|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1.Pregled po porodu - čiščenje
23.7.2010 7:35:24   
BIS30
Živio!

Imam en velik problem. Včeraj sem imela 1. pregled po porodu (6 tednov), pa se je G zdelo, da je nekaj maleg noter ostalo (ni pa bil sigurenuser posted image user posted image ) in mi je predlagal, da grem danes v bolnico na neke inekcije, če pa ne bo pomagal pa čiščenje. Mene je skoraj kap, ker s tamalim v teh dneh v bolnico....
Krvaveti sem nehala dober teden po porodu, pa se je čez kak teden spet za nekaj dni pojavilo, pol se mi je pa prejšnji teden spet malo pojavilo (sem najprej mislila, da je menstro), ker je po 2 dneh izginilo, se nisem sekirala.

In kaj sedaj? Z mojim G sva se dogovorila, da zaenkrat ne grem, če pa se v 3 tednih (ko bo on na dopustu) krvavitev ponovi, grem v bolnico. Če pa se ne, pa mi je rekel, da je vse OK in da je kontrola čez 3 letauser posted image user posted image user posted image

To ne morem verjet! Prvo me zanima, če ima katera podobno izkušnjo in kako to zgleda v bolnici (a je to operacija, kje je ta čas mali...), drugo pa, a če zdej ne začnem krvavet, je vse OK za 3 leta, kaj pa če začnem krvavet čez 5 tednov??? Ti dohtarji!!! Bila sem namreč tako v šoku, da ... Aja, drugače me nič kaj ne boli, mogoče me nekaj špikne, ko se hočem s tamalim v naročju, dvignat s sedežne...

Res me je groza in sem najprej bila kar vesela, da mi ni treba v bolnico, samo sedaj mi pa ne da mira. A se tiste inekcije za krčenje ne da dobiti in iti domov...

Za kakršenkoli odgovor že vnaprej hvala!!!

Lep dan!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1.Pregled po porodu - čiščenje
23.7.2010 8:49:12   
tinkamarinka
Po mojem, če bi bilo kaj resnega, bi te že pred par tedni vročina zakuhala zaradi vnetja.

Na tvojem mestu pa bi vseeno šla na pregled v porodnišnico, da ti tam podajo še njihovo mnenje. lahko si prepričana, da ti ne bodo dali inekcij kar takoj, ampak te bojo najprej temeljito pregledali. Lahko pa tudi pokličeš tja, poveš mnenje svojega zdravnika in vprašaš kaj ti oni svetujejo in se na podlagi tega naprej odločaš.

Kot pa sem že rekla, če se ne bi v redu čistilo in bi res ostala posteljica notri, bi bila po mojem že dolgo na intenzivni, če ne še kje drugje.

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 1.Pregled po porodu - čiščenje
23.7.2010 10:58:41   
Katy78
Meni je po CR (ja, po CR, ko ročno iztipajo maternico, da ja ne ostane kaj notri) ostalo malo posteljice. V bistvu sem po ca. mesecu in pol po CR začela ful krvaveti, ampak res ful (čišča se mi je že par tednov prej umirila), tako da je bilo kar naenkrat vse okoli mene krvavo.

Šla sem do G in na UZ je potrdil, da je vidno par mm posteljice. Dobila sem napotnico za v P, kjer so mi v splošni anasteziji naredili čiščenje in rekli, da bom lahko šla drug dan domov. Drug dan pa šok - na kontrolnem UZ-ju so ugotovili, da niso vsega sčistili. Jaz sem totalno popenila in zahtevala G, ki je delal čiščenje. Rekel je, da je bila posteljica tako močno vraščena, da si ni upal še bolj "praskat" da mi ne bi predrl maternice. Jaz sem bila totalno sesuta, ker sem mislila, da grem domov k otroku. Zato sem zahtevala enoposteljno sobo, kjer bom lahko imela otroka. Dobila sem jo brez problema, vendar pa sem se s težkim srcem odločila, da otroka ne bom dala pripeljat v P, ker je bil takrat zunaj peklenski mraz (-15 stopinj), poleg tega pa so me nonstop pošiljali na UZ-je in odvzem krvi, kar pomeni, da bi bil otrok veliko sam v sobi - sestre verjetno ne bi "dežurale" pri njemu, ker so bile itak nonstop leteče in jih je bilo premalo, dela pa preveč. Pa še vse po vrsti so bile prehlajene in smrkave in da bi mi take hodile okoli otroka - ne hvala. K sreči takrat nisem več dojila, tako da nisem imela še tega problema.

