|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pregrada v maternici
2.8.2010 10:06:02   
nati29
Isabeaux, mogoče mi ti lahko malo svetuješ, jaz sem imela 3 ss, prva nosečnost vredu, potem 2 ss, potem odstranjena pregrada, sedaj sem imela pa spet ss. Moja G me je poslala na genetsko svetovanje, ampak prav veliko si ne obetam od tega svetovanja, me pa zanima, kakšne preiskave so še možne, kaj je še lahko vzrok ss. Na kakšnih preiskavah si pa ti bila? Ali si imela hormonske težave že pred nosečnostjo ali so ti to potem odkrili?

No, vsak nasvet bo dobrodošel.

Jemat, kolikor jaz vem, pred prvo nosečnostjo ne odstranjujejo pregrade (razen če je problem zanosit), ker lahko poškodujejo MV, ker še ni bil nikoli razširjen. Potem imaš pa lahko v nosečnosti težave zaradi popuščanja MV. Ko enkrat zanosiš, pa ni več problema.

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pregrada v maternici
2.8.2010 11:35:29   
urshak
Meni so po dveh SS odstranili pregrado, lani ko sem bila na amniocentezi pa je G rekla da je maternici pregrada. Danes je moja pupa stara 1 leto, se pravi, da sem donosla kljub pregradi.

(odgovor članu nati29)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pregrada v maternici
2.8.2010 12:19:19   
isabeaux
nati29...možnosti za ss...je žal veliko...lahko da se kje v kakšni zarastlini maternice skriva še kakšna pregrada....če pa so hormonski problemi potem je to hudič...ker jih ni nujno da jih tudi pravilno odkrijejo...namreč lahko štimajo vsi takrat ko daš kri in potem rečejo da je ok...vendar so hormoni zagonetka življenja, zaradi katere sploh obstajamo...in njihova raven...kateregakoli hormona...se lahko ob samo nestabilnem stanju nekega drugega hormona v trenutku spremeni...

Pri meni je tako...da imam probleme s ščitnico in nadledvičnico...posledično torej z žlezama, ki sta neposredno krivi za nastanke novih tvorb...itd...kadar seveda hormonsko ravnovesje i uravnoteženo...čeprav imam to "srečo"...da  mi telo z avtoimunskim odzivom pove ko je hormonsko ravnotežje porušeno...takrat namreč postanem vsa "gobasta"...torej urtikarija...

Morda poprosi splošnega zdavnika da ti napiše napotnico za odvzem krvi za pregled tsh hormona in ft3 in ft4 ...pa boš hitro videla če je ščitnica ok....

Drugače pa sem imala sama samo krvne preiskave , uz - je in seveda histeroskopsko op. ...

Upam da sem kaj pomagala...sicer pa kar vprašaj če te še kaj zanima...kolikor vem ...povem... user posted image user posted image


_____________________________

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pregrada v maternici
2.8.2010 13:46:01   
nati29
Isabeaux, kam pa greš na te preiskave krvi? A ti to kar v zdravstvenem domu vzamejo ali kje drugje?

Ja, drugač pa vem da je razlogov veliko pa ponavadi niti ne odkrijejo vzroka. Bi pa rada izključila čim več razlogov, zakaj se to dogaja.

Urshak, jaz sem imela tudi lani odstanjeno pregrado, pa sem tudi že pomislila, da se je mogoče nazaj zarastla ali pa da ni bila dobro odstranjena. Pri kom si pa imela operacijo? Jaz sem imela prof. Tomaževiča.

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pregrada v maternici
8.10.2010 14:24:27   
zvezdan
no pa se spet javim....so mi po parih pregledih le odkrili pregrado. Prav 6 čut sem imela, da mora bit nekaj takega. Tako kot je že ena pred mano napisala sem bila vesela odkritja in s tem dejstva da se vsaj ve kaj je narobe.
Tiste ki ste že bile na operaciji...koliko časa ste ostale v bolnici. Kdaj ste dale pregledati kri, sečnino, kalij...koliko pred operacijo?


