|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne jemljejo me resno:(
3.4.2010 21:10:16   
...studentka...
Lepo pozdravljeni....

sem ženska, ki se s partnerjem že eno leto in pol trudiva, da bi spočela otroka. To nama ne uspe. Bila sem pri ginekologinji in ji povedala za to težavo, vendar glede na to da sem stara 23 let me nihče ne jemlje resno. Vsi mi pravijo, da sem premlada, da bi se sekirala itd. Nihče me ne razume, da si lahko tudi pri 23 letih želiš oz. si pripravljen na otroka!
Zdej je fant šel na spermiogram in vse je bp, zdaj pa imam jaz napotnico za v bolnico za hsg. Zanima me glede hsg kaj naj naredim, ker imam pred menzo vedno 4 dni izcedka in potem menzo 5 dni, v bolnici pa so mi rekli naj pokličem prvi dan krvavitve.? potem imam tudi večino dni rjav izcedek, ginekologinja mi je rekla da najbrž nimam ovulacije,a mi ni dala nobenih zdravil za ureditev ciklusa ali sproženje ovulacije?
čisto sem že obupana...kaj naj naredim...kdaj nas pokličem v bolnico, a to bom imela prej kakšen pregled? ali je vam ginekologinja dala najprej klomifen potem vas poslala na hsg? očitno če si mlda te nihče ne jemlje resno:(

Hvala za nasvete!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne jemljejo me resno:(
3.4.2010 21:20:24   
twetka
Pozdravljena. Sem imela pred letom isti primer in sem tudi stara 23 let. Ginekologinja me ni jemala resno dokler je nisem zamenjala. Že od začetka imam neredne menstruacija in to za njo ni bil noben problem. Šla sem k njej ko sem spoznala partnerja in k njej hodila 3 leta in v teh treh letih ni nič naredila okoli moje menstre. Druga ginekologinja pa me je lani takoj napotila v ambulanto za neplodnost na endokrinološke preiskave, ki so pokazale že lani da je z mojimi hormoni vse ok. Moj je bil na spermiogramu, ki je tudi ok, zdej pa sem dobila decembra klomifen za tri mesece, ker sem sama hotla probat po naravni poti. Postavili so mi tudi diagnozo: sindrom policističnih jajčnikov, se pravi nimam svojih ovulacij. Zdej sem pojedla zadnjo škatlico, bila na UZ, kjer so bili vidni foilki in sedaj čakamo menstro, ampak verjetno ni nič ratalo, tako da grem 16.4 na kontrolo, sem že naročena v primeru da ne uspe in grem na pregled jajcevodov potem pa v postopke inseminacije če bo z mojimi jajcevodi vse ok. Moraš biti vztrajen, meni ves čas pravijo da sma še mlada in da mama čas, ne nimama časa, ker si želima met otroka in da želja je grozno velika in nočema več čakat. Tako da hvala bogu so me na neplodnostni vzeli dokaj resno in grema če bo vse lepo kot mora bit že letos v postopke pa upam da bom user posted image že v naslednjih mesecih. Želim veliko sreče pri tem tudi tebi.

(odgovor članu ...studentka...)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne jemljejo me resno:(
4.4.2010 10:22:03   
andrejči
Mislim, da smo na istem! Sama sem si že pri 21 letih zeloooooo želela otroka. Potem sva z partnerjem, ki sva skupaj od mojega 19 leta začela delati na tem. Pri ginekologinji sem vsako leto prosila (na kolenih če bi bilo treba), da naj me da naprej ker nekaj ni vredu. Ona pa me je tolažila, da moram čakati do 23 leta (NE VEM ali imajo res starostno omejitev za sprejem, pojma nima, ker mi je tako, butasta ginekologinja, da jo bom zamenjala!), in da potem me bo dala v MB na Ambulanto za neplodnost. No potem sem čakala pol leta, da sem prišla na vrsto, zdaj so me zdravli z klomifenom,ki mi seveda ni pomagal nič!!! Zdaj pa grem na pregled HLS. Bomo videli kaj mi bojo povedali.