Nato sem dobila injekcije in tablete (rekli so, da so to umetni popadki) in da upajo, da se bo ščistilo samo, ker sicer bo potrebna še ena abrazija. Po 5 dneh so me poslali domov in čez 2 tedna sem imela kontrolo pri svojem G, ki je potrdil, da ni več sledu o posteljici.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 23.7.2010 11:05:07 >

(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 1.Pregled po porodu - čiščenje
23.7.2010 11:01:15   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: tinkamarinka

Po mojem, če bi bilo kaj resnega, bi te že pred par tedni vročina zakuhala zaradi vnetja.

Na tvojem mestu pa bi vseeno šla na pregled v porodnišnico, da ti tam podajo še njihovo mnenje. lahko si prepričana, da ti ne bodo dali inekcij kar takoj, ampak te bojo najprej temeljito pregledali. Lahko pa tudi pokličeš tja, poveš mnenje svojega zdravnika in vprašaš kaj ti oni svetujejo in se na podlagi tega naprej odločaš.

Kot pa sem že rekla, če se ne bi v redu čistilo in bi res ostala posteljica notri, bi bila po mojem že dolgo na intenzivni, če ne še kje drugje.


To ni res, oz. je logično, da bi bilo res, saj se je tudi moj G čudil, kako da se nisem nič slabo počutila in da nisem imela vročine. Je billo pa mesec in pol po porodu (6 ali celo 7 tednov).

(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 1.Pregled po porodu - čiščenje
23.7.2010 11:23:36   
tt79
Js bi šla takoj! Moja švogra je zaradi tega skoraj umrla. user posted image

V glavnem niso je dovolj sčistili, delm posteljice je ostal notr, po dveh mesecih je pa eno jutro sredi ulice začela tko krvavet, da je kar teklo. Komaj so jo uspel pripeljat v bolnico, da so jo potem očistl, zaustavl krvavitev...dobila je na koncu vse živo, infuzijo, transfuzijo, pa še več kot en eden je ležala v bolniciuser posted image

Na koncu pa je dobila zaradi tega tudi prepoved ponovne zanositve...

Tako, da razmisli ali je vredno it v bolnicouser posted image


_____________________________

http://www.mojalbum.com/ajnat79/lesene-ogrlice

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
23.7.2010 11:37:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tt79)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 1.Pregled po porodu - čiščenje
23.7.2010 14:16:23   
slovenka
Jaz sem imela "čiščenje" takoj po porodu. Je babica opazila, da ni čisto cela posteljica, potem je zdravnik pogledal na uz in odločil, da bodo čistili, da se ne bi kaj vnelo. In so me takoj po porodu. Po čiščenju pa me je še zašil, kar sem se strgala... Je bil hitro gotov, kakih 5-10 minut. Prijateljica pa je morala na čiščenje po pregledu, kot je pri tebi. To je bolj komplicirana stvar, ja, ker moraš že z večjim dojenčkom v bolnico. Pri meni so to "usput" naredili... No, upam, da ne bo treba iti.

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 1.Pregled po porodu - čiščenje
23.7.2010 21:51:49   
BIS30
Dober večer!

Hvala vsem za vaše izkušnje, mi je dalo misliti...tako da sem klicala v bolnico in govorila z eno zdravnico... Grem v ponedeljek noter tešča, da me pogledajo in če bo res kaj, zgleda da me tudi kar obdržijo. Samo pol ne vem, kako naj s tamalim - mi ga ni že takoj zraven za vozit, bi mi ga moj pol pripeljal, če bom res noter ostala (jaz še kar upam, da se je mojemu G samo zdelo).

Pa še eno vprašanje, a za tamalega moram svoje cotke vzet, ker noter imajo samo une male, kaj pa vse ostalo... koliko časa si potem noter. Moj G je omenjal te inekcije za krčenje maternice, da bi jih 1. dan dobila ( 3 kom), pa če ne bi bilo bolje, potem šele čiščenje... Koliko časa pa traja, da potem prideš k sebi, a to bo moral moj doma ostati kot po porodu, da mi pomaga???