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu nati29)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pregrada v maternici
7.11.2010 11:59:18   
Agnes27
IZVIRNO SPOROČILO: jemat

Živjo!

Tudi sama imam pregrado, veliko 2-3 cm. Lani me je ginekologinja napotila na odstranitev, tam pa so mi potem napisali izvid, da mi jo bodo odstanili po neuspelih nosečnostih. Rekli so, da glede na to, da še nisem bila noseča in še nisem imela splava, odstranitev ni smiselna.
Zdaj sva se odločila, da bi otročka imela in me zanima, kako hitro pride do spontanega splava v primeru, da je pregrada povzročitelj.

Ne bi bila rada tudi jaz ena izmed tistih nesrečnih mamic, ki so že v veselem pričakovanju, potem pa sredi nosečnosti splavijo in to le zarasu pregrade, za katero so že prej vedeli.




Živjo Jemat,
podobno situacijo imam tudi jaz. Osebni ginekolog mi je odkril pregrado vendar o operaciji ni bilo govora. Le da se potem ukrepa če ne moreš otroka donositi. Sedaj sploh nimam volje, da bi šla v akcijo za zanositev ker se bojim splaviti. Čakam na datum pri dr.Tomaževiču, ker želim še drugo mnenje. Pri tebi kaj novega v zvezi s to situaicjo?

lp

(odgovor članu jemat)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pregrada v maternici
16.11.2010 18:00:43   
kejt2
Živjo!

Sem že drugje postavila to vprašanje (celo novo temo odprla) pa brez odgovora, zato bom zastavila vpr. še tu:
Koliko časa po odstranitvi pregrade ste zanosile?

Kakor lahko preberem iz teh prispevkov, odstranitev ne pomaga pri zanositvi. Torej, če nisem imela SS (tj. nisem zanosila), tudi sedaj ni nič bolj verjetno, da bom? Zakaj pa so mi torej zadevo odstranili?
Namreč, šla naj bi v postopek, pa je sterilec na prvem pregledu odkrili pregrado in se odločil, da jo je treba odstranit user posted image

Kaj zdaj?

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pregrada v maternici
17.11.2010 8:20:02   
zvezdan
kejt2 brala sem študijo dr. Tomaževiča. Pri parih, ki so plodni je odstranitev pregrade potrebna, ker je velika verjetnost, da v primeru zanositve pride do spontanega splava, prezgodnjega poroda ali drugih komplikacij. V nekaterih primerih (če je pregrada zelo velika) seveda otežuje vgnezdenje zarodkam, torej zanositev. V primeru pa da pregrada ni prevelika pa lahko le ovira, da bi se otroček normalno razvijal. Torej v vsakem primeru je odstranitev pregrade smiselna. Če boš v postopku umetne oploditve zanosila ti bo to da nimaš več pregrade pomagalo da boš lahko donosila.


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pregrada v maternici
17.11.2010 11:07:41   
kejt2
Aha ok.

Ko sem prebirala prejšnje komentarje, mi ni bilo nič več  jasno. user posted image

Skratka: z odstranitvijo pregrade je lahko odstranjen tudi vzrok za ne-zanositev (in ne zgolj za donositev). Tudi trditev, da ta operacija ni primerna za tiste, ki še niso rodile, je verjetno iz trte izvita.

Se mi je zdelo mal čudno, ampak preverit ni greh. user posted image

< Sporočilo je popravil kejt2 -- 17.11.2010 11:08:25 >

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pregrada v maternici
17.11.2010 11:47:21   
zvezdan
Ja edino tole, da je op. neprimerna za tiste, ki še niso zanosile je resnična. Vsaj kolikor sem jaz o zadevi brala naj te op. nekateri zdravniki ne bi hoteli delati ravno zaradi tega, ker se maternični vrat po zanositvi (neglede na izid nosečnosti) drugače razteguje. V kolikor še nisi nikoli zanosila ti lahko z op. spremenijo elastičnost MV kar bi kasneje lahko vodilo v popuščanje slednjega.

Ne me držat za besedo...tako sem prebrala na večih koncih. Predvsem to zagovarja tudi Pušenjak.