Nobeden pa ne zastopi, da že si že od mojega 21 leta (zdaj sem stara 25 let) srčno želim biti user posted image in imeti user posted image ! Ampak to nobeden ne zastopi, ker si misli kako mlada sem in da imam še čas. Ampak za mene ni niti več stotinke sekunde čas! Najrajši bi imela že VČERAJ user posted image !!!!!!! Počutim pa se grozno sem obupana, jezna na vse, tudi na sebe!!!!!!



(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ne jemljejo me resno:(
4.4.2010 10:26:20   
twetka
Andrejči malo bedni so eni ginekologi, js sem za zdej kr zadovoljna. Tut js sem bila zdej na klomifenu 3 mesece pa se je včeri upanje končalo, je prišla zvečer menstra, tako da gremo naprej s pomočjo medicine. Bomo videli kaj bodo rekli za naprej. Rečeno je bilo da me čaka pregled prehodnosti jajcevodov, upam da so in da gremo čimprej v postopke da bom do novega leta že user posted image

(odgovor članu andrejči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ne jemljejo me resno:(
7.4.2010 11:18:04   
Anonimen
Ne vem zakaj si mnenja, da te nihče ne jemlje resno. Saj te je G poslala na HSG. To je pač začetek in ne vem zakaj bi ti rada te stvari "preskočila".

Da ti povem kako je bilo pri meni: pri cca. 21 letih mi je moja G rekla, da ko bova začela delati na otroku, da naj najprej prideva k njej po Klomifen, ker nimam svojih ovulacij. No, in čez nekaj časa sem res šla, ampak je bila moja G ravno odsotna in jo je nadomeščal drug. Ta mi je predpisal klomifen. Po neuspešnem poskusu se je to nadaljevalo še 6 mesecev. Končno sem spet prišla do svoje G, ki je zmajevala z glavo, zakaj so mi najprej dali Klomifen, brez da bi me dali na HSG. Ker če imaš neprehodnje jajcevode, je brezveze telo obremenjevati s hormoni. No, točno to se je izkazalo. Sledila je operacija, kjer niso mogli nič, ker je bilo stanje mojih rodil preslabo. Šele potem sva prišla do IVF.

tako, da lepo počasi. Edino pravilno je, da te najprej da na HSG, šele potem klomifen, potem kakšna operacija in šele na to IVF.

(odgovor članu twetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ne jemljejo me resno:(
21.4.2010 21:23:13   
zulika
Pozdravljena... sama sem tud stara user posted image 28 let in se zdravim za neplodnost.. pa me tudi glede na mojo starost ne jemlejo najbolj resno in vse teče v počasnem teku... ker sem še  user posted image KAO   mlada. ampak meni se ne zdi tako in tudi jaz si močno želim otroka. trudiva se že skor 3. leta.. pa nič  zaj me čaka prepihovanje jajčnikov ker mi komifen ni pomago... skratka glede na to da sem stara 28 let pa me ne jemljejo najbolj resno razumem kako je tebi...user posted image

(odgovor članu ...studentka...)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ne jemljejo me resno:(
29.4.2010 21:29:20   
Taddy78
Pomoje je bolj problem v vaših G...

S partnerjem imava sina po naravni poti, sedaj sva v postopku oz. imam za sabo en neuspešen embriotransfer.

Ko sem po porodu zamenjala G, me je vprašala za zaščito in sem ji rekla, da bi imeli še več otrok. Takoj mi je rekla, da če vmes ne bo ratalo, naj po letu in pol pridem nazaj. No in sem šla, najprej mi je dala Dabroston, da se mi porihta M...no potem sem do klinike za nepl. sicer prišla z ene druge poti, pa vseeno.

Že sami pregledi, če primerjam mojega prejšnjega ginekologa z zdajšnjo, so neprimerljivi. On mi nikoli ni pregledal dojk, ona je takoj omenila, da spadam v rizično skupino in da bomo naredili mamografijo še pred 35.letom. Tudi vzdušje, prijaznost...