Hvala vam še enkrat, me je pa groza!!! Pa sej ko pogledam našega sončka, vem da moram biti močna in iti skozi to...

Lahko noč!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 1.Pregled po porodu - čiščenje
24.7.2010 0:29:27   
novakatja
Meni je 4. dan po porodu izpadla kepa ovojev s strdki krvi velika za pest. Da te kap. Hvala bogu sem bila še v porodnišnici, ker sem se totalno ustrašila, da je del posteljice noter ostal. Pa ni. Včasih oz. kar pogosto pri se pri drugi ali več nosečnosti plodovi ovoji potrgajo in se ne izločijo vsi deli takoj pri porodu. Zato so včasih vsem ženskam že pri porodu posteljice dali injekcijo za krčenje maternice. Jaz sem jo dobila tik preden sem šla domov, potem ko so na UZ videli, da je lahko še kakšen kos noter. Boli kot menstrualni krči. Doma se je še nekaj delcev izločilo, na KO je bilo pa ok. Sem imela pa daljšo čiščo kot prvič - celih 5 tednov.
Srečno.

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 1.Pregled po porodu - čiščenje
24.7.2010 7:59:26   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: BIS30

Dober večer!

Hvala vsem za vaše izkušnje, mi je dalo misliti...tako da sem klicala v bolnico in govorila z eno zdravnico... Grem v ponedeljek noter tešča, da me pogledajo in če bo res kaj, zgleda da me tudi kar obdržijo. Samo pol ne vem, kako naj s tamalim - mi ga ni že takoj zraven za vozit, bi mi ga moj pol pripeljal, če bom res noter ostala (jaz še kar upam, da se je mojemu G samo zdelo).

Pa še eno vprašanje, a za tamalega moram svoje cotke vzet, ker noter imajo samo une male, kaj pa vse ostalo... koliko časa si potem noter. Moj G je omenjal te inekcije za krčenje maternice, da bi jih 1. dan dobila ( 3 kom), pa če ne bi bilo bolje, potem šele čiščenje... Koliko časa pa traja, da potem prideš k sebi, a to bo moral moj doma ostati kot po porodu, da mi pomaga???

Hvala vam še enkrat, me je pa groza!!! Pa sej ko pogledam našega sončka, vem da moram biti močna in iti skozi to...

Lahko noč!


Meni ni po čiščenju bolelo nič, niti pikice bolečine nisem čutila, pa sem povrhu dobila še injekcije za krčenje maternice, pa ni bilo nobenih bolečin, ok, razen pač krči ob krčenju maternice, ampak to je tako kot npr. ob menstruaciji. Jaz sem tamalega takoj po prihodu iz P rihtala sama, saj sem se počutila kot da ne bi bilo nič.

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 1.Pregled po porodu - čiščenje
21.9.2010 17:45:38   
pupika
Tudi jaz bi lahko umrla zaradi tega, ker mi je del  posteljice ostalo v maternici. Sem pa šla na preventivni pregled pri G in je zatipala da je maternica mehka in da je verjetno kaj notri ostalo. No potem je to potrdila z UZ. Naslednji dan sem morala bit tešča in ta malo sem vzela zraven, mož pa je pazil na malo ta čas. Ampak se je zakompliciralo in ker je bilo že tako hudo vnetje, se je maternica strgala pri čiščenju in so me takoj peljali na operacijo, so mi pa potem zelo težko zašil maternico, ker je bilo vnetej že tako hudo, da sem imela tako mehko kot maslo in se je on šivanju kar trgala. V bolnici sem bila teden dni, mala je bila z menoj ker sem jo lahko dojila, sestre pa so mi malo previjale, in umivale, še HB je bila mala pridna in je veliko prespala in se ni nič kaj jokala. Naj še povem, da nisem imela nobenih bolečin in vročine tudi ne, crp pa je pokazalo močno vnetje, tako, da še sedaj jem antibiotike, jem pa jih že 14 dni, prej v bolnici pa sem dobila direkt v žilo na 8 ur antibiotik. Ne vem no s tem se ni za špilat, je pa res potem okrevanje bilo kar težko po operaciji, ko se niti stegniti nisem mogla, pa hodila sem zelo težko, danes je malo boljše in lahko normalno hodim, le pazit se še moram, ker če mi tokrat poči maternica, ostanem brez nje. Aja pa še zanosit ne smem 3 leta. 

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?