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pregrada v maternici
17.11.2010 18:24:13   
Agnes27
Opažam, da so mnenja ali odstraniti pregrado ali ne, zelo različna in tudi mnenja o merebitnih zapletih po operaciji. Slišala sem, da dr. Tomaževič ni preveč
navdušen nad nepotrebnim odstranjevanjem. Ali katera ve če to drži? Skratka, jst še vedno ne vem kaj naj nardim. Vem, da me je groza morebitnih
splavov in drugih nevšečnosti zaradi pregrade in da kljub planu, da bova začela delat na user posted image  ne morem sploh niti poskusit. Kokr obrneš je to en problem, kar se pač
že odločiš. Mogoče bi se mogle punce sam sprostit in prepustit toku pa bo kar bo? user posted image

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pregrada v maternici
17.11.2010 20:30:47   
kejt2
IZVIRNO SPOROČILO: Agnes27

Mogoče bi se mogle punce sam sprostit in prepustit toku pa bo kar bo? user posted image


Mislim, da smo tukaj punce, ki smo to fazo že mimo dale (vsaj zase vem, da je tako). Sedaj so me pa s kladvom po glavi mahnili in me soočili z dejstvom, da je mogoče treba alternativno pot ubrat...

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pregrada v maternici
17.11.2010 21:10:06   
Agnes27
Mislna sm sprostit v smislu, da se ne preveč sekirat kaj bo če bo (zarad pregrade) in podobno. Zate Kejt2 je razumljivo, da se ne strinjaš z mano ker
če se prov spominm ti že nekaj časa poskušaš. A so pr teb še kakšne druge stvari al je bila sam pregrada? Zto kr kolkr berem po forumu je le redko katera
imela po odtranitvi pregrade težave z zanositvijo.

lp

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Pregrada v maternici
18.11.2010 8:19:49   
zvezdan



IZVIRNO SPOROČILO: Agnes27

Opažam, da so mnenja ali odstraniti pregrado ali ne, zelo različna in tudi mnenja o merebitnih zapletih po operaciji. Slišala sem, da dr. Tomaževič ni preveč
navdušen nad nepotrebnim odstranjevanjem. Ali katera ve če to drži? 
 


Škoda ker ne najdem prav te študije dr. Tomaževiča ki jo je naredil na reprezentativnem vzorcu žensk z različno velikostjo pregrade. V glavnem tu piše da nima veze koliko je velika pregrada je tveganje isto. Tudi na UZ mi je Tomaževič povedal enako. Da nima veze ali je pregrada velika ali ne jo je potrebno odstraniti.


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Pregrada v maternici
18.11.2010 8:21:43   
zvezdan
aja pa še to: eni zdravniki- predvsem kakšni ginekologi ki pa niso specialisti (!!) res zagovarjajo da če je manjša pregrada je ni treba odstraniti. Vendar to je še stara šola preden so sploh naredili vse te raziskave.


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Pregrada v maternici
18.11.2010 8:44:54   
Čirimbara
Najbrž misliš tole.


(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Pregrada v maternici
18.11.2010 10:11:08   
zvezdan
ja user posted image


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu Čirimbara)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Pregrada v maternici
18.11.2010 17:03:54   
kejt2
IZVIRNO SPOROČILO: Agnes27
Zate Kejt2 je razumljivo, da se ne strinjaš z mano ker
če se prov spominm ti že nekaj časa poskušaš. A so pr teb še kakšne druge stvari al je bila sam pregrada? Zto kr kolkr berem po forumu je le redko katera
imela po odtranitvi pregrade težave z zanositvijo.

lp


Jest se popolnoma strinjam s tabo! Res! In sama sem najbolj pristaš tega, ampak kot pravim, pride trenutek, ko se je nekaterim potrebno odločit (žal).
Ja, že nekaj časa poizkušvauser posted image in sem še vedno prepričana, da bo. Sem prvič izvedela za pregrado pred dvema letoma in sem bila prepričana, da lahko zanosim in donosim tudi s pregrado (upoštevajoč večjo možnost SS). Ko po dveh letih (normalnih odnosov, brez merjenja temperature, koledarčkov in ostalega stresiranja) ni bilo nič, sem pristala na odstranitev pregrade. Pred tem sem malo gledala po forumu in res se zdi, da je večini (z nekaj izjemami) pomagalo.
Sedaj pa priznam, da sem malce neučakana user posted image in komaj čakam, da bo user posted image . Enostavno, imam dober občutek (čeprav si še vedno težko predstavljam, da je kriva ena pregrada).