(odgovor članu zulika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ne jemljejo me resno:(
29.4.2010 22:19:36   
Arwenko
Mislim da tukaj čisto preveč pretiravate. Minimalen čas za obravnavo je 12 mesecev, vidva pa se trudita leto in pol, vmes ste bili že na spermiogramu, ki je prvi korak. Drugi korak je HSG, torej te je ginekolog/inja čisto vredu poslala naprej in ne vem zakaj kompliciraš. Pravilno je namreč da se HSG opravi pred klomifenom in ne obratno, večina ginekologov pa kr na pamet predpisuje klomifen, pol pa ugotovijo da so itak pol leta stran vrgli, pa takšne štose.

Za HSG pokliči, ko imaš prvi dan poštene krvavitve...ne izcedka, vse ostalo se boste zmenili takrat. pa nehaj komplicirat že zdaj, brez potrebe.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ne jemljejo me resno:(
6.5.2010 21:03:25   
si_ma
Midva se trudima že 3 leta. Vmes so bile 4 zanositve, ki pa so se vse končale s spontanim splavom.. Do tretjega spontanega splava so mi vsi govorili sej si pa še mlada,... Ginekolog mi je rekel, da bomo počakali s preiskavami do tretjega ss-a.. To se pravi, da smo potem po treh letih in treh neuspelih poiskusih naredili preiskave - DNK in histeroskopijo - rezultati super - nič narobe... Potem se je začelo obdobje KLOMIFENA IN DABROSTONA, katerega nadomestek sem morala kupovati v Avstriji... V več kot pol leta ni prišlo niti do oploditve... Ko sem šla k ginekologu, in mu povedala kako in kaj mi je zopet rekel, da sem še mlada, da sigurno bo enkrat, takrat pa naj pridem nazaj... No in potem sem se odločila za bioenergetičarko, kateri sem hodila 3 mesece vsakih 14 dni na koncu tudi pogosteje - pokazal se je user posted image .... Grem k ginekologu na pregled takoj ko sem ta znakec videla - mi naredi UZ - pravi niste noseči, bomo pospešili, da bo prišla user posted image ... Bila sem čist obupana in sem mu rekla, da ne bom vzela tablet. Čez dva dni zopet naredim test - spet user posted image ... Ok sem mislila, da bom počakala do 9 tedna da bo potem res 100%... Na začetku 7 tedna naredim še ekrat test spet user posted image ... Počutje je blo dokaj normalno, prsi so me nenormalno bolele.. No in potem po 3 dneh po zadnjem user posted image sem začela krvaveti... Šla sem takoj v bolnico, kjer so mi vzeli kri, za beta HCG,... danes sem imela še 1x kontrolo če bi bila potrebna abrazija in še 1x odvzem krvi - le-ta je potrdil, da je vrednost beta HCG močno padla in da je šlo zopet za ss... Najbolj srečna sem pa bila, ko mi je doktorca rekla, da abrazija ne bo potrebna -- Tak, da ti kar slabo postane, ko vidiš, da te tvoj ginekolog sploh ne jemlje resno, ker pač misli, da to da imaš ss da je to čist normalno, pa da se pač ni za sekirat, ker si pač še mlad... Mi je rekel, ne jezite se, sej danes je tak, da se je starostna meja nosečnic dvignila - zanosijo okoli 30-tega leta... Mislim, kaj mene to briga - vedno sem si želela biti mlada mamica - on pa mene s tem tolažiuser posted image ....
Hvala bogu, da obstajajo še drugi zdravniki, ki vidijo v našip problemih resen problem in te dajo naprej do ustreznih specialistov...user posted image
Sej ne morem verjet, kak sem se razpisala - no pa se kr bolje počutim zdaj...
Punce sej bo - tudi za nas bo enkrat sonček posvetil user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.
Kaj način spanja v postelji pove o partner...
photo
Spita s partnerjem/-ko tesno drug ob drugem ali vsak na svoji strani postelje? Spita v 'stoličko/žličko' ali s hrbtom dr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?