mojškra
|
IZVIRNO SPOROČILO: upanje81 Aja sem prejle pozabila napisat kaj me muči. Popoldan bom klicala tudi svojo zdravnico, sam bi rada tudi vaš nasvet, ker vem, da imate s tem velik izkušenj. Sem na bolniški od začetka junija, se pravi od začetka postopka. Zdaj so, mi poslali na komisijo drugič za podaljšanje bolniške. In danes dobim pošto, da moram kopirat materinsko knjižico. Moja pa je dejansko prazna, razen tistih osnovnih podatkov o meni. Bojim se, da bi mi iz tega razloga zavrnili bolniško in tako sem že cel avgust v zraku, odobreno sem imela namreč do 31.7.2010. Do zdaj sem imela 1 uz na GK in 1 pri svojem ginekologu. Klicala sem sestro svojega gin., ji vse razložila in mi je rekla, da oni materinsko knjižico običajno odprejo v 11 tednu nič prej, meni pa so jo izjemoma že v 8. tednu, ker bo ta ginekolog zdaj na dopustu in imam naslednji pregled pri nadomestnemu in zato ni nič vpisanega. Se pravi, da če zdaj ne bi bilo dopustov knjižice sploh še ne bi imela in tako nebi imela kaj kopirat in pošiljat na zavarovalnico. Sem pa v karton priložila vse izvide in tudi obvestilo zdravniku, ki mi ga je nazadnje dal moj gin. Kaj naj naredim in kaj lahko pričakujem. Hvala za pomoč in lep dan vam želim! V knjižici mora biti načeloma vse napisano (res pa je da knižice ne dobimo tako hitro), sploh vse nevarnosti zaradi katerega je nosečnica na bolniški. Predlagam, da greš do G, naj ti vpiše vse tisto, kar je pisala za izvid splošnemu zdravniku, in šele potem kopiraj. Nočem te strašiti, lahko ti le povem svoje izkušnje, ki pa niso nujno tudi tvoje. Prazno nikar ne pošiljaj tja. Jaz sem imela polno knjižico, napisano da sem krvavela, da je en plod umrl, in so zahtevali kopijo materinske in potem so me zavrnili (sploh za bežigradom-tukaj pa je katastrofa nažalost).
|