne pomoči. Moj je bil doma 1 mesec, in sem mu blazno hvaležna. Ves čas je on podiral kupčke, mi nosil vodo, skakal v lekarno, muller, predvsem pa je bil ZRAVEN, vedela sem, da mam en "back-up plan", če bom sama preveč sesuta za pestvanje, nočno nošenje, prepevanje ...

(no, da sploh ne govorim čustveni plati -  o tem, da se mi itak zdi normalno in nujno, da se tudi oče in novorojenček imata čas spoznati in privaditi in navezati drug na drugega ... )

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: bivanje pri starših
22.3.2010 16:05:26   
tulpek
Pomlad, če bi vedela, da so tukaj večinoma same RR supermame, ti ne bi bilo čudno user posted image . Zmorejo vse že samo s pogledom, nadčloveške so, res.

Se strinjam z zadnjimi objavami. Pa premalo podatkov je za obsojanje.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: bivanje pri starših
22.3.2010 18:47:16   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Pomlad, če bi vedela, da so tukaj večinoma same RR supermame, ti ne bi bilo čudno user posted image . Zmorejo vse že samo s pogledom, nadčloveške so, res.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: bivanje pri starših
22.3.2010 19:03:17   
aprilčica07
tulpek: super si napisalauser posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: bivanje pri starših
22.3.2010 19:10:29   
eternety
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Pomlad, če bi vedela, da so tukaj večinoma same RR supermame, ti ne bi bilo čudno user posted image . Zmorejo vse že samo s pogledom, nadčloveške so, res.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Se strinjam user posted image .

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: bivanje pri starših
22.3.2010 19:37:55   
ninca19
mislim da tu ni nobena napisala, da smo vse zmogle vse same. itak da rabiš pomoč. mislim da jo je vsaka rabla. če partner ne dobi dopusta, tud ni njegova krivda, zagotovo bi si ga vzel, če bi lahko.
da pa takoj pobegne staršem pa se meni zdi samo prelaganje odgovornosti. drugače se sliši če pride mama pomagat, pa tudi če prespi tam. da pa se preseliš k staršem ... nevem no. jaz sem mlada mamica in še daleč od tega da sem sama vse zmogla ko sem rodila. mama je spala pri meni dva dni, predčasn hodla iz službe ko je bla kriza... da pa bi šla jaz k njej živet ... pa sem tud bla sama po en teden z malo, ker ma moj tako službo. če hočeš gre vse skozi.
vsaka je rabla še drugo družbo ... sej pa sigurno ma kolegice, pa jih naj pokliče. pa pridejo mal družbo delat, partner je tud sigurno vsaj nekaj doma, če ne druga, ponoči.
je pa tak, da jaz bi se sigurno navadla, da ne rabim bit sama za vse in bi mi potemblo še huje. nevem, sigurno pa niso vse iste.
otrok se vedno spreminja, spreminja svoje potrebe, obnašanje, želje,... in vedno je nekaj novega. bo vedno, ko bo kaka sprememba letela k mamici?boljše se je takoj privadit pa dat tisto začetno krizo skoz, kot pa to vedno premlevat. je pa seveda drugo, če trpi za poporodno depresijo.


_____________________________

Nina

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: bivanje pri starših
22.3.2010 20:31:20   
tulpek
Saj za pravo sodbo bi mogle poznati ozadje. Kaj pa, če je tip tak, da boljše, da je pri starših kot z njim... kaj pa, če je res razvajena rita? Ne vemo.
Poleg tega nismo vse enake, ene zmorejo vse, ene pa že rahel veter podre... in boljše, da je 4 tedne pri starših, če ji bo to pomagalo, kot da pade v nekaj mesečno depresijo. Veliko če-jev je in težko je sodit. Ampak vsekakor je najbolj bogi Matej, ki se mora nekaj 10 km vozit user posted image .

Mi je pa skrajno čudno, da se ta Matej ni nič oglasil, niti se ni prijavil na RR od 17. 3. Da ne gre za provokacijo... mogoče se bo pa zdaj, ko sem mu vrgla kost.

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 90
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?