|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   UZ tik pred koncem nosečnosti
19.7.2010 15:57:59   
ribica.
Pozdravček!

Sem par dni pred rokom in imam samo še CTG-je v MB bolnici. Zanima me, če ste tiste ki ste bile v enaki situaciji, imele poleg ctg-ja tudi še kak UZ? Od mojega zadnjega je namreč že nekaj tednov, sem ga imela v 33 tednu. A preverjajo velikost otroka ali ti naredijo sam CTG? Pa še zanima me, če je treba dolgo čakat da ta ctg nekdo pregleda ali si hitro gotov??

Hvala za vsako informacijo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: UZ tik pred koncem nosečnosti
19.7.2010 16:02:36   
marantz
Tudi jaz sem imela zadnji UZ v 32-33 tednu, potem pa do PDPj ne UZ, ne CTGja. Dan po PDPju redni pregled v porodnišnici, kjer ugotovijo da je otrok ponovno v medenični vstavi. 

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: UZ tik pred koncem nosečnosti
19.7.2010 16:10:46   
ribica.
A hočeš rečt da si trenutno tik pred rokom?
Jaz ga imam 22., pa imam jutri ctg. Samo zanima me če sploh kaj preverjajo kako velik je otrok? Prejšnjega sem rodial v SG, tam so preverili, za MB pa pojma nimam.

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: UZ tik pred koncem nosečnosti
19.7.2010 16:15:04   
marantz
Ne, ne! Mi smo že rodili. Tako je bilo pol leta nazaj, aja pa nisem bila v MB ampak v Šempetru :)

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: UZ tik pred koncem nosečnosti
19.7.2010 23:23:13   
mayci
ribica, mislim, da smo kar vse na istem..  Načeloma je uz v 32. tednu zadnji, če ni kakšnih posebnosti, ki jih potem preverjajo kasneje z uz. Hodimo samo še na ctg-je. user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: UZ tik pred koncem nosečnosti
20.7.2010 11:52:02   
lunka1
jaz sem rodila pred 4 meseci in je bilo tako: dokler sem hodila na preglede k moji ginekologinji (ne dela v porodnišnici, ampak privat), sem imela v celem času samo 3 UZ (potrditev nosečnosti, morfologija in nekje v 32 tednu).

Ko pa sem začela hodit v porodnišnico (2 tedna pred PDP), pa so mi vsakič (4x) naredili CTG, UZ in gin. pregled, s katerim pogledajo, koliko si odprta. Z UZ pogledajo količino in kakovost plodovnice, kar je zelo pomembno, če je slučajno otročiček že kakal, če je motna - takrat je treba čimprej sprožit porod.

< Sporočilo je popravil lunka1 -- 20.7.2010 11:54:10 >

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?