|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na arašide
8.4.2010 10:04:11   
Anonimen
Mojemu malčku so potrdili alergijo na arašide. Sedaj se obračam na tiste, ki imate s tem že nekaj izkušenj: zanima me, v katerih trgovskih izdelkih so arašidi, njihova moka, maslo, ali pasamo arašidi v sledeh? Katera čokolada, margarina, evrokrem, salama...
Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na arašide
8.4.2010 20:03:20   
Ajda A
Odvisno kako hudo ima. Naša mal ke močno ampak lahko je vse razen smokijev in arašidov. Drugače pa povsod kjer je rastlinsko olje so tudi arašidi, ker so sestavina tega olja. Ampak naša je vse od čipsa, palčk, raznih drugih peciv kjer je sestavina rastlinsko olje pa ni še odreagirala- okrili so ji pred 3 leti. Poskusi razen če te ni preveč strah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na arašide
9.4.2010 9:19:57   
Anonimen
Naš je do sedaj tudi jedel vse, razen smokijev, ki jih itak ni nikoli maral. Zdaj pa sem malo skeptična, ker so nam potrdili alergijo na arašide in za vsaki slučaj predpisali še injekcijo adrenalina. 

(odgovor članu Ajda A)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na arašide
10.4.2010 9:25:48   
najina pikica*
jst imam 18 mes staro princesko pa imave že od rojstva probleme z "alergijo" na hrano....tako smo jo zdej testirali in ugotovili da je alergična na arašide in oreščke....user posted image
na tisto hrano ki pa ji je povzročala alergijo po telesu oz urtikalije pa sam test ni pokazal alergije (citruse,najbolj pomarančo in paradajz oz paradajzovo mezgo)user posted image
sm pa domov dobila polno literature o tem kje vse povsod so skriti alergeni oreščki in arašidi.....delam v zdravstvu ampak mi in še na kraj pameti pršlo da bi lahko bili oz kje vse povsod se nahajajo user posted image ...v vsaki hrani so možne sledi arašidov,katera se je cvrla v rastlinskem ojlu,rastlinski margarini,smoki,čips,....in podobni griski,konzervansi,paradajzeva mezga(zato je moja princeska skor v šok padla...na testih pa ni pokazalo da bi bila alergična na paradajz....se pa arašid skriva v par. mezgi)....user posted image
....ojle je lahko olivno,bučno,sončnično,....margarina GEA

za piko na i pa še to alergija na arašide in oreščke zelo steška izveni....torej jo imajo celo življenje....user posted image





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na arašide
17.4.2010 22:24:23   
Jelenche
dejansko je odvisno od tega kako visoka je alergija. Mi npr. jemo bobi palčke, ter tiste ribice, jbg. vsega mu pač res ne morem odrečt.
Sicer je tko, načeloma mi je dietetičarka povedala, da če piše samo rastlinska olja, naj to ne bi užival ... zaradi arašidovega olja in masti ( ki sta specificirani samo kot rastlinsko olje), če ti konkretno piše, katero olje je od rastlinskih to lahko uporabljaš. to so sončično olje, laneno, repično, koruzno ter oljčno olje.
Imamo pa na nekatere oreščke zelo visoke alergije, ampak kot pravim mi uživamo npr. bobi palčke ki jih najdem da so brez mleka in soje ... konkretno saltletts in soletti in ni še nikoli odreagiral.
Edina čokolada, ki smo jo mi našli in je res 100% brez sledi oreškov je od Plamila BIO nemlečni nadomestek mlečne čokolade in se dobi v vseh večjih mercatorjih. V hipermarketu sigurno.
Margarina samo Gea
Upoštevaj da ti pišem izdelke ki ne vsebujejo niti mleka niti jajc, ker imamo tudi na to alergijo.
Imamo pa take rezultate ... Sicer je včasih več včasih manj, in si tega sploh ne znam razlagat,... bom pa ko bomo junija imeli zopet testiranje, sigurno rekla naj mi to razložijo. Med testeranjima je preteklo 8 mesecev.
 
Predzadnji izvidi so :
IgE celokupni: 207
spec IgE na mleko 1,28
spec IgE na sojo 0,60
IgE prehrambeni screening
Lešniki 100(raz. 6)
arašidi 30 (raz. 4)
mandlji 9,1 (raz. 3)
beljak 6,8 (raz.3)
mleko, rumenjak,... negativno

Zadnji izvidi pa:
IgE celokupni:153
spec IgE na mleko 0,60
spec IgE na rumenjak 0,79
spec IgE na arašidi 1,71
IgE prehrambeni screening
Lešniki 73
arašidi 2,8
mandlji 17
soja 12
beljak 6,8

Kot vidiš je enkrat višje nekrat nižje, po enem testu je pozitivno, po enem negativno. Ampak, koliko sem jaz prebrala je da je prehrambeni screening bolj splošna .. nekak ohlapna metoda in ni preveč natančna. Specifični so pa dovolj natančni.

Mal zmeden sem napisala upam da si me razumela.
Sicer pa tista Urtika 3 ki jo dobiš iz alergo ko ti potrdijo alergije .. piše pri arašidih da lahko uporabljaš gorenjko ... in mi je tudi dietetičarka trdila da lahko, da je edina varna, saj naj ne bi imeli v obratu arašidov ... kr neki,.. na čokoladi pa piše da so možni sledovi oreščkov. Verjetno je tist kar je napisano precej staro. tkod a nič ne jemlji za sveto, boš morala sama sprobat. če piše da je samo v sledovih ... lahko poskusiš ... bodi pa pripravljena če bi slučajno kaj bilo. Pa vedno probavaj zjutraj doma ... nikoli zvečer!
LP

_____________________________

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?