ronja
|
Ronja, izhajaš iz predpostavke da se da s starši in otroki RAZUMNO pogovarjati ja, ti imaš prav - moja napaka, čeprav je to malo , da je to napaka, da je ta predpostavka napačna... Ampak v bistvu tudi dvomim, da je kje kak zakon, ki pravi, da mora snažilka spucat za objestnimi froci. PO moje ga ni. Zato se ta svinjaraija pač tolmači po svoje in po moje ima šola pravico, da postavi svoja pravila - če ti ni všeč, pojdi pa na drugo šolo. iN če bi več šol te stvari uvedlo, potem bi bilo tudi manj tega grozenja, "bomo šli pa drugam". Navsezadnje se prešolat ipak ni luštno (been there;). Ona mora pucat šolo za šolskimi dejavnostmi, ne pa zaradi tega, vsaj po moje, no. Snažilke so tudi ljudje! To je ponižujoče, za moje pojme! Zato jaz, eč bi bila ravnataljica tudi ne bi pustila, da se otroci norčujejo iz njenega dela, pa pika. In starši majo to za razumet. Verjamem, da kdaj kdo nasrka po pomoti - ampak tako bo itak ves čas v življenju - včasih si pač na nepravem mestu ob nepravem času... Razložiš otroku, da res ni fer, če ni imel nič zraven, ampak da so taka pravila in da je včasih težko sodit - potem pač sodiš kot misliš, da je prav in se včasih zmotiš. Če pa ne bi nihče delal reda, pa bi bil kaos (po pričevanju učiteljev nismo daleč)... Ne vem, sama nimam izkušenj z otroki v OŠ zdaj (samo svoje), tudi mojidve dosti packata s hrano - ampak doma, ko se igramo, je pa ne mečeta po tleh itd... Navsezadnje en namazan kruh, ki ga nekdo nalepi na steno, tudi drugim otrokom jemlje apetit in jim manjša užitke v šoli. Zakaj bi moral cel razred to prenašat zato, ker ima nekdo očka, ki pozna nekega odvetnika? Ne vem, meni je šlo to vedno na živce, če so delali sranje iz hrane - pa sem bila otrok. Enostavno ti vzame ves apetit. Ok, ti pade kruh, ok, poliješ kakav,... Ampak to je eno, to da pa nalepiš namazan kruh na steno (kar se je že v naših časih dogajalo), je pa drugo. In ravno za razne socialno ogrožene otroke zna bit to grozno gledat - ker mogoče bi pa oni z veseljem tisti kruh pojedli... Pa ga gledajo razmazanega po steni... Ne vem, kaj pa če tako poskusite?
|