Pa na sebi veliko delam, osredotočam se na stvari, ki mi nekaj pomenijo in črtam tiste, ki mi ne.

Lp,
Kate

< Sporočilo je popravil kejt2 -- 18.11.2010 17:07:02 >

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Pregrada v maternici
17.12.2010 19:19:52   
Agnes27
Pozdravljene punce,

naj vam povem, da sem bila na pregledu za pregrado. G je ni našel user posted image . No pa mi je moja G rekla da jo imam. Kr neki.
Imam pa policistične jajčnike..tak da z ene tegobe v drugo. Ampak se ne mislim več sekirat k sem že sekiranja sita.
Če to katero potolaži...zgleda da so mnenja ginekologov različna glede tega ali se pri odstranitvi pregrade pri ženski, ki še ni rodila
lahko MV preveč raztegne. Prof. Tomaževič meni, da je to larifari tak da me je prepričal in bi se odločla za poseg, če bi blo potrebno.

Kejt2, kako si ti kaj? Je kaj novega?

FSM


(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Pregrada v maternici
18.12.2010 22:16:54   
Luna*
Agnes27 - pregrada je ena taka zadeva, ki se v določenem delu cikla vidi v določenem pa ne...

Drugač pa so mnenja ginekologov res  zeloooo različna glede odstranitve pregrade. Mi dva sva se odločla da jo dam odstraniti, ker nobeden mi ne zagotavlja, da se bo splav zgodil v začetni faz...kaj pa če se mi otrok rodi s 25 tedni...ne tega se ne grem...

Res pa je da bi bilo vsem nam fino, da bi se kdaj pa kdaj zdravniki o čem strinjali in nisi prepuščen sam sebi pri stvari o kateri ne veš dovolj. Tako te pa  vsak specialist sooči s svojim mnenjem in ti se potem sam odloči in sprejmi posledice...

Pušenjak priporoča, da če se že greš predhodno, ko si bila noseč operirat, da je fino, da greš tja, kjer imajo nek tanjši aparat za operacijo pregrade...Da zmanjšaš riziko, da se vrat preveč razširi... ne vem jaz imam še sedaj "travme" ali sem se prav odločila ali ne... ker nama po 6 mesecih še vedno ni uspelo...

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Pregrada v maternici
22.12.2010 20:43:12   
Agnes27
Luna v vsem se strinjam kar si napisala.
Tudi to da se enkrat vidi enkrat pa ne sem slišala. Ampak že tko sm človek k se ful hitro sekira tak da moram zdaj zaupat temu,
da je nimam saj se mi lahko še "zmeša" od premišljevanja ali mam ali nimam. Glede na to, da sem šla po drugo mnenje k speacialistu (prav
na pregradah je delal študije) mu moram pač zaupati da je nimam. Kot sem že napisala zadnjič...MV naj se ne bi razširil zaradi operativnega posega
pa tudi kot slišim pol leta truda na user posted image ni nobena doba tk da se poskusi čimmanj sekirat ker mogoče le pravega dneva nista ujela.
Te pa razumem....midva sva bla zdaj v prvem krogu user posted image pa mi že bed ker je tetka prišla. Res pa je da mi policistični jajčniki ne bodo nič olajšali pri user posted image .
Ampak z veliko optimizma naprej user posted image

Velik "uspeha" ti želim.
lp

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kaj način spanja v postelji pove o partner...
photo
Spita s partnerjem/-ko tesno drug ob drugem ali vsak na svoji strani postelje? Spita v 'stoličko/žličko' ali s hrbtom dr